Komerční banka

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Zedna1 19. 4. 2017 15:18

Komerční banku ochromil výpadek. Některé služby nefungují už dva dny
https://www.novinky.cz/ekonomika/435476 ... a-dny.html
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod anonymni 24. 4. 2017 16:11

Chci se zeptat, jak to máte u Komerční banky ohledně poplatků. Vedení účtu je sice zdarma, stačí jakákoliv jedna platba, ale je nutné platit za odchozí transakce či výběry z bankomatů.
U bankomatů to není takový problém, stačí zaplatit jednou kartou a jeden poplatek za výběr se vrátí nazpět.

U transakcí je situace složitější. Ideální je si zřídit balíček transakcí. Ten stojí 39 Kč měsíčně.
V rámci retence je možné požádat ředitele pobočky o vyjimku na 1 rok a mít to také zdarma. Poplatek naúčtují a zase vrací zpět.
Nebo máte někdo jinou retenci? ( balíček transakcí třeba na 10.let zdarma)

Mám tedy dotaz, jak toto řešíte s poplatky u KB?
Máte balíček transakcí a na něj retenci?
Jak často vybíráte z bankomatů KB a jak často platíte kartou?
anonymni

Odeslat příspěvekod ivo_2 24. 4. 2017 18:07

Od pána z Modré Pyramidy sem dostal nabídku pro klienty MP .Založení účtu zdarma u KB a "zrušení placení" toho balíčku transakcí za 39 kč .Jestli tam nejsou další poplatky o kterých mě neřekl , tak účet měl být "určitě" zdarma . To bylo o vánocích . Nevím jestli to ještě platí nebo to byla jen nějaká "vánoční akce" .
ivo_2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kardiaq 24. 4. 2017 18:13

U KB ma dobrovolne ucet jenom hlupak, existuje dost jinych bank, kde lze mit ucet zdarma a bez saskovani.
kardiaq
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dr._lukas 24. 4. 2017 18:25

Mam u KB vedeni balicku odchozich transakci "zdarma"..drive jsem obnovoval po roce, naposledy mi to dali na 3 roky..v patek jdu podepsat prodlouzeni hypoteky a zkusim si rict o ucet Gold zdarma
dr._lukas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 26. 4. 2017 08:04

Já mám účet i u Komerčky, ale mám TOP nabídku. Je sice potřeba obrat 150 tisíc, ale vše základní je pak zdarma - vedení, tuzemské platby, výběry (ze všech) z bankomatů, cestovní pojištění.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dr._lukas 26. 4. 2017 17:08

Tak Gold účet zdarma v meziřečí v podstatě potvrzen za sjednání dalšího fixačního období
dr._lukas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tommos 26. 4. 2017 20:38

Získal jsem od KB Můj Účet doživotně zdarma (vedení účtu včetně baličku transakcí, platební karta s cestovním pojištěním). Stačilo se na Facebook profilu KB jen zmínit o mém úmyslu zrušit účet. Naopak osobní bankéř KB mi nebyl schopen nabídnout nic a účet by hned zrušil.:roll:
tommos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dr._lukas 26. 4. 2017 22:54

Mám štěstí na bankéře, který kdysi byl na úrovni už ve Fio bance
dr._lukas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mikka1 11. 5. 2017 21:24

Prosim nevite nekdo, jak dlouho trva platba z osobniho uctu KB na firemni ucet KB? Potrebuji co nejdriv zaplatit zapomenutou slozenku.
Nevim, jestli nemaji ty systemy oddeleny jako udajne RB (prekvapilo me, ze osobni ucty zacinaji predcislim 115, driv to tak nebylo), pripadne z jakeho uctu u jake banky to zaplatit. Dekuji moc.
Mikka1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod gogospk 11. 5. 2017 21:55

Cca do 10ti vteřin.
gogospk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mikka1 12. 5. 2017 04:48

Diky.
Mikka1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod anonymni 23. 7. 2017 09:13

Tak jsem volal na infolinku Komerční banky a bylo mi sděleno, že banka připravuje nové typy bankovních účtů. Stávající sice zůstanopu, ale klienti budou moci přejít na jiný tyop kdykoliv.

1) Základní účet bude bezplatný, tj. vedení zcela zdarma a nebude nutné plnit žádnou podmínku tj. ani jedna platba na účet úplně zdarma či jiné produkty ve skupině KB a.s.
Bude se však platit za odchozí elektronickou transakci ve výši 6 Kč.
Navícv budou výběry z bankomatou KB zcela zdarma. Zcela se ruší koncept Moje odměny, kdy za jednu platbu kartou u obchodníka se vrací poplatek za platbu kartou ve výši 9 Kč.


2) Zpoplatněný účet bude stát 39 Kč měsíčně. Tolik dnes stojí balíček transakcí. V ceně budou jednak všechny neomezené elektronické transakce, výběry z bankomatů KB zdarma ( již je u základního účtu) a navíc 2 výběry z jakéhokoliv bankomatu v ČR zcela zdarma.

Co říkáte na tuto nabídku?
Je to dle vás krok správným směrem?
anonymni

Odeslat příspěvekod S474N 23. 7. 2017 09:36

kardiaq: ano, ucet v KB nenabizi nic extra, naopak jejich zabezpeceni certifikatem je naprosto obsolete, nicmene pokud chce nekdo mit nahled na jine produkty - typicky stavebni sporeni, tak mu nic jineho nezbyva, nez tohle peklo pouzivat. Nanestesti jiz maji mobilni aplikace s podporou TouchID, takze se to da prezit. Takze s temi hlupaky bych nebyl az tak kategoricky :wink:

kamarad.michal: nechapu, v cem si tak "veri", ze tohle muze nekoho svepravneho oslovit. Co maji navic proti konkurenci, ze si dovoli rict o poplatky u novych klientu?
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Delitzsch 23. 7. 2017 09:44

Ještě bychom mohli doplnit, že od podzimu nebude k debetním kartám poskytováno zdarma cestovní pojištění. U stávajících karet zůstane do konce jejich platnosti, ale po automatické obnově pojištění skončí. Základní cestovní pojištění sice má velmi malé limity, ale minimálně pro sousední země postačuje.

Připravované účty KB mi nepřipadají ve srovnání s nabídkou jiných bank ničím zajímavé. V současnosti ani po změně bohužel nevidím jediný důvod, proč mít účet u KB. Pouze pro toho, kdo tam má nějaký úvěrový produkt, stavební nebo důchodové spoření, případně nějaké pojištění, a k tomu chce mít pro jednoduchost správy financí u KB i svůj hlavní/transakční účet, je to řešení. Kreditní karty, stejně jako prémiové účty Gold a Top nabídka nejsou lepší než alternativní produkty. Cestovní pojištění nepokrývá důsledky teroristického útoku, což jiné pojišťovny/banky mají, a v dnešní době je to nutnost. Líbí se mi ale mobilní aplikace. Osobně oceňuji u KB hlavně osobního bankéře, mám u KB nejschopnějšího ze všech, které kde mám.
Delitzsch
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků