Europe Easy Energy a.s

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Markil 16. 8. 2017 15:40

Retenční nabídka je ceník Bonus Plus 12 platný od 1.1.2017. Je sice hloupý, že ho pošlou jen po vyslovení souhlasu s nabídkou, ale na druhou stranu, když je to neveřejný ceník, tak se to prostě snaží uchránit před šířením. Mě ceny řekli komplet, co jsem potřeboval, tak na tom nevidím nic špatného.

Ceny byly:
Elektrika pro sazbu D45: Vysoký tarif: 1070 Kč/MWh, Nízký tarif 960 Kč/MWh + měsíční paušál 50 Kč - vše bez DPH. Ostatní sazby nevím, ale nebude to asi moc jiné.

Na plyn jsem měl u známého v rukou kompletní ceník (a odpovídal tomu, co mi nabídli telefonicky):
600 Kč/MWh bez DPH + měsíční paušál v závislosti na odběru: do 1,89 MWh 25 Kč, do 7,56 MWh 40 Kč a vše nad 7,56 mWh za 100 Kč měsíčně bez DPH

Navíc někomu ještě nabídnou 500 Kč bonus za stažení výpovědi (tady pro změnu předpokládám, že vč. DPH) ;-) Ale to nevím, jaký k tomu mají klíč. Mě nabídli hned 2 bonusy, jak pro plyn tak pro elektriku, bráchovi bonus nenabízeli...

Jinak co se týká výpovědi, přišlo mi potvrzení e-mailem jen na elektriku cca do měsíce. Plyn jsem musel urgovat, ale poslali mi to pak obratem po telefonátu. Bráchovi zatím nic, takže bude taky urgovat telefonicky. Poštou mi to neposlali a ani netvrdili, že by to poslali, přišel prostě oficiální dopis v pdf jen jako příloha mailu. Já myslím, že mi to stačí, zbytek si stejně bude muset vyřídit nový dodavatel, až to s někým podepíšu. Abych se dohadoval, že to chci ještě poštou, mi přijde jako ztráta času a nevím, zda to vůbec jsou povinni poštou poslat.

Jinak já dával klasickou výpověď (posílal jsem v červnu) s 3 měs. výpovědní lhůtou, žádné odstupování od smlouvy.

-- 16. 8. 2017 16:59 --

Jinak jsem viděl i smlouvu:
Smluvně se podepisuje dodatek a nová cena platí od podepsání dodatku, takže komu ještě běží výhodná cena loňského dTestu, tak by o ní podepsáním na zbytek období přišel... (což asi pro většinu lidí už není moc času) Smlouva je na 1 rok od podepsání dodatku. Víc se tam neuvádí, tak jsem na pochybách, zda pak přechází na dobu neurčitou či na co, ale protože jsem díky nabídnuté ceně o uzavření smlouvy neuvažoval, tak jsem to ani nezjišťoval... Každopádně je ve smlouvě uvedeno, že po roce přechod na ceník Easy nebo je nutné 90 dní předem sjednat jiný produkt pro následující období.

Spolu s nabízenou smlouvou, kterou jako takovou nevidím nějak problematicky, je ale dost pochybná plná moc na celou A4, kterou k tomu posílají, jako jeden další samostatný papír k podepsání. Kdyby nebyl problém v ceně, tak bych měl asi docela zásadní problém s tou plnou mocí. Jedině mě napadá ji udělit a pak hned po uzavření smlouvy odvolat... Kromě toho, že je dost rozsáhlá a neomezená, tak v konkrétním případě byla nabídka jen na plyn, ale plná moc na obě komodity. Odůvodňovali to prý tím, že je to jeden formulář a ten nelze měnit. :tleskani To docela *****í průšvihem.
Markil
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vpe 18. 8. 2017 11:51

Jsem si to sem nahrál abych si na mobilu mohl porovnat...
Přílohy
IMG_0598.JPG
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Markil 22. 8. 2017 17:27

Tak bráchovi dorazila akceptace výpovědi poštou obyčejným dopisem a bez urgencí :shock: Takže to mám komplet a rozhodl jsem se nakonec vše převést ke skautům.

Doufám, že pro rok 2018 moc nezdraží. U elektriky jsem váhal nad tím Bleskem, který vycházel jako druhý nejlevnější asi o 700 Kč dráž, ale se zárukou ceny na 2 roky. Nicméně nakonec zvítězila varianta nechat opět vše u jednoho dodavatele (přeci jen je to jednodušší na řešení) a vsadit na to, že skautská aukce dopadne dobře i na další rok. Zvlášť když se mi konečně podařilo po dlouhém hledání sehnat pozvánky... Pokud by to byl na rok 2018 výrazný cenový propadák jako letos u dTestu, prchnout můžu vždy.
Markil
Nadšenec

Odeslat příspěvekod pavelza 23. 8. 2017 18:12

Já jsem podal u 3E výpověď na dodávky plynu, protože jinde mám roční úsporu cca 7.500,- Kč. Po podání výpovědi mi z 3E zavolali, abych neodcházel, že by mi nabídli lepší cenu, která by dělala roční úsporu cca 4.500,- Kč, ale už mě nepřesvědčili... :pozor
pavelza
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xls 24. 8. 2017 08:02

Je docela zajímavý, že pro udržení zákazníka nejsou schopni se ani přiblížit konkurenčním nabídkám. Asi chtějí jen zákazníky, které je možné odrbat hned.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod vpe 25. 8. 2017 08:31

80% zákazníků si není schopno porovnat cenu s zůstane, to rádi těch 20% obětují ...
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Markil 25. 8. 2017 11:30

To nic nevysvětluje. Těch 80% by zůstalo na drahých cenách stejně, i kdyby těm, co dali výpověď, nabídli nějakou opravdu konkrenceschopnou nabídku...

Spíš mi přijde, že o lidi, kteří se o cenu starají aktivně, nemají zájem, protože na nich moc nevytřískají a buď by jim museli pořád nabízet nejlevnější ceny na trhu, nebo o ně stejně časem přijdou... A je otázka, kolik jich z toho zákaznického portfolia je. 20% asi těžko, to už by se snažili víc. Tipnul bych si, že je to maximálně v jednotkách procent, tak proč se jimi zabývat? Moc práce s minimem efektu.
Markil
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Dr.D 25. 8. 2017 11:45

No, kdyby slevnili těm, co dali výpověď, tak by riskovali, že se to rozkřikne a rozhoupou se i ty ostatní ovce.
Dr.D
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vpe 25. 8. 2017 12:13

Nemuzou dat 20% retenci :1) to by se vazne rozkriklo a tech 80% by nezustalo :-)

jichaj píše:ale tahle nabidka je spis klasicka aukce ne?...ceny jsou nekde jinde nez od skautu.
Mame pulku prazdnin, brzo by mohla byt znama cena na rok 2018...

-- 26. 7. 2017 07:12 --

Markil: u Blesku to funguje tak, ze pokud mas v OM historii (nejedna se o nove misto nebo prepis odberatele v OM), tak platis dal to co jsi platil soucasnemu dodavateli a Blesk ti po zahajeni dodavek vyplati na ucet rozdil mezi jeho a tvoji soucasnou cenou za 1MWh vynasobeny spotrebou z posledni fakturace a krat 2 roky.

Vyhoda je ze ty penize dostanes najednou za 2 roky a ne postupne, jako u jinych dodavatelu. Nevyhoda je ze tam musis zustat cele obdobi (2 roky), jinak bonus vracis. I kdyz smlouva je na dobu neurcitou.
Po skonceni 2 let se to vse znovu opakuje (vypocet bonusu).

Jinak Blesk je prevleceny EPET, takze vse funguje tak jak u EPET (podpora, info, atd...).


Jo ty penize dostanes zpet predem a pak je pekne zase vratis, protoze prece budes platit "stejne" jako u stavajiciho dodavatele :-) to je cilene na uzivatele Blesku, tedy ty se snizenym IQ...

Anebo snad se lze zbavit toho pausalu 50,- mesicne? Pokud ano, tak bych en jejich cenik i s 2letym upisem vzal, protoze je lepsi jak od skauta, ale ta 50x12x1,21=726 to zkazi.
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 25. 8. 2017 12:27

Měsíční platba byla i u mě důvod, proč jsem nezrušil odchod k Elimonu. Teď sice platím srovnatelných 599 Kč/MWh bez DPH, které nabízelo i 3E, ale k tomu žádný měsíční paušál.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jichaj 25. 8. 2017 14:04

Vpe: a co je na tom nepochopitelnyho..
U blesku tu slevu dostanu predem, u jineho dodavatele pri stejnych cenach az za dva roky(kazdy "mesic"/ kwh trochu). U obou celkem zaplatim stejne...
jichaj
Diskutér

Odeslat příspěvekod Markil 25. 8. 2017 14:26

Při dnešní ceně peněz (úročení) je výplata rozdílu ceny mezi starým a novým dodavatelem předem ve formě bonusu taková dost pofidérní výhoda vykoupená tím, že tam pak musíš zůstat dva roky, jinak o lepší cenu přijdeš a "pokuta" za odchod odpovídá tomu, u jak drahého či levného dodavatele jsi předtím byl a jak velký "bonus" tedy dostal a musel bys vracet. Řekl bych, že dost dobrá finta jak si buď udržet zákazníka nebo mu účtovat ceny drahých dodavatelů, od kterých přišel :tleskani (že je to mířeno na zákazníky dominantních dodavatelů je jasné.)
Ale pro někoho, kdo měl nižší nebo podobné ceny se nad tím dá uvažovat, výhodou je nabízené nezdražení ceny a možnost odchodu ve standardní výpovědní lhůtě bez sankcí (když v tomto případě nebude žádný bonus, který by se musel vracet). Váhal jsem nad tím, ale prozatím jsem přešel ke skautům i s rizikem, že by mohli na příští rok vysoutěžit dražší cenu, než je dnes nabízeno jinde. Doufám, že ne.
Markil
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vpe 25. 8. 2017 18:05

@jichaj: proste je to pitchovina, na kterou uslyší leda finanční negramot :) normálně uvazujici ne, ten vlastně už dnes dostane zprávu, ze žádná sleva nevyšla ;) což nejspis znamená, ze můj dodavatel je nyní levnější...
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod S474N 25. 8. 2017 22:01

Ted se nejak pousti do energii Erste Premier, respektive pres "Energie ČS, a.s.". Cenik asi jeste neni k dispozici, ze?
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jumpmans 25. 8. 2017 23:20

Cenik k dispozici je ale staval za prd. Zacali s tim uz spolecne se sluzbou Blue.
jumpmans
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků