OFF topic z vlákna Prémiové účty u českých bank

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Danile162 8. 2. 2017 08:03

těžký den fremantle :-l ? bez hněvu a zášti, nepotřebuji točit svůj příjem, jako někteří zdejší dr._, abych splnil podmínky prémiových účtů, přesto sem chodím, jako dříve na mForum a získávám informace. Od roku 2008 jsem za vedení účtů nezaplatil ani korunu a ještě z toho „systému“ něco dostal, což ale není mým primárním úmyslem. jde o to, že si prostě hraju, těch pár minut denně mě nezabije, ani nezmenší můj příjem. a jak je všeobecně známo, „kdo si hraje nezlobí“. pojďme opustit konfrontační tón a „vraťte se“ se zpět k podávání „zamýšleníhodných“ informací.
plně souhlasím s xcmaniax.
Danile162
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod libol 8. 2. 2017 08:33

Danile162: technická 1 - vygůglil bych si slovo ironie
Jinak on s tebou i tvým předřečníkem souhlasí určitě i fremantle (který má mimochodem i příspěvky k věci, nejen ty vychovávajíci ;-))
A abych se udržel v této OT vlně ;-), tak technická 2: z vlastní zkušenosti - zvýšení příjmů nemá žádný vliv na zbohatnutí (začnete kupovat lepší auto, hadry, žrádlo, zábava). K zbohatnutí (ať už je to cokoli) potřebujete používat mozek na příjmové i výdajové straně
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod Mrusnok 8. 2. 2017 08:59

Klidně to smažte, ale nepovažuji to za nutné. Pořád to byla (je) podnětná diskuze.
Podstatné není dluhy splatit, ale spíš to je být schopen splácet.
Mrusnok
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Danile162 8. 2. 2017 10:43

libol: pokračuji v OT – tak jsem si to neznámé slovíčko vygůglil :-) vždy si rád přečtu jeho příspěvky, v daném případě možná ironie ve vztahu k předchozím příspěvkům, ale ne na patřičném místě. bezdůvodně „smáznul“ xcmaniaxe. pokud jsem se ale dotkl "jemnocitu" kohokoliv, omlouvám se.
k tématu: přešel jsem k Premium ČSOB kvůli zrušení ZUNO, která mi vyhovovala přehledností, převody do 10.30 hod. v režimu D+0 a kupodivu i rychlostí IB (alespoň za dobu posledních dvou let). jediné co mi vadilo při zakládání účtu u ČSOB v minulém týdnu, tak byly převody D+1. Jak jsem se tady ale dočetl, od května to bude D+0 do 12.00 hod.
Danile162
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod 07Petr 8. 2. 2017 11:15

Další OT :kuk: . Bude od května D+0 do 12.00 hod i v Poštovní Spořitelně?
07Petr
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod fremantle 8. 2. 2017 11:33

Pokud budou měnit obchodní podmínky i tam, v tom případě ano... :-) Ještě mají čas na to, aby to oznámili do konce března, ale jelikož jde asi o změnu, která bude zřejmě na úrovni core systémů, které jsou společné pro celou banku, tak předpokládám, že ano.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod osobne2 8. 2. 2017 12:34

Cim vic lidi do toho premioveho bankovnictvi vleze, tim drive to zrusi, omezi, zprisni podminky, zrusi bonusy, nebo to zacnou selektovat. Ti premiovi bankeri nejspis budou zamestnavatelem hodnoceni podle toho, kolik penez svym klientum vytahli z kapes na investicni nebo nevyhodne sporici produkty, popr. kolik na nich vydelaji pomoci uverovych produktu. Ti premiovi bankeri nebudou chtit mit na starosti takove klienty, kteri pouze toci nejakou castku pres premiovy ucet a maji za to zdarma pojisteni a letistni salonky.
osobne2
Přeborník

Odeslat příspěvekod ripper6 8. 2. 2017 15:13

Mikka1 píše:Patriku mohl bys napsat, kolik casu te to stalo? Mne to pripada velmi efektivni prave proto, ze to moc casu nestoji, ale treba se pletu.

Tolik casu to nestoji, ale reditele :)
Tady ti pisou rady tzv advanced users, ktery nabyli vedomosti, mezi tim se tam zelenaci, ktery se porad uci v zacviku :)

pozice...
1.novacek - nevi nic, duma a boji se, potrebuje nakopnout

2.zelenac - porad se rozkoukava ale uz ma postupne nejaky ty znalosti a rad treba poradi, ma se co ucit ale uz i postupne doji

3.advanced user - ma znalosti na financim trhu, vi uz co a jak, umi efektne vobrat a podojit ale porad se uci, vzdelava, rad ti poradi jelikoz sam ziskal od starsi mistru znalosti. Pokud by tak necinil, jiste byse mu to pozdeji vratilo zakonem a o vse by prisel.

4.manager - potkas ho mene casto, ma hodne uz prace nebot ma silne znalosti a umi vyjet uz i dalsi investicni produkty vcetne ruznych kont, rad poradi ale ma malo casu kdyz toci ty statisice

5.reditel - toho zde uz nepotkas, nema cas, ten uz moc tocit nic nemusi.... ma miliony, mozna i miliardy, vydrancoval kampelicky, banky, zbytek financi mu leti vpn tunely a sedi nekde v Karibiku a vybira jsi leda holky a drogy :D

-- 8. 2. 2017 16:16 --

osobne2 píše:Cim vic lidi do toho premioveho bankovnictvi vleze, tim drive to zrusi, omezi, zprisni podminky, zrusi bonusy, nebo to zacnou selektovat.

Ok chapu, tak a ted prozrad kolik znas lidi co by mimo forum chteli to slavny Premium a salonky zdarma? :)
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod osobne2 8. 2. 2017 19:20

Kolik znas lidi mimo forum, co tocili Premia kreditku pres postu? Ja zadneho a presto si toho HC vsiml a Premia kreditky dojicum zrusil.
osobne2
Přeborník

Odeslat příspěvekod neosobně 8. 2. 2017 21:50

Nějak postrádám logiku a smysl ve shromaždování kreditek a bonusů z často zcela nepotřebných a nadbytečných nákupů... je dokázano, že lidi co platí kartami utrácejí více, než ti co platí hotově. To je fakt dobrej kšeft, když nakoupím často nepotřebné věci, jen abych měl bonus...
Za sebe si myslím, že je daleko lepší a zcela životně tak nějak čisté, si nekomplikovat život nákupem dalších krámů či shromažováním kreditek a následnou měsíční kontrolou správnosti všech stržených částek na x kreditkách a krtách...
I to letecké cestování za letenky zdarma nakonec zaplatím jinak, v nějakém cizokrajném doslova "divadle pro blbý turisty" či Potěmkinově vesnici pro turisty, kde zaplatím tučné ubytování, nákup hnusných nesmyslných suvenýrů= kýčů atd.
Takže ve výsledku jsem stejně nic neušetřil, ale naopak utratil ještě více... :D
A to se opravdu, opravdu "vyplatí" :oboze

PS: Nakupuji a platím tak, že mi ještě rádi vrátí celou kupní cenu a to nikoliv ojediněle... a to se skutečně vyplatí, ne nějaké blbé kreditky. :D
neosobně
Nadšenec

Odeslat příspěvekod HNF-01 8. 2. 2017 22:27

neosobně píše:I to letecké cestování za letenky zdarma nakonec zaplatím jinak, v nějakém cizokrajném doslova "divadle pro blbý turisty" či Potěmkinově vesnici pro turisty, kde zaplatím tučné ubytování, nákup hnusných nesmyslných suvenýrů= kýčů atd.
Takže ve výsledku jsem stejně nic neušetřil, ale naopak utratil ještě více... :D
A to se opravdu, opravdu "vyplatí" :oboze

Ja nedojim. Ale proc nedostat 2% z toho, co bych platil stejne. Kdyz to zamestnavatel umoznoval, tak i z pracovnich vydaju (cestaku a uctenek).
Cestuju tudiz za svy, ne za vydojeny mile. Ale kazda cesta, i tam "kde nic neni a je to tam hnusny", mi neco dala. Delam vzdycky to co delaj mistni. Bydlim tak, jak bydlej mistni - v Praze bydlim 20 minut z centra, tak mi to nikde jinde nevadi.
No a ted resim, kvuli dojicum a tocicum a EU, kudy prozenu nutny vydaje. Semizda, ze budu potrebovat kartu s nepeneznima bonusama, a abych ji mel zadarmo, budu muset mit premiovej ucet jinde nez mam. A protoze to nechci menit tak budu preposilat.
HNF-01
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 9. 2. 2017 08:07

neosobně píše:... je dokázano, že lidi co platí kartami utrácejí více, než ti co platí hotově.

No, jak se to vezme. Není možné (dlouhodobě) utratit víc, než vydělám. Spíše je pravdou, že nakupují impulsivněji a blbosti a pak jim nezbudou peníze na rozumnější věci.
neosobně píše:.
To je fakt dobrej kšeft, když nakoupím často nepotřebné věci, jen abych měl bonus...

Přesně tak, hlavní je nevyhazovat peníze za blbosti. Ale když je možné vyhodit peníze dveřmi tak, aby se ještě s nějakým bonusem vrátlily oknem, tak proč ne.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 07Petr 9. 2. 2017 08:19

neosobně píše: ... Nakupuji a platím tak, že mi ještě rádi vrátí celou kupní cenu a to nikoliv ojediněle... a to se skutečně vyplatí, ne nějaké blbé kreditky. :D


Kupuješ si věci jen na 14 dní v e-shopech? 8-D
07Petr
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod neosobně 9. 2. 2017 10:58

Ne, to nekupuji v eshopech..a zboží nevracím :D
Nemá smysl to tady bohužel rozšiřovat, neb by to jistě časem blokli, jako tady už někteří píšou o prosévání klientů prémiové bankovnictví...
Ale v každém případě se jedná o geniálně jednoduchý a zcela legální způsob (vychovávající plagiátory a různé eskamontéry s fakty), ale pouze na straně mazaného zákazníka... :D (znovu opakuji, nejedná se o TČ, tudíž ani žádné vydírání apod.)

PatrikChrz: Lze to nalézt na netu, že zákazníci co nevidí při placení peníze, ale virtuální datových převod utrácejí více...
Utrácet je dobré do zásoby za strategické zboží ve skutečné slevě z obvyklé ceny "osobního přežití" (klidně po katronech až paletách), které může být dosova ze dne na den velmi aktuální v posledních cca 17letech extrémní polit. a vojenské nestability ve světě, Evropě, počasí a živlech obecně. "Naše" Kolonie má strategické zásoby sotva na 14dní u potravin...
Naposledy upravil neosobně dne 9. 2. 2017 15:46, celkově upraveno 1
neosobně
Nadšenec

Odeslat příspěvekod jirkau 9. 2. 2017 13:18

neosobně píše: ... Nakupuji a platím tak, že mi ještě rádi vrátí celou kupní cenu a to nikoliv ojediněle...


Doufám, že nakupuješ jinde než já, nerad bych viděl svého oblíbeného prodejce krachnout kvůli podobným vykukům. Pak se nedivme dlouhým smluvním podmínkám na každou službu a postupnému utahování kohoutků, když z jedné strany bere prachy stát a z druhé vychytralí zákazníci
jirkau
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků