Eurosojuz chystá tzv. Kyperský scénář vyrabování vkladů

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod neosobně 9. 2. 2019 12:45

„Já si myslím, že pro bleskové rozhodnutí prezidenta Zemana k pozvání do České republiky, nebyla jen obava z krvavých převratů, jako byly v Chile a Rumunsku. Juan Guaidó je populární ve Spojených státech a v některých evropských zemích, je takový fotogenický a je na něj jistě zajímavější pohled než na prezidenta Madura. Jenom nevím, jestli si to naši politici uvědomují, že podpora takového způsobu převzetí moci může přinést i jejich konec v politice, to se dá zaranžovat kdekoliv na světě,“ poznamenal Zbořil.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... azy-569867

jj., pokud statisíce, miliony fancouzů každý týden demonstrují za mj. demisi poskoka korpoarací a nadnárodních zájmů a 10% nejbohatších Makarona, tak je to zlé a tak nějak potencinálně komunistické, anarchistické a já nevím co.

Ale jakmile část zbídačeného národa Venezuely, žádá odstoupení levicového presidenta Madura, tak je to halasně podporovánao s patřičnou giga propagandou všemi "demokraciemi" Západu v čele s "mírotvorcem" USA.
Dvojí metr "demoKraDů"....

Není totiž pro světové agresory č. 1 USA a spolek válečného paktu NATO a napojenou EU, problém zdecimovat, zdecimovat ekonomiku jakéhokoliv menšího nebo středního státu světa, uvalením ekonomických sankcí, které celkem logicky dolehnou plnou vahou a nejdříve na nejchudší a střední vrstvy embargované země. Pak tento gigantický Zločin proti lidskosti, tytéž zrůdné politické figurky daných zemí demokratůr v čele s USA, vydávají za výsledek kroků např. v případě Venezuely, prezidenta Madura a jeho ekonomické reformy, opodstatněného zestátnění ropných korporacící z USA, které mj. i Venezuelu doslova vysávaly od gigantických zásob ropy a hlavně zisků z ní.Ostatně i zisky a zmocnění se fakticky těžby ropy stál za okupací Iráku, že.
neosobně
Nadšenec

Odeslat příspěvekod neosobně 9. 2. 2019 15:37

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/r ... ele-569788

Chcete-li seznam intervencí na „americkém dvorku“ za první polovinu století, odrážející dozvuky „nového imperialismu“ z konce 19. století, tak:

1901: Plattův pozměňovací návrh zákona o přidělení prostředků na podporu armády pozměnil smlouvu mezi USA a Kubou poté, co španělsko-americká válka prakticky učinila Kubu americkým protektorátem – pozměňovací návrh přeměnil Kubu na „samosprávnou kolonii“. Stanovil sedm podmínek pro stažení amerických jednotek, které zůstaly na Kubě.
1902–1903: Venezuelská námořní blokáda
1903: USA podporovaly „nezávislost Panamy“ na Kolumbii za účelem vybudování Panamského průplavu.
Do roku 1933: Banánové války: Kuba, Dominikánská republika, Honduras, Haiti, Nikaragua, Kolumbie, Panama; skončily s Politikou dobrých sousedů prezidenta Franklina D. Roosevelta.
1906: Smlouva o vztazích z roku 1903 byla použita jako ospravedlnění pro druhou okupaci Kuby v letech 1906 až 1909.
1909: Rebelové v Nikaragui podporovaní USA svrhli prezidenta José Santose Zelayu.
1910–1919: Hraniční válka na mexicko-americké hranici potlačilo Sedícionistické povstání
1912: Potlačení černošského povstání na Kubě a rozpuštění Partito Independente de Color
1912 až 1933: Okupace Nikaraguy USA – banánová válka. Instalace Somozovy diktatury
1914–1917: Mexický konflikt – obsazení Veracruzu námořnictvem a Pancho Villa Expedition. Americké jednotky vstoupily do severní části Mexika.
1915 až 1934: Okupace Haiti
1916 až 1924: Americká okupace bývalé španělské kolonie – Dominikánské republiky
Opakované intervence USA v Chile, počínaje rokem 1811, rok po jeho nezávislosti na Španělsku
Po skončení 2. světové války získaly USA pocit globální velmoci. A ten uplatňovaly. V roce 1949 spoluvytvořily Organizaci severoatlantické smlouvy, „aby odolaly komunistické expanzi“. Spojené státy podporovaly v průběhu studené války hnutí odporu a disidenty nejen v komunistických režimech střední a východní Evropy a Sovětského svazu, ale i Střední a Jižní Ameriky. Během studené války USA často používaly CIA pro tajné operace proti vládám považovaným za nepřátelské vůči americkým zájmům.

1954: CIA zahájila operaci PBSUCCESS, která zbavila moci demokraticky zvoleného guatemalského prezidenta Jacoba Árbenze a ukončila tak guatemalskou revoluci. Začala tak vojenská diktatura Carlosa Castilla Armasa, prvního ze série diktátorů podporovaných USA, kteří pak vládli v Guatemale.
1959: Kubánská revoluce, kterou vedl Fidel Castro, byla jednou z prvních porážek americké zahraniční politiky v Latinské Americe.
1964: Americký program vojenské a policejní pomoci proti komunismu „Aliance pro pokrok“, včetně plánu LAZO v Kolumbii
1960: Prezident Dwight D. Eisenhower povolil CIA organizovat, vycvičit a vybavit kubánské uprchlíky jako partyzánskou sílu, která by svrhla Castra.
CIA se pokoušela spolu s kubánskými exulanty zbavit kubánského prezidenta Fidela Castra prostřednictvím invaze v Zátoce sviní, schválené prezidentem Johnem F. Kennedym.
1961: Dominikánská republika – CIA podpořila svržení diktátora Rafaela Trujilla. Po období nestability americká vojska napadla Dominikánskou republiku v operaci Power Pack
1962: Námořní blokáda Kuby – „raketová krize“.
1963: CIA podryla moc Cheddiho Jagana v nezávislé Guayaně a podpořila koalici Forbese Burnhama a Petera D'Aguiara . V zemi intervenovala plynule až do roku 1968.
1964: V Brazílii byl levicový prezident João Goulart svržen vojenským pučem za pomoci USA v operaci Brother Sam.
1965–1966: Dominikánská občanská válka – způsobila pád Boschova režimu. Joaquín Balaguer byl zvolen novým prezidentem.
1966–1967: Povstání v Bolívii. CIA podporované bolivijské ozbrojené skupiny potlačily partyzánské síly Che Guevary, Che Guevara byl uvězněn a popraven.
1971: V Bolívii generál Hugo Banzer svrhl levicového generála Juana Josého Torrese.
V roce 1975 „církevní“ výbor Senátu, dozorující vládní zpravodajské operace a vyšetřování zneužívání CIA, odhalil, že Spojené státy tajně zasáhly v Chile již v roce 1962 a že od roku 1963 do roku 1973 byla skrytá angažovanost „rozsáhlá a nepřetržitá“.
1975: Operace Condor – špinavé války, dohody mezi bezpečnostními službami vlád Jižní Ameriky o potlačení a zavraždění politických oponentů, které podpořila vláda USA, operace Charly
1970–1973: Na žádost prezidenta Richarda Nixona plánovala CIA „ústavní převrat“, aby se zabránilo volbě marxistického vůdce Salvadora Allendeho v Chile, zatímco tajně povzbuzovala chilské generály, aby jednali proti němu.
CIA destabilizovala Chile a pomohla vytvořit podmínky pro chilský převrat z roku 1973, který vedl k letům diktatury Augusto Pinocheta. Ústřední zpravodajská agentura USA podpořila únos hlavního velitele chilské armády René Schneidera Chereau. Pokus selhal a Schneider byl zastřelen. Poté Spojené státy pokračovaly v energické, otevřené a skryté kampani proti Allendemu, i když nebyly přímo zapojeny do převratu.
USA od roku 1979 do počátku roku 1990 financovaly povstání pravicových teroristických skupin Contras v Nikaragui v opozici vůči socialistické Sandinovské fronty národního osvobození.
Pod Carterem a Reaganem CIA opakovaně zasáhla, aby zabránila převratu v Salvadoru.
1983: Po vraždě revolučního premiéra Maurice Bishopa napadly Spojené státy Grenadu v operaci Urgent Fury. Zlikvidovaly kubánskou vojenskou přítomnost a sesadily Hudsona Austina.
1989–1990: Prezident George HW Bush nařídil invazi do Panamy (operace Just Cause) a sesadil CIA podporovaného diktátora Manuela Noriegu.
1994–1995: Intervence na Haiti. Za prezidenta Billa Clintona se USA účastnily operace Uphold Democracy, při níž byl po vojenském převratu znovuzvolen prezidentem Haiti Jean-Bertrand Aristide.
A takto bych mohl seznam zahušťovat dál…
neosobně
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vpe 10. 2. 2019 19:15

A co jako, odstehuj se do Liberlandu :-)
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod neosobně 10. 2. 2019 19:33

https://www.info.cz/magazin/sudetsti-ne ... 36562.html

Pohadráková uplacená masmediální propaganda v Kolonii česko stále běduje nad spravedlivým odsunem Zrádců 1. CS republiky, sudetáků a celých 30 let úmyslně zamlčuje že to byli právě Sudetáci kdo bestiálně vyhnali první 500 000 občanů Československa z CS pohraničí včetně tisíců židů a antinacistických němců...

https://stredoevropan.cz/2019/02/10/dik ... ovni-ucet/

A je to tu, Diktatura sro, Matrix

https://stredoevropan.cz/2019/02/10/dik ... ovni-ucet/
neosobně
Nadšenec

Odeslat příspěvekod neosobně 10. 2. 2019 23:06

https://refresher.cz/62783-Divoky-exper ... -internetu

Loupež 20. století Tuneldědkova "privatizace"

Celkem účetně, účetně připadalo na jednoho DIKa za obě kola "privatizační" vlny průměrný účetní, účetní, majetek 30 600 Kčs, z čehož mi vychází, že jsem já osobně neprodělal, ale kolik , kolik nás bylo ?
neosobně
Nadšenec

Odeslat příspěvekod MiASX 10. 2. 2019 23:17

Kazdy zletily mel moznost.
MiASX
Nadšenec

Odeslat příspěvekod neosobně 10. 2. 2019 23:33

Zrůdnost za kterou se bude Tuneldědek, bři. Třískové, Ježek, Soudruh Dlouhý smažit v Pekle.
neosobně
Nadšenec

Odeslat příspěvekod MiASX 11. 2. 2019 04:41

Mas to v hlave popletene.
MiASX
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vpe 11. 2. 2019 21:35

A ten jednoduzsi sel po jistote desetinasobku ;-)) HC&C Viktor ;-))

https://youtu.be/DsIsgw_EcNw[url][/url]
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod neosobně 15. 2. 2019 10:49

https://video.info.cz/strunc/hrozi-ener ... -internetu

Zrůdný EU Rajch režim pod totalitním diktátem Německo-france rozjelo 2. genocidu Slovanů a speciálně západních Slovanů, tj. čechů a Moravanů pod pláštíkem "ekologie" nás vyhladí energeticky, kdy již nyní od nás vysávají naši národní elektřinu (pro ně extrémně levnou) vyrobenou v našich národních elektrárnách povětšinou vybudovaných z našich daní a z naší dřiny a nepředstavitelné dřiny našich předků. Za pár let tak ožebračené miliony občanů kolonie česka můžou za kW platit 20Kč....

https://www.denik.cz/evropska-unie/ukra ... -internetu

Včera, včera bylo pozdě hermaticky zavřít hranice proti hordám cizáků, kteří stejně v každé zemi bud silně zdeformují ceny práce a služeb nebo maosvě terorist. vraždí. A tito samí UKáčka aj. národnosti pak samozřejmě schází jako pracov. síla ve své vlasti.
Neregulované a otevřené hranice pro kohokoliv jsou zrůdnost EU Rajchu :D
neosobně
Nadšenec

Odeslat příspěvekod neosobně 16. 2. 2019 08:23

Světový nikdy do syta nažraný Buržoa, Otrokář, chamtivec, mamonář konečně dosáhl svého a definitivně se mu podařilo zničit počátek života a počátek potravního řetězce:

https://www.novinky.cz/veda-skoly/49744 ... racek.html

https://www.novinky.cz/veda-skoly/49745 ... e-dal.html
neosobně
Nadšenec

Odeslat příspěvekod drkarel 16. 2. 2019 08:27

Tak pokud vím, proletář (komunista), se v tomto směru choval o dost hůře - pesticidy, hnojiva.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod neosobně 16. 2. 2019 08:41

Světový socialismus je 30 let po smrti...
Ale světový Buržoa je přežraný k prasknutí a stále nemá dost, jedno zda v Kolonii česko nebo Brazilském pralese nebo Indonéském pralese...všude světový i místní kolonizátorský nenažraný Buržoa vytváří fakticky Poušt.
neosobně
Nadšenec

Odeslat příspěvekod neosobně 17. 2. 2019 12:52

https://echo24.cz/a/SzHpn/proc-nikdy-ne ... -internetu

Buržové nikdy nebudou mět dost, proto je nutné neustále "stavět" dálnice v Kolonie česko, stejně jako "vyrábět" "české" potraviny ve skutečnosti bud produkty chemické divize Agrofertu nebo Made in Poland. A hlavně platiti z žebráckých platů občanů česka, z jejich daní milionové a miliardové dotace = MILIONÁŘSKÉ SOCIÁLNÍ DÁVKY pro tisíce firem parazitů a pijavic zvaných podnikatelé
neosobně
Nadšenec

Odeslat příspěvekod neosobně 17. 2. 2019 17:44

Slovo TUNELOVÁNÍ: Poprvé byl tento termín použit pravděpodobně v Česku v první polovině 90. let 20. století, ovšem rozšířil se i mimo české prostředÍ, jev zvaný tunelování se na počátku 90. let překládal do angličtiny. Tento jev existoval na západě již dříve, v České republice ovšem dosáhl v průběhu 90. let značných rozměrů vinou nedostatečně rozvinutého a ustáleného právního prostředí a získal tak České republice světový věhlas, jak by řekl Tuneldědek Klaus.

Dva Otcové Velké Tunelové privatizace, Zločinec Klaus a Zločinec Tříska, oba protřelí StBáci a Zločinci s tituly před i za jménem:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Du%C5%A1a ... 9%C3%ADska

https://video.aktualne.cz/dvtv/ekonom-t ... 590604f2e/
neosobně
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků