Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod judis 29. 6. 2018 13:37

Opravdu? Vzdyt jsem ho v IB asitak pred mesicem aktivoval zdarma. To ze je to zadarmo drahe uznavam. Nestoji to ani za ten cas venovany cteni pojistnych podminek.
Naposledy upravil judis dne 29. 6. 2018 13:39, celkově upraveno 1
judis
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ROlda78 29. 6. 2018 13:39

eKonto KOMPLET

V CENĚ neomezený počet výběrů ze všech bankomatů v ČR a v zahraničí
V CENĚ neomezený počet tuzemských elektronických plateb
V CENĚ vedení kreditní karty, dvou debetních karet a bezkontaktní nálepky
V CENĚ neomezený počet bezhotovostních plateb do a z Tatra banky, a. s., v měně CZK a EUR

Podrobnosti o produktu
SLEVA 1 % z úrokové sazby Hypotéky na bydlení
VÝHODNÝ úrok 0.75 % na Spořicím účtu eKonto FLEXI
Bezúročná rezerva ve výši 1000 Kč jako pojistka proti nepovolenému přečerpání účtu
V CENĚ úrazové pojištění Protect pro případ úrazu a jeho následků
viz
https://www.rb.cz/osobni/ucty-a-bankovn ... to-komplet
a podrobnosti na:
https://www.rb.cz/informacni-servis/dop ... -a-sporeni
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod blackwork 29. 6. 2018 16:32

Tak jsem se vrátil bez mobilu, ale zase s eKontem komplet zdarma na "doživotí" což se mi zdá výhodnější. :-D
Líná huba holý neštěstí jak se říká a nabídka platí pro truckie, RA unit, door kicker, war junkie atd. :idea:

-- 29. 6. 2018 17:41 --

cz01 píše:
blackwork píše:Potřebuju rychlou radu - chtěl bych k tomu telefonu eKonto komplet kvůli cestovnímu pojištění (Diners mě nas... s Lupou) - dá se bez poplatku - myslím ukecat?


K Ekonto Komplet standardně není cestovní pojištění, to se dává k debetní gold kartě, která je zdarma v Ekonto Exclusive. Komplet účet má pouze gold base kartu bez pojištění. Pokud máš na mysli retence, tak to možná, to netuším :)


Postačí mi když si to cestovní budu aktovovat jen na určité měsíce ...
blackwork
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Persbrandt 29. 6. 2018 23:18

Nevíte prosím, jak dlouho už u RB funguje běžný účet (ať už se jmenuje ekonto smart nebo jinak), který je při splnění příchozí platby 15000Kč a tří odchozích plateb klientovi veden zdarma?
Zdá se mi to nebo ne, že u tohoto nebo podobného účtu RB byl dřív podmínkou pro vedení zdarma nižší příjem na účtu než těch 15000 Kč a pak to zvýšili?
Persbrandt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod judis 30. 6. 2018 03:56

RB nevim, ale eBanka mela uz tak pred 14 lety eKonto zdarma, pokud byl prijem min. 12000 Kc mesicne. Co s tim eKontem udelala RB, kdyz eBanku koupila, to uz nevim.
judis
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Persbrandt 30. 6. 2018 15:29

zivan píše:
Persbrandt píše:... ale banka má právo kdykoli tyto podmínky změnit (2 měsice předem upozornit) a třeba účtovat toereticky 200 kč/měs. za ekonto smart, ale klient nemá právo z důvodu této změny předčasně odstoupit od smlouvy bez sankce, musel by platit pokutu 2000 kč.

Pokud to tvrdila, tak lze. Ze smlouvy:
1) Klient je povinen neukončit trvání závazku...po dobu 3 let...
odst. 1 se však neuplatní v případě, že Klientovi vznikne právo od Smlouvy odstoupit v důsledku jednání Banky...


No správně poznamenavate, že je v té dohodě tato věta, teď jsem si to našel. Nejsem sice právník, nicméně oni jsou vychytrali. Závazek neplatí, pokud "klientovi vznikne právo od smlouvy odstoupit v důsledku jednání banky." jenže nikde se nepíše v důsledku jakého jednání banky. Když nový management banky např zvedne poplatek za vedení na 200 kc pro všechny, bez možnosti úlevy při splnění aktivity, tak můžou klidně prohlásit, že to není dostatečně závažné jednání ze strany banky, že se jim navysily náklady a kdesi cosi, a že to nezakládá pro klienta právo odstoupit bez sankce. A já se s nimi pak budu moct hádat, max. se obrátit na finančního arbitra s nejistým výsledkem, což by mne zrovna nelakalo.

-- 30. 6. 2018 16:46 --

Jinak je s podivem, co někteří bankéři jsou schopni tvrdit. Mně např tvrdil, když jsem okrajově zmínil možnost prodeje telefonu, že to by se asi bance moc nelíbilo, kdyby klient obratem telefon prodal. Přece ho prý nedostává proto, aby ho prodal, ale aby ho používal na ten jejich smartbanking.
Přitom bych se vsadil, že nikde v podmínkách něco takového oporu nemá.
Naopak v Dohodě se píše " vlastnické právo k zařízení přechází na klienta jeho předáním a podpisem předávacího protokolu".
Nechápu, proč takové věci říkají, když tomu nerozumí. Já bych se řídil zásadou, když nevím, tak mlčím.
Persbrandt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hannys85 30. 6. 2018 17:09

Mně bankéřka tvrdila, že i kdyby zhoršily podmínky (např. zavedením poplatku i se splněním podmínek, které jsou nyní), tak prý naúčtují poměrnou část z té pokuty za nedodržené měsíce. Tzn. po roce zavedou např. poplatek 500 Kč za měsíc, tak já zaplatím pokutu, pokud se budu chtít vyvázat z dohody 3 let, 2000/3*2 roky = cca 1300 Kč..Nedoufá však v to, že by zavedly poplatky, jelikož by banka přišla o klienty, což nechce.
hannys85
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Persbrandt 30. 6. 2018 17:26

No rád věřím, že to nějaká bankerka mohla říkat, ale podle mne to je asi nesmysl, protože v Dohodě o některých podmínkách..., kde je toto upraveno, není o takovémto poměrném účtování pokuty ani slovo, tam se píše jenom o sankci 2000 Kč. Takhle to chodí u závazků u mobilních operátorů.
Samozřejmě se můžu mýlit, ale spíš to potvrzuje můj pocit, že pracovníci banky často říkají spíš dojmy než fakta.

-- 30. 6. 2018 18:52 --

Tak já teda vidím na mp.cz výkupní cenu u J3 2016 jenom 2100 Kč, když je to zánovní telefon. Je totiž třeba se dívat na single sim verzi. To se se sankcí vlastně nevyplatí. (přijde mi, že většinou mají na pobočkách asi právě to J3 2016)
Persbrandt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hannys85 30. 6. 2018 21:22

Já dostal na Karolině v Ostravě verzi 2016, ale po příspěvku zde na fóru, že je v Ostravě Třebovicích verze 2017 jsem vyřídil konto ještě na přítelkyni a opravdu dostala verzi 2017. Ještě mi paní řekla, že jestli přivedu jednoho klienta, tak mi dá ekonto komplet zdarma.
hannys85
Nadšenec

Odeslat příspěvekod DrumSession 1. 7. 2018 09:41

blackwork píše:Tak jsem se vrátil bez mobilu, ale zase s eKontem komplet zdarma na "doživotí" což se mi zdá výhodnější. :-D
Líná huba holý neštěstí jak se říká a nabídka platí pro truckie, RA unit, door kicker, war junkie atd. :idea:


Komplet konto a zdarma na do "životí" a jen místo vyběhlého modelu telefonu a prý línáHHN?? Veliké udivení. To jsem chtěl před necelým rokem a získal jsem (požadováno linka i osobně) jen Smrt konto. No checht.
A to jsem chtěl mít vše pod jednou střechou, jak pravila reklama. Jenže proto jsem chtěl využít řadu produktů, ale proto jsem vždy všechny srovnával a RB skončila těsně pod čarou nebo jako druhá. Takže jsem ho nakonec nedávno zrušil. Prý banka inspirovaná klienty? No asi jo, ale jen těmi novými. Třeba za čas třeba budu NOVÝ klient...
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hannys85 1. 7. 2018 11:24

Teď kontroluji nově zřízený účet přítelkyně a dívám se, že mi pracovnice místo spořícího účtu ekonto flexi nastavila ekonto plus (kde je úplně nula nula nic úrok). V bankovnictví jsem to změnil, tak jen doufám, že to nebylo zatíženo nějakým poplatkem. Přitom mně nastavila rovnou ekonto flexi. Tak pokud jste někdo zakládali účet, tak si to zkontrolujte, ať nemáte místo 0,75% jen 0,05 %...
hannys85
Nadšenec

Odeslat příspěvekod blackwork 1. 7. 2018 12:33

hannys85 píše:Já dostal na Karolině v Ostravě verzi 2016, ale po příspěvku zde na fóru, že je v Ostravě Třebovicích verze 2017 jsem vyřídil konto ještě na přítelkyni a opravdu dostala verzi 2017. Ještě mi paní řekla, že jestli přivedu jednoho klienta, tak mi dá ekonto komplet zdarma.



Tohle je myslím dobrá cesta - udělat si teď s mobilem SMART pro sebe a dovést dva lidi co si vezmou mobil a máte eKomplet zdarma. - jsem si prvně myslel ...
a to nepůjde protože by to muselo být od začátku eKomplet ... :/ .. nebo ne???

... takže pracovnice nemluvila pravdu né? Nebo jsi bral mobil a eKomplet???

Výhoda přestane být Majiteli účtu poskytována počínaje kalendářním měsícem, v němž:
b) byl na účtu Majitele účtu, na němž je Výhoda poskytována, nastaven jiný tarif než uvedený níže v definici pojmu „Majitel účtu“


Takže vzít eKomplet s mobilem a rychle dovést dva lidi ...

https://www.rb.cz/attachments/PI/pravidla-reklamni-akce/pravidla-reklamni-akce-odmena-za-doporuceni.pdf



Chtěl jsem to taky tak udělat, ale když jsem zjistil že jsem ve skupině co zachraňuje svět a má eKomplet zdarma tak jsem se na to vykašlal ...

-- 1. 7. 2018 13:56 --

hannys85 píše:Teď kontroluji nově zřízený účet přítelkyně a dívám se, že mi pracovnice místo spořícího účtu ekonto flexi nastavila ekonto plus (kde je úplně nula nula nic úrok). V bankovnictví jsem to změnil, tak jen doufám, že to nebylo zatíženo nějakým poplatkem. Přitom mně nastavila rovnou ekonto flexi. Tak pokud jste někdo zakládali účet, tak si to zkontrolujte, ať nemáte místo 0,75% jen 0,05 %...


To stejné ale já to tak nechal, určitě nebudu mít peníze někde kde je 0,75% ...
blackwork
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod retron 1. 7. 2018 16:49

hannys85 píše:Teď kontroluji nově zřízený účet přítelkyně a dívám se, že mi pracovnice místo spořícího účtu ekonto flexi nastavila ekonto plus (kde je úplně nula nula nic úrok). V bankovnictví jsem to změnil, tak jen doufám, že to nebylo zatíženo nějakým poplatkem. Přitom mně nastavila rovnou ekonto flexi. Tak pokud jste někdo zakládali účet, tak si to zkontrolujte, ať nemáte místo 0,75% jen 0,05 %...

to je normální postup, system jim to asi jinak neumoznuje, ale muzes si aktivovat jeste jedno ekonto flexi
retron
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod davsopl 6. 7. 2018 19:55

Systém to standardně nastaví jako eKonto Plus. V internetbankingu to musíš změnit na eKonto Flexi. Nic se za to neplatí.
davsopl
Nadšenec

Odeslat příspěvekod DrumSession 7. 7. 2018 07:12

Přislíbí vyšší úročení, ale od začátku systém nastaví nižší % - "na uvítanou". Alespoň tak jsem si to přeložil, jak to u nich chodí. A to jsme bankéřce říkal, že chci ihned od začátku vyšší %, aby mi to prosím nastavila. Dále jsme měl přislíbeno další bonusové úročení na s.ú., když jsem tam zašel asi po 9M, tak se ptala, kde to mám písemně. Tak jsem ji řekl, že jsem ho požadoval a že to měla do smlouvy zahrnout - jak jsem ji poskytl 100 %-ní důvěru. Budhažel nikde ani zmínka.
Pak následovalo další (fotbalově) okopávání kotníků, přešlapů a slibů, tak jsem na to hodil widle.
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků