Revolut

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Kolem.jdouci 1. 8. 2018 08:46

noissap píše:Chtěla jsem radu zkušených, ne abyste si tady honili ego jako rádoby detektivové. Pokud k tomu nemáte co říct, tak nechápu vaše jízlivé poznámky.


Radu jsi dostala, založ si bezpoplatkový běžný účet. Třeba Fio, mají pokladny, kde si můžeš tu svoji milovanou hotovost bezplatně vložit a jejich kartou opět bezplatně Revolut dobít.
Kolem.jdouci
Nadšenec

Odeslat příspěvekod noissap 1. 8. 2018 08:51

To v dnešním světě člověk bez bank. účtu neexistuje nebo jaký máte důvod myslet si, že já takto fungovat nemůžu?
Samozřejmě účet má přítel a když je to nutné, využíváme jeho účtu a kdyby pronajímatel prostor netrval na tom, že přeplatek vrátí na účet, který bude veden na moje jméno, tak využijeme partnerův účet i pro toto. V domnění, že revolut účet je evropský a všude pochvalován pro jeho výhodnost směny kurzů, řekli jsme si, že si tedy účet založím také. Nepotřebuji nikoho obcházet, nestojím o český účet a nakonec už vím, že sem si pro radu už nepůjdu. Místo slušné odpovědi člověk okamžitě sklízí palbu obvinění.
noissap
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lubik2 1. 8. 2018 09:05

Problém ovšem je, že Revolut nemá český účet. Euro účet ano, ale korunový prostě není. Ten účet, na který si to chceš poslat do ciziny není tvůj, ale je to sběrný účet pro všechny klienty, kteří se odliší variabilním symbolem.
To že si v aplikaci můžeš evidovat koruny, to je sice pravda, ale slouží to pouze k platbě kartou nebo k převedení na jinou měnu, vše ostatní je drahé. (stále mluvím o korunách, u eura eventuálně u liber je to jiné).
Takže doporučení: na Kč používej český účet, Revolut do toho netahej.
lubik2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tlamik5 1. 8. 2018 09:08

Tak já ti odpověděl bez emocí. Ale na druhou stranu přijít na FinExpert fórum s tím, že nemám účet v bance, je asi jako se u hokeje ptát, který to je poločas :) Mnohým to prostě přijde divné, když sami mají tři čtyři účty a točí peníze podle vratek z kreditek a kurzu Revolutu, atp.... Prostě jiný svět. Ale věřím, že mohou být lidé bez účtu v bance, dokonce i bez chytrého telefonu či bez mobilu úplně
tlamik5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 1. 8. 2018 09:56

lubik2 - Co ostatní je drahé? Ne, že bych Revolut nějak používal, ale převody v CZK z něj jdou také bez poplatku …

Jinak mi dnes Revolut neumožnil výběr z důvodu, že by mi klesl zůstatek pod Kč 300,-. (Možná moje chyba, že jsem něco nečetl.)
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod tramin 1. 8. 2018 11:40

To je divné.Já jsem vybíral v Polsku 20 PLN a na Revolutu bylo cca 130 Kč...
tramin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 1. 8. 2018 13:13

Jo, taky mě to překvapilo, v BG jsem vybíral s konverzí cca stejnou výši (Kč 4500,-) a zůstatek pak byl cca 160,- (takže taky podobný, jako by byl teď). Mohlo na to mít vliv, že jsem na bankomatu (KB) navolil "Běžný účet"?
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod u4a2 1. 8. 2018 14:52

To je divné. Nezkoušel jsi vybrat více než tam bylo? Normálně by to mělo jít, funguje to tak, že v momentě kdy klesne zůstatek pod 300 Kč, tak je notifikace, která na to upozorní a radí dobít, aby se nestalo, že příští transakce neprojde.
Nabízím možnost získat Revolut kartu bez poplatku za vydání pro nové uživatele, pro návod pls PM
u4a2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lubik2 1. 8. 2018 15:41

drkarel píše:lubik2 - Co ostatní je drahé? Ne, že bych Revolut nějak používal, ale převody v CZK z něj jdou také bez poplatku …
OK, na to jsem zapomněl, že už umí posílat CZK zdarma (přesněji oni posílají zdarma asi vše, ale tím že to posílají z CZ banky, tak to nepřijde jako zahraniční platba).
lubik2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 1. 8. 2018 16:02

u4a2: Nezkoušel a neprošlo. Ale mohla to být opravdu jen ta notifikace (zase tak důkladně jsem to nečetl) a zamítnuto (Revolut píše "reverted") to mohlo být bankomatem KB?
lubik2: Já tomu houby rozumím, ale skoro bych si myslel, že CZK musí přijít vždy z CZ banky, respektive člena certisu.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod fc70 1. 8. 2018 17:26

drkarel: Ne, je možné mít mezinárodní platbu v CZK (třeba i přímo mezi dvěma cizími bankami), která CERTISem vůbec neprojde; jak si to mezi sebou zúčtují, je pak z pohledu nás zákazníků jejich problém (dost možná se nakonec nějak oni, nebo nějací jejich další smluvní partneři, přes CERTIS vyrovnají, ale to může být klidně se zpožděním souhrnně).

Podobně když přijde EUR platba do české banky na český korunový účet, CZK konverzi udělá až cílová banka někde ve svých vnitřních účtech a není nutné, aby se cokoli přímo souvisejícího s tou platbou muselo objevit v CERTISu.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod u4a2 1. 8. 2018 19:07

Reverted znamená, že platba byla zase zrušena, jen nevím proč. Pravděpodobně proběhla, dostupný zůstatek klesl pod 300 kč => notifikace, ale transakce z nejakeho duvodu neprobehla úspěšně a je "reverted"
Nabízím možnost získat Revolut kartu bez poplatku za vydání pro nové uživatele, pro návod pls PM
u4a2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod čulibrk 1. 8. 2018 20:36

Já mám zůstatek pod 200 Kč a normálně jsem dnes zaplatil kartou a i odeslal malou testovaci platbu 2 Kč na účet v ČR bez problémů.
čulibrk
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod drkarel 2. 8. 2018 04:59

Čím víc o tom přemýšlím, tím víc se mi zdá, že to byl atm KB, kdo transakci zrušil. Došel jsem totiž až k DCC, kterou jsem odmítl, a pak mi atm vyplivl kartu a lísteček s "transakce zamítnuta". Schválně atm KB vyzkouším s Curve. Ale přístup "Buď vybereš s DCC, nebo vůbec." se mi moc nelíbí.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Luke_ 2. 8. 2018 12:46

Dneska okolo 13:40 se docela zblaznily kurzy, podle grafu se behem chvilky posunulo EUR, GBP i USD o 0,1-0,2Kc, Bitcoin o 15000Kc a jako naschval neslo nic prevadet, proste v menu exchange to tlacitko nebylo aktivni. Ted ve 13:45 uz jsou kurzy zpatky a prevadet lze a po ultra vyhodnem kurzu(pravdepodobne propad koruny) jen pamatka v grafech :-D

Ze by meli nejakou pojistku?
Luke_
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků