FIO

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Noxik 11. 10. 2017 16:58

Novy neni, ale kdyz do toho okenka zadam datum, prepise mi to na soucasny den a mesic, akorat minuly rok.
Noxik
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod wit.cz 11. 10. 2017 17:00

Je to pořád stejně prehistorické.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod drkarel 11. 10. 2017 17:03

A jiný rok tam tedy nejde? Ty mně donutíš vylovit v paměti heslo. :-)
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Noxik 11. 10. 2017 17:06

Zadat jde, ale prepise si ho na 2016 a podle toho zobrazi.
Noxik
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod drkarel 11. 10. 2017 17:18

Na jaký jsi záložce, já se v tom už nějak neorientuju? Každopádně na záložce portfolio - vývoj jsem zadal od 1.1.2001 a obchody tam mám.

-- 11. 10. 2017 18:19 --

Aha, na záložce obchody to dělá to, co píšeš.

-- 11. 10. 2017 18:27 --

Ještě bys měl obchod najít na příslušném výpisu - jsou tam od roku 2008.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod mlsal 11. 10. 2017 17:42

Musí se zadat datum Od - Do. Rozpětí je max. 1 rok.
mlsal
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Noxik 11. 10. 2017 17:44

Ano, to dela zalozka obchody.
Uz vidim, ze musim v Portfolio\Vyvoj klepnout na ikonu otazniku ve sloupci Detail.
Je, ono to ma koukam i vypisy.
Diky, drkarel
Jinak prehledne to opravdu neni, uvital bych, kdyby to bylo jako v normalnim internetbankingu a ne takhle po vsech certech.
Nevedel bys, jak maji fungovat ty Stoplossy? Teoreticky to vim, proste pri poklesu/rustu pod/nad urcitou cenu se koupi/proda urcity pocet kusu, ale z navodu nechapu, jak ty 4 varianty nastavit.
Noxik
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod drkarel 11. 10. 2017 18:03

Nevěděl, nikdy jsem nepoužil a neobchoduju už fakt hodně dlouho - více než 10 let. Teď jen držím. :)

mlsal: Díky, zajímavá informace, ale nejspíš ji zase zapomenu. :)
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Noxik 11. 10. 2017 18:08

drkarel: A vyplati se to, drzet takhle dlouhodobe? Nechci vyzvidat konkretni cisla a akcie, jen jestli jsi v plusu a ten rocni vynos za neco stoji. Ja teprv zacinam a vidim to tak, ze pri nejblizsim zajimavem kurzu to strelim a pujdu hledat jinou akcii, kterou povazuji za levnou.
Noxik
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod drkarel 11. 10. 2017 18:20

No, ono to je tak trochu nucené držení - až do letoška to nemělo takovou cenu, kterou bych byl ochoten akceptovat ... a teď mi zase přijde škoda to prodávat, když to zřejmě ponese slušnou divi a fundamentálně je to podnik excelentní. Navíc, co s těma prachama pak. Takže si to asi nechám až na důchod a absolvuji ještě několik propadů s krizemi a růstů s konjunkturami. :) Každý má trochu jinou náturu. Já stejný titul taky prodával a při poklesu nakupoval, více jsem nakupoval, až z toho byl tenhle balík a pak to v roce 2007/8? žuchlo asi na třetinu hodnoty (2/3 průměrné nákupky) ... nemám na to čas, ani náladu to sledovat, abych spekuloval na krátko. A možná se mi s věkem snížila tolerance k riziku (to, co mám v tom jednom titulu, jsem v zásadě ochoten obětovat) - v zásadě to vypadá, že to už nějak do hrobu doklepu, a preferuji klid před honbou za penězma.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Noxik 11. 10. 2017 18:27

No pekna dividenda kazdy rok je pro me taky lakava, ale proste jsem nervak a co kdyby. Asi nevydrzim necinne cekat. No podle textu uz jste starsi a zkusenejsi, ja budu muset dat nejdriv dokupy ten balik, aby to stalo za to a pak to treba taky budu brat jako prilepseni k duchodu. Jinak dekuji, ze jsi se byl ochoten podelit o zkusenosti a poradit. Ja bohuzel neznam osobne nikoho, kdo podobne veci resi.
Noxik
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod radecekh 11. 10. 2017 19:15

Mimo to vybrání intervalu (maximálně rok), je ještě druhá možnost a to nahoře ve výpisech za příslušný rok.
radecekh
Diskutér

Odeslat příspěvekod drkarel 11. 10. 2017 19:32

Noxik: Si vyber, jestli mi budeš tykat, nebo vykat. :) (tedy vyber si to tykání) Já se moc podělit nemůžu a dělám to nerad, protože jsem (byl) spíš gambler, než investor. K akciím jsem se dostal přes kupónovku, takže jsem postupem času získal nějaký přehled o českých akciích (které ovšem měly krom tradičních také spíše netradiční rizika jako změny na listinky, stažení z trhu, vyvlastnění ...) a do zahraničních jsem se nehrnul. Pokud se nepletu, je tu někde i fórum o investování a jsou tu určitě lidi, kteří tomu rozumí (jde-li to).
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Noxik 11. 10. 2017 19:43

drkarel: Promin, clovek nevi, nekterym na netu to dneska vadi, tak pak nevim zda tykat ci vykat. Podle me mezi gamblerem a investorem neni az tak velky rozdil. Kuponovku jsem bohuzel nezazil, ale pred casem jsem z ni neco resil a stavilo vydat nove akcie a stare zrusit, cast lidi se na to vykasle a hned je vlastnictvi jinak rozlozeno. Takze pak clovek ma v ruce uzasny kus papiru k nicemu. Problem bude, ze lide, co investovani rozumi budou asi financnea zivotne uplne jinde nez ja.
Noxik
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod taylor729 11. 10. 2017 19:59

Nemyslim si ze investivani a gamblerstvi ma k sobe blizko. Jako gamblerstvi vnimam extrem v podobe intradenniho obchodovani nebo v radu dnu. To ze dividendovy investor sem tam zmeni rozlozeni portfolia je normální. Problem je spis to ze na prazske burze jsou ty dodatecny rizika jak psal drkarel. Sem tam dojde k vytesneni akcionářů, sem tam neco zkrachuje a hlavně je ta nase burza malinkatá co se tyka mnozstvi obchodovanych akcii - u nas holt neni pro firmy zvykem ziskavat kapital pres emise akcii. Vsehovsudy je na nasi burze tak 4 tituly, kterym tak nejak verim. V US je vyber mnohem lepsi a i současný kurz USD tomu preje.
Zacit se da i s 50tis, minimální objem na dalsi nakupy vnimam vzhledem k poplatkum tak 10tis a casovat to do obdobi lokalnich poklesu ceny.
taylor729
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků