Osoba bez zdanitelných příjmů - OBZP

Povinné ručení, životní pojištění, cestovní pojištění, pojištění domácností, penzijní fondy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod tomaslany 25. 10. 2018 15:01

Hele, jaka otazka, taka odpoved. Urednici jsou jen lide. Hledej chybu hlavne u sebe.
tomaslany
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tomaslany 25. 10. 2018 15:01

Hele, jaka otazka, taka odpoved. Urednici jsou jen lide. Hledej chybu hlavne u sebe.
tomaslany
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod protektor1 25. 10. 2018 15:23

Nevím, proč bych měl hledat u sebe chybu. Položil jsem jasný dotaz, na který jsem nedostal správnou odpověď. Podotýkám, že nejsem tvůrcem zákona ani jejich webových stránek. Argumentace typu, úředníci jsou jen lidé mně neskutečně pobavila. Zejména proto, že tihle samý úředníci si to samé o uchazeči neřeknou. Aha, pane uchazeči, udělal jste chybu, my Vám to odpustíme, jsme přeci jen lidé... Vy budete asi také úředník že? Zvláštní, uchazeč pochybí = sankce a bubu, úředník pochybí = je to jen člověk :-)
protektor1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod audiobullys 26. 10. 2018 13:40

takže výborně, děkuji za objasnění, tedy registrovat na úp jde i dálkově pomocí datovky a nemusí člověk poslouchat ty jejich kecy jak jsou ohromně důležitý a přínosný a jak hledaj oni lidem práci. minule jsem tam na jednu zvýšil hlas že tam je na dvě věci akorát na registraci a neumějí nic a beztak naší rodině dluží díky jedný jejich kjávě za výmysly a svoje vykládání zákona asi 120 tisíc. no už to máme u soudu a pomalu a jistě nám to soudce schválí. pak do konce života budem pobírat úrok a pak až jistinu.
Daň ze samostatného myšlení nebyla dosud zavedena jen proto, že by to byl příjem pro stát zcela zanedbatelný.
audiobullys
Diskutér

Odeslat příspěvekod protektor1 26. 10. 2018 13:51

audiobullys: Pozor na pojmy... podat žádost můžete dálkově pomocí vlastní datové schránky. Následně budete vyzván abyste se osobně dostavil k dokončení registrace Bez jedné osobní návštěvy to nejde! Pokud se osobně nedostavíte, žádost bude zamítnuta. Pokud se dostavíte, zaregistrují Vás ZPĚTNĚ k datu, kdy jste jim žádost doručil do jejich datovky. Bohužel ty jejich slinty musíte vydržet, nicméně vycházím z toho že za jednu návštěvu ušetříte 2 x 1647 Kč (od příštího roku ještě více) a za tyhle peníze se ty kecy dají skousnout :-)
protektor1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod audiobullys 26. 10. 2018 14:07

dobrý vědět.dík za info
Daň ze samostatného myšlení nebyla dosud zavedena jen proto, že by to byl příjem pro stát zcela zanedbatelný.
audiobullys
Diskutér

Odeslat příspěvekod srabsrab 26. 10. 2018 14:38

audiobullys píše: no už to máme u soudu a pomalu a jistě nám to soudce schválí. pak do konce života budem pobírat úrok a pak až jistinu.


Pozor na naivni predstavy o nasich soudech .... hlavne necekat spravedlnost a nenechat se tim rozhodit ...pokud jde o urednika versus jeho dojnou kravu (obcana).. nejhorsi jsou ti co se tvari ze jsou na Vasi strane a poslouchaji co rikate... a pak jen cumite na ten rozsudek ...

Jeden pripad z mnoha ze zivota ... cerna stavba .... v rozporu s pozarnimi predpisy + poskozeni stavby souseda a protipravni zabrani casti jeho pozemku touhle stavbou ...... urednice na stavebnim neudelala proti tomu vubec nic a odkazala poskozeneho at si to da k soudu ... pripad jasnej jak facka podle map atd... soud nepripustil ani vyslech teto urednice ani znalecky posudek ani jine dukazy jasne jak facka a rovnou rekl ze je to jen takovej sousedskej spor a k nicemu protipravnimu ze strany souseda nedoslo ... to dovodil ze spousty a spousty zcela zbytecnych neuzitecnych vyslechu pribuznych techto dvou kdy uveril tomu zmetkovi ze on ma vse v poradku a nic neudelal a ze prej mu ten poskozenej soused naopak dela udajne porad nake problemy ...a to se podrzte na zaklade toho ze oznacil kazdou vypoved svedku na strane poskozeneho za neverohodnou kdezto pohadky zmetka povazoval za verohodne....
poskozenej jeste calnul statisice za pravniky protistrany odvolani ani dovolani k nicemu nevedlo ... to vite prece se nemuze provalit ze ta prislusna urednice nekonala co konat mela to by mohlo taky skoncit zneuzitim pravomoci uredni osoby ze ......

-- 26. 10. 2018 15:41 --

protektor1 píše:audiobullys: Pozor na pojmy... podat žádost můžete dálkově pomocí vlastní datové schránky. Následně budete vyzván abyste se osobně dostavil k dokončení registrace Bez jedné osobní návštěvy to nejde! Pokud se osobně nedostavíte, žádost bude zamítnuta. Pokud se dostavíte, zaregistrují Vás ZPĚTNĚ k datu, kdy jste jim žádost doručil do jejich datovky. Bohužel ty jejich slinty musíte vydržet, nicméně vycházím z toho že za jednu návštěvu ušetříte 2 x 1647 Kč (od příštího roku ještě více) a za tyhle peníze se ty kecy dají skousnout :-)


Tereticky, jaky presne problem je podat zadost napriklad postou podepsanou .. nejlepe dokonce uredne overenou a cekat na pozvani k registraci? Tedy pouzit v podstate stejny zpusob i bez vlastnictvi datove schranky? Krome financni narosnocti za postu ci overeni me zadna prekazka ve vztahu k zakonu nenapada?
srabsrab
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod protektor1 26. 10. 2018 15:33

Nevím, zda je možné poslat žádost klasickou poštou s ověřeným podpisem. Tohle byste musel zjistit např. posláním emailového dotazu na podatelnu ÚP. Zákon o tomto způsobu podání nehovoří.

Aktuální stanovisko právníků k neprojednání doporučenky + doručení žádosti o ukončení před vypršením termínu pro její projednání:
http://www.iure.org/14/89/poradna/dopor ... zamestnani
protektor1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod protektor1 15. 11. 2018 17:10

Od roku 2019 se zvyšuje minimální mzda o 1.150 Kč na 13.350 Kč.
Z toho důvodu se zvýší pojištění OBZP z 1.647 Kč na krásných 1.802 Kč
Poslední roky nám to krásně skáče :-)
protektor1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod srabsrab 15. 11. 2018 18:12

To samozrejme neplati pro statniho urednika ... ten nezaplati za svoje pojistence ani o korunu navic nez predtim.....zato dostane pridane a 3 nove pomocne uredniky k tomu na tu desnou "drinu" kterou nestiha .... prestoze ty uhrady za statni pojistence zaplati i osoba bez zdanitelnych prijmu, tedy bez jedine koruny pokud neni protezovana mensina, formou dani pac jaksi ze vzduchu zit nemuze ....
Pocitat vysi pojistneho pro osoby ktere zadnou mzdu nepobiraji z minimalni mzdy .. to napadne jedine piiiip
No exekutor ma zne kdyz to naskaka a neni z ceho splacet ....

Nucene placeni pojistneho zkratka a dobre musi byt vzdy pocitano z realneho prijmu osoby .. nikoliv fiktivne s tim ze stat vubec nezajima ze clovek nema kde brat ale naridi mu neco platit ...a pozdeji se jeste tvarit ze si za dluh vlastne muze sam....
srabsrab
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Roger73 16. 11. 2018 00:28

Taky absolutne nechapu, proc by se melo zdrav. pojistne pro OBZP odvijet automaticky od min. mzdy, zvlaste kdyz je pusobenim odboru a populistickych politiku v posledni dobe opakovane vyrazne navysovana. Jak to asi delaji v zemich, kde neni zadna minimalni mzda? Pak jsou zase zeme, kde zadne povinne pojisteni vsech bez ohledu na prijem neni a bralo by se to jako omezovani svobody. Nerikam, ze to je zrovnaspravne, ale tohle taky ne.
Proc by mel nekdo platit pojistne ze stale se zvysujici min. mzdy, kdyz ji nepobira, co to je za nesmysl?

Mel by se nad tim nekdo zamyslet a melo by se to resit jinak, treba to navazat na zivotni minimum nebo nejake jine ukazatele, urcite by se nasly nejake modely. To by se to ale muselo chtit nekomu z odpovednych resit, coz se u nas da tezko ocekavat (podobne jako nikdo neresi treba zjevny kartel mob. operatoru).

Vsadil bych se , ze naprosta vetsina z tech "erudovanych" poslancu, kteri si tak radi hrajou na zastance hur placenych zamestnancu a jejichz zasluhou se ted pravidelne navysuje min. mzda, vubec netusi, ze diky tomuto pravidlu s tim hazou do jednoho pytle i vsechny OBZP a stavi je do svizelne situace. Pritom nikohon zajima, jestli dana OBZP nejakou zdravot. peci vyuziva.
Pripada mi to trochu neco jako byla dan z oken, ale i tu platili jenom ti, co meli barak.
Roger73
Návštěvník

Odeslat příspěvekod srabsrab 16. 11. 2018 01:03

Je to jednoduche ... kdo chce podat podnet ustavnimu soudu na tenhle zjevne naprosty nesmysl aby jej donutil zakonodarce jako zjevne neustavni zrusit musi zaplatit advokatovi ktery jej za nej posle .... minimalne to bude za 3 litry spis vic .... s naprosto minimalni sanci na uspech .. dokonce se takovy stezovatel i dozvi od ctvrtmilionovych mesicne soudcu ze kdyz ma na ustavni soud tak ma nejspis penez jeste dost a ssytem je dokonalej a dava vsem skvele sance a moznosti na super skvely zivot jaky maji oni sami v te sve luxusni bubline...
osoba s problemama bez penez s nutnosti platit si z niceho pojisteni + pripadne nejake dalsi exekuce jaksi na advokata nema a ani kdyby chtela tak to sama podat nemuze .. prece plebs nepustime k soudu to radeji poradne vse zpoplatnime a zkomlikujeme... navic kazdeho takovej advokat odradi uz jen tim ze za "prokonzultovani" si hned nauctuje litr a vysveli jak to nema sanci uspet a bude to strasne drahe uplne zbytecne .... (lepsi litr hned a spokojenej oskubanec hnedka nez nastvanej oskubanej o 4-nekonecno s moznosti dostat jste preshubne)

No a ti co tenhle problem netrapi a maji penez dost .. tem je to samozrejme uplne fuk ....
(treba v nemecku jste pod 900 euro mesicne strasne socialn pripad a myslim ze mate narok na vsemozne davky.. u nas staci mit 20 let starou rezavou kraksnu a strechu nad hlavou a uz jste udajne desnej bohac co nema narok ani na existencni minimum pokud kdokoliv v te vasi barabizne pracuje za jednokolik ...a je uplne jedno ze vam ta barabizna nerika pane)
srabsrab
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod protektor1 16. 11. 2018 09:46

Obecně můžeme tvrdit, že v ČR je nějaký právní systém, já ho spíše nazývám právní parodií. Jsou zákony, které platí pro všechny, nicméně pro řadového občana jsou tyto zákony nastaveny daleko přísněji než pro státní instituce. Pokud občan udělá chybu, obdrží pokutu, protože tak je to přeci správné (navíc pro stát i ekonomicky výhodné). Pokud udělá chybu stát prostřednictvím úřadníka, v podstatě se nic neděje, je to nesprávný úřední postup, no a co občane...? Zákony tu nejsou na ochranu práv řadových občanů, zákony jsou tu proto, aby chránili zájmy státu.

Proto je zákonem dané POVINNÉ zdravotní pojištění. Samozřejmě existují země, kde se demokraticky můžete rozhodnout, zda si zdravotní pojištění dobrovolně sjednáte, či nikoliv. Toto je ovšem možné pouze v demokratické zemi a tou ČR rozhodně není. Nemůžete se svobodně rozhodnout zdravotní pojištění neplatit a případnou léčbu si uhradit sami. Pochopitelně by spousta lidí toto ráda riskla, jelikož si dokážou spočítat kolik asi tak stála jejich léčba v posledních 10-ti letech. Tohle ale rozhodně není v zájmu státu. Stát má zájem podojit, proto navázal pojištění OBZP na minimální mzdu. Je to prasárna, ale ono to nikoho moc nezajímá (pokud nejste OBZP)

Minimální mzda vzrostla za poslední 3 roky o 45%. Tím vzrostlo pojištění OBZP také o 45%. Pojištovny musí kvičet radostí. OBZP kvičí bolestí. Proto je na zamyšlení každého OBZP v této demokratické zemi, aby se demokraticky rozhodl evidovat se na ÚP vždy na přelomu dvouměsíčního období a demokraticky splnil svou zákonnou povinost uhradit si pojištění, které mu objednal stát, přičemž účet za nevyžádanou objednávku pojištění v nevyžádané výši stát demokraticky předepsal občanovi. Je to podobné jako by mi v hospodě někdo objednal hnusné jídlo, které nesnáším, donutil mně ho sníst a pak by přišel číšník, že mu mám za tuto nevyžádanou objednávku zaplatit 1802 Kč. Načež bych mu demokraticky odvětil, že jsem evidovaný v evidenci uchazečů o jídlo, tím pádem za mne zaplatí tu objednávku stát, který ovšem nezaplatí 1802 za totožné jídlo, nýbrž pouze 967 Kč protože je to pro stát výhodnější :-) Asi takhle to funguje v demokracii.
protektor1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod protektor1 16. 11. 2018 11:18

A ještě bych doplnil to co mně dokáže ze strany úřednic ÚP neskutečně pobavit. Čas od času nám uchazečům o zaměstnání rády připomínají, že jste evidováni zcela dobrovolně na základě svého svobodného rozhodnutí, ale že tomu odpovídají určité povinnosti... Ty Vaše povinnosti Vám rády zdůrazňují, přičemž pokud jim připomenete že i ony mají nějaké povinnosti vůči Vám, tak to není už tak vítáno... zvláštní... Někteří z Vás ví o čem mluvím.
Je to asi stejná dobrovolnost, jakou má zaměstnanec, když mu srazí ze mzdy "sociální pojištění". Taky by za to očekával nějakou smysluplnou službu státu, když vlastně tak "dobrovolně" platí... Je to taková otázka férovosti. Když jsem začal před 21 lety pracovat a stát začal hbitě inkasovat cca. polovinu mých mzdových nákladů, byla hranice pro odchod do důchodu někde jinde. Po 21 letech, kdy jsem do systému nasypal několik "dobrovolných" miliónů, mi dneska tvrdí, že ta hranice se posunula, protože je to pro stát výhodnější. Škoda, že mi to neřekl před 21 lety, možná bych se zachoval více férově. Je to takové pojištění, kdy vlastně nevíte, zda jednou a zda vůbec někdy budete čerpat plnění takové "pojistky". Férovost je vůbec vynikající téma při diskuzi s úřednicemi ÚP :-)
protektor1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod srabsrab 16. 11. 2018 15:28

"Ty Vaše povinnosti Vám rády zdůrazňují, přičemž pokud jim připomenete že i ony mají nějaké povinnosti vůči Vám, tak to není už tak vítáno"

Staci rict ze si praci jako urednice statu svobodne zvolili a ze muzou jit do soukromeho sektoru, kdyz je tak desny hlad po zamestnancich a urcite si tam jako velmi schopni lide snadno vydelaji 3x tolik.....az ze vam na komunikaci s uradem staci klidne misto urednika pocitac, ktery nebude naladovy ani podjaty ani nebude vedet jak nerespektovat platne zakony a povinnosti ktere ma.... prosim popsat a nejlepe vyfotit vyraz az aplikujete ...
srabsrab
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků