HPP a Obchodní zastoupení

Co, kdy, proč a jak správně zdanit. Rady, tipy a návody pro všechny podnikající subjekty v ČR

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod geniuzpow 28. 3. 2018 21:05

Dobrý večer,
Mám takovou zajímavou nabídku jak jsi ve svém volnu přivydělávat na pozici o "Obchodním zastoupení" není to práce na živnost jedná se o registraci u ČNB. V daních neumím chodit a proto se chci zeptat jak je to s daněmi, když mám hlavní pracovní smlouvu u jednoho zaměstnavatele a druhá smlouva je o Obchodní zastoupení kde jsou odměny z provizí. Případně jestli je tuhle skutečnost potřeba někde nahlásit ať nějsem zpětně někdy překvapený.
Děkuji všem za případné rady. ;-)
geniuzpow
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod audiobullys 29. 3. 2018 04:51

Tak ta registrace u ČNB, není to náhodou zprostředkování spotřebitelského úvěru ? Či činnost podřízeného pojišťovacího zástupce - tam se platí 10 000 Kč, u těch úvěru mám pocit 2000 Kč plus zkoušky. s novelou zákona o spotřebitelském úvěru už nechtějí třeba volnou živnost. Ale jinak je to podnikání- klasicky na vedlejsak, IČO by měla vydat ČNB. To by vám měl říct a vysvětlit kolega či známý, který vás k tomu vedlejsaku přivedl. Příjmy se klasicky danej. Úvěr má výdajový paušál 40 procent, provize od pojišťoven 60 procent. Horší je to u Ossz a zdrav.pojistovny - to ať vám vysvětlí vaš známý. Pak to sem můžete napsat co Vám řekl.hlavne co se týče podání přehledu.
audiobullys
Diskutér

Odeslat příspěvekod geniuzpow 29. 3. 2018 10:26

Je to na ty úvěry registrace a zkouška jak píšeš. Řešení je takovéto:
1. Finanční uřad tam je potřeba seběhnout a vyplnit registraci k dani z příimu fyzických osob (není nutné jít na finačnák trvalého bydliště přepošlou jsi to) Říkají do 15 dnů, ale nějak to moc nehrotí.
2. Okresní správu sociálního zabezpečení tam jít nejlépe až s registrací od ČNB případně s živnostním listem je to do 8 dne následujícího měsíce je potřeba tohle nahlásit.
3. Vzp pojištovna tohle neřesí pokud to nemáte na hlavní pracovní poměr, ale jen na vedlejšák tam jim stačí, až další rok dojít s "Přehledem o příjmech", který za Vás znákne daňový poradce s daňovým přiznáním.
Pak jen od hlavního zaměstnavatele vzít potvrzení o příjmech a všechny výdělky z OSVČ a provést sám daňové přiznání tohle neřesí účetní v hlavní práci.
geniuzpow
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod audiobullys 30. 3. 2018 07:07

No tak aspoň ti to řekl komplet a ne že je potřeba jenom registrace u ČNB.
driv ještě byla nutnost mít živnost na ty úvěry.
audiobullys
Diskutér


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků