Jakou banku pro běžného uživatele?

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod dropino 15. 1. 2019 14:19

Topes píše:J Místo debilních pouček doporučuji číst co píšu a nebo lépe, nehrát si na mentora co mám jak dělat ale odpovídat na jasně kladené dotazy.

No tvl...
Nejsem tak bohatý, abych si kupoval levné věci
dropino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kolem.jdouci 15. 1. 2019 14:25

Tak už to chodí, někdo si přijde pro radu, ty se mu snažíš pomoct a finančně vzdělat a stejně dostaneš pojeb, co si dovoluješ mu radit :-D
Kolem.jdouci
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Topes 15. 1. 2019 14:42

Tak prostě nemám rád když se ptám na něco konkrétního a místo odpovědi se mi dostane kázání, vyptávání nebo dokonce psychologický rozbor osobnosti :-D Už ale vyřešeno a vezmu tu equa bank. Akorát ještě další věc je co se týká pojištění na odcizení karty. Už se mi stalo, že mě ukradli kartu a vesele platili bezkontaktně, takže než jsem se dostal k telefonu abych kartu bloknul, byl jsem o pár tisíc lehčí. Fio banka uznala reklamaci plateb a peníze mi dala zpět na účet, akorát jsem platil nějakou spoluúčast. U creditas i equa je pojištění za peníze. Tedy pokud to dobře chápu? Mám ale za to, že mi tehdy ve fio řekli, že banka je na tohle pojištěná sama o sobě už snad jen díky tomu, že u bezkontaktní karty tohle riziko je. Ale nejsem si jistý, je to dávno co se mi tohle stalo.
Topes
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SVitara 15. 1. 2019 15:50

Na tohle se muze pojistit jen hlupak, kdyz banka nese odpovednost za neopravnene transakce ze zakona.
SVitara
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Topes 15. 1. 2019 17:01

Aha díky. To mě právě zajímalo jestli to je ze zákona nebo ne. Potom nechápu co to nabízené pojištění je teda zač. Tedy je fakt že do toho spadá i třeba krádež mobilu atd a pojištění za zneužití do toho jen vložili jako marketing... Nevím, nestudoval jsem to nikdy.
Topes
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod drkarel 15. 1. 2019 17:28

No, pokud bych věděl, že občas potřebuji vkládat (a pokud bych dostával výplatu cash, věděl bych jistě, že to bude pravidelně), Equau by byla jedna z posledních, protože do ní se prakticky hotovost vložit nedá. (Ano, je tu pošta, ale to znamená +2 pracovní dny od vkladu, což věru není operativní.) Ale je to věc názoru.
Mmch, nad tím Tvých chováním ohledně hotovosti se tu od počátku (a ještě více po bližším vysvětlení) podivuji také, když už tak dobře snášíš dobře míněné rady. :)
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Topes 15. 1. 2019 18:07

Ten vklad není pravidelný, výplatu mám půl na účet a půl Cash a na vklad si nechám ještě tu fio ale jako hlavní vezmu jinou banku.
Topes
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod drkarel 15. 1. 2019 18:55

Mně tedy ze všech bank nejvíc vyhovují Air bank (protože tolik nedbám na zajištění a vyhovují mi platby, které nemusím autorizovat) a docela mi sedí Moneta, která nevyhovuje zřejmě pouze v podmínce výběru ze všech bankomatů, ale zase má těch bankomatů docela dost (v Praze snad dostatečně hustě). (Má tedy špatné kurzy, ale to je problém prakticky všech bank.)
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Kubika1 15. 1. 2019 19:24

Mno nevím, ale měnit banku kvůli tomu, že chci mobilní aplikaci na otisk prstu mi přijde přitažený za vlasy. Fio na aktualizaci dělá, takže mi to přijde vůbec mimo.
Jinak k ty rychlosti - jestli se ti zdá, že Fio je pomalé, tak si na to zvykni, protože Fio patří mezi ty rychlé banky. Mistr v pomalosti je například UniCredit.
Kubika1
Návštěvník

Odeslat příspěvekod evelista 15. 1. 2019 21:32

ano ukamenujte me, ale si to promyslete, KB s tarifem za 39.
evelista
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod S474N 16. 1. 2019 00:57

Paradoxem je, ze na poradne platforme bylo FIO jedno z prvnich, kdo mel prihlasovani otiskem prstu. Tak treba by to chtelo se zamyslet nejenom nad uctem, ale i telefonem :mrgreen:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Topes 16. 1. 2019 06:38

Jasně, koupím si jablko za 40 papírů protože vývojáři fio nejsou schopni za 2 roky udělat tu jejich novou aplikaci pro Android :-D
Topes
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod drkarel 16. 1. 2019 07:01

Ale zase Ti hned stoupne sebevědomí a staneš se lepším člověkem. :D
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Topes 16. 1. 2019 07:59

Tak to bez pochyby :-D Akorát mě to bude stát úvěr a jíst suché rohlíky, ale budu mít nakouslý jabko a budu děsně in a cool :-D
Topes
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod S474N 16. 1. 2019 10:24

Jestli to nebude navrhem platformy, kdy si to kazdy vyrobce patla jak pejsek s kocickou, co vari dort. A potom na tomhle zpatlanym HW stavet nejaky SW, navic s nejakou mirou bezpecnosti je logicky pomerne nemozne.

Mimochodem, nemusis si kupovat hned nejvyssi model, vlastne, nemusis si kupovat vubec zadny. Jen si holt na nektere veci, ktere my ostatni uz pouzivame nekolik let, proste pockas.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků