Revolut

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod motley 30. 6. 2018 14:33

Stáhl jsem si app Revolut, provedl základní registraci, nechal to být a za pár týdnů přišla mailem nabídka na kartu zdarma (neplatil jsem ani za poštovný). Takže takhle se asi lze dostat ke kartě zdarma - pokud na to nespěcháte. Jinak cca za 5 dní byla ve schránce embosovaná Visa se jménem, debit / credit tam nikde napsáno není.

Měl bych hloupej dotaz, pokud bych si chtěl v zahraničí pro platby o víkendu zajisit lepší kurz, tak si prostě jen vytvořím podúčet v odpovídající měně a třeba v pátek provedu top up ze své CZ karty ? Případně "vyměním" CZK na Revolut kartě na odpovídající měnu ?
motley
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 30. 6. 2018 14:36

Ano, musis si to vymenit mimo vikend, kdy se pripocitava procento, kterym se Revolut chrani vykyvum v kurzech.

Zrovna jsem si regnul Uber a pridal si tam virtualku Revolutu. Vse probehlo v poradku. Pouze jsem potvrdil u karty, ze je puvodem z Ceske republiky, coz bez problemu proslo. Predpokladam tedy, ze pri "uberovani" v ramci USA mi to bude ale normalne strhavat USD budou-li tyto na ucte a nikoliv CZK. Ta zeme vystavujici kartu je ve vztahu k tomuto tedy irelevantni. Mate s timto nekdo zkusenost?
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MirekM. 30. 6. 2018 17:12

Mufinmufi: nechci mít jedovaté řeči, ale kdyby jsi prošel toto vlákno nějaký pátek zpět, většinu dotazů jsi nemusel psát ...

-- 30. 6. 2018 18:37 --

motley píše:Měl bych hloupej dotaz, pokud bych si chtěl v zahraničí pro platby o víkendu zajisit lepší kurz, tak si prostě jen vytvořím podúčet v odpovídající měně a třeba v pátek provedu top up ze své CZ karty ? Případně "vyměním" CZK na Revolut kartě na odpovídající měnu ?

Mimo víkend si vyměníš na Revolutu CZK na účet v odpovídající měně.
MirekM.
Diskutér

Odeslat příspěvekod tlamik5 1. 7. 2018 13:36

motley píše:Stáhl jsem si app Revolut, provedl základní registraci, nechal to být a za pár týdnů přišla mailem nabídka na kartu zdarma (neplatil jsem ani za poštovný). Takže takhle se asi lze dostat ke kartě zdarma - pokud na to nespěcháte. Jinak cca za 5 dní byla ve schránce embosovaná Visa se jménem, debit / credit tam nikde napsáno není.

Měl bych hloupej dotaz, pokud bych si chtěl v zahraničí pro platby o víkendu zajisit lepší kurz, tak si prostě jen vytvořím podúčet v odpovídající měně a třeba v pátek provedu top up ze své CZ karty ? Případně "vyměním" CZK na Revolut kartě na odpovídající měnu ?

V pátek je třeba směnit z CZK nebo jiného účtu na účet v dané měně. Nicméně topup z CZ karty na jinou měnu než CZK není IMHO dobrý nápad, páč se ti to bude IMHO účtovat kurzem banky, je to jako bys platil € nebo nevímco, prostě platba v zahraniční měně a její přepočet dle kurzu banky, která vydala kartu. Takže doporučuji nabít CZK a pak udělat exchange z CZK do dané měny v Revolutu.

Jinak, jak už jsem psal ani ten kurz s příplatkem o víkendu není hrozný, vždycky je cca o 0,5kč lepší než mají banky (zkoušeno v €). Ale proč platit víc ...

A bacha na DCC, to je megaokrádání klientů
tlamik5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod esquire 2. 7. 2018 04:24

Mufinmufi píše:Vypadá to, že by mohl být od 1.7.2018 Google Pay přes Revolut:
https://community.revolut.com/t/google-pay/46387/17

Prozatím jsem ho i když mám Monetu nezkoušel.

Zkousel jsem a pridat nejde.
esquire
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod motley 2. 7. 2018 08:17

tlamik5:

Díky, dobrá přípomíka, to mně nenapadlo :-)
motley
Návštěvník

Odeslat příspěvekod rkosa 2. 7. 2018 08:52

Moje zkusenosti s Revolut kartou jsou zatim veskrze pozitivni. Top-up provadim z multimenove karty u Equa Bank, fungoval jak v CZK, tak v EUR a USD. Vse se odecetlo ve spravne mene a ze spravneho uctu. Platby v Chorvatsku na dalnicich, v obchodech a restauracich bez problemu. Vyber z bankomatu (vyse zminovany Euronet) v Chorvatsku i v Madarsku byl bez poplatku. Kurz je i s vikendovym priplatkem lepsi, nez ve vetsine bank.

Jediny problem ktery jsem zatim zaznamenal je blokace prostredku pri selhani platby. Stalo se mi to zatim jen jednou pri platbe virtualni kartou v lidl-shopu, opakovana platba uz prosla. Uz 3. den cekam na odblokovani prostredku.
rkosa
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tlamik5 2. 7. 2018 09:27

Já jednou zadal blbě PIN a platba byla zamítnuta kvůli chybnému PINu a v Revolutu to vidím, jako zamítnutou platbu, špatný PIN, ale blokováno to nebylo. Po pár minutách proběhla platba se správným PINem, byť teda v suterénu obchodu nebyl signál, tak se to táhlo a nakonec jsme museli s terminálem na chodník, kde byl lepší signál a já se obával kolikrát to bude zaúčtováno, tak všechno naprosto v pohodě.
tlamik5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 4. 7. 2018 08:11

rkosa:
> Jediny problem ktery jsem zatim zaznamenal je blokace prostredku pri selhani platby. Stalo se mi to zatim jen jednou pri platbe virtualni kartou v lidl-shopu, opakovana platba uz prosla. Uz 3. den cekam na odblokovani prostredku.
Presne na tohle ted na jejich FB a Twitteru uzivatele docela nadavaji a maji obavy, ze platba odesla 2-3x a podobne. Je tam dost velka prodleva nez se to vrati. To mne docela znejistuje, tak by mne zajimala tvoje zkusenost za jak dlouho se to vrati nazpet. Meli ted nejaky velky vypadek plateb kartou, tak se zvedla vlna odporu.

----

Btw. na internetu se da zjistit, ze maji chain ucet u Lloyds bank a ze prostredky jsou i v pripade krachu instituce nedotcene. To se mi ale moc nezda - jak se k nim pak clovek dostane kdyz to neni kryte klasickym fondem pojisteni vkladu jako v pripade bank? Male castky a ad hoc dobijeni fajn, ale USD ted pomalu roste a tak asi smenim uz nyni nejaky obnos na dovolenou.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod srrac 4. 7. 2018 17:47

Muf1 píše:Podařilo, ale bez vratky. Za dobití TransferWise vratka přišla. Správný postup asi bude ČEZ-TW-Revolut

Mě tedy bonus na ČEZ kartě připsali i za přímé dobití Revolutu. :hm
srrac
Návštěvník

Odeslat příspěvekod drkarel 5. 7. 2018 07:04

A žes mi v SZ, sráči, tvrdil opak?
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod srrac 5. 7. 2018 08:33

Jsem to zjistil az vcera, kdyz jsem si prepocitaval platby a bonusy z vypisu. Sam jsem byl prekvapen, kdyz tu nekdo jiny psal, ze CEZ karta bez bonusu, proste jsem mu slepe veril.
srrac
Návštěvník

Odeslat příspěvekod drkarel 5. 7. 2018 08:40

Jinak HB je s bonusem.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Lafayette16 5. 7. 2018 12:51

A transparentní od ČS taky?
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod mojmax 5. 7. 2018 14:14

Transparentní ČS vyzkouším tento měsíc a dám vědět.
mojmax
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků