letištní salónky

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod lubik2 10. 9. 2017 19:49

Radek.Hulan píše:Raifka má jen "World", ne "World Elite". Pro "World Elite" je potřeba Erste Premier či ČSOB Premium.

Raifka World Elite má také, v privátním bankovnictví.
lubik2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 10. 9. 2017 19:59

Což je tak 50M+ aktiv? A jen u Raifky. Myslím, že na tomto fóru není reálně člověk, co by to používal ;)
Radek.Hulan
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xls 10. 9. 2017 22:36

Z Raifky je už spíš parodie na banku. Zítra tam budu volat kvůli drobný reklamaci v souvislosti s kartou už počtvrtý. Je to naprosto nefunkční banka, nedá se s tím dělat nic jinýho než zrušit, a to s jakoukoliv výší aktiv.

Salónky jsou nakonec u těch prémiových účtů nejpoužitelnějším benefitem (vedle cest. poj.), když člověk potřebuje udělat kus práce na počítači a ještě si dát trochu vínečka.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod wit.cz 19. 9. 2017 07:10

Dřív mě salónky moc nelákaly, proto jsem se o ně nezajímal. Mohl by mi někdo v současných podmínkách doporučit produkt, který mi skromně umožní dejme tomu 2 vstupy v Praze, jeden pro T1, druhý pro T2 za rok pro mě a manželku?
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod fremantle 19. 9. 2017 07:31

IMHO se neobjevilo nic moc nového, než to, co už několikrát zaznělo i v tomhle vlákně - na T1 se do salonku MasterCard lze dostat s kteroukoliv "lepší" kartou MC (třeba s jakoukoliv kreditkou World nebo debetkou Gold), kterou vydává kdekdo, leč bez doprovodu (není problém si pak zpravidla pořídit dodatkovou bez poplatku pro rodinného příslušníka), nebo ještě lepší World Elite (součástí Erste Premier nebo ČSOB Premium)...

Na T2 zbývají pak už jen RB Lounge nebo Erste Premier Lounge, což vyžaduje být klientem příslušné služby (u RB mít buďto eKonto Exclusive (aktiva nad 1,5 milionu) nebo Comfort - to již získat nelze) a u EP je to už pak rovnou navíc s univerzálnějším programem Priority Pass.

Priority Pass lze získat se 4 vstupy ročně jak u Erste Premier, tak u ČSOB Premium a pak je ještě na trhu Diners Club Lounges, kde si lze vstupy "zakoupit" za body získané za platby kartou (nebo jsou nějaké i v ceně u nejvyšší verze za 5000 Kč ročně).

IMHO má spíš smysl se už koukat na ty univerzální programy - koneckonců, co na odletu z ČR - typicky přijdeš na letiště a za 1-2 hodiny letíš, na nějaký salonek moc ani není čas, zajímavější je to spíš u letů s přestupy, kde se může stát ledacos...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod wit.cz 19. 9. 2017 07:43

Dík. Z toho mi vyplývá, že se mám podívat po podmínkách EP Lounge s Priority Pass. Většinou přestupuji v Dubaji nebo Istanbulu, tak zkusím pohledat, jestli by se něco našlo i tam :)
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod fremantle 19. 9. 2017 07:53

Přesně - buďto EP nebo ČSOB Premium, v podstatě jde o velmi podobné služby - jak podmínkami, tak rozsahem poskytovaných služeb, u EP navíc s tím vlastním salonkem na T2, kde pak není třeba vyčerpat vstupy z PP. Nebo si můžeš pořídit obě jako někteří tady dělají - a generovat umělý obrat 50 tisíc Kč měsíčně (aspoň zatím) na obou účtech (a mít tak hned i 8 PP vstupů ročně)... Ale IMHO je to zbytečné.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod HNF-01 19. 9. 2017 08:45

wit.cz píše:Většinou přestupuji v Dubaji nebo Istanbulu, tak zkusím pohledat, jestli by se něco našlo i tam :)

Zalezi s kym litas, v Istanbulu je uzasny salonek Turkish kde te pusti jakakoliv Star Alliance Gold clenska karta, v Dubaji salonek Emirates.
HNF-01
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fremantle 19. 9. 2017 08:56

Ještě k Priority Pass - od září vydává ještě i KB kreditní kartu Visa Infinite se 4 vstupy v Priority Pass: https://www.kb.cz/cs/o-bance/tiskove-ce ... uzby-1334/

Standardní cena je 10 tisíc Kč ročně, pokud vím, za normálních okolností ji nelze získat v rámci žádného balíčku, ale lze očekávat, že některým klientům ji individuálně můžou poskytnout i bez poplatku, což zřejmě není u KB nějak neobvyklé.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod xls 19. 9. 2017 09:06

Náhodou kupodivu se mi to při odletu často hodí víc, člověk si nakonec před odletem může vydechnout, dodělat něco na počítači a naladit se vínkem do letadla. Když třeba teď letím se 2 přestupy, kde je na přestup okolo 1,5 hodiny, tak je jednak člověk ještě přecpaný z letadla a pak by ten salónek ani pořádně nestihl.

Zrovna třeba ten Istanbul není žádná sláva, v salónku bordel, přecpáno, rozvalený chrápají Angličanky, něco málo ze sýrů, pečiva a kafe. Na tom byl opravdu nejlepší pořádný stůl, židle a připojení k internetu.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 19. 9. 2017 10:11

Taky mám rád odletové salónky v Praze, a potřeba je T1 i T2. Což umí ERSTE. :) Navíc po vyčerpání 4x Priority Pass má Erste další za polovinu, zatímco ČSOB za plnou cenu.

Pokud jde o salónky, Erste asi nemá konkurenci.
Radek.Hulan
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod retron 19. 9. 2017 11:39

Stockholm Arlanda doporučuji se vyhnout Menzies Business a jít do Menzies Executive lounge, úroveň daleko lepší, srovnatelná s Erste na Ruzyni
retron
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod VVNP 19. 9. 2017 18:09

HNF-01 píše:Zalezi s kym litas, v Istanbulu je uzasny salonek Turkish kde te pusti jakakoliv Star Alliance Gold clenska karta, v Dubaji salonek Emirates.

Bohužel získat jakoukoliv *A Gold kartu je už nadlidský úkon. Podmínky jsou stále náročnější na plnění a udržování. Kdo nelítá opravdu pravidelně nebo nejlépe firemně businessem, nemá šanci.
VVNP
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 20. 9. 2017 05:54

V tom salonku jsem byl - fakt paráda. 2 patra, člověk nevěděl, co zkusit dříve. Místní i mezinárodní bufet, golfový trenažér, herní konzlole, kvalitní alkohol.Dostal jsem se tam díky business letence spolucestujícího.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod HNF-01 20. 9. 2017 09:55

VVNP píše:Bohužel získat jakoukoliv *A Gold kartu je už nadlidský úkon. Podmínky jsou stále náročnější na plnění a udržování. Kdo nelítá opravdu pravidelně nebo nejlépe firemně businessem, nemá šanci.

Aegean Airlines - jeden zpatecni let do Aten s doprovodem nebo s prestupem na nejaky ostrov sam, a pak jeden dva TATL/TPAC lety, par vnitroevropskych se SAS a je to.
HNF-01
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků