Equa bank (od 14. 11. 2022 sloučeno s Raiffeisenbankou)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Cmmm 31. 1. 2019 14:17

Řeším to tak, že pro IB mám ve virtuálu speciální linux. Slouží jen pro IB. (Že jsem paranoidní neznamená...)
Cmmm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Kolem.jdouci 31. 1. 2019 16:53

A připojuješ se doufám přes důvěryhodnou VPN nebo dokonce Tor?
Kolem.jdouci
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vlazy 14. 2. 2019 18:00

Fungují vám převody (tuzemská platba) a šablony? Zkouším to nyní a nejde to. Když zadám jakoukoliv šablonu tak se nevyplní platební údaje z té šablony. Když zadám sám číslo protiúčtu odešlu to a nechám zaslat autorizační kód tak SMS nepřijde ani po delší době. Převody mezi vlastními účty fungují bez problémů.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Vasek06 14. 2. 2019 18:42

Nevim, jak ted, ale v pondeli mi aut. SMS chodily tak po 2 hodinach. >:-(
Vasek06
Nadšenec

Odeslat příspěvekod minarjo 14. 2. 2019 19:18

V mobilní aplikaci šablony i odesílání plateb normálně plně funkční, tam jsem problémy nikdy neměl. No bude to i tím, že mobilní aplikace platby autorizuje otiskem prstu (případně kódem) a SMS fakt nepotřebuje. U žádné z bank nejsem takový masochista, abych se vracel k historickému ověřování přes nespolehlivé SMS, když to jde takto jednoduše ověřit v mobilní aplikaci biometrií nebo nastaveným kódem :).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod vlazy 14. 2. 2019 19:54

Telefonoval jsem do banky ohledně těch převodů a paní mne informovala, že šablony nefungují a ví o tom. Ohledně těch nechodících SMSek mi řekla, že mi je resetovala a že by už to mělo jít. Po odzkoušení už to opravdu jde ale bohužel pouze bez šablony. Číslo protiúčtu a případně i jiné platební údaje je třeba zadat si sám. Ohledně těch nefunkčních šablon mohli alespoň dát nějakou informaci na přihlašovací stránku.

minarjo:
To, že v mobilní aplikací to jde ještě neznamená, že by to nemuselo jít v IB v prohlížeči. Ta nová mobilní aplikace je ale hnusná a ne příliš přehledná a tak se mi ji nechce moc používat. Stará mobilní aplikace byla docela dobrá, ale bohužel už ji zrušili.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod alfas123 15. 2. 2019 09:38

Suhlas
alfas123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ripper6 16. 2. 2019 04:14

minarjo píše:@Gandalf:
A proč nepoužíváš novou mobilní Equa aplikaci? U ní jak přihlášení, tak platby do 10 tisíc Kč lze autorizovat jen otiskem prstu (nebo 4místným číslem). Žádné SMS kódy tedy už nejsou u Equa hodně dlouho třeba...

Appka by jeste sla, ukazoval mi ji kolega v praci, ale sam tez prilis nemam u toho duveru. Dalsi vec je ze ne kazdy mame telefon, kde to umi otisk prstu ;-) Ja treba biometricke udaje vubec nejedu :-) Musel bych menit pristroj a to se me nechce dokud slouzi puvodni, co ma svoje vyhody.

-- 16. 2. 2019 04:18 --

Musim doplnit ze banka mela nyni problemy pro zakladani uctu, vse se vyplnilo vse online, ale na konci po odeslani formulare to vyslo nekam doztracena a nedalo to uz ani potvrzeni o zalozeni uctu, ani info na email.
Na info lince, jen poradej lidem zkouset, smula, asi by to jit melo :( Zalozeni uctu v Equa tak muze trvat skoro tejden :(
Zkouseno na dvou lidech...
1.osoba zalozila hned, mela stesti
2.osoba zalozila v poho online jiny ucet ale u Equa zapasila 4 dny nez to proslo a dalo potvrzeni na email ze ucet byl zalozen

Snad bude fungovat v zahranici Equa karta, nas dojem s MC debet kartou na test do bankomatu, skoncil ze ano funguje ale jak kde :(
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod alfas123 16. 2. 2019 06:15

Chcel by som vidiet bankomat, ktory neberie MC karty. Aky test?
alfas123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ripper6 16. 2. 2019 14:10

alfas123: nebral fakt ne, vybiral kamos Equa MC kartou v Peru treba, bankomat to nevzal ale jinde jo. Potom ho banka bombardovala ze mu asi tu kartu blokne pokud se nevozve, ze nekdo tam vybira v tom Peru. Jenze on se jim nemohl hned vozvat, jelikoz mel jen hloupej telefon s mensim kreditem, to je drahy a nebyl ani na netu. Potom pozdeji jim psal email.
Proto i tohle je dulezity, jak banka funguje a aby hned to nezablokovala, jako treba sikovna mBank, ta blokne IB a pripadne skoc na pobocku, coz nekde mimo pro spravu je blby.
U druhe vyberu ale mam pocit, ze se mu to stalo v dusledku limitu, proste zapomel ze tam ma tydenni limity. Coz me taky trochu stve, ale uz to dokazu trochu pohlidat.
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod čulibrk 16. 2. 2019 15:08

Já vybíral Equa debetní kartou za 9 Kč drobné častky z ATM (kdy nezáleží na kurzu) v Gruzii, Moldavsku, Srbsku a Makedonii a vždy bez problémů.
čulibrk
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vlazy 16. 2. 2019 15:53

ripper6 píše:Appka by jeste sla, ukazoval mi ji kolega v praci,
Je to věc názorů, ale mne ta mobilní aplikace příliš nevyhovuje a nelíbí se mi. Připadá mi méně přehledná než byla ta stará a dělaná především pro lidi v pubertě ze které jsem už dávno vyrostl. Té staré aplikace je škoda, ale tak už to chodí, že to co je dobré a s čím jsou lidí spokojení se s časem předělá a zmodernizuje k horšímu.
ripper6 píše:Dalsi vec je ze ne kazdy mame telefon, kde to umi otisk prstu ;-) Ja treba biometricke udaje vubec nejedu :-) Musel bych menit pristroj a to se me nechce dokud slouzi puvodni, co ma svoje vyhody.
Do té aplikace se dá přihlašovat i kódem který si každý může sám nastavit a stejně tak i autorizovat platby. V aplikaci se dá nastavit jestli se chce používat i otisk prstu.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod losalamos 20. 2. 2019 07:21

Tak to je (pro rippera) - v telefonu pro Equa vůbec nemusíš nějakou biometrii používat.
losalamos
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Korzaik 20. 2. 2019 23:58

vlazy píše:Je to věc názorů, ale mne ta mobilní aplikace příliš nevyhovuje a nelíbí se mi. Připadá mi méně přehledná než byla ta stará a dělaná především pro lidi v pubertě ze které jsem už dávno vyrostl. Té staré aplikace je škoda, ale tak už to chodí, že to co je dobré a s čím jsou lidí spokojení se s časem předělá a zmodernizuje k horšímu.

Mně se appka líbí a v pubertě už taky dávno nejsem. Je to asi první bankovní aplikace, kterou nějak víc používám. Hodně lidí sice nadává na přihlašování jen PINem, ale pro mě je to super. Nebaví mě ťukat jméno a heslo, zvlášť, když mám x účtú, že to musím vypisovat v PC mi stačí (z RB vždycky rostu).
Aplikace je rychlá a nejlepší jsou loga + jména obchodníků (to nejen u plateb kartou, ale i běžných převodů typu platba za vodu, nevím, kde to berou, asi to aplikace googlí?), tohle bych bral i na webu, pro rychlej přehled plateb je to k nezaplacení. Jinak používám hlavně QR platbu.

Osobně považuju zabezpečení PINem za dostatečné. Tedy vzhledem k platformě mobilu, kde už samo o sobě, že stejným zařízením provádíte a verifikujete přes SMS platbu zabezpečení degraduje. Kdo tohle nezkousne, nemůže používat žádnou bankovni aplikaci, pak už je jedno, jestli se přihlašujete pinem nebo jménem a heslem. Samozřejmě kdo chce, má možnost zvolit si i zde heslo složitější, než čtyřmístný PIN.
Potěší i taková drobnost, že po zadání pinu se to samo přihlásí, u Richee musíte prvním klikem shodit klávesnici a druhým stisknout přihlásit. Takže pro mě nejjednodušší appka.
Korzaik
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vpe 24. 2. 2019 04:24

“u Richee musíte prvním klikem shodit klávesnici a druhým stisknout přihlásit. “

To teda nemusis, staci otisk u richee i equabank ;-)) (u kvalitniho telefonu samozrejme)
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků