Převod USD do ČR

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod YvcnU7eDLgp64KRMSe 10. 4. 2018 09:52

Zdravím,

potřebuji vyřešit podobný převod USD od makléře. Omlouvám se, ale asi úplně nerozumím vašemu postupu:

Máte účet u TransferWise, který je mj. denominovaný v GBP. Na něj si od svého brokera v USA přepošlete peníze; TransferWise je převede z USD na GBP. TW si účtuje za směnu 0,85%. Posléze si převedete GBP z účtu u TransferWise na váš účet u Revolutu. Revolut provede směnu GBP -> CZK středovým kurzem, bez poplatků.

Jaký je rozdíl, pokud byste si poslal od svého brokera USD na účet u TransferWise v CZK, kde je poplatek $1.50 + 0,65% (https://transferwise.com/us/blog/fees-changing-usd-jan-18-czk)?

Dík,
YvcnU7eDLgp64KRMSe
YvcnU7eDLgp64KRMSe
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod drkarel 10. 4. 2018 11:31

Myslím, že převod na TW šel v USD a směna proběhla USD-CZK.

treborit píše:Zalozil jsem si ucet u TransferWise a Revolutu ... penize jsem v ramci USA prevedl lokalne na svuj ucet u TransferWise a jejich kartou jsem bezplatne nabil Revolut a smenil na CZK a poslal domu ... neni to ale pro kazdeho .... chvili to trva si tuto strukturu vytvorit ...
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Kolem.jdouci 10. 4. 2018 11:56

YvcnU7eDLgp64KRMSe píše:Zdravím,

potřebuji vyřešit podobný převod USD od makléře. Omlouvám se, ale asi úplně nerozumím vašemu postupu:

Máte účet u TransferWise, který je mj. denominovaný v GBP. Na něj si od svého brokera v USA přepošlete peníze; TransferWise je převede z USD na GBP.


Proč do toho pleteš GBP? U TW máš lokální účet v USD, na ten si nech poslat peníze a k žádné konverzi nedojde. Co s nimi dál, to už je na tobě, třeba je přes kartu dostat do Revolutu a tam směnit na CZK bez přirážky.
Kolem.jdouci
Nadšenec

Odeslat příspěvekod dlouhy.dejw 20. 4. 2018 10:25

Super, objevilo se mi tlacitko "Request Card" v bankovnictvi, tak jsem si o kartu pozadal, za dva dny mi prisle mail s notifikaci, ze si mohu pozadat o kartu :-) Uz ji mam doma. Ted jen pocka, az se akcie zpamatuji po tom, co provedl Facebook a Trump, uz jdou pomalu nahoru pocitam za 1-2 mesice jdu prodavat, dam vedet na co jsem narazil.
dlouhy.dejw
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Kolem.jdouci 20. 4. 2018 12:10

Zrovna dnes přišlo toto:
Hi,

My name's Tom, I'm the Product Marketing Manager for the TransferWise borderless account.

Over the last couple of months, we've invited a small group of customers to join our beta programme and try out our new debit card. Next week, we’re closing the beta, and offering cards to all eligible customers. Thank you for all your support — we couldn’t have got here without you.

What happens now?

Nothing — we’ll move it over to the main card programme, and it’ll keep working as normal. You don’t need to do anything.

Is anything else changing?

Withdrawing cash from an ATM was free during our beta program. Starting July 1st, you can withdraw up to £200 (or another currency equivalent) every month for free. After that, there's a 2% charge on withdrawals.

Help us improve

We'd love if you could answer two short questions about our new debit card. It should only take a minute.

Thanks,

Tom Davies
Product Marketing Manager
Kolem.jdouci
Nadšenec

Odeslat příspěvekod dlouhy.dejw 20. 4. 2018 14:16

Mne to prislo taky, rozumim tomu, ze pro mne jakozto drzitele beta karty se nic nemeni s vyjimkou limitu 200GBP pro bezplatny vyber z bankomatu.
dlouhy.dejw
Nadšenec

Odeslat příspěvekod dlouhy.dejw 13. 5. 2018 08:26

Vyzkouseno na male castce. Vse v poradku jen TransferWise si strhlo maly poplatek, co jsem koukal, vzalo to jako ACH Transfer, pritom udaje pro spojeni jsem od nich opisoval pro Wire transfer, ktery je bez poplatku. Zkousel jsem studovat bankovni system v USA a moc jejich prevodum nerozumim. Muze nekdo poradit, jak docilit Wire transferu?

Zase pri prevodu 8000 USD bude poplatek 12 USD, to se da, porad nic levnejsiho neni, jen nerad davam nekomu penize kdyz nemusim :-)
dlouhy.dejw
Nadšenec

Odeslat příspěvekod dlouhy.dejw 19. 6. 2018 14:12

Tak jsem pres TransferWise -> Revolut prevedl nekolik tisic USD z USA na CZK do CR . Usetril jsem peknych par tisic na poplatcich a hlavne na kurzu. Na co si dat pozor:

TransferWise ma denni a mesicni limity. Maximalni vyse denniho limitu pro online transakce je 2000 GBP, u mesicniho je to 10 000 GBP. Meri to skutecne jako soucet za poslednich 24 hodin nebo 30 dni, takze nehrozi, ze jeden den v 8 vecer nabijete a opakujete to druhy den rano v 8. Nadlimitni castku z nich pravdepodobne nijak nedostanete, takze pozor. Vychozi limity jsou jeste nizsi a zvysit se daji jedine v mobilni aplikaci, webova aplikace to neumi.

Revolut ma taky sve limity, ma je zverejnene na strankach https://www.revolut.com/cz/fee-schedule ale daji se vetsinou za poplatek prekrocit, takze vam nezustanou nekde zablokovane penize. Mne dostal limit na mesicni smenu penez 5 000 GBP, stalo mne to cca 250 KC, coz se da - zpoplatnena je jen castka nad limit.

Celkove je to pouzitelne pokud se vejdete do limitu a pokud neresite, ze vyrazne klesa kurz meny, kterou chcete smenit, potom muzete mit ztratu pri nabijeni TW kartou rozlozeneho do nekolika dni.
dlouhy.dejw
Nadšenec

Odeslat příspěvekod slavo963 19. 6. 2018 15:18

proc jsi neposilal primo USD z banky do revolutu?
slavo963
Přeborník

Odeslat příspěvekod taylor729 19. 6. 2018 18:23

Mozna protoze TW ma ucty přímo v US, zatimco Revolut v UK, tedy usetril poplatky korespondencnich bank. Pokud to náhodou neposilal jako Wire, ale ACH, tak by to do Revolutu vubec neslo.
taylor729
Diskutér

Odeslat příspěvekod slavo963 19. 6. 2018 18:35

TW možno použít i bez konverze měn? Jaké jsou poplatky?
slavo963
Přeborník

Odeslat příspěvekod Kolem.jdouci 19. 6. 2018 20:28

Doprdele, to je problém si přečíst aspoň jednu stránku zpět?
Kolem.jdouci
Nadšenec

Odeslat příspěvekod dlouhy.dejw 22. 6. 2018 09:10

taylor729 prosimte, jaky je rozdil mezi ACH a Wire? Nejak jsem studoval US bankovni system na Wikipedii a nepobral jsem to. Prichozi Wire je u TW zdarma ale ACH ma (velmi maly) poplatek. Jenze wire routing code mi stranky brokera nechteji vzit, berou mi jen ACH routing code. Prosim o kratke vysvetleni jak se tyhle dve veci lisi.
dlouhy.dejw
Nadšenec

Odeslat příspěvekod slavo963 22. 6. 2018 11:38

ACH je automatizovany system(platbu clearuje centralni banka jak u nas), je zdarma resp. s min. cenou, platby odchazi v batchi, trva nekolik dni a je mozny reverz

Wire, do procesu vstupuje clovek,je to primo z banky do banky, platba je ten samy den(ak je odoslana pred cut off), nelze udelat reverz platby a banku stoji poplatky
slavo963
Přeborník

Odeslat příspěvekod dlouhy.dejw 23. 6. 2018 13:41

slavo963 píše:TW možno použít i bez konverze měn? Jaké jsou poplatky?


Ja pouzil jejich borderless account. Za vedeni uctu neni nic a USD ucet u Revolutu jsem topoval kartou, to je zdarma na obou stranach. Zbytek poplatku, napriklad za odchozi a prichozi platby, najdes na strankach TW, ja resil jen ty prichozi, kdy broker umel jen ACH.
dlouhy.dejw
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků