Výnos z pozemku

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Inev 2. 5. 2017 14:17

To vím, ale já se bavím o reálných stavbách stavebníků a tam to drtivá většina počítá na m2, protože je to jednodušší na počítání. M3 se pohybuje cca 4,5-6,5 tis. /m3.

-- 2. 5. 2017 15:18 --

Jo a + DPH......:-)
Inev
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vpe 2. 5. 2017 14:20

Puvodni post jsem doplnil. reagovals moc rychle:-)

Jinak ja psal o jedne stavbe o 3 BJ (bytovych jednotkach), kterou si nechas na pronajem a vyinkasujes dotace 450000 + 140000. Protoze ti za velmi kratkou dobu bude vydelavat. S tim, ze treba casem pujde BJ spojit a pouzit pro sebe. Takze kvalitne a pritom ekonomicky, coz je to nejtezsi to vymyslet.


Abych stavel a prodal, tak na to bych se mohl vys...

To ma cenu jen, pokud mas levne pozemek, material, delniky, a osulis to a draho prodas... A zaplatis dan z prijmu.
Naposledy upravil vpe dne 2. 5. 2017 14:24, celkově upraveno 1
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Inev 2. 5. 2017 14:24

Podle mých odhadů je hrubá stavba cca 25-40% ceny domu. Problém je právě v tom dokončování. Tam je ten cenový rozptyl šílený.

Hrubá stavba je -+ stejná. Ceny betonu jsou -+ stejné, zdivo -+ stejné, dřevo -+ stejné, tašky -+ stejné. Spíše jde o to, co kdo uhádá a sežene. Ceny prací se taky nějak extra neliší.

V dokončování je problém v tom, že někomu stačí kombik za 1500 Kč jiný tam má geberit za 15 tis. Někdo má klasické kovové zárubně a dveře v akci za 658 kč, jiný tam má dřevěnou obložku s dveřma za 8950 kč.....Největší rozdíly jsou v kuchyních a koupelně. pak dva z venku stejné domy se cenou liší i o miliony.

PS : viděl jsem kuchyň, kde byla pracovní deska z mramoru a stála majlant.....
Inev
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vpe 2. 5. 2017 14:29

Kuchyne z ikea je luxus, zaruka 25 let... Zadny truhlar neumel neco podobneho za alespon porovnatelny peniz, nehlede ke spotrebicum... Takze ted jsem expert na kuchyne, samozrejme neco bylo nutno upravit treba skrinku na digestor (protoze ikea nemela vhodnou digestor, nebo multi troubu ve vrchni skrince) :) avsak do pronajmu nebo na prodej se dava daleko vetsi ausus, za 10000/metr od truhlare (coz zpracovanim co jsem videl zdaleka nemuze konkurovat tovarni vyrobe z ikey).
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Inev 2. 5. 2017 14:29

JJ. Já se jen bojím, že právě u levného domu bude problém dosáhnout na NZÚ. Jsou tam přísné podmínky a bez té dotace (přesně toho výpočtu jak jsi psal) to ztrácí tu krásu.

U všeho je základ levný pozemek. Jak na prodej, tak na pronájem. Šulit se ti nevyplatí. Je to o tom sehnat levné materiály a pohlídat si práci, někdy lépe raději udělat sám. Pokud si to dobře vedeš, vyhneš se i dani z příjmu. Chce to dobře počítat.

No, když vezmu moji lokalitu, kde pozemek stojí dneska cca 500-1000 kč/m....a vezmu že běžný pronáje je cca 70-110 kč/m2 a vezmu, že můžu koupit 2+1 za 250 tis kč, tak jakákoliv stavba na pronájem je prodělečná :-) Proto prodej a není to jediný důvod.

-- 2. 5. 2017 15:42 --

Zrovna montuji kuchyň z Ikea. A já mám opačný názor než ty. Kvalita korpusů mi přijde špatná. Vruty se velmi lehce protočí. Když srovnám s klasickou lamino deskou, ta mi přijde hutnější, slisovanější. Jde to vidět v řezu. Jednu škřín jsme museli zkracovat. Jediná výhoda Ikey je v tom, že dneska koupíš a dneska máš :-) Nevím odkud jsi, ale u nás na Ostravsku mi stolař udělá podobnou kuchyň, v lepší kvalitě, za stejný peníz. Mají drahé lišty na pověšení (rektifikační lišta stojí 2m/70kč, v Ikey 250 Kč) a věší na ně i spodní skříňky. Nemají rektifikační závěsy. 4 nožky v Ikey stojí 145 Kč a mají jen jednu velikost, stejně tak soklu. Takže výška linky je min. 91 cm. Pro menšího člověka problém. Opět jsem upravoval. Pracovní desky zase problém. Měli jsme desku, která měla jen 2 délky. Nešel udělat neviditelný spoj. Musel bych ji nadstavovat.....

-- 2. 5. 2017 15:48 --

Vestavna trouba, která nebyla z Ikey mi taky neseděla přesně podle návodu Ikea :-) A bojím se, že až se pokazí vestavná lednice, jiná, než ikea tam nevejde. Ale na pohled je to pěkné :-) Šuplíky se jen scvaknou. Mají blumy dojezdy. na panty se dají dokoupiřt tlumiče. Ikea nemá plastové hrany. Tedy ta kuchyň co mi dovezli to neměla.
Inev
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vpe 2. 5. 2017 22:14

No jo ale kde koupis 2+1 za 250, nekde na severu, ostrava a usti... Jsem psal ze je to hlavne o lokalite...

---

Hlavne ikea taky co se ti nehodi i rozbalene vratis do roka a spotrebice 5 let zaruka. Jasne, truhlar mozna jednotlivosti anebo naopak slozite dilo udela lepe (ale za podstatne vyssi cenu), ale v globale pro a na klic? Nevim nevim. Mozna jak se vyspi anebo jsem videl jen ty spatne.

A delal mini linku kde se do 2 metru musela vejit mycka lednicka sporak drez trouba a to proste jinak neslo, jinak bych koupil sektorovku v hornbachu za 3990,- ale ta byla vetsi, od decodomu tusim.

Supliky a dvirka v pohode, a je na to 25 let zaruka. Tlumice nutnost, bez toho bych to nedaval. Na protoceni funguje aku sroubovak s momentem :-) a ta strojni vyroba (ty korpusy delaji nekde v lithuanii) je presna, truhlar mi dodelavky udelal pekne krive a hnusne... Jina kuchyn od truhlare za drazsi penize se po x letech rozpada, dvirka, dyhy apod.

Proste nevim co tam truhlar nacpe, kdyz nejsem expert... Coz u ikey mi staci, ze tam da takovou zaruku a musim tomu verit kdyz mi to vymeni bez kecu.
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jichaj 3. 5. 2017 13:26

U Ikea je vyhoda ze je to většinou skladem, levne mají i korpusy... Za všechny malickosti si ale nechaji hodne priplatit (panty, dojezdy...) i dvířka

U tehle věci se pak vyplati třeba Demos, cenove (na firmu) je to nekde jinde, ale nez naskladni materiál a naformatuji, muze to byt klidne i mesic.

Ještě malou poznámku k te NZU, vice jak 3 BJ asi nejde. Protože v definicích podpory mají:
"Rodinný dům je stavba pro bydlení, ve které dle § 2 vyhlášky č. 501/2006 Sb., o obecných požadavcích na využívání území, ve znění pozdějších
předpisů, více než polovina podlahové plochy odpovídá požadavkům na trvalé rodinné bydlení a je k tomuto účelu
určena a užívána, v níž jsou nejvýše tři samostatné byty a má nejvýše dvě nadzemní a jedno podzemní podlaží a podkroví."

-- 3. 5. 2017 14:29 --

vpe píše:Jinak ja psal o jedne stavbe o 3 BJ (bytovych jednotkach), kterou si nechas na pronajem a vyinkasujes dotace 450000 + 140000.
Ta dotace 140 000 je za co?
jichaj
Diskutér

Odeslat příspěvekod Inev 3. 5. 2017 19:42

VPE : akučku samozřejmě mám, ale i tak se to prostě protočilo. Vrácení není problém. Vše nám vzali. Asi máš fakt smůlu na stolaře. Já mám stolaře OK a ne jednoho :-) Už jsem předmontovával 2 kuchyně na zakázku z jednoho bytu do druhého a i po 10 letech OK. Jen se dala nová pracovní deska. Tak záruka na elektor 5 let je OK. Ale nevím, jak by jsi reklamoval korpus po 15 letech. :-) To vymontuješ kus linky a pojedeš na reklamci? Na korpusu se max. může vychodit pant v dírkách. Jinak mě nic nenapadá.

Jichaj : Jedna věc co bude v reálu a druhá v projektu :-) 140 tis. je tuším na fotovoltaiku. Teď je dokonce na dotace na dešťovou vodu.
Inev
Nadšenec

Odeslat příspěvekod jichaj 4. 5. 2017 12:52

jj, dešťovka je 50%...az 60 000, ale nevypada to moc vyhodne... (ale u klasických nadrzi je to jen 20 000)
na fotovoltaiku je max 100 000 (při instalaci akumulatoru), proto se ptam na tech 140 000 :)
jichaj
Diskutér

Odeslat příspěvekod vpe 4. 5. 2017 15:02

[quote:*****]
U tehle věci se pak vyplati třeba Demos, cenove (na firmu) je to nekde jinde, ale nez naskladni materiál a naformatuji, muze to byt klidne i mesic.

Ještě malou poznámku k te NZU, vice jak 3 BJ asi nejde. Protože v definicích podpory mají:
[/quote:*****]

1) a je to kompatibilni s ikeou od treti firmy? Tlumic v ikea stoji 60,- a na jedny dvirka jsem dal jeden, to je drahy? Pant stoji asi 50, takze 100,- na dvere. Dvirka byly trosku drazsi, to je asi podle vzoru.

2) NZU je na rodinne domy, kdyz mas 4 a vice BJ, jedna se uz o bytovy dum (viz stavebni zakon - podobne to mas treba s poctem podlazi 2 nadzemnich podlazi plus podkrovi, aby ses vesel do rodinneho domu). A tam je zase jina dotace.

3) zbyla dotace je na solary, nekde se da dohledat, ze celkova dotace muze byt az 640.000 a to bylo nekdy na podzim, ale jestli to nebyl nejaky recyklovany clanek, drive davali daleko vic, vygogluj NZU 640000. Nevim zda v tom je i rekuperace sprchoveho koutu (to se vyplati ale konkurence v techto technologiich na trhu moc neni), na to by slo dalsich 15000 a na zatravnenou strechu tusim 500 od metru.
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jichaj 5. 5. 2017 13:36

Vsichni pouzivaji Blum (napr. Ikea) nebo Hettich.. Prave ze ta Ikea je draha (když jich potrebujes vic), tlumic/pant od Blumu tam stoji 2x vic, pripadne muzes koupit uz pant s integrovanym tlumicem (mas vic na vyber)...
jichaj
Diskutér

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků