Skautská energie

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod xls 13. 12. 2017 21:05

Teď bych přechod do konce roku viděl jako dost rizikový, vzhledem ke svátkům a funkčnosti pošty nemyslím, že by se to celé zúřadovalo. Taky to potřebuju absolvovat s jedním místem a nechal jsem to na klasickou výpověď. Tam to ale není kritické, rozdíl za ty 3 měsíce bude pár desetikorun.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod treborit 13. 12. 2017 21:17

Udelal jsem to tak, ze jsem podal prihlasku pres Skauty, poslal jim pak plnou moc a rovnou se s nimi dohodl ze odstoupim od Fosfy sam .. a preposlal jim pak potvrzeni odstoupeni, stihlo se to za tyden ...
treborit
Diskutér

Odeslat příspěvekod Markil 14. 12. 2017 13:40

Tak jsem poslal přihlášku přes Skauty a pak tam zavolal do Terra. Doporučili mi také dát si odstoupení sám, aby se to lépe stihlo. Rovnou si tam zapsali, že to musí vyžizovat urgentně a máme na to upozornit i na lístečku, který přiložíme k plné moci. Pak je ještě nutno je informovat o odpovědi z Fosfy, až něco přijde...
Markil
Nadšenec

Odeslat příspěvekod MildaX 14. 12. 2017 21:07

Markil: tak neztrácej čas a pošli odstoupení pro nesouhlas se zvýšením ceny a je reálné to stihnout do konce roku. Poštu vynech a pošli sken mailem. Fosfa patří k těm slušným, kteří to akceptují.
MildaX
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Markil 14. 12. 2017 23:09

S Fosfou jsem už také mluvil a odstoupení odesláno dle jejich rady e-mailem. Dokonce by jim asi podle rozhovoru stačila jakákoli žádost o ukončení smlouvy z důvodu zvýšení ceny, ale poslal jsem pro jistotu formulář z ERÚ, kde je přesná formulace.
Ano Fosfa je velmi slušný dodavatel s osobním přístupem. Škoda, že cenově už jsou hodně mimo...

-- 14. 12. 2017 23:24 --

xls píše:Teď bych přechod do konce roku viděl jako dost rizikový, vzhledem ke svátkům a funkčnosti pošty nemyslím, že by se to celé zúřadovalo. Taky to potřebuju absolvovat s jedním místem a nechal jsem to na klasickou výpověď. Tam to ale není kritické, rozdíl za ty 3 měsíce bude pár desetikorun.


Rozdíl pár desetikorun za tři měsíce? To bych se změnou vůbec ani neobtěžoval :-D :-D Zvlášť pokud by původní dodavatel byl tak v pohodě, jako je Fosfa....
Markil
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vpe 15. 12. 2017 08:50

No hlavne je to zbytecne vypovidat, kdyz lze az do 31.12. odstoupit k libovolnemu datu, viz lhuta http://superforum.zive.cz/viewtopic.php ... #p11774254 a kdyz jeste ted odstoupi do 21.12. tak draha smlouva muze skoncit 31.12. a si muze noveho dodavatele vyjednat klidne 30.1. a zpetne bude za lednovou spotrebu uz platit cenu noveho dodavatele a pausal za leden usetri :-) :potichu

Jen je potreba toho 30.1. noveho dodavatele upozornit, ze musi zadost podat neprodlene, neb misto je bez dodavatele (dodavatel uz vi ze spolu s takovou zadosti podava i zruseni prikazu demontaze meridla, kterou distributor zpracuje prednostne (k demont. muze dojit az po 31 dnech skonceni puvodni smlouvy, protoze v teto lhute se ceka, ze se prihlasi novy dodavatel, plati to pro CEZ i RWE distributora).

Takze kdyz novy dodavatel jeste 31.1. provede zadani dat distributorovi, tak je vse ok, k demontazi nemuze dojit a tedy timto postupem pouze usetrite za pausal.

A i kdyby ano, odberatel nebo novy dodavatel na to zapomnel a neprovedl ukony vcas, tak pri nasledne zadosti do 4 dnu distributor CEZ po novu nevyzadoval revizni zpravu a vratil elmer. Pouze je otazkou, zda pri zmene odberatele v OM by se tak dalo vyhnout regulacnimu poplatku za vraceni elektromeru. Kazdopadne pokud nekdo chce vymenit elektromer, tak toto neni spatny postup, jak toho docilit.

-----

Ad co se tyka "procesovani", staci se naucit s Adobe Acrobat Readerem v mobilnim zarizeni, a vse udelate elektronicky vc. podpisu a bez posty u vsech (vetsiny). A je ucelne pozadat dodavatele nebo prostrednika, aby vam ten sileny formular smlouvy predvyplnil (coz na pozadani udela) a pres AAR doplnite signaturu a poslete zpet, cestou do prace. De facto to lze vyridit vse mobilem bez PC a posty za par minut (s trochou treninku a informaci, co jsm napsal). Ostatne BEE to myslim s klienty podomnimi prodjci take uzavirama podpisem na dotykovem dyspleji, nebo ne? :-)))
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Markil 15. 12. 2017 09:35

Díky za podrobné info. Je dobré to vědět, ale v mém případě to rozhodně nechci hnát takhle na hranici možného. Snažil jsem se proto, kdyby to stihli a nová smlouva byla hned od 1.1. Není to pro mne (já už pod skauty jsem) a nechci pak vysvětlovat, co se děje, že jsou bez dodavatele nebo aby jim tam dokonce chtěli odpojovat elektroměr :-) To bych pak byl v postavení, jak se říká "za dobrotu na žebrotu" :-) Ale aspoň jsi mě uklidnil, že i kdyby to nový dodavatel nestihl vyřídit k 1.1. ale až o pár dní později, tak se nic nestane.
Markil
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Markil 15. 12. 2017 15:56

Napadl mne po letošní první zkušenosti dotaz ke Skautské energii. Jak je to tam vlastně s výpovědí?
Je mi jasné, že mám vždy smlouvu na rok tj. do 31.12. To je OK. Novou cenu vyjednávají někdy v září cca. Když by se mi nelíbila, jaké jsou možnosti to zrušit a hlavně termíny?
Jak jsem pochopil, tak nikdy není znám přesný termín, kdy budou mít provedenou novou aukci a vyjednány nové smlouvy. Takže teoreticky to jednou může být třeba v říjnu, jindy už v srpnu, září apod. Že by mi předem napsali, že proběhla auce, vyjednali takovéhle ceny a do kdy se můžu rozhodnout, než za mě na základě plné moci podepíší novou smlouvu se nestalo. Takže mi z toho vychází jedině hlídat tak od srpna jejich web, kdy to zveřejní, a doufat, že ještě za mně nepodepsali smlouvu a mám čas odvolat plnou moc? To mi nepřijde moc komfortní... Nebo je daný aslepoň nějaký termín, kdy smlouvy obnovují a do té doby mám čas? V každém případě předpokládám, že když za mě už podepíší smlouvu na další rok, tak mám prostě smůlu...
Markil
Nadšenec

Odeslat příspěvekod audiobullys 15. 12. 2017 16:59

Na fosfu vytisknes formulář někde tu je odkaz pro výpověď, podepíšeš a naskenujes , odešles emailem taky někde tady uvedenem. Někde mektali ó lhůtě 20 dní před koncem. Já to posílal do10.12. a vypoved k 31.12.
Na skautech vyplnís pozvánku na webu , pak myslím přišel email s formulářem pro plnou moc, 2x to vytisknes a posíláš poštou do Brna na terragroup.
audiobullys
Diskutér

Odeslat příspěvekod Markil 15. 12. 2017 17:33

díky, ale odpovídáš na něco, na co jsem se teď neptal :-) tohle mám už vyřešeno. ;-) ...lhůta není 20 dní ale 10
Markil
Nadšenec

Odeslat příspěvekod tulum 16. 12. 2017 22:25

Hodily by se mi 3 pozvánky, rád se finančně odměním. V případě zájmu SZ.
tulum
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vpe 18. 12. 2017 17:45

Myslim si, ze budes mit vzdy dostatek casu, novou cenu myslim musi obchodnik oznamit nejmene mesic pred zmenou a Skaut je oznamuje uz nekdy 5 mesicu predem...

Obecne staci posledniho listopadu se na to podivat, pripadne rovnou emailem dat odstoupeni, to by melo byt ucinne uz k 15.12. (Resp. od toho data jsi bez dodavatele) a pak mas az do 14.1. cas najit si noveho vyhodnejsiho dodavatele... Idealni postup.
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Markil 18. 12. 2017 19:11

Tak 30. listopadu už by třeba letos bylo pozdě :-D Tady to funguje poněkud jinak:

Jsou tu 2 věci:
- plná moc pro Terra, která je na dobu neurčitou
- smlouva s dodavatelem, která je vždy na dobu určitou do 31.12. a podepisuje jí Terra za odběratele.

Jde tedy o to, kdy Terra za mě uzavře smlouvu u dodavatele na další rok ;-)

Takže když Skaut oznámí nové ceny na další rok, tak nevím, za jak dlouho uzavřou novou smlouvu s dodavatelem mým jménem... Ano, doufám, že bude dost času, ale nevím, zda je nastaveno nějaké pravidlo termínů... Letos mi např. poslali podepsaný dotatek smlouvy s dodavatelem na další rok někdy koncem listopadu a dodatek je datovaný 15.11. Takže nějaký čas tam byl, ale nevím, zda to bude 15.11 vždy nebo ne...
Teoreticky, když oznámí v září, že na další rok bude dodavatelem někdo a cena nějaká, tak můžou za mě podepsat smlouvu hned ten den.... Já můžu sice plnou moc odvolat, ale pokud už mezi tím oni podepsali novou smlouvu nebo dodatek na další rok, tak mám problém... Pokud by šlo o nového dodavatele, předpokládám, že je tam asi ještě nějaká možnost odstoupit pak od smlouvy (jde v podstatě z pohledu zákona o změnu dodavatele), ale pokud to zůstane jako letos u stejného dodavatele a jen se podepíše dodatek, tak asi těžko. V dotatku je jasně dána cena (ceník Skautu je přílohou) a doba určitá od 1.1. do 31.12 bez prolongace.

Proto mě zajímalo, zda mají Skauti nějaký stanovený termín mezi oznámením cen a podpisy smluv s dodavatelem... Nikde jsem to nenašel. Dokážu se přizpůsobit i této nejistotě, ale zajímalo mne to...
Markil
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vpe 21. 12. 2017 09:50

"Jde tedy o to, kdy Terra za mě uzavře smlouvu u dodavatele na další rok ;-) "

Moznost odstoupit od smlouvy mas jednak po oznameni o zvyseni ceny a druhak muzes odstoupit i do 15 dnu po zahajeni dodavek novym dodavatelem (i kdyby mel nižší ceny) ze zákona.. to by mělo jit aplikovat i na tento vztah.

Myslim, ze v zajmu Terra i skauta je informovat všechny včas, aby k tomu nedochazelo. Ale tento dotaz spis patri Skautske energii :-)

Slusny dodavatel vždy posle nove ceny s předstihem.
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod D.roak 26. 12. 2017 14:14

Dobrý den, můžete mi co máte skaustskou energii poradit. jak jedcdnak přepsat odběerné místo . A jak to je jak čtu že TGI za mě podeopisuje smlouvu s dodavatelem jak píšete na foru. jaké máte zkušenosti. Má to nějáká ryzika? Děkuji za rady
D.roak
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků