Platební karta do zahraničí

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 26. 4. 2017 15:33

cestak71 píše:....teď se vrátila kolegyně z Nového Zélandu a říkala, že s akceptací MC tam byl poměrně problém...

Před dvěma týdny jsem se vrátil z NZ, kde jsem všude a naprosto bez problémů platil MC M&M 8-)

Ono může strašně záležet na oblasti. Nám se v Zambii stalo, že v Livingstone téměř nešlo zaplatit MC kartou a pak náš hotel bral zase jen MC. V Brazílii na letišti v Sao Paulu byly pouze 3 bankomaty (vedle sebe, stejná banka) a braly pouze karty jedné asociace, už si nejsem jist které.
Proto doporučím vyrážet vždy s kartami obou asociací
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod cestak71 26. 4. 2017 16:50

Projel jsem oba ostrovy. Najel jsem tam více jak 3 tis.km. A co se týče karet, tak s sebou na cesty vždy vozím trojkombinaci MC - Visa - DC ;-)
cestak71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Taki 2. 5. 2017 13:14

Sestra to samozřejmě popletla (byť jsem jí psal přesně co má zřídit) a to pojištění za 25,- si namísto k debetce k CZK účtu zřídila k debetce k EUR účtu.
Zřizovala:
1) BĚŽNÝ CZK účet
2) debetku MC k ad 1
3) BĚŽNÝ EUR účet
4) debetku MC k ad 3 vč. pojištění.
Teď mi jde o to, zda to má zrušit a nechat si to zřídit na té CZK debetce, nebo je to víceméně jedno?
Jak to budou strhávat za to pojištění? Předpokládám, že strhnou měsíčně 0,92-1€ (podle kursu) z toho EUR běžného účtu či z té karty EUR? Nebude tam ještě nějaký poplatek? Musí tu EUR kartu tedy nosit u sebe nebo stačí znát to číslo karty kdyby byla nějaká pojistná událost?
Taki
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod M.P. 2. 5. 2017 14:28

Pojištění se strhává automaticky z účtu na konci měsíce, jinak jsem k tomu cestovnímu pojištění dostal zvlášť kartičku s logem FIO a Česká pojišťovna.
M.P.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ripper6 3. 5. 2017 09:53

cestak71 píše:Projel jsem oba ostrovy. Najel jsem tam více jak 3 tis.km. A co se týče karet, tak s sebou na cesty vždy vozím trojkombinaci MC - Visa - DC ;-)

Taky souhlas, treba v Peru se nam stalo ze kamosovi nesla MC od Equa ze zahadneho duvodu a mel jen Diners, tak nacpal tu a byl rad.
Pozor banka to taky hlida a muze kartu zablokovat. Treba od Equa mu zkouseli se dovolat, kdyz to neslo tak to pak sel resit pres mail aby mu treba neblokli kartu.
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod paty07 3. 5. 2017 13:03

I na CAD bude nejlepší cetelka? Lze získat i vyšší úvěrový rámec než 30 tis. jako mají na webu? Přecijenom za hotely a tak to budou peníze lítat, že 30 bude fuč hned.
paty07
Diskutér

Odeslat příspěvekod wit.cz 24. 5. 2017 12:51

Čeká mě cesta do JV Asie. Mám k dispozici cetelemku, tankovací kartu VÚB a creditas (vše mastercard) a axa kartu od unicreditbank, což je jediná visa. Vyloženě špatná mi nepřijde žádná, axa má nejspíš jiné kurzy než unicreditu a mám na ni pojištění Komplet za 40/měs. Kterou kartou platit přednostně?
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod cestak71 24. 5. 2017 15:38

Cetelemkou, platby se převádějí na Kč kurzem Mastercard bez přirážky :-)
cestak71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod xls 24. 5. 2017 22:42

Hlavně je potřeba počítat s tím, že se tam mnohem víc používá hotovost. Kartou jdou platit možná drahé hotely, supermarkety a nějaké značkové obchody, v některých zemích ani to ne.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 25. 5. 2017 05:02

Tak jestli stále ještě fungují "chybné" kurzy u Tankovací, tak tou, před několika měsíci jsem byl pod středem ČNB.
Minulý týden jsem s ní platil v Rakousku a Chorvatsku, ale výpis budu mít až příští měsíc, jinak Cetelem.
Jinak je pravda, jak píše xls - hodně se tam platí hotově. Pozor na to, že minimálně v Thajsku a Kambodži si bankomaty účtují další poplatek kolem 5 USD za výběr, pak se vyplatí zvážit, jestli si s sebou nevzít nějakou hotovost. V dobrých směnárnách jdou i exotičtější měny koupit celkem výhodně (moje poslední zkušenost s koupí egyptských liber, kurz ve směnárně 1,55, karty zúčtovány kurzem 1,60 až 1,75).
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Taki 27. 7. 2017 18:11

Segre nefunguje e.on cetelemka v kramech v Mexiku (provedeny dva pokusy o platbu ve dvou ruznych kramech). Debetka FIO funkcni. Nevite v cem by mohl byt hacek? Uverovy ramec plny, zadava spravny pin. Na karte aktivni odmena "vybery z bankomatu". Nema treba cetelem neco po vzoru monety, ze ma primarne blokle nektere zeme?
Taki
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 27. 7. 2017 19:07

V Mexiku jsme také "hráli mariáš". Ne každá karta si rozuměla s každým bankomatem. V obchodech se taky nedalo zaplatit na první pokus.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Taki 28. 7. 2017 02:40

No bylo prave divne, ze ji nesla v kramech oznacenych logem MC, kde jine MC sly. Hlasila mi, ze se ji podarilo s ni zaplatit v nejakem supermarketu a nasledne po 4 hodinach i v tom kramu, kde to predtim neslo...
Zrejme nejaky docasny problem nekde na trase terminal-banka. A nebo se to muselo "prostouchnout" :-)
Taki
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Taki 30. 7. 2017 03:51

Nasli jste v Mexiku nejaky bankomat, ktery by byl bez poplatku?
Monterrey zatim jen bankomaty za 30-60 pessos a maximalni vyber 5.000 pessos.
A trochu OT - simka s 1,5gb dat + neomezene hovory a sms Mexiko+USA+Kanada 200 pessos (asi 250 Kc). Tvl, tady jsme fakt v tomhle bananistan. Za srovnatelnou cenu treba u O2 neomezene volani a SMS (ale jen do vlastni site a na pevnou) a 50 MB data. A to jeste ta nabidka uz neni oficialni. Vysmech...
Taki
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod philmencz 17. 9. 2017 18:32

Trochu opráším toto téma. Ve Španělsku jsme použili 4 karty: Creditas, mBank, Equa, UniCredit pro výběr z bankomatu. Všechny výběry byly provedeny ve stejný den, ze stejného bankomatu (banka BBVA). Ze všech karet byly ve stejný den odečteny prostředky (po zaúčtování) a včetně poplatku za výběr 150€ to vyšlo takto: Banka Creditas: 3979,65 Kč, Equa bank: 4009,05 Kč, UniCredit: 4022,82 Kč, mBank: 4030,94 Kč.
Creditas si účtoval 30 Kč za výběr, Equa bank 9Kč, mBank a UniCredit 0 Kč.
Uvidíme, s čím přijde Hello bank - kolik si budou účtovat za výběr z bankomatu v cizině, protože dle jejich nových VOP, by všechny platby kartou měly být zaúčtovány dle kurzu asociace.
philmencz
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků