Curve karta

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 17. 7. 2017 12:57

Náhodou jsem narazil v jednom fóru na Curve kartu - https://www.imaginecurve.com
Máte s tím někdo zkušenost? Jaké to má kurzy?
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod fremantle 17. 7. 2017 12:59

Díval jsem se na to před časem (nevím, asi tak 2 měsíce zpět?) a nebylo to pro ČR dostupné (tuším jen UK, Německo), takže další testování se zatím nekonalo... Nevím jestli se něco změnilo.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 17. 7. 2017 13:36

No, v té diskusi někdo psal, že si kartu nechal přeposlat přes nějakou přeposílací službu. Ve spojení s českou kartou normálně funguje, ale zatím s tím platil jen v CZK, takže kurzy nezná.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod fremantle 17. 7. 2017 13:54

Tak na těch stránkách píšou tohle:
https://www.imaginecurve.com/specs/ píše:We cut your existing credit and debit cards charge to an on-average equivalent of the wholesale exchange rate plus 1% as our exchange rate – one of the cheapest on the market.

Pod tím "wholesale" si představím asi cca. ten střed (jak to má třeba i Revolut - kdoví, možná to taky nakupují stejně od Currency Cloud) a k tomu 1 %... Není to úplně špatné, ale ani úplně dobré. Nejsem si přesně jist, jakou použitelnost by měla mít tato služba.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod Prologer 17. 7. 2017 14:18

To mě přijde dost praktické mít jen jednu kartu s přístupem ke všem. Často se mi stalo, že jsem právě tu správnou zapomněl doma.
Je zde ale několik otázek:
- jakým způsobem se započítávají věrnostní body na vložených kartách - je to jako platba u obchodníka, platba přes internet, předává se typ obchodníka pro kategorické odměny atd.?
- lze si na zahraniční kartě uvést, že je vedená v CZK a pak platby v ČR se nebudou konvertovat relativně nevýhodným kurzem (fee 1%+), ale kurzem banky (např. v USA u mnoha karet tj. prakticky střed)?
- jak ji dostat do Česka

V zahraničí pak vidím problém v tom, že ne vždy je přístup k internetu a tak může být problematické si kartu "přepnout".
Celkově mi to ale přijde jako parádní koncept.
Rád vás doporučím do Crypto.com, Revolut, Plutus apod. Napiště PM
Prologer
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod fremantle 17. 7. 2017 14:33

Podle mě všechny vložené karty budou zaúčtovány jako internetové transakce a "obchodníkem" bude Curve - rozlišovat to druh transakce nejspíš nebude (takže tyto, jako specifické transakce, budou s největší pravděpodobností vyloučeny a na protáčení to nebude).

Jinak jsem to teda schválně zkusit, na první obrazovce to chtělo akorát uvést "povolání" (v současnosti kartu nabízí jen "self-employeed" osobám, nikoliv "zaměstnancům", ale nevím, jaký to má vliv na to, co se zvolí - možná je to jen kvůli tomu, že podle popisu na stránkách mají ty karty na sobě napsané "for commercial use", jsou tudíž business a na ně se nevztahuje regulace interchange fee, takže asi zdroj příjmu pro Curve (?) :hm), každopádně s vyplněním adresy do ČR to nemělo žádný problém, a vypadá, že karta se tváří jako, že je připravena "ke schválení" (?), no uvidíme.

Pak jsem zkusil přidat kartu N26 a lze si tam zvolit jaká má být "domácí" měna, implicitně to rozlišilo podle čísla EUR, nechal jsem to tedy tak, nicméně po "rozkliknutí" si lze vybrat ze všech dalších měn, které jsou tam podporovány...

Docela hodně informací se lze dočíst v help centru: https://support.imaginecurve.com/hc/en-gb, třebaže jen pro zajímavost nelze dobíjet Curve kartou další předplacené karty (pokud by někdo chtěl vytáhnout hotovost z kreditek), taky nelze napojit jiné předplacené karty (s výjimkou některých - třeba onoho N26, nebo Revolut, které jsou považovány za předplacené).
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod retron 17. 7. 2017 15:11

tak to nevim jak se ti to povedlo, me to vykoplo, že zatím do Čech neposílaj ani nevim jak to poznalo asi podle itunes účtu
odměny to nějak sbírat dokáže, ale asi jen britskou obdobu Mastercard rewards
retron
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mimonik 17. 7. 2017 15:24

Píše se tam "plus we never reveal your
original details to merchants.", takže předávat se podle mě nebude vubec nic.
Mimonik
Nadšenec

Odeslat příspěvekod fremantle 17. 7. 2017 15:27

Nedokážu odpovědět - vůbec, pořád je šance, že mi kartu neschválí a nepošlou...

Každopádně tady píšou jen, že neposílají mimo Evropu:
https://support.imaginecurve.com/hc/en-gb/articles/115001962905-Why-am-I-seeing-Ahead-of-the-Curve-in-the-app- píše:At the moment Curve doesn't ship outside Europe. By signing up in the app, you've been added the waitlist for a card as soon as we launch internationally, and we'll email you when we're ready to ship. Just to manage your expectations, we don't have a timeframe for this launch yet.


A pořád platí to co jsem psal - aktuálně by měly být karty vydávané jen "for business only", neměly by se vydávat pro použití koncovými zákazníky. Ale co z toho plyne v praxi je spíš otázka, zjevně tohle nijak kontrolováno není... :hm
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod retron 17. 7. 2017 15:30

sign upoval ses z androida nebo ios nebo jak?
retron
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod fremantle 17. 7. 2017 15:43

Hm, ještě se dívám do seznamu zemí tady a opravdu tam ČR není: https://support.imaginecurve.com/hc/en- ... -eligible-

Jinak jsem se registroval z Androida, divný, že mě to pustilo... Ještě přemýšlím, že to mohlo projít díky IP, nebyl jsem na české síti. Možná zkusit přes VPN, ale jak říkám, není jisté, že ji i pošlou...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod jumpmans 17. 7. 2017 15:49

tak aplikace pro iOS vůbec nedovolí vybrat ČR - není v seznamu. možná nemají na Androidu udělanou validaci...
jumpmans
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fremantle 17. 7. 2017 16:12

Třeba jsem si omylem zvolil něco jiného, než ČR a nyní o tom ani nevím (nevidím ani v aplikaci, kde se na to podívat)... :nenapadne

Ještě k těm kurzům - v aplikaci je před zalogováním screen, kde se píše, že použity jsou kurzy MasterCard + 1 %... To já bych radši "čisté" MC.

Obrázek

Jinak nelze přidat karty Diners Club (ještě ty bych snad byl ochoten zvážit pro použití v zahraničí za takových podmínek)...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod akcnistravenky 17. 7. 2017 17:16

To je fakt, vsade pisali ze FX rate + 1%, takze by clovek ocakaval ze je to ako revolut+1%, co je ok, ale MC + 1% uz nie je az take uzasne, aj ked stale vyrazne lepsie nez bankovy priemer.

Jednu zaujimavu vlastnost to ale ma pre ludi co nechcu kreditnu kartu, ale potrebuju ju cisto kvoli poziciavaniu aut (niektore pozicovne si na nutnosti KREDITNEJ karty velmi zakladaju): ak je uhrada v pozicovni aut >150 gbp, Curve sa tvari ako kreditna karta.

Can I use Curve to pay a hotel or rental deposit?

If the deposit is more than £150, yes.

Curve will automatically assume that charges from hotels or car rental agencies over £150 are deposits. We treat these transactions differently to all others, putting a hold on payment capture, so the Curve effectively acts like a credit card would.

However, Curve cannot distinguish between deposit pre-auths and normal transactions, so for amounts below £150, Curve will always process the transaction, much like if you paid on a debit card.

https://support.imaginecurve.com/hc/en- ... l-deposit-

-- 17. 7. 2017 18:35 --

Prologer píše:V zahraničí pak vidím problém v tom, že ne vždy je přístup k internetu a tak může být problematické si kartu "přepnout".


Existuje tam moznost platbu do 14 dni nauctovat na inu platobnu kartu, nez na ktoru bola puvodne nauctovana... (podmienkou je ze karty su v rovnakej mene a transkakcia je pod 1000 gpb). Funkcia sa vola "Go Back in Time".
akcnistravenky
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Prologer 17. 7. 2017 19:03

No, tak to se mi čím dál tím víc líbí. Pokud si mohu transakci přepnout na jinou kartu i zpětně a u každé karty vybrat měnu ve které se má účtovat, tak je to fakt super.
Počkám, jak dopadne fremantle a kdyžtak do toho hned jdu :)
Business model určitě bude založen na těch komerčních kartách. Když nyní mohou účtovat řekněme 1,5%, ale karty co se tam vloží si účtují 0,4%, tak ten spread přes 1% už může být pěknou marží.

Jen jsem nepochopil, proč by si někdo vzal černou kartu za Ł50, když si může vzít modrou za Ł0 :D
Rád vás doporučím do Crypto.com, Revolut, Plutus apod. Napiště PM
Prologer
Nadšenec
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků