Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod eL Ká 2. 4. 2017 21:21

xls píše:Zajímavý, že mi to ještě nepřišlo. Z těch salónků, co jsem kdy zažil, by za těch 30 EUR stála tak 1/3, 1/3 tak za polovinu a pro další 1/3 by i 100,- Kč vstupnýho bylo moc.


Souhlasím, že ty pražské jsou tak trochu nic moc (alias "zdarma dobrý"), ale v zahraničí, kde jsem musel používat PP, jsem nikdy nebyl zklamán. Dokonce i takový nízkonákladový Gatwick má jeden velice slušný salónek s complimentary jídelním lístkem a tichou studovnou/čítárnou :)
eL Ká
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xls 2. 4. 2017 21:36

Tak já považuju ten pražský salónek zrovna za jeden z nejlepších, Bangkok dost bída, Istanbul HSBC jakž-takž, PP naprostá katastrofa.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 3. 4. 2017 05:48

KoulK píše:
PatrikChrz píše:Tak já to vyřešil tak, že mám pro jistotu všechny :). Začátkem měsíce zadám pár křížových příkazů na přeposlání peněz a dál to neřeším :)
Je ale fakt, že nejvíce z toho využívám právě ty salonky :). To je takový konkrétní bonus pro mne. Pojištění jsem zatím (a jsem rád :D ) nevyužil


Proc to delas rucne a neresis pres trvale prikazy?


Ne vždy mám na všech účtech dostatek financí, různě je přelévám

-- 3. 4. 2017 06:55 --

xls píše:Zajímavý, že mi to ještě nepřišlo. Z těch salónků, co jsem kdy zažil, by za těch 30 EUR stála tak 1/3, 1/3 tak za polovinu a pro další 1/3 by i 100,- Kč vstupnýho bylo moc.

30 € je fakt moc. Ale 15 stojí na letišti jedno jídlo + pití, takže kdyby byl člověk nucen si tam něco dát, tak už raději salonek :). Samozřejmě "zadarmo dobrý" :).

Co se týče pražského salonku Mastercard (v jiných jsem zatím nebyl), tak bych řekl "slušný průměr". Zažil jsem lepší i mnohem horší. Třeba vídeňské (Sky lounge a Jet lounge) jsou mnohem horší, salonek v Johanesburku byl výrazně lepší, stejně jako v Dubaji. Kyjev bída a utrpení, Bratislava a Budapešť (taky Mastercard, ale šel jsem na Priority Pass) zhruba na stejné úrovni.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod avathar 3. 4. 2017 08:20

Kde si byl v tom Kyjeve? Ja byl v Boryspylu a meli teply jídlo. V Budapešti supr a ve Skopje jen oříšky a pití.
avathar
Diskutér

Odeslat příspěvekod Prologer 3. 4. 2017 09:14

Pražské salonky vidím celkově jako mírný podprůměr. Design určitě pěkný a dost nadstandard (zvlášť RB Premium na T2 se mi moc líbí). Nabídka ale spíše podprůměrná.
Lepší mi určitě přišla Moskva (hezký design a super výběr jídla i alkoholu), Brussel (možnost načepovat si vlastní pivo, nabídka koňaku), JFK (výběr z 20 druhů mezinárodních piv).
Oproti tomu horší mi přišlo Miláno (nehezké prostory, k jídlu jen křupky).
Ale bezkonkurenčně nejhorší mi přišlo Brno, kde jsme si pro jídlo chodili do vedlejšího bufetu :D Už jsem o něm v tomto topicu psal "recenzi".
Ve čtvrtek letím do Helsinek a jdu poprvé vyzkoušet Menzies salonek na T2, tak jsem na něj zvědav. :)

Jinak, jak psal eL Ká o Gatwicku - tam bych řekl, že je salonek nejlepší. Je tam totiž restaurace, která bere PP a dá za to Ł20 nebo Ł25 voucher na jídlo (za Ł20 tam mají v pohodě hlavní jídlo + koktejl).
Rád vás doporučím do Crypto.com, Revolut, Plutus apod. Napiště PM
Prologer
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 3. 4. 2017 09:16

Člověče nevím, vyzvedávali nás tam když jsme dělali výlet do Černobylu. A měli jen sendviče se 3 kolečky salámu.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod avathar 3. 4. 2017 12:03

Tak to my jsme jim tam vyžrali půl hrnce těstovin a asi dvacet dortíků.
avathar
Diskutér

Odeslat příspěvekod Tangerine 3. 4. 2017 12:16

Za pár dní se chystám otestovat salónek ve Vídni- proč je mnohem horší než třeba v Praze?
Tangerine
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fremantle 3. 4. 2017 12:38

Já byl párkrát ve Vídni ve Sky i Jet Lounge (ještě na MC World), a zdálo se mi to docela v pohodě, ve srovnání třeba s Celebi Lounge v Budapešti (to jsem využil s PP) určitě lepší (čistě subjektivně, s Prahou ale srovnávat nemůžu, nemám zkušenost), pro mě velké plus bylo, že tam měli teplou polévku (jinde jsem si moc nevšiml, že by nabízeli) - co jsem odsud letěl, tak to bylo pořád tak kolem poledne, takže něco teplého padlo docela vhod, když jsem plánoval v cílové destinaci až večeřet...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 3. 4. 2017 13:08

Tangerine píše:Za pár dní se chystám otestovat salónek ve Vídni- proč je mnohem horší než třeba v Praze?

Jen jedno jídlo a navíc nějaké vegetariánské. To mi chlebíčky v Praze přišly lepší.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod houghs 3. 4. 2017 14:14

Smurfik píše:Máš u UCB v ceně pojištěnu manželku a děti? Aha, musíš si to připlatit...


Ukonto Premium má v ceně dvě zlaté karty, jednu kreditní a jednu debetní + 1 obyčejnou debetku. Já mám kreditku M&M (+ obyčejnou debetku) a manželka zlatou debetku. Obě zlaté karty jsou vlastnostmi identické co se týče doplňkových služeb. Děti, pravda, musím pojistit zvlášť. Ale dospívající dcera využívá zdravotní pojištění zdarma u MVČR, u synka pořizuju pojistku u Axy se slevou 60%. Jedná se o pár korun.

Jednou za 3-5 let jedeme do USA a to kupuju pojistku pro všechny, protože limity jsou na USA dost nízké. Na zlomenou nohu dobré, ale na vážnější úraz by krytí nemuselo stačit. Tam se vyplatí raději koupit dražší pojistku, v 200K rozpočtu se to celkem ztratí.
houghs
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod LuiS_666 2. 5. 2017 10:43

Prosím za sebe krátký postřeh.

Vždy záleží od toho co od toho očekáváte. Je potřeba si uvědomit, že jídlo a hlavně pití bývá na letištích sakra drahá zábava a každá hodina na letišti se pro cestujiciho prodrazuje. Za sebe mohu rict, ze preferuji studenou kuchyn a nejaky lepsi alkohol a k tomu pivo. Do hodiny bych tech plnych 30 e projedl a propil jiste, zadarmo pro dobry za polovinu taky. Za plnou cenu asi uz ne. Porovnat mohu pouze Praha T2 - Erste a Brusel - Diamond.
Všeobecně řečeno,
- velice záleží, kdy člověk dorazí, kdyz po doplnění tak si u studené kuchyně jistě vybere, na osvěžení vzdy dobrý.

Brusel - cepovane pivo již nejaky půlrok možná víc není, rozsah p
druhu zůstal zachován (Leff Blond, Bruin, Stella, Visnove). Když člověk dorazí v správný čas tak dobrý sýr, hovězí susená šunka se najde. Prostředí nic moc, zejména po stěhování.

Praha Erste - ohromný benefit je privátní entry a kontrola. Zejména v ranním exponovaném čase na nezaplacení., rychlejší a pohodlnější než fast track.
- jídlo po ránu hodně slabé, ale kdo ma rad anglickou snídani se najdi, pivo a drink dobrý. Prostředí velice příjemné, klidné.

Celkovy dojem za obě, ujde to. Pokud někdo čeká švédské stoly, tak toto určitě není ten případ.
LuiS_666
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vpe 2. 5. 2017 13:56

Pivo k snidani:) u salonku nekdo hlida nebo jak je zajisteno, kolik lidi jde na jednu kartu?
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Prologer 2. 5. 2017 14:00

V Bruselu dost záleží na tom, jestli je to Diamond na Shengen/non terminálu. Ten pro Shengen mi přijde dosti nedostatečný. Naopak tím pro non-Shengen jsem byl velmi překvapen. Natočit si pivko (podle mě v non-shengen stále je, ale už je to pár měsíců co jsem tam byl), k tomu vcelku dobré občerstvení, koňak, whisky atd. Prostředí průměrné.
V sobotu poletím s přestupem v Brusel-Charleroi, tak se připravuji na tamní salónek, dost se obávám, že to nebude nic moc.

Erste v Praze mi přijde, že se dost zlepšilo. K snídani vcelku dobré omeletky a přes den jsem tam poslední dobou vždy mimo polévky narazil i na hlavní teplé jídlo (špagety bolognese, indické rizoto atd.) a na večer pak za mě slabší (slaný závin a řízečky).

Vyzkoušel jsem i Menzies v Praze na T2 a prostředí nic moc, jídlo nic moc (jen sušenky apod.), ale líbily se mi ty malé cca 0,2l lahvičky s vínem Habánské sklepy. Přímo velikost na s sebou do letadla :D . A taky tam mají větší výběr tvrdého alkoholu (i nějaké to Bayley's apod.).
Takže v sobotu až zas poletím, tak plánuji nejdřív rychlou snídani v Erste a pak trochu popít v Menzies :)

Jinak ano, u vchodu je vždy obsluha, která si spočítá lidi a naúčtuje je na Priority Pass kartu.

Jinak, na letištní salonky už je tady přímo téma viewtopic.php?f=316&t=1249390 ;)
Rád vás doporučím do Crypto.com, Revolut, Plutus apod. Napiště PM
Prologer
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ripper6 3. 5. 2017 09:25

Podle me to za to moc nestoji pokud clovek nak necestuje, tam je asi nej to pojisteni a ty salonky beru spis jako bonus. Otazka je zda lidi jezdi na vylet a nebo se jen nekde prezrat a prepit :) Ja kdyz cestuju tak moc nejim.
ripper6
Poslední varování

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků