Curve karta

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod fremantle 20. 9. 2017 22:42

UniCredit bankomaty jsou dobrý tip, i v zahraničí jsou to bankomaty, které neodrbávají na DCC (aspoň, co mám zkušenost třeba z Maďarska, kde jinak hlavní sítě pořád DCC při výběrech cpou, nebo z Turecka)...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod drkarel 21. 9. 2017 04:35

A navíc umožňují volbu bankovek. (tedy aspoň u nás) :-)
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod netlik 21. 9. 2017 04:55

Ani bankomat ČS mi DCC nevnucoval (za to na mne automaticky mluvil anglicky).
netlik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Korzaik 21. 9. 2017 05:28

Jde se do transakcí a nastavení Curve dostat přes web? Mám mobil na reklamaci.
Korzaik
Nadšenec

Odeslat příspěvekod bodyczech 21. 9. 2017 06:30

Bankomat Monety sice DCC nabízel, ale bylo to kupodivu vcelku přehledné a jasné. Co mě ale zarazilo byl výběr transakce "Běžný účet - Spořící účet - Kreditní karta", tady jsem znejistěl, a celkem nelogicky zvolil BÚ. Cash to vydalo, ale správnou volbou si jistý nejsem...

@Korzaik: také jsem možnost správy přes web marně hledal a dovolím si říct, že je to možné jen přes appku.
bodyczech
Nadšenec

Odeslat příspěvekod eR99 21. 9. 2017 06:34

netlik píše:Ani bankomat ČS mi DCC nevnucoval (za to na mne automaticky mluvil anglicky).


S bankomatem ČS mám takovou zkušenost, že sice DCC nevnucoval, ale na jedné obrazovce se objevila "správná" volba v Kč a zlodějská volba DCC. Minimálně je to hodně matoucí a člověk si musí dávat bacha co kde mačká... :)
eR99
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Prologer 21. 9. 2017 07:17

fremantle píše:Takže jestli tomu správně rozumím, v Curve sis nastavil u zdrojové karty (kreditku předpokládám, když mluvíš o vratce) konkrétní místní měnu v dané zemi (HKD nebo JPY - což jsou měny podporované i Curve) a tím pádem byl přepočet realizovaný prostřednictvím vydavatele a nebyl účtovaný při výběru z bankomatu v zahraničí ani poplatek 2 GBP? To je pak dost dobrý...

Ano, presne tak jsem to udelal. A diky podkladové americke karte Arrival+ jsem to mel za prakticky středový kurz (0% foreign transaction fee) a jeste s příjemným 2,1% cashbackem :-)
Skoda, ze tam nemeli i UAE dinar a jihokorejský won. Tam jsem musel vybirat jinou kartou (ale to bylo par stovek, tak jsem to vzal na Erste a celkove jsem se na poplatcích dostal kolem desetikoruny :-) ).

Jinak, ja pri vyberu vzdy vybírám checking account, ale myslim, ze je to jedno, je to jen info pro banku, kdyz ma clovek k jedne karte vice uctu. Treba v Bank of America mam k debetce bezak i sporák.
Prologer
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod wit.cz 21. 9. 2017 07:50

Dnes jsem platil Curvou hotel. Zamítnuto. Zkoušíme s obsluhou kontaktně, zamítnuto. Kouknu do appky, dvakrát paid. Nakonec platím hotově, píšu z detailu transakce na podporu a za pár minut vyskočily dvě notifikace o zamítnutí a v přehledu v appce ani stopa.
wit.cz
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 07Petr 21. 9. 2017 09:34

Korzaik píše:Jde se do transakcí a nastavení Curve dostat přes web? Mám mobil na reklamaci.


Zřejmě jen přes mobil. Já budu mít během 14 dní nový mobil a napsali mi:
When you receive your new phone all you need to do is install the app on it, and log in with the email address you used to sign up to Curve (xxxx@gmail.com) and all the same information will come up on the new phone for you.
07Petr
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod cz01 21. 9. 2017 19:50

cz01 píše:Fremantle díky za supr odpověď.

EDIT:
Napsal jsem na Curve support, tak uvidíme, jak se k tomu postaví. Nicméně si od toho moc neslibuju, ale třeba překvapí.


Tak dle očekávání Curve zamítlo požadavek na přeúčtování ATM transakce.

Unfortunately this isn't possible, as the transaction was processed correctly given the choice you made during the process.
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mar.us 21. 9. 2017 19:55

Ten kurz neni problem karty, ale bankomatu, to je jasne, preuctovani by nic nevyresilo.
mar.us
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fremantle 21. 9. 2017 20:54

Tak je to opravdu blbý, ale horší bylo se vůbec nezeptat...

Nicméně aspoň podle toho jak by to mělo být a jak již dříve poznamenal taylor729, z té částky, která ti byla naúčtovaná a přepočtena podle Curve (kurz MC + 1 %) by měl být poplatek 2 GBP účtovaný Curve za výběr z bankomatu v "rozdílné měně", než je měna karty (nevím, jestli je to v aplikaci poznat, takový výběr jsem ještě nezkoušel - navíc druhá věc je, jestli by došlo opravdu i k odúčtování poplatku při využití Go Back in Time - z FAQ to vyčíst nelze), ale dejme tomu, že při využití funkce GBiT by k odúčtování aspoň těch 2 GBP došlo a tudíž díky tomu, že máš i Cetelemku bys snad dokázal ještě teoreticky "zachránit" snad něco kolem stokoruny (mělo/mohlo by se ti teoreticky naúčtovat 184,36 GBP s čistým kurzem MC bez přirážky 1 % - pakliže máš u Cetelemky nastavené nějaké vratky, pak si to ještě díky nim o ty 2 - 3 % "vylepšit") - akorát by sis u Cetelemky musel nastavit měnu karty jako GBP)
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod taylor729 22. 9. 2017 08:17

Taky si myslim si ze kdyz zkusis back in time na cetelemku, tak nemas co ztratit. Nezapomen u cetelemky v Curve aplikaci pred tim zmenit menu karty na GBP. Dej pak vědět jak to dopadlo.
taylor729
Diskutér

Odeslat příspěvekod Ladislav_2 23. 9. 2017 10:35

Všiml jsem si, že v aplikaci je teď nově design pro Equa debetku a u RB Life je několik nových vzorů (ale RB Life s pávem chybí). Každopádně je potřeba ručně změnit design karty v appce, jinak tam zůstáva původní.
Ladislav_2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod m.arus 23. 9. 2017 15:18

No me to u kreditky RB Life automaticky priradilo design RB Mall a musel jsem to zmenit, protoze mam i kreditku RB Mall a dost se mi to pletlo mezi sebou.
m.arus
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků