Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 4. 1. 2019 17:29

xls píše:špičkové investiční příležitosti


A jak si to představuješ? Neveřejné, či insider tipy na akcie, které nakupovat? Kdy je přesně, na vrcholu, prodat? Kdy naopak mají dno na nákup? Zajištěný minimálně 15% zisk ročně? ;)

Vážně se ptám, banka nemůže pro masovou klientelu (50t / měsíc je masová klientela a nic jiného, ekvivalent minimální mzdy v Německu) dělat o moc víc, než nabízet fondy...

Já bych třeba ocenil reálný exchange rate na hlavní měny bez 3% přirážky, a SEPA platby zdarma, jsme proboha v EU, byť máme stále korunu. A to je snadno zajistitelné jedním rozhodnutím a nastavením v počítači :) Ať to člověk furt nemusí obcházet...
Radek.Hulan
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod fc70 4. 1. 2019 17:44

Já bych si představoval fondy se syntentickým TER, no dobře, ať to nepřeháním, 0,5%, a ne úplně stejných až 2,5% jako při investici 300 Kč měsíčně. Aby to člověk, který ví o ETF, vůbec měl nějaký důvod koupit.

A ideálně aby to byly fondy zaměřené na jednu asset class a široce ji pokrývající, ne smíšené (jako Erste Premier YOU INVEST, kde nejde koupit dluhopisový fond bez složky akcií/alternativ) a ne stock picking pár titulů (jako Top Stock / ČS Small Caps).
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 4. 1. 2019 17:49

Zrovna na vstupu 0% (namísto třeba 2%) se dá třeba v Erste domluvit, pro vyšší jednorázovou investici. Správa a výstup spíše běžná cena.
Radek.Hulan
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod fc70 4. 1. 2019 18:02

2% na vstupu je ve větších objemech naprostý nesmysl a ani mě nenapadlo to zmiňovat.

(Chápu, že ta 2% na vstupu, a vysoké TER, financuje ty kávičky a dárkové tašky s vínem, ale tím mě banka jako klienta ani nezíská ani neudrží. Chci „prémiový low-cost“ :), služby optimalizované na mé objemy a potřeby za nízkou cenu.)
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod qwertz375 4. 1. 2019 19:04

Ty 2% jsou po nějaké slevě? Taková ISČS běžně prodává za 3-4%. :-))
qwertz375
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod alfas123 4. 1. 2019 19:13

50 tisic, masova klientela a minimalna mzda v Nemecku. To som sa pobavil :-)
alfas123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 4. 1. 2019 19:37

Minimální mzda v Německu je €1500. 50t Kč je cca €2000, moc vzdálené to není.
Co nabídnou německé banky za fantastické služby lidem s €2000 měsíčním příjmem? ;)
Radek.Hulan
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ROlda78 4. 1. 2019 20:05

To je stejné jako tvrdit, že u nás je kde co levnější než na "západě" a nevztáhnout to k průměrné mzdě (nebo lépe k jejímu mediánu). Měl by ses ptát, co nabídne německá banka někomu, kdo bere 1,6x průměrné mzdy v Německu (resp. 2x mediánu). Neb 50k je u nás "přesně" tolik. Ale na druhou stranu 1,6x průměru je fakt málo. Takže souhlas, prémiové služby by měly být lepší (viz zde zmiňované kurzy, SEPA ad.) ale zase by do toho spolku (prem. klientů) měly být těžší kval. kritéria než teď (žádná točení apod.). Takže za mě spíš je velká mezera mezi prémiovými službami a privátním bank. Prémium je nastaveno příliš nízko. Ale celé to je pokřivené, třeba jen tím, že "naprosto" každý může mít karty GOLD či WORLD apod. A ještě "prémiovější" typy karet jsou dosažitelné jen o málo hůř. Samozřejmě, že pak už nejde o barvu plastu, ale o přidané služby.
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Delitzsch 4. 1. 2019 20:57

Lidé v německu mají buď standardní produkty, anebo rovnou privátní bankovnictví. Hlavní rozdíl je v tom, že se za vše platí. Možnost získat produkt zadarmo je u klasických bank (nikoliv internetových) velmi omezená. Zlaté karty jsou hodně rozšířené, protože narozdíl od klasických obsahují cestovní pojištění. Za poplatek je možné získat MC Platinum s výhodnějším pojištěním (cca 200,- EUR/rok x Gold karty cca 80,- EUR/rok).
Naopak běžně vůbec nejsou dostupné karty VISA Infinite a MC World Elite, ty jsou vyhrazeny pro privátní bankovnictví. Konkrétně např. kreditní VISA Infinite od HVB (UniCredit) stojí ročně 800,- EUR a je určena výhradně pro klienty privátního bankovnictví (podmínka depozita v min. výši 500.000,- EUR).
Delitzsch
Diskutér

Odeslat příspěvekod fc70 4. 1. 2019 21:14

Pravda, masivní rozšíření dobře použitelných služeb zdarma je docela neobvyklá vlastnost trhu v ČR. V jistém smyslu jsou tu i low-costy „prémiovější“ než prémiové produkty jiných zemí :)

Ale není to zrovna důvod tiše to strpět a nechtít víc.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 4. 1. 2019 21:17

Zajímavé info. Díky.

Ke zlatým u nás - člověk je dostane bez pojištění zdarma:
https://www.rb.cz/informacni-servis/kar ... -gold-base
Anebo s pojištěním za 89 Kč:
https://www.equabank.cz/promo/zlata-karta-1

Je to docela devalvace :)
Radek.Hulan
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ROlda78 4. 1. 2019 21:37

zrovna RB GOLD Base snad ani není GOLD dle MC, ale jen názvem dle RB (ale mýlit se mohu)
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Delitzsch 4. 1. 2019 21:41

V ČR se pomocí "prémiových" značek vytváří iluze luxusu, konkrétní vlastnosti ale tak skvělé vždycky nejsou. Např. zmiňovaná německá VISA Infinite obsahuje mimo jiné jako benefit cestovní pojištění s neomezeným krytím a neomezený vstup do salonků PP...
Zlatá karta zdarma (v ceně balíčku k účtu) od RB, zcela bez jakéhokoliv benefitu, mi pak už opravdu přijde jako vrchol. Gold Base je Gold - z druhé strany karty je napsané MC Gold.
Delitzsch
Diskutér

Odeslat příspěvekod lubik2 4. 1. 2019 23:42

RB Gold Base=žlutá karta bez služeb a pojištění=pouze marketingový tah
RB Gold = karta s pojištěním
lubik2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xls 5. 1. 2019 01:41

Těmi "špičkovými investičními příležitostmi" jsem spíš myslel nějaký internetový portál pro správu portfolia s veškerými informacemi o vlastnostech a výkonnosti jednotlivých produktů s možností nákupu/prodeje, jednoduchý nákup fondů, dluhopisů, akcií, ETF, informace o daňových aspektech jednotlivých produktů, informační buletiny o situaci na trhu s tipy, na chudý konec nějaký spořicí účet na odkládání zatím nepoužitelných prostředků - to všechno za ceny a s úroky konkurenceschopnými s lepšími alternativami na trhu.
xls
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků