Richee (účet u Creditas)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod dezod20 4. 1. 2019 16:35

;-)
dezod20
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod redhaven 8. 1. 2019 19:06

Dopočítal se někdo prosím už za prosinec na Richee u 300k vkladu, že opravdu dostal vyplaeceno 1,5% úrok?
Ta aplikace je tak zmatečně vyvedená, že vůbec není jasné, zda je Richee spořící účet, mě aplikace pod oknem "spořením" zobrazuje jen klasické spořící účty Creditas a žádný spořící účet Richee, ten je uveden pod okenem "účty".
Nebo existují dva Richee účty jeden běžný účet Richee a druhý spořící účet Richee...jsem z toho jelen...
redhaven
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod SVitara 8. 1. 2019 19:07

Richee ucet je bezny ucet.
SVitara
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 9. 1. 2019 05:58

Já mám k 31.12. úrok 321,17 (daň 48,18 vyčíslena zvlášť), ale měl jsem na účtu nějaké pohyby, takže by to zhruba odpovídalo
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod fc70 9. 1. 2019 06:49

redhaven píše:Dopočítal se někdo prosím už za prosinec na Richee u 300k vkladu, že opravdu dostal vyplaeceno 1,5% úrok?
Posílali výpis mailem, podívej se tam a utrpení s aplikací se můžeš vyhnout.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod SVitara 9. 1. 2019 17:54

Me ta appka zatim funguje, jen jsem tedy stacil zalozit Richee ucet jako novy klient, jeste jsem tam nevlozil ani korunu, ale vse funkcni bez problemu na Androidu 7.
SVitara
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 9. 1. 2019 17:58

Mně ta appka taky funguje - tedy v režimu 1x měsíčně odeslání úroku jinam, více ji nepokouším. Zdá se mi kapku méně přehledná, ale asi to souvisí s frekvencí užívání. :)
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod SVitara 9. 1. 2019 18:02

Ja mel strach, ze to bude horsi, kdyz jsem to tu cetl.
SVitara
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vpe 16. 1. 2019 11:28

Chyba v aplikaci RICHEE

Zkoušel jsem apkou zaplatit přes QR kod. Apka iOS nevyplnila částku.

Qr kod byl z vypisu RB KK, poprve uveden na vypíše prosincovém myslim. Hadam ze tam apce asi chybi zakódovana měna CZK (nepovinný parametr qr formátu).

Jak si s tím má Lojza uživatel poradit? Vyzkoušejte QR platbu naskenovat v aplikaci Richee, treba z vypisu raiffeisen (kde chybi definice měny v qr kodu)
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Thom 21. 1. 2019 20:05

Tak jsem si v posledních dnech dopisoval s podporou Richee (která skutečnost tak trochu popírá a odpovědnost přenáší na uživatele, o poměrně nesmyslných radách a doporučeních zatím pomlčím). Chtěl jsem si změnit heslo a zjistil jsem, že ta aplikace má poměrně nebezpečnou chybu :pozor

Pro změnu hesla je třeba aplikaci deaktivovat. Pak si člověk může zvolit nové bezpečnostní údaje (heslo a PIN). Jenže reset se provádí pomocí stejného mobilu, na kterém aplikace běží (asi se dá předpokládat, že na něj přijde odkaz na reset hesla i SMS). Takže pokud nemáte dostatečně zabezpečený mobil a máte nastaveno třeba Detekce nošení v kapse, kdyby vám někdo mobil ukradl a s Richee to uměl (aplikaci odinstaloval, vymazal temp. data a nainstaloval znovu, pak reset hesla a je uvnitř)...

Já jsem si teda nastavil, že mobil nedetekuje nošení na těle a vždy se musí použít k odemčení biometrika, ale docela by mě zajímalo, kdo je takhle "přísnej". On je prostě ten PIN tak trochu naprd... :roll:
Thom
Diskutér

Odeslat příspěvekod eR99 21. 1. 2019 20:58

Zajímavý je rovněž proces změny mobilního čísla. Na dálku mobilní číslo změnit nelze. (Na ověření této informace nutné čekat z pátečního odpoledne na pondělí). Z informační linky Vás tedy odkážou na pobočku. Na pobočce musíte být neodbytný. Pracovníci vás odkazují s požadavkem na změnu na aplikaci, informační linku pro Richee. Creditas vypustil Richee mezi lidi. Ovšem procesy k němu ladí s prvními uživateli až za pochodu.
eR99
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hufv 22. 1. 2019 14:27

to Thom:
nastavení nového PINu lze udělat i bez deaktivace apky. Co je ovšem důležité - když chci po reinstalaci apky (na Androidu) napojit původní účet, tak musím zadat jak ověřovací kód přes mail, tak ověřovací kód přes SMS.
Na druhou stranu, pokud má někdo můj mobil a dostane se do něj (není zamčený), tak se dostane i k mailu, protože tam samozřejmě mám mail a účet s heslem, které si apka pamatuje.
Ale mobil mám zamčený vždy po 10 sekundách nečinnosti, takže není moc pravděpodobné, že se do něj někdo jednoduše dostane (šifrovaná interní paměť je samozřejmostí).
hufv
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vpe 22. 1. 2019 14:49

Tady jde o BFU a ne o tebe. Takze k reaktivaci musi byt i neco, co zloděj nema (heslo, otazka), jinak by to bylo na <>
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod neosobně 22. 1. 2019 16:44

Pokud vím, není problém naklonovat SIM kartu s identickým číslem, proto se taky používá jinde v bankách ID nebo PIN či heslo nezasílané SMS, ale dané pevně "na papíře" klineta.
neosobně
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Thom 22. 1. 2019 17:29

neosobně: no, nevím, jestli se dají (v relativně běžných podmínkách) klonovat simky. Kvůli zneužití Richee to asi moc lukrativní nebude a hlavně to moc nedává smysl v tomto kontextu...

hufv: jo, možná to jde i bez reinstalace. Já "testoval" možnost, kdy vím PIN a nevím heslo, takže jsem appku odpojil až po "vstoupení". Ale email samozřejmě "útočník" zná (přečte si) a nejspíš k němu má i přístup, když má odemčený mobil v ruce...

Člověk nemusí být ani BFU. Znám dost lidí, co dokonce nemá ani žádné zabezpečení mobilu nebo jen jednoduchým gestem, protože do banky má přece PIN a že jim někdo vleze do mailu nebo na Face neřeší... Že neznalost PIN a hesla u Richee je v podstatě jen drobnou překážkou při přístupu k úsporám, by do obnovy hesla nenapadlo ani mě :shock:
Thom
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků