FIO

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod libol 22. 11. 2017 07:30

deepman píše:Článek se zmiňuje mimo jiné i o chystaných novinkách. Dojde prý na KK, dále se FIO chystá nabízet vlastní investiční fondy...
http://byznys.ihned.cz/c1-65962920-fio-banka-zvysila-svuj-zisk-na-vice-nez-ctvrt-miliardy-pocet-klientu-banky-vzrostl-o-petinu

Ano "výhoda" kreditek bude (teoreticky) neomezený počet výběrů hotovosti - na což se nevztahuje bezúročné období - určitě rád, takhle výhodnou kreditku otestuju :-(
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod Zedna1 22. 11. 2017 11:19

Zde je primo dnesni tiskova zprava FIO, kde je i par detailu navic o tech chystanych novinkach:
https://www.fio.cz/spolecnost-fio/media ... ta-novinky

Mimo jine se tam pise, ze to zrychleni plateb odeslanych do 12 hodin plati uz od listopadu 2017.
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dlouhy.dejw 22. 11. 2017 14:09

KK maji umet vyber z FIO bankomatu bez poplatku to by mne zajimalo, zda na vybrane penize bude bezurocne obdobi :-) KK slibuji uz dva roky, tak abychom se dockali.
dlouhy.dejw
Nadšenec

Odeslat příspěvekod gman 22. 11. 2017 14:50

Vážení klienti, nyní můžete posílat „obyčejné“ tuzemské platby ve stylu „zrychlených“. Všechny tuzemské platby v korunách zadané ve všední dny do poledne, tedy 12 hodin, budou připsány na účet příjemce v jiné bance v ČR ještě tentýž pracovní den. Zrychlení je bez příplatku, takže platby jsou i nadále úplně zdarma. Poslat peníze v tomto rychlém módu lze v internetovém bankovnictví, v mobilní aplikaci i na všech pobočkách. Pokud byste nestihli poslat platbu do dvanácti, a přesto chcete mít jistotu, že Vaše platba dojde ve stejný den, můžete využít prioritní platbu za poplatek 100 Kč a se zadáním do 14 hodin. Vedle toho stále platí, že platby mezi všemi účty v rámci Fio banky, a to v Česku i na Slovensku, připisujeme v řádu vteřin, bez ohledu na den a denní dobu, a bez poplatků. Doufáme, že jsme Vás novinkou potěšili, a přejeme Vám pěkný den. Váš tým klientské podpory
gman
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Smurfik 22. 11. 2017 14:58

dlouhy.dejw píše:KK maji umet vyber z FIO bankomatu bez poplatku to by mne zajimalo, zda na vybrane penize bude bezurocne obdobi :-) KK slibuji uz dva roky, tak abychom se dockali.


Nebude a je to zde již zmíněno...
Smurfik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 22. 11. 2017 19:21

Nezobrazují. Ono to ani nejde - banka nemá jak zjistit, kdo je majtelem protiúčtu, když je u jiné banky.
Je ale pravda, že AirBank v tomto používá takový malí trik - pokud už někdy z tohoto účtu na tvůj peníze přišly, zobrazí informaci o majiteli, aspoň tak mi to přijde.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod taylor729 22. 11. 2017 22:22

Myslim si ze to zjistuje z prichozich transakci, ale napric vsemi ucty. Tj staci aby na alespon jeden ucet u AB prisla platba napr. z toho uctu na splaceni kreditek...
taylor729
Diskutér

Odeslat příspěvekod Suky. 23. 11. 2017 08:28

Se zvědavosti jsem zkusil včera plánovanou platbu na dnešek a snad se i v tom umravnili - platba po osmé odešla z FIO.
Suky.
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xls 23. 11. 2017 08:59

Předevčírem jsem tam volal a ptal se na to a říkali, že to budou opravdu odesílat ráno v den splatnosti. Jestli to bude fungovat, tak je to slušný krok dopředu (i když před lety ty ranní platby už fungovaly).
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod dlouhy.dejw 23. 11. 2017 12:49

Je to i ve zpravach v IB se vsemi detaily.
dlouhy.dejw
Nadšenec

Odeslat příspěvekod DrumSession 24. 11. 2017 21:04

Pochvala za zrychlení D+0 !!
Při podání pokynu do 12h bez poplatku
http://www.e15.cz/finexpert/vydelavame/ ... ni-1340183

Fio nabízí business karty (MC) pro podnikatele zdarma
http://www.e15.cz/finexpert/vydelavame/ ... ma-1339825

VISA v Evropě celkově pokulhává...
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod KryptoLojza 30. 11. 2017 20:57

Chtelo by to stejnou rychlost u SEPA plateb.

===

Loni na dovolene jsem se dostal do prekerni situace. Mam u Fia dva EUR ucty a pouze k jednomu z nich vystavenou kartu. Bohuzel jsem potreboval vice penez z ATM a likvidita byla na druhem uctu. K tomu mne nefungoval mobil v one bananove republice. Nebylo jine moznosti nez zavolat rodine a pozadat o vklad v muj prospech.

To uz by se dnes stat nemohlo diky zrusene nutnosti verifikaci v ramci vlastnich uctu. Nevite, jestli je verifikace porad nutna pri prevodu mezi ucty vedenymi v rozdilnych menach? To by pak stacily zaskodnikovi pouze prihlasovaci udaje a prevodem mezi menami tam a zpet by clovek prisel na mizinu pomerne rychle diky velkemu spreadu u Fia.
KryptoLojza
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jichaj 2. 12. 2017 20:43

Netusim, kazdopadne ta "verifikace" se v nastaveni da zase zapnout...
jichaj
Diskutér

Odeslat příspěvekod fc70 17. 12. 2017 00:36

Jakoby Fiu nestačilo existující
Banka je oprávněna i bez souhlasu klienta započíst vůči klientovi i promlčené pohledávky, nejisté a také neurčité, stejně jako pohledávky nesplatné.
, v nových obchodních podmínkách přibývá ještě k penězům na účtech ve výši 2x životní minimum zástavní právo ve prospěch banky.

Ach jo, začíná to vypadat, jako by si každá lowcost banka vybrala nějakou oblast, ve které bude odpuzovat. mBank se šíleným IB a divnou představou o tom, co je spořicí účet, Air Bank s beznadějně nesmyslnými reklamami v mobilní aplikaci, Fio s děsně rizikovými obchodními podmínkami… Jestli to takhle bude pokračovat, mohlo by se stát, že plnit podmínky pro výhodné vedení účtu u nějaké tradiční značky typu ČS bude daleko únosnější, a malé „dravé banky“ se budou strašně divit, kam se všichni ti klienti, kteří k nim masově přešli, poděli.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod radecekh 17. 12. 2017 06:31

fc70:
Náhodou to je hezká změna podmínek. Když Fio banka zjistí, že jste v exekuci, raději vám zablokuje 2x životní minimum, než aby vám dovolila dostat se do mínusu (třeba offline transakcí na kartě) a pak utřela.
A myslím, že jí vůbec nebude vadit, když se takových problémových klientů zbaví a oni odejdou za lepším, třeba do té ČS.
radecekh
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků