Doporučtě kreditní kartu, která nejvíc "vydělá"

Spotřebitelské úvěry, kreditní karty, leasing

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod astrapa 26. 7. 2017 09:55

Nevíte, která banka má podobný program jako Club Rewards od Diners Club? Mám tam nastřádáno přes 2000 bodů a teď koukám, že v nabídce mají opravdu zajímavé věci - víno, parfémy, hodinky (značku Tissot mám rád), kvalitní elektronika, tedy ne šunty jako v programu iBOD České spořitelny, kde je využitelné asi snad jen víno. Tak mě napadlo, když už nejdou honit vratky, sbírat aspoň body a vyměňovat je jednou ročně třeba za ten chlast nebo voňavky.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod voko bere 26. 7. 2017 10:51

Postovni sporitelna?
voko bere
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ridder 31. 7. 2017 12:42

Takže pokud chci KK, kde mě nejvíce zajímají % zpět, tak nejlépe vychází Cetelem kvůli 2% zpět a případně Diners s 1% a sbírání bodů + cestovní pojištění, ale zase mínus cca 1700 Kč ročně?

Momentálně žádnou KK nemám, ale kvůli těmto výhodám bych si ji rád založil. Kterou byste mi prosím doporučili? Samozřejmě budu řádně splácet v termínu.

Tyhle benefity nevyužiji: Alza, Mall, Billa, EON, ČEZ, PHM

Zajímavé je naopak cestovní pojištění v ceně nebo nějaké bonusy pro cestování mimo ČR.

Děkuji za každou radu :)
Ridder
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fremantle 31. 7. 2017 13:08

Diners nic nevrací, lze sbírat body, za které si lze pak předplatit třeba ten roční poplatek za kartu, ale se standardní úrovní Club Rewards nad tím nemá cenu ani uvažovat. Sporné je to u vyšší úrovně Premium Rewards, jenže ten je ativní jen pokud se na kartě čerpá úvěr a platí z něho úroky. Třeba to má někdo vychytané, že mu to vychází lépe vůči "generické vratce", ale s ohledem na to, že ta karta ani není bezkontaktní, tam moc prostoru pro využití nevidím.

Pokud to má být něco univerzálního, tak nyní moc zajímavějšího, než Cetelem vymyslet příliš nejde - obzvlášť pokud tam mají být i transakce v cizích měnách, tam většina kreditek i s bonusem by dopadla hůře, než Cetelem bez bonusu, nemá akorát to cestovní pojištění (teda snad vyjma embosované Gold verze, ale ta je k mání jen "úvěrářům")... Jenže kdoví, co bude za pár měsíců, až tomu dají nálepku Hello Bank!... :hm

Jinak opravdu, co do výše bonusu (jak relativně, tak absolutně) toho už není moc na výběr - co vím, tak ty 2 % ze všech transakcí pak vrací už jen ČEZ karta, ale právě jen do vyúčtování za energie.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod Ridder 31. 7. 2017 15:28

Děkuji za odpověď :) Jdu teda založit KK u Cetelem. Jestli tam fungují nějaké referal bonus odkazy, tak mi ho klidně pošlete do SZ.
Ridder
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fremantle 31. 7. 2017 15:47

Nemá, ale stejně ti doporučím radši žádat o cobrand verzi E.On - je to úplně identická karta, co se funkcionality týče (no teda má navíc kromě standardních odměn Cetelem bonusy z úhrady zálohových plateb a nákupů v Euronics - leč to třeba vůbec nevyužiješ), ale hlavně má vedení bez poplatku, aspoň na nějaký čas...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod Ridder 31. 7. 2017 19:56

Máš pravdu, ta bude lepší :) moc děkuji!
Ridder
Návštěvník

Odeslat příspěvekod curwe 31. 7. 2017 20:04

Akorat ze pri nakupu zbozi je schvaleni jistejsi. Napr. Alza.
curwe
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 31. 7. 2017 21:01

fremantle píše:ale s ohledem na to, že ta karta ani není bezkontaktní, tam moc prostoru pro využití nevidím.

Ta karta není nejen bezkontaktní, ta karta má akorát magnetický proužek, musí se podepisovat a všude na ni čumí jak tele na nová vrata... Říkám kravičce na pokladně v Albertu, že to musím podepsat, kouká na mne naprosto nechápavě a nic mně podepsat nedá. Takže to bylo tentokrát naposled, ještě jednou mně to někde nedají podepsat a budu to u té amatérské společnosti reklamovat, že jsem kartou neplatil, ať se s tím poperou.
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Leo.000 6. 8. 2017 19:59

fremantle píše:Jinak opravdu, co do výše bonusu (jak relativně, tak absolutně) toho už není moc na výběr - co vím, tak ty 2 % ze všech transakcí pak vrací už jen ČEZ karta, ale právě jen do vyúčtování za energie.


Podle toho co mi sdělil ČEZ by měli vracet celý bonus (pokud je vyšší než účet za energii, tak to vrátí ve vyúčtování jako přeplatek).

Nakonec mám EON na naftu (4%) a ČEZ na nákupy a internet (2%). Z minulosti ještě HomeCredit, kterou využívám jen výjimečně na nezabezpečené nákupy na internetu v zahraničí (1% - mají tam super vyřešeno nastavení týdenního limitu pro platby na internetu). Vše bez měsíčních poplatků.
Leo.000
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hannys85 15. 9. 2017 12:14

Chtěl jsem si vyřídit poštovku na běžné nákupy v obchodech (těch 5000 abych měl vedení zdarma utratím), ale už nemá smysl, díky změně podmínek bonusů.
V současné době už nemám kreditku na běžné nákupy. Cetelem a ČS je škoda si vyčerpávat na běžné nákupy, když se na nich dají prémie získávat lépe, tak teď už nevím co má ještě smysl.
Nyní jsem používal Home Credit, kterou jsem měl kvůli soutěže, ale soutěž skončila, tak už se mi ji samozřejmě nevyplatí držet za 59 Kč/měsíčně a budu ji rušit.
Za chvíli už budou kreditky totálně bez bonusů a už nebude moc důvodů proč si je nechávat (myslím kvůli peněžních bonusů).
Jako poslední možnost (RB již nechci, úspěšně jsem se jich zbavil, ČEZ kvůli roční frekvence bonusů taky ne) na běžné nákupy v obchodech mi přijde ještě mKreditka Plus od mbank. Mám od nich tu eshopovou, tak půjdu asi ještě do té..Nevíte jestli i ČSOB měnila podmínk, když Era ano ?
hannys85
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Leo.000 15. 9. 2017 13:14

Jak budeš rušit tu Home Credit, tak se ti možná ozvou jako mě, ať ji nerušíš a nabídnou Ti její vedení zdarma :-).
Leo.000
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mar.us 15. 9. 2017 13:19

A byla to KK Premia nebo jina?
mar.us
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Leo.000 15. 9. 2017 13:25

Ano Premia.
Leo.000
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod chnapka_cz 15. 9. 2017 14:47

Muzes zkusit: Kreditní karta MONETA Business Card
chnapka_cz
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků