Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod xls 30. 1. 2019 17:00

Všechny ty cestovní pojistky jsou vynikající, dokud si je člověk pořádně nepřečte. Pak už to takový šlágr není, protože na většinu situací se dají napasovat výluky.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod alfas123 30. 1. 2019 17:06

matlu píše:Není to stará verze, je to jiný dokument. Tu informaci dobře schovali.
Dokument je vidět tady na stránce:
https://www.csobpremium.cz/portal/dokumenty-ke-stazeni
A je to tenhle:
https://www.csob.cz/portal/documents/10710/474148/informace-cestovni-pojisteni-karty.pdf


Tvoj PC to otvara asi z cache, lebo ani tam nevidim, ze by mal clanok 8 desat odstavcov.
Takze sorry, ale nepresvedcil si ma. To naozaj platilo v minulosti.
alfas123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod matlu 30. 1. 2019 19:09

A otevřel si to pdf z odkazu, a doskroloval si až dolů? Prostě koukáš na JINÝ dokument, asi na Všeobecné podmínky cestovního pojištění. To je JINÝ dokument.
matlu
Návštěvník

Odeslat příspěvekod alfas123 30. 1. 2019 19:33

Ano, clanok 8 tam je vzdy len jeden

Este doplnim, ze obe PDF som stiahol nanovo
alfas123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod wit.cz 30. 1. 2019 20:26

Jen jestli nebude problém v tom, že část A a část B se zabývá každá jinou variantou pojištění, bez ohledu na číslování článků, které navazuje bez ohledu na rozdělení uvedených částí...
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod matlu 31. 1. 2019 10:01

No a vidí nekdo krome mne v clanku 8 ten odstavec 10 jak jsem psal?
matlu
Návštěvník

Odeslat příspěvekod doonio 31. 1. 2019 10:26

Tak jsem zvědav jestli budeme mít u prémiových účtů ty SEPA platby ZDARMA dřív než v prosinci:
Bezplatné SEPA platby u všech bank?

mBank je sice první bankou, která zavedla plošné bezplatné SEPA platby pro všechny své klienty, ale brzy to možná bude mezi bankami běžným standardem.

Evropská unie totiž schválila nařízení, které všem členským státům nařizuje, že za SEPA platbu si mohou účtovat maximálně tolik jako za domácí platbu. Pokud tedy máte domácí platbu bez poplatku, čekají vás i SEPA platby bezplatně.

Takzvaný „evropský roaming“, jak se tomuto nařízení přezdívá, už schválila Evropská komise, parlament a ministři členských zemích Evropské unie. Teď zbývá, aby text prošel právní a jazykovou úpravou a byl formálně schválen zástupcem země předsedající EU a předsedou Evropského parlamentu.

Jednotlivé země pak musí nařízení implementovat do svého právního řádu s tím, že stejné ceny musí banky zavést nejpozději do 15. prosince 2019.

Po tomto datu už si banky budou účtovat za SEPA platby stejnou částku jako za domácí platby. A to platí jak pro jednotlivce, tak pro firemní účty.


Neptal se již někdo bankéře na to?
doonio
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xls 31. 1. 2019 13:22

Pro velké banky je to za málo práce velice tučný bakšiš, takže dost pochybuju, že by to zavedli dřív, než bodou muset.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod čulibrk 31. 1. 2019 16:27

Tak jsem byl na schůzce kvůli výpovědi Erste Premiér. Nabídli mi maximálně přechod na nižší úroveň "Moje zdravé finance" a po získání historie a nového vztahu bych mohl po čase přejít zpět. Erste Premiér je jen pro aktivní klienty, kteří využívají prémiové poradenství, což jsem nedělal. Samozřejmě jsem argumentoval že jejich úročení na spořícím účtu nebo fondy nejsou žádná sláva a trhu jsou mnohem lepší možnosti.
No nic karty mám platné do 2021, tak aspoň na T2 budu chodit rychleji přes bezpečnostní kontrolu.

Tak zkusím ČSOB Premiér ale tam jsem se před časem taky nepohodl a vše ukončil, tak uvidíme. Pakárna je, že ČSOB nemá svůj salonek na T2 a čerpat to na jejich jen 4 vstupy na Priority Pass je luxus.

Jak to má se salónky a pojištěním Raiffeisenbank? Tak koukám, že dle https://www.premiumbanking.cz/produkty- ... karta-gold ani nenabízí kartu Mastercard World Elite aby člověk mohl jít na T1 zdarma do salónku. Jen mají svůj salonek na T2. Nikde nevidím ceník Raiffeisenbank Premium Banking.
Naposledy upravil čulibrk dne 31. 1. 2019 18:01, celkově upraveno 2
čulibrk
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xls 31. 1. 2019 16:48

Největší problém je, že tam žádné prémiové poradenství ani nemají, takže není co využívat. Tlačit do po zákazníky nevýhodných podílových fondů je zlodějna, ne poradenství.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod mate59 31. 1. 2019 18:28

čulibrk píše:Tak jsem byl na schůzce kvůli výpovědi Erste Premiér. Nabídli mi maximálně přechod na nižší úroveň "Moje zdravé finance" a po získání historie a nového vztahu bych mohl po čase přejít zpět. Erste Premiér je jen pro aktivní klienty, kteří využívají prémiové poradenství, což jsem nedělal. Samozřejmě jsem argumentoval že jejich úročení na spořícím účtu nebo fondy nejsou žádná sláva a trhu jsou mnohem lepší možnosti.
No nic karty mám platné do 2021, tak aspoň na T2 budu chodit rychleji přes bezpečnostní kontrolu.

Tak zkusím ČSOB Premiér ale tam jsem se před časem taky nepohodl a vše ukončil, tak uvidíme. Pakárna je, že ČSOB nemá svůj salonek na T2 a čerpat to na jejich jen 4 vstupy na Priority Pass je luxus.

Jak to má se salónky a pojištěním Raiffeisenbank? Tak koukám, že dle https://www.premiumbanking.cz/produkty- ... karta-gold ani nenabízí kartu Mastercard World Elite aby člověk mohl jít na T1 zdarma do salónku. Jen mají svůj salonek na T2. Nikde nevidím ceník Raiffeisenbank Premium Banking.



ceník na eKonto Exclusive:
https://www.rb.cz/attachments/ceniky/cenik-pi-1.pdf

Na jejich debetku jsem byl jednou v Praze v salonku,ale chodím na ni ve Vídni neomezeně.Stačí tam mít 1,5mega a vše je bez poplatku.
mate59
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Prologer 31. 1. 2019 18:57

RB Premium má dohodnutý vstup do MC salonku na T1 na jakoukoli svou kartu. Tuším, že pro držitele a 3 hosty zdarma.
Prologer
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod fremantle 31. 1. 2019 20:11

RB nemá se salonkem RB žádnou "dohodu", pouze u vybraných karet (aktuálně De Luxe a asi i ČSA - obě jsou MC World) proplácí 100 Kč za naúčtovaný vstup do salonku (standardní cena je 450 Kč, 350 Kč vrací program specials.cz (karty nejsou zařazeny automaticky, takže pokud si jich klient nezaregistruje, bude platit plnou částku) a 100 Kč vrátí přímo banka) - je to třeba ve srovnání tady: https://www.rb.cz/osobni/kreditni-karty ... rdni-karty - v minulosti to bylo uvedeno detailně na stránkách s kartou De Luxe, ale nyní to tam nevidím (ale je docela vtipné, že u i De Luxe účtuje poplatek za vstup do salonku RB 660 Kč - chudáci klienti s eKontem Exclusive - mají debetku MC Gold a kreditku De Luxe v rámci tarifu a musí si ještě při vstupu vytáhnout tu správnou)...

Vstup bez poplatku pro držitele a až 4 hosty má MC World Elite (jakákoliv, ne jen od RB) a tu RB vydává jen pro klienty FWR.

Do Sky Lounge a Jet Lounge ve Vídni lze vstoupit bez poplatku s jakoukoliv ušmudlanou "lepší" kartou MC (Gold/World/Platinum/World Elite) - nemusí to být ani kreditka. MC Gold je třeba i ta "Gold Base" k eKontu Komplet u RB, která kromě barvy nemá pojištění ani žádné funkce, Gold pak k účtům vydá klidně i taková mBank či UniCredit Bank (při splnění podmínek bez poplatku)
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod čulibrk 31. 1. 2019 21:34

Jenže 1,5 mil Kč dá na úrocích např. v MPU (1,08 % p.a.) na úrocích 13770,-Kč/rok, tedy 1147,5 Kč/měsíc a já lítám tak 6x ročně. Tak se stavím na letišti v Praze v dole v Bille a dám lahváče a bagetu tam. 8-) ... nebo ještě juknu na ČSOB Premium, ale jestli narazím na tu babku, co jsem měl kdysi, tak mě asi požene.
čulibrk
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mate59 1. 2. 2019 18:24

Na Premium ti stačí točit 50 tisíc nebo mít depozit taky 1,5 mil.Raiffka ty peníze úročí jen 0,5% na spořáku k tomu účtu.
mate59
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků