Revolut

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod tramin 10. 7. 2018 17:09

Postřeh z Polska.Výběr z bankomatu Euronet bez poplatku(jak jsem psal dříve,na karty VISA se poplatek nevztahuje),ale 2x mi to nabízelo DCC na libry a asi 3x to nabízelo na výběr vyšší sumy,než mých požadovaných 100 PLZ.Chce to trochu trpělivosti a vytrvalosti...
tramin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MirekM. 10. 7. 2018 18:20

slavo963 píše:nebyly v dosahu

Kartou MC nebo VISA? Když porovnáváš kurzy Revolutu s MC asociací, předpokládám kartu MC, ale pro sichr se ptám.
MirekM.
Diskutér

Odeslat příspěvekod fremantle 10. 7. 2018 18:40

Kdo má na výběr kartu s kurzy asociace a Revolut, tak nějaký zkoumání, co je výhodnější nemá nějaký valný význam, ty rozdíly budou nejspíš minimální a každý dostane nějaké výsledky...

V mém případě to bylo několik testovacích plateb v HUF, které jsem si na zkoušku nechal přes Curve naúčtovat na debetku N26 a poté na Revolutku (některé ihned, zatímco jiné až po zaúčtování (protože Revolut měl víkend) - vratka nicméně byla v jiné výši (protože mezi tím došlo k posunu kurzu EUR/HUF) - dvakrát v můj prospěch a u další transakce jsem tratil) - třeba ty poslední platby byly v součtu na 4419 HUF, na debetce N26 jsem měl blokace celkem za 13,54 EUR (nicméně finální zaúčtování by proběhlo zcela jistě jiným kurzem), na Revolutu jsem si tuto částku pak nejprve nakoupil na podúčet (pokud lze, tak ať vím předem, za kolik to bude - to bylo přes pracovní týden) za 13,68 EUR.

Nejdůležitější závěr je spíš ten, že Revolut lze chápat pouze jako doplněk k jinému řešení - samotný je kvůli svým omezením spíš k ničemu (ať už kvůli nízkým limitům na výběry z bankomatů nebo víkendové přirážce ke kurzu). Pakliže mám kartu s kurzy asociace - je to téměř vždy výhodnější řešení.

Jinak co se týče příplatků (provozovatele) za výběr z bankomatu, v eurozóně je dle mého pozorování docela možné, že karty vydané mimo eurozónu budou znevýhodněné - třeba jsem si zkoušel vybírat z bankomatu Slovenské spořitelny (minimálně tam vím, že je tam možnost si volit bankovky - pokud si chci vzít do ruličky na cesty 10 € nominály, je to docela ideální) kartou Curve Debit a před potvrzením mě chtěl bankomat zkasírovat tuším o 2,50 € (výběr jsem po pracném "naklikání" nominálů musel zrušit :-( ), zatímco výběr debetkou N26 proběhl standardně, bez přípatku.

A ještě k těm bankomatům - měl jsem letos taky příležitost setrvat kvůli nočnímu layoveru necelý den na Ukrajině při Boryspilském letišti, kde jsem v příletové hale nalezl až dva bankomaty - jeden chtěl za výběr příplatek 50 UAH a další ještě více. Na výběr jsem se tudíž vykašlal a požádal svůj odvoz, jestli by nám ve městě někde nepostál, že by tam snad mohla být situace lepší, na což se ukázalo, že bych hotovost ani neměl potřebovat, protože karty bez potíží přijímají i ty nejmenší krámky (produkty - tam se nepodivovali ani nad platbou 30 UAH za pivo), na přenosném terminálu jsem zaplatil i doručení pizzy, takže docela příjemné překvapení (leč jsem třeba neočekával, že bych tak mohl zaplatit třeba lístek na autobus, pokud bych ho potřeboval).
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod doonio 10. 7. 2018 19:15

Ano, pokud můžeš zkombinovat více karet s kurzem asociace, tak je to super, ale každý nemá N26. Já jí mám, tzn. v eurozóně vybírám jen s ní, ale mimo (HUF/GBP/HRK/...) se mi šikne ten Revolut. Ano, jsou tam limity, ale většinou už jde dnes až na vyjímky všude platit kartou. Z českých bank se těm kurzům asociace asi nejvíc přibližuje Creditas, ale vyloženě kurz asociace MC ti v česku asi nedá nikdo.

Ad. ty poplatky s Revolutkou...to ti vždy vyjede v bankomatu nějaké info na obrazovce, že tento výběr je zpoplatněn, nebo si to strhávají automaticky šmejdi? :-D
doonio
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod retron 10. 7. 2018 19:59

jaktože ne, kurz asociace aktuálně nabídne minimálně Kk Hello! a MC KK Unicredit
retron
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MirekM. 10. 7. 2018 20:23

doonio píše:Ad. ty poplatky s Revolutkou...to ti vždy vyjede v bankomatu nějaké info na obrazovce, že tento výběr je zpoplatněn, nebo si to strhávají automaticky šmejdi? :-D

O nějakou stránku zpět jsem vznesl přesně stejný dotaz - hledej šmudlo ...
MirekM.
Diskutér

Odeslat příspěvekod jerry666 10. 7. 2018 20:35

Kartu revolut mi v Bulharsku nedokázal přečíst bankomat ucb ani RB a z curve hlásil, že nejde vybrat. Docela bída, ale možná jsem jen měl smůlu na nějaké špatné kusy.
jerry666
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dr._lukas 11. 7. 2018 01:25

V Bulharsku jsem měl pár let zpět problém i s kartou od Equabank..
dr._lukas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod drkarel 11. 7. 2018 05:33

Revolutkou jsem v Bulharsku z atm UCB bez jakýchkoliv problémů vybral.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod doonio 11. 7. 2018 07:32

retron píše:jaktože ne, kurz asociace aktuálně nabídne minimálně Kk Hello! a MC KK Unicredit

Já sem myslel běžnou debetní kartu, samozřejmě že vámi nabízené KK to zřejmě umí, ale kolik stojí takový výběr z ATM kreditkou? 100kč, 200kč, nebo ještě k tomu třeba 1% z částky?
doonio
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ROlda78 11. 7. 2018 08:19

u KK Hello! lze za 0,- Kč
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod slavo963 11. 7. 2018 08:21

Zadna CZK debetka s kurzy asociace neni.
Revolut je asi nejlehci cesta ke karte s ''kurzy asociace'', resp. o desetiny procenta lepsi. Akorat ohlidat prirazku pres vikend, ale pote to i tak vychazi lepe, nez jakakoliv smenaren, nebo jina bankovni karta(nepocitam nektere KK s vratkoum ktere nejsou taky univerzalni kuli poplatkum pri vyberu z ATM, ne kazdy je muze mit, atd). Problem jsou akorat ty mesicni limity, v nekterych zemich 4500kc nemusi stacit.


doonio píše:Ad. ty poplatky s Revolutkou...to ti vždy vyjede v bankomatu nějaké info na obrazovce, že tento výběr je zpoplatněn, nebo si to strhávají automaticky šmejdi? :-D

Poplatek se zorazuje predem,ale v nekterych exotickych zemich nekdo psal,ze to zjistil az z vypisu.

MirekM. píše:
slavo963 píše:nebyly v dosahu

Kartou MC nebo VISA? Když porovnáváš kurzy Revolutu s MC asociací, předpokládám kartu MC, ale pro sichr se ptám.

uplne nechapu otazku, mel jsem k dispozici jenom Euronet ATMs, kde se od 6.7. zacal zobrazovat poplatek 22HRK pri vyberu jak Revolut Visa tak Metrobank MC.
slavo963
Přeborník

Odeslat příspěvekod tramin 11. 7. 2018 08:38

V Polsku s kartou VISA stále z Euronetu bez poplatku
.
tramin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ROlda78 11. 7. 2018 08:55

slavo963 píše:Zadna CZK debetka s kurzy asociace neni.

našly by se max. takové, co na měny mimo kurz. lístek aplikují kurz asociace
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod wit.cz 11. 7. 2018 09:07

slavo963 píše: Problem jsou akorat ty mesicni limity, v nekterych zemich 4500kc nemusi stacit.

ta 2% nad limit nejsou zlá .. já vybíral v Srbsku za cca 5000 Kč, za nějakých 11 korun, to jde :-) ... jen škoda, že ještě před zavedením podpory czk by to bývalo bylo zdarma (bral jsem do úvahy před výběrem ekvivalent 200 € a limit byl už jen 4500 Kč)
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků