Který nejlevnější dodavatel zemního plynu?

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod marvy 15. 4. 2010 10:43

Ahoj,

v současné době jsem u RWE.Na plynu vařim a topim.
Poradíte mi alternativního dodavatele se kterým jste spokojený?.
Dosti uvažuji o Pražské plynárenské.a.s.
Koukněte na Centropol nebo Lama Investments.Co na ně říkáte? :-)
Děkuji
Martin
marvy
Diskutér

Odeslat příspěvekod alenaplistakova 13. 7. 2017 13:01

POZOR!!!chci se podělit o negativní zkušenost.!!
Dneska jsem mluvila s tatínkem. Má 82 let a bydlí sám. Přišli k němu „obchodníci“ z nějakého Nexus bussines a vnutili mu podepsat smlouvy na prý nejvýhodnější dodávky energií. Využili jeho stavu a ted se k tomu nikdo nehlásí. Podle obchodního rejstříku jednatel firmy Jan Rygl nás sprostě odbyl, že to není jeho věc. Nenalette taky prosím.
alenaplistakova
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vokobere 13. 7. 2017 13:04

Tak to je jednoznacna chyba pribuznych, ze nechaji sveho 82 leteho tatinka samotneho na pospas nejakemu Nexus bussinesu.
vokobere
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod nikko 13. 7. 2017 14:32

alenaplistakova píše:POZOR!!!chci se podělit o negativní zkušenost.!!
Dneska jsem mluvila s tatínkem. Má 82 let a bydlí sám. Přišli k němu „obchodníci“ z nějakého Nexus bussines a vnutili mu podepsat smlouvy na prý nejvýhodnější dodávky energií...

Smlouvu na energie podepsanou doma lze dle zákona do 14 dnů zrušit bez sankcí.
nikko
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vokobere 13. 7. 2017 15:29

To je ovsem problem, kdyz se na nej dojde pribuzny podivat jednou za pul roku.
vokobere
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jichaj 14. 7. 2017 13:28

Odběratel může smlouvu uzavřenou mimo obchodní prostory dodavatele vypovědět ve lhůtě 15 dnů po zahájení dodávek. Stačí, pokud 15. den po zahájení dodávky odešle výpověď smlouvy dodavateli. Výpovědní doba činí 15 dnů a počíná běžet prvním dnem měsíce následujícího po doručení výpovědi.

více viz novela energetického zakona účinná od 1.1.2016
jichaj
Diskutér

Odeslat příspěvekod čulibrk 10. 9. 2019 10:03

Starší teta v okrese Chrudim v Pardubickém kraji mě poprosila jestli bych ji pomohl s výběrem dodavatele zemního plynu s roční spotřebou asi 4000 m3. Dobře na kalkulátoru TZB vychází se smlouvou na dobu neurčitou dodavatel České Teplo. Máte s ním někdo zkušenosti.? Nejlíp vychází Bohemia Energy, ale po zkušenostech jiných si nedovolím je doporučit.
čulibrk
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Taki 10. 9. 2019 10:26

Dodavatele Č.T. blíže neznám. Dle kalkulátoru podepsal etický kodex.
Ten finanční rozdíl oproti BE start++ je necelé 3%.
U BE je ta cena jistá na rok. Nezapomenout včas vypovědět! Známé jsou problémy a obstrukce ze strany BE..
U Č.T. je zase riziko, že ten ceník může jít nahoru třeba za měsíc. Ale tam je zase 3měsíční výpovědní lhůta.
Osobně bych s tímto rozdílem úspory do BE nešel a zvolil bych Č.T., případně bych ještě zauvažoval (pokud bude v dalších letech obdobná spotřeba) o době určité na dva roky s Lumiusem nebo Plynulí, protože to zatím nevypadá, že by plyn spadl nějak razantně dolu..
Taki
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ninaa 10. 9. 2019 12:09

České teplo s.r.o. má na můj vkus málo odběrných míst plynu (zákazníků):
https://www.ote-cr.cz/cs/statistika/mes ... 2019-01-01

Když je málo zákazníků, je riziko, že to společnost neutáhne a půjde do konkurzu.
Není to časté, ale čas od času se to někomu podaří. Naposled se to podařilo One Energy & One Mobile a.s. viz Insolvenční rejstřík.
Dodávky se nepřeruší, ale dodavatel poslední instance má vždycky pěkně vysoké ceny a paušály. Než se stačí vybrat a podepsat smlouva s novým dodavatelem, tak to prostě chvíli trvá a obvykle měsíc odběru je pěkně drahý:-( Dále - zákazníci, kteří platili zkrachovalému dodavateli vyšší zálohy než skutečně spotřebovali, přeplatek zpět nikdy nedostanou...
Takže si ještě prověřte České teplo v Obchodním rejstříku - Sbírka listin: tam jsou účetní výkazy a získáte další představu, jak si společnost stojí (zisk-ztráta, aktiva) nebo řekněte někomu, kdo umí číst účetní výkazy.
A vždy si zadejte u nového dodavatele nižší zálohy, v tomhle případě bych si je dala o 20% níž (a těch 20% si ukládala na spořák, neutratit!). Pokud by to zabalili, tak vám ve vyúčtování přijde doplatek, čili nezůstanou vám dlužni.
Ninaa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod m_p_ 10. 9. 2019 13:22

České teplo je lehce kontroverzní energetická společnost, která se v energetice motá už dvacet let, ač ne úplně na pozici distributora plynu a elektřiny. Ale o krach bych se úplně nebál, ač jsem do vysledovky nekoukal. https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/pr ... 020702_kro
m_p_
Návštěvník

Odeslat příspěvekod xls 10. 9. 2019 14:12

Já u Českého tepla byl, velice solidní jednání, všechno v naprosté pohodě, rychlý přechod. Pak to bohužel při nějaké vlně zdražování přepískli, marně jsem je upozorňoval na to, že jejich cena je nesmyslná a že odejdu. Tak jsem podepsal smlouvu jinde, cca po 2 týdnech šli s cenou už na normální úroveň a navrhli mi zůstat, ale to už jsem do přechodu zasahovat nechtěl. Škoda.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod Markil 10. 9. 2019 17:17

Já bych z těch výsledků vybíral něco, kde je garance ceny tak na dva roky nebo aspoň na rok. Nikdo to sice nemůže vědět jistě, ale zatím to vypadá, že ceny i dál porostou... Takže teď uzavřít smlouvu a po pár měsících to řešit znovu, protože zvedli ceny, mi nepřijde jako dobrý nápad... Navíc sice pak lze třeba smlouvu z důvodu zvýšení ceny zrušit a jít jinam, jenže v tu dobu už nejspíš budou mít vyšší ceny i ostatní...
Markil
Nadšenec

Odeslat příspěvekod jichaj 13. 9. 2019 20:04

aktualni (spotove) ceny jsou historicky nizko..cena rocniho produktu 2020 je vyrazne niz nez byl pred rokem rok 2019..verim ze i ceniky pujdou niz..
jichaj
Diskutér

Odeslat příspěvekod vorryy 6. 12. 2019 21:21

Zdravím i zde. S plynem se mi stalo to samé co s elektrikou. Dána výpověd původnímu . U nového bych ušetřil skoro 1300 a garance ceny do konce roku 2021. Nyní retenční nabídka původního ,která je ještě o cca 300 lepší než nová ale cena garantována pouze 1 rok. Plyn jde a půjde nejspíše dolů. Co radíte ,vy znalejší. Zrušit výpověd a zůstat? A nebo přejít?
vorryy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod curvecardik3 6. 12. 2019 23:40

Proč nenapíšeš rovnou jména těch obchodníků?
curvecardik3
Návštěvník

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků