FIO

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Noxik 15. 6. 2017 13:43

Ja osobne jsem za neexistenci akci a nabidek rad. Od banky (a vetsiny firem, od kterych neco pouzivam) chci jednoduchou, jasnou a relativne stalou nabidku produktu, diky cemuz neztracim cas neustalym ctenim co se zase zmenilo, zrusilo a prekopalo. Navic umoznuji vyber hotovosti na pobocce zdarma, coz je pro me velke plus, nebot ji mam bliz nez jakykoliv bankomat. Jen ty podminky kdyby ted nemenili. Na ruzne huraakce nemam vetsinou cas ani naladu.
Noxik
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod wit.cz 15. 6. 2017 14:14

Tak ohlédnu-li od způsobu, jakým se mnou řešili reklamaci neautorizovaných transakcí na debetce, tak tato banka mé sympatie nadále ztrácí. Je sice fajn, že si můžu na účet vložit bezplatně, ale v Praze na kterékoliv pobočce (zejména Ječná, Moskevská, Senovážné náměstí apod.) za to zaplatím nekonečným čekáním, stáním ve frontách a naprostou ztrátou soukromí, jelikož na stísněném lowcost prostoru se mačká dost dalších lidí. Když si vzpomenu, že hypotéku na necelého půl mega (offsetovou, jinak bych to řešil jinde) jsme loni řešili tři měsíce a vyměnili si přitom 64 emailů a několik mnohdy zbytečných návštěv... Ale tak dokud není problém, věřím, že jsou klienti spokojeni.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vpe 15. 6. 2017 14:18

yetitsi píše:Kde napsal? U bezobsluzne benzinky musis zaplatit predem, u benzinky s obsluhou nic psat nemusis.
no tak potreboval jsem, aby něco bylo na kamere a na me nemohli zavolat esenbe. lepsi nez se tam s nimi 10 minut dohadovat ze jim budu davat zastavu anebo ze si dojedu domu a HNED jim to povezu, nebo mas lepsi napad?

-- 15. 6. 2017 15:21 --

dlouhy.dejw píše:Jak jsme tu před nějakou dobou řešili neuznání reklamace ze strany Fio, tak je vidět, že jakákoliv banka je schopna nechat klienta na holičkách:

https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/pod ... cle-detail

Asi budu držet peníze doma ve slamníku ;-)


to je 20 let stary ... někdo asi musel dost dobře vedet, kolik penez ma na uctu... no v te době se na ty ucty mohl koukat kdekdo, snad i uklízečka :-)
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod libol 15. 6. 2017 15:50

Gandalf007 píše:Fakt, že je provoz zdarma, je jedna věc. Ale několik let trvající nepotřebnost a nevyužitelnost, k tomu absence jakýchkoliv akcí nebo nabídek, které by tuto banku mohly zatraktivnit... jistě FIO takové zkrátka je a žádné zázraky od něj nečekám. Ale mBank mne taky nic nestála a je zrušená. FIO je další na řadě, nic víc, nic míň :-)
Držet účet jen pro strýčka příhodu, protože nic nestojí, má možná smysl, pokud nemám žádný další. Ale Air, Equa, G.Gratis a Creditas zřejmě postačí, protože každý z nich mi nabízí něco navíc... na rozdíl od účtů FIO.


Dal jsem číslo účtu u FIO na platby, které dojdou po roce 2020. Historicky vidím u FIO stabilitu bez výstřelků (i kladných) - což bych si u dalších nelajznul - takže já si ho pro strýčka příhodu držím
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod Noxik 15. 6. 2017 16:29

wit.cz: Tak o problemech s kartou uz jsem taky slysel, hypo nevim. Ale ja ani jedno z toho nepouzivam, takze jsem jeste nestacil narazit na problem. Na druhou stranu jejich EURovy ucet a broker mi zatim funguji bez pripominek. Je o to tom, co kdeo chce a pouziva, u nenarocneho klienta je riziko problemu male asi vsude.
Noxik
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod wit.cz 15. 6. 2017 18:03

Noxik: u toho e-brokera bych měl taky výhrady...krom předpotopního designu a ovládání především zabezpečení. Pár kliknutí a celé portfolio může během chvíle zmizet, jednoznačně mi tam chybí alespoň volitelné potvrzení pokynů dalším kanálem a nebo možnost dvoufaktorové autentizace při přihlášení.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod TnT2 15. 6. 2017 18:43

FIO u e-brokera samozřejmě umožňuje mít autorizaci pokynů pomocí SMS.
Curve karta promo kód na £5: RG7YB | Bondster promo kód: 0539 | Mintos kód: 21GMHB | Portu na 3 měsíce zdarma? Stačí SZ.
TnT2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod radecekh 15. 6. 2017 19:19

A jak se to dělá?
radecekh
Diskutér

Odeslat příspěvekod TnT2 15. 6. 2017 19:27

Na pobočce, je to součást Rámcové smlouvy - investiční.
Curve karta promo kód na £5: RG7YB | Bondster promo kód: 0539 | Mintos kód: 21GMHB | Portu na 3 měsíce zdarma? Stačí SZ.
TnT2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fc70 15. 6. 2017 20:51

A hlavně peníze jde poslat jen na ve smlouvě uvedené účty, takže případný útočník to může prodat nebo tam začít tradovat a způsobit škodu, ale sám z toho nic nemá.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod taylor729 15. 6. 2017 20:52

Fio broker i Smartbroker by se hodilo inovovat, tam uz si to o to rika. Autorizace pokynu pres sms je mozna, aktivovat lze na pobočce.
taylor729
Diskutér

Odeslat příspěvekod vpe 17. 6. 2017 00:24

Nevíte někdo jak je to s tím brookerem jak tam zaplní zpoplatnění dat? Aby když se do nej přihlásil se mi nenaučtovaly ty zpoplatněna data ? :-)
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod radecekh 17. 6. 2017 08:48

vpe:
Nešlo by tu otázku zformulovat během dne po vyprchání alkoholu z krve tak, abychom ji pochopili?
radecekh
Diskutér

Odeslat příspěvekod vpe 17. 6. 2017 09:30

Když neznáš fio broker tak neřeš, ostatní snad pochopili... před časem zapli zpoplatnění dat z trhů, pak ho zrušili - prý se účtuje jen když se člověk přihlásí (a měl ty data z trhů předtím zapnuté )? Otázka mířila na to, zda, když se člověk přihlásí, aby to vypnul, tak zda se mu už nenauctuji ty data z trhu
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod radecekh 17. 6. 2017 10:43

Kdo říká, že neznám e-Broker? Já jen nerozuměl tomu "zaplní zpoplatnění dat". Kdyby to zpoplatnili nedávno, tak mi to asi dojde, ale tohle už platí dost dlouho.
Já ty online kurzy taky kdysi využíval. Pak to zpoplatnili těm, kdo v daném měsíci neudělali žádný obchod. Poté, co jsem takhle jeden měsíc zaplatil 6 dolarů, jsem si to vypnul a online data si sluduju na yahoo finance.
Jinak kdybych měl vzít doslova ten ceník, tak bych se přihlásil v době, kdy se neobchoduje a tedy nemohou být poskytována online data a v nastavení to vypnul. Ono je taky otázka, kde jste byl naposledy a který trh to po přihlášení bude ukazovat a co z něj to bude ukazovat.
A nebo udělejte nějaký obchod a máte po problému.
radecekh
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků