Osoba bez zdanitelných příjmů - OBZP

Povinné ručení, životní pojištění, cestovní pojištění, pojištění domácností, penzijní fondy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod protektor1 23. 9. 2018 18:17

Doporučenka je součást správního spisu, je vystavená správním orgánem, tudíž se jedná o úřední dokument. Obecně by správní orgán měl postupovat podle správního řádu a to tak aby ve stejných nebo podobných případech nedocházelo k nedůvodným rozdílům. Primární myšlenka asi byla, aby ÚP pomohl nezaměstnanému najít vhodné pracovní místo, které by odpovídalo jeho věku, vzdělání a ideálně i jeho představě. Chápu, že někdy nelze splnit všechny požadavky najednou. Co ale nechápu je, když Vám do tří týdnů po registraci (to už je móc dlouhá doba) vystaví doporučenku na místo, které absolutně neodpovídá Vaší kvalifikaci (inženýra pošleme doplňovat zboží do Kauflandu, což ovšem zvládně středně proškolený nezaměstnaný se základní školou) a tím plníme náš úkol "zprostředkovat zaměstnání". Pokud takové zaměstnání odmítne, tak ho s radostí sankčně vyřadíme a budeme machrovat se svojí statistikou nezaměstnanosti :-) Věřím tomu, kdyby se našich pracujících voličů u některých zbytečných voleb v referendu zeptali, zda jsou pro zrušení ÚP, protože podle dnešních manýrů Vám stejně nemusí zprostředkovat odpovídající zaměstnání s tím, že po zrušení tohoto smysluplného úřadu by klesly "odvody" na tzv. sociální loterii, co myslíte, že by si pracující zvolili? Peníze do kapsy ihned nebo nejistou službu s nejistými budoucími parametry? Já to vidím jasně :-)
protektor1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod srabsrab 18. 10. 2018 10:17

Urednice nedbala meho zdravotniho stavu nedbala poruseni zakona a zahajila uplne klidne spravni rizeni. Myslim ze podam trestni oznameni pro zneuzit pravomoci uredni osoby ktera zcela zjevne s cilem me poskodit sankcnim vyrazeni aniz by mi vubec vydala potvrzeni pro pojistovnu coz opet odporuje zakonu a jejim zakonnym povinnostem sproste v tom zahajeni lze jako kdyz tiskne. Jeste tam drze napsala ze jsem pry neprojednal doporucenky do jednoho dne od prevzeti a tedy jsem zadnou povinnost nezanedbal .... je vymluvnejsi nez toto ze by se meli okamzite 2/3 urednic propustit nebot nemaji zadnych znalosti jsou drze a lzou jako kdyz tiskne a line sou jak ves.... ani ta blbka nezavolala aby zjistila ze ji mam pekne na hacku protoze k jeji smule jsem ty jeji papiry "projednat" tedy alespon orazitkovat pac tady uz zamestnavatel maji tech drzich bab rovnez plne zuby a vetsinou vubec zadnej problem uchazecum nedelaji mezi vysledky vysetreni a vystaveni neschopenky stihnul jen ji je nedam ani zadne jine urednici ... nencham si kalet na hlavu ... tady v tomhle state se fakt neda zit .. urednici aby si nejak zajistili svoji potrebnost buzeruji obcana od rana do vecera nezakonnosti a drzosti vedomi si svoji naproste nepostizitelnosti.
srabsrab
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod protektor1 18. 10. 2018 19:30

Dobrý den
nerozumím úplně Vašemu příspěvku. Co je předmětem oznámení o zahájení správního řízení, resp. co přesně Vám ÚP vytýká jako porušení Vašich povinností?
protektor1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod srabsrab 18. 10. 2018 21:28

Urednice zahajila spravni rizeni z moci uredni pro udajne mareni soucinnosti s uradem prace bez vazneho duvodu. Jako duvod dale uvedla lzive ze jsem neprojednal osobne doporucenky v terminu jednoho pracovniho dne a datum kdy sem si je prevzal.

(ani nenapsala ze jsem ji ty doporucenky pouze nevydal, proc take kdyz jsem podal zadost pred terminem o vyrazeni z evidence co je ji po tom, ale rovnou me obvinuje ze jsem je neprojednal coz sice nevi ze to neni pravda, ale ani nezjistoval jaky je skutecny stav a klidne me krive arogantne obvinila ze jsem to neprojednal) do druheho pracovniho dne ktere jsem prevzal v ten patek jak jsem jiz uvedl. O tom ze jsem byl v dobe terminu vyrizeni prokazatelne povinnosti vuci uradu prace diky lekarskemu posudku zbaven podle zakona se samozrejme v tom jejim zvratku vubec nezminila..

Neznate z hlavy nakej zakon podnet k zahajeni zpravniho rizeni pro jeji nadrizenou ci kraj z urednici pro hrube porusovani zakona a lziva vyjadreni - neco jako velmi hrube a vedome poruseni pracovni kazne jnebot byla radne upozornena na protipravnost sveho jednani a presto v nem pokracuje... fakt me napada pouze zneuziti pravomoci uredni osoby kde je tohle celkem jasne napsano ...opravdu semi nechce nechat tu pizdu bejt jen tak aby s toho nemela problem protoze takto arogantni jednani abych ja slozte neco prokazoval za svoje tak to teda ne to si libit rozhodne nenecham. (Fracek o pulku mladsi bez jakychkoliv pracovnich navyku jen sedi v kancelari za moje penize a drze porusuje zakony a vydira me na nemocenske dokonce potrebuje od zivota dukladny pruplesk)
srabsrab
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod protektor1 19. 10. 2018 07:33

Na Vašem místě bych do 5 dnů podal na ÚP své písemné vyjádření ve smyslu: dne... jsem se dostavil na úřad práce, kde mi byly předány 2 doporučenky. Zprostředkovatelka svévolně přeškrtla lhůtu pro jejich vyřízení ze 3 dnů na 1 den. Na můj dotaz mi nebyla schopná rozumě vysvětlit, proč tuto změnu provedla. Na ten samý den, který byl stanoven pro vyřízení doporučenek mi byla stanovena kontaktní schůzka se zprostředkovatelkou. Dne ...... jsem podal písemnou žádost o ukončení evidence, tato žádost byla doručena úřadu práce dne........ Dne ....... jsem se stal práce neschopným, když mi byla tohoto dne vystavena neschopenka, která byla úřadu práce doručena dne....... Domnívám se, že zahájené správní řízení není vedeno podle zákona, neboť jsem neporušil žádnou zákonnou povinnost ve vztahu k úřadu práce. Žádám tímto o řádné ukončení mé evidence k datu doručení mé písemné žádosti o její ukončení. Potvrzení o době vedení v evidenci mi zašlete bez zbytečného odkladu.
Toto je první krok, který udělejte, vyjádření rozhodně napište a odešlete do 5 dní od doručení jejich oznámení.
protektor1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod srabsrab 22. 10. 2018 10:47

OK, je jasne ze odpovedet samozrejme musim protoze pozdeji soud by rekl ze jsem nereagoval a pokud bych nebyl zrovna v komatu, neni nad nepostizitelne bolsevicke soudy s definitivou ze, tak by rekl ze sem nevyuzil moznost se k tomu vyjadrit a tak mam smulu a na podstatu veci kaslou....

Tedy co dalsiho a ke komu podat Vas napada? Pocitam ze se toho zbavi tim ze bude v tom co dela pokracovat a jen napise ze sem nedolozil vyrizene doporucenky a tim padem ji to nezajima s tim ze bude doufat ze tak jako milonkrat predtim nikdo neprecte argumenty obeti a jen ty jeji jednostranne lzive zvratky ve kterych se samozrejme o neschopence ani zadosti o ukonceni evidence vubec opet nezmini....v momente kdy ji tohle projde vejs tak se zbavi uplne odpovednosti protoze se bude vymlouvat na to ze to prece schvalil nadrizenej a ona nic nic ....

Nechcete si prividelat zmocnenectvim, preci jenom takhle neprustrelnej pripad totalniho selhani arogantni urednice se nevidi kazdy den ;-) (nesplnila povinnosti prijmout zadost u ukonceni v evidenci, drze vyhrozovala nemocnemu, protipravne zahajila rizeni za pomoci lzivych a neuplnych informaci, je tu neschopenka a k tomu jako bonus obe doporucenky vcas projednane i kdyz je vice nez sporne jestli vubec mela jina urednice pravo je prepisovat jak se ji zachce na nesmyslne kratkej termin.....)
srabsrab
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod protektor1 22. 10. 2018 12:58

Přesně tak, je potřeba reagovat hned od začátku zahájení správního řízení. Podle mého názoru by měli takové řízení zastavit. Poprosím Vás abyste sdílel i pro ostatní další průběh tohoto řízení, jelikož to může být pomůcka i pro ostatní šikanované uchazeče.
protektor1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tomaslany 22. 10. 2018 13:47

Jestli jde o spravni rizeni, jsou opravne prostredky uvedeny ve spravnim radu.
tomaslany
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod srabsrab 22. 10. 2018 15:59

tomaslany píše:Jestli jde o spravni rizeni, jsou opravne prostredky uvedeny ve spravnim radu.

To byla opravdu prinosna odpoved :lol:

Zadny urednik nesmi protipravne zahajovat cokoliv jenom na zaklade svych vymyslenych a urazlivych lzi. Navic ta snaha zakryt to hrube poruseni pracovni kazne kdyz ani za 6 tydnu nedokazala vystavit potvrzeni o vedeni v evidenci coz podle zakona mela udelat okamzite a pokud si myslela ze sem neco nesplnil tak mela podle zakona to rizeni zahajit take okamzite a ne si vzpomenout az za mesic protoze se zrovna kopala do zadku a potrebovala vykazat nakou cinnost aby mela premie na vanoce spolu s dalsima naprosto nepotrebnyma a neuzitecnyma urednicema ....

Ja bych rekl ze se jedna dokonce o trestni pravo .. nevim proc bych mel cekat na naky rizeni, odvolani apod a soud kde bych ja prokazoval slozite a za svoje neco ministerstvu kdyz to za to ze se tahle konkretni urednice chova jak malej fracek kterej chce cizi babovicku a nerespektuje zakon proste nemuze ...
§ 329 Zneužití pravomoci úřední osoby
(1) Úřední osoba, která v úmyslu způsobit jinému škodu nebo jinou závažnou újmu anebo opatřit sobě nebo jinému neoprávněný prospěch
a) vykonává svou pravomoc způsobem odporujícím jinému právnímu předpisu,
....
c) nesplní povinnost vyplývající z její pravomoci,
...
bude potrestána odnětím svobody na jeden rok až pět let nebo zákazem činnosti.
...
(4) Příprava je trestná.

sankce ktera dnes znamena teoreticky 6x1800 + naklady na odvolani a straveny cas a podobne neni totiz zadna nepodstatna prkotina .... zakon o zamestnanosti hovori celkem jasne neumoznuje dvoji vyklad, stejne jako dalsich milion paragrafu, ktere takove jednani urednikum zakazuji ...
srabsrab
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tomaslany 22. 10. 2018 16:04

Trestni rizeni je rizeni "ultima ratio", lze ho pouzit az kdyz jsou ostatni prostredky pravniho radu vycerpane. Nejdrive budes muset bojovat pomoci prostredku uvedenych ve spravnim radu.

http://www.elaw.cz/clanek/subsidiarita-trestni-represe-a-zasada-ultima-ratio-v-novem-trestnim-zakon
tomaslany
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod protektor1 22. 10. 2018 17:40

Do vyjádření k zahájenému správnímu řízení uveďte také tuto skutečnost: Dle § 47 odst. 1 správního řádu je o zahájení řízení správní orgán povinen uvědomit bez zbytečného odkladu všechny jemu známé účastníky. Úřad práce mi zaslal oznámení o zahájení správního řízení pro mne z naprosto neznámého a zcela nepochopitelného důvodu po více než 6-ti TÝDNECH od údajného porušení mých povinností ve vztahu k ÚP. I tato skutečnost jednoznačně ukazuje na to, že úřad práce nebo některé jeho zaměstnankyně nejednají v souladu se zákonem, neboť lhůtu 6-ti týdnů jistě nelze chápat jako "bez zbytečného odkladu". Posláním dobré veřejné správy je sloužit občanům, nikoliv je svévolně a nesmyslně šikanovat podle momentální nálady nebo osobních antipatií kterékoliv úřednice. Jako ředitele úřadu práce Vás žádám, abyste v této záležitosti přijal taková opatření, aby moje evidence byla řádně ukončena k datu podání mé žádosti, t.j. k datu.......... a příslušná zaměstnankyně byla poučena o svých povinnostech a o důsledném dodržování platné legislativy.
Toto vyjádření bych asi adresoval přímo řediteli úřadu práce...
protektor1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tomaslany 22. 10. 2018 18:07

Tak asi zahajili spravni rizeni pozdeji ne? Nebo ho zahajili uz v den zjisteni pochybeni?
tomaslany
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod protektor1 24. 10. 2018 17:44

Zajímavý článek týmu právníků, pro všechny uchazeče, kterým jsou kladeny otázky typu, proč se opakovaně registrujete nebo je jim ze strany úřednic vyhrožováno, že příště už je nezaregistrují... Doporučuji přečíst a na takové otázky úřednici doporučit intenzivní studium zákona o zaměstnanosti a hezký den :-)

strana 44 a 45:
https://www.spcr.cz/images/stories/Proj ... anosti.pdf

Přihlašování a odhlašování v evidenci uchazečů o zaměstnání vedené úřadem práce.

Dotaz: Existuje nějaké omezení, kolikrát mohu být veden v evidenci uchazečů o zaměstnání, a jaké jsou podmínky pro přihlášení do této evidence?
Může být vedení v této evidenci ukončeno na mou žádost i opakovaně?
Odpověď:
Přihlašování a odhlašování do a z evidence uchazečů o zaměstnání upravuje
zákon o zaměstnanosti, který nijak neomezuje počet přihlášení či odhlášení
uchazeče o zaměstnání z evidence uchazečů o zaměstnání, pokud uchazeč
o zaměstnání splňuje zákonem stanovené podmínky pro přihlášení či odhlášení.
Stanoví pouze lhůty pro opětovné přihlášení se do evidence uchazečů o zaměstnání
pro případy, kdy byl uchazeč o zaměstnání z evidence vyřazen.
Za opakovanou žádost o ukončení vedení v evidenci uchazečů o zaměstnání
nebo opakované přihlášení se do evidence uchazečů o zaměstnání s ohledem
na shora uvedené nehrozí sankce. Pro zařazení do evidence uchazečů o zaměstnání
musí být splněny podmínky stanovené v § 24 až § 26 shora uvedeného zákona.
protektor1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod srabsrab 24. 10. 2018 19:59

Kdyz se nekdo prihlasuje a odhlasuje tak se urednice zjevne domnivaji ze jim to strasne pridelava zbytecnou praci ...no ale podle me spis nesnesou ze s nima taky nekdo pekne vydrbal a oni nemuzou vydrbavat snim ... kdyz ale nekdo musi chodit prakticky denne s doporucenkama a pro doporucenky coz je taky spousta zbytecneho papirovani tak jsou vysmate az za usima a vubec jim to nevadi ze nezamestnaneho zdrzuji a otravuji a vysavaji financne pri hledani skutecnych volnych mist a ne tech umelych na urade prace registrovanych kde si jakoze misto registruje kazdej nouma i kdyby zadnou firmu nemel ...
Je to samozrejme v povaze . .tak jako zadny slusny clovek nejde delat policajta protoze vi ze by musel buzerovat lidi a delat jim spatne veci (byt obeti opravdu neni stejnej pocit jako prijit a potrestat neznamou osobu ktera vam nic neudelala na neci rozkaz a tvarit se ze je to vse ok i kdyby tato brecela proisila na kolenou a prisahala ze nic neudelala a ze to je vsechno omyl a krive obvineni, jen dusevne postizeny z takove "prace" ma uspokojeni a dokonce zalibne pokracuje v sikane i kdyz se dozvi ze obet sikany ma pravdu a opravdu je nevinna) tak nikdo normalni nepujde delat gestapacku na urade prace ...
.. tvari se to jako mistr sveta ale nezna to absolutne ani ty nejzakladnejsi povinnosti dane zakonem pro jejich povolani .... delnik u pasu musi znat vic veci nez ta urednice presto neznaji urednice ani to .. i kdyz oni moc dobre vedi jen proste vedi ze to ze porusuji zakon nikoho nezajima a nikdo je za to nepotresta ...a ten pocit moci nad jinym tak moc dela dobre na curani ...
Pocitam ze zase v patek vyblije nakej ten dokument ze jsem nedodal zadne doporucenky a jak moc mi davala sanci je dodat a tudiz jsem vyvrhel a tudiz rozhoduje o mem sankcim vyrazeni blablabla ... omluvny dopis by ji zabral minutku a uz bych ho mel ve schrance...
srabsrab
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod protektor1 25. 10. 2018 14:56

Samozřejmě máte pravdu, úřednice špatně reagují na šikanu ze strany uchazeče, opačná šikana jim problém nedělá. V souvislosti s Vaší poznámkou, že se úřednice tváří jako mistr světa se musím podělit o aktuální zkušenost. Čas od času si vymyslím nějaký dotaz a pošlu ho e-mailem na několik různých pracovišť ÚP. Obvykle mi přijde odpověď od nějaké chytré vedoucí.

Aktuálně jsem se dotazoval na možnost podat žádost o zprostředkování zaměstnání pomocí datové schránky. Samozřejmě vím, jak to v praxi probíhá, určitě ale neuškodí, když se mým identickým dotazem zabývá 10 různých úřednic. Stejně jsou tyto úřednice k ničemu, tak proč nevyužít jejich zbytečný a státem placený čas a trochu je nepodráždit.

Naprosto ně šokovalo, že jedna nejmenovaná vedoucí nejmenované pobočky ÚP mi na můj dotaz odepsala: "Netuším, kde jste vzal informaci o podání žádosti o zprostředkování zaměstnání prostřednictvím datové schránky, neboť v zákoně o zaměstnanosti tato možnost není uvedena." Na mou odpověď, že zákon mám poměrně dobře nastudovaný a zmínka v něm není, avšak na jejich vlastních webových stránkách lze formulář vyplnit a je zde možnost odeslat datovou schránkou koukala jak na zjevení. Požádal jsem jí, ať mi toto prověří u někoho, kdo se v tom lépe vyzná. Následně mi přišla odpověď, že podání datovou schránkou je možné. Druhá perlička se týká stejného dotazu, tentokrát zaslaného na kontaktní centrum Generálního ředitelství ÚP. Pokud by se člověk domníval, že na této instituci s honosným názvem jsou zaměstnávání kompetentní a řádně proškolení úředníci, tak se opět plete. Z kontaktního centra mi přišla odpověď: "Vaše žádost o zprostředkování zaměstnání nemůže být podána datovou schránkou." Odepsal jsem, to je divné, proč tedy máte na Vašich stránkách tuto volbu, t.j. odeslat formulář datovou schránkou. Následně mi přišla odpověď: "Jestliže disponujete vlastní datovou schránkou, tak podání je možné. Dnem doručení žádosti budete zařazen do evidence." Třetí perlička je odpověď dalšího vedoucího: "Žádost o zprostředkování zaměstnání je možno podat i do datové schránky příslušného pracoviště, ovšem se zaručením elektronickým podpisem, to je podmínkou." Na mou odpověď, to je divné na Vašich vlastních stránkách máte uvedeno: "Pro odesílání formulářů z datové schránky nepotřebujete jako fyzická osoba vlastnit kvalifikovaný certifikát, který je nutný pro elektronické podání – pouze je nutné zažádat o (bezplatné) založení datové schránky." jsem nedostal smysluplnou odpověď.

K tomu co napsal kolega výše, že se úřednice tváří jako mistr světa jen dodávám, že ani v jednom e-mailu mi nikdo z nich nenapsal: omlouvám se, že jsem vám poskytnul zavádějící (nebo nesmyslné) informace, věc se má správně takto... Nikdo z nich si nepřizná vlastní chybu, přijde jen suchá odpověď ve stylu: Podání datovkou je možné..., někteří mají problém napsat i S pozdravem...

Takže to jen shrnu, to že ÚP zaměstnává úředníky, které nazývá "vedoucí" a které platí lépe než obyčejné referentky, neznamená, že tito vedoucí poskytují informace které jsou v souladu s platnou legislativou nebo což je snad ještě horší, oni si nejsou schopni dohledat informace na vlastních webových stránkách. Bohužel v této souvislosti musím konstatovat, že peníze daňových poplatníků jsou vyhazovány oknem, jelikož takoví úředníci by měli spíše zametat chodníky než poskytovat kvalifikované "služby".

Závěrem bych uvedl jedno doporučení, pokud si nejste jistí, zda Vás Váš ÚP nekrmí nějakýma kravinama, oslovte hromadným e-mailem několik různých pracovišť a odpovědi si zprůměrujte :-)
protektor1
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron