Předplacené platební karty v ČR

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod elinor 24. 2. 2019 06:24

Já to vidím jako dr_lukas: chtějí zdroj financování. U mě je to příjem. A protože se zajímají pouze o jednu kartu, bohatě postačí oficiální výplata. Ten zbytek v závorce jsou pouze příklady, alespoň tak to chápu. Když se jim to nebude líbit, tak ať se ozvou. Stejně si myslím, že kartu vypoví ne-li všechny. Musí to ale udělat v souladu se svými podmínkami, takže nás obesílají a žádají zdroj financování, pak vyhodnotí a pak vypoví. Pochybuji, že to někdo ustojí. Možná, pokud měl i hodně skutečných transakcí.
elinor
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 24. 2. 2019 06:37

Zatím všude jim zdroj financování (podnikání/zaměstnání) nestačil. Vždy chtěli i původ dané transakce.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod MiASX 24. 2. 2019 06:49

Take nechapu, proc jim nechcete dolozit zdroj penez, tedy napr. to zamestnani. I kdyby po me chteli vyplatni pasku, tak jim to poslu, abych jim nedal zbytecne duvod blokovat nadale CK. Pouze bych premyslel, jak se vyhnout zaslani informaci o bonusovych programech mych kreditnich karet.
MiASX
Nadšenec

Odeslat příspěvekod elinor 24. 2. 2019 08:27

Já doložím příjem pro jednu kartu. Karty - všechny - vypovím, i účet u poštovky. Takže až zjistí, že nemají výpisy z KK, tak budou karty ve výpovědi.
elinor
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MirekM. 24. 2. 2019 08:44

Vždyť nás to zde psalo již několik. Bance vůbec nejde o praní špinavých peněz s doložením vašich příjmů, to byla jen záminka na okamžitou dočasnou blokaci karet, abyste je nemohli dále používat a vynulovat. Jde jim jen o získání zdroje nabíjení CK, aby vám mohli karty vypovědět s 1 měsíční výpovědní dobou s udáním důvodu, v případě KK s bonusovými programy "zneužívání bonusových programů jiných subjektů ...".

Jak jsem již psal, poslal jsem pouze screenshot z IB z historie transakcí s položkami únorového nabíjení, kde nebyly zobrazeny bonusy, jen několik dalších transakcí z kamenných obchodů a druhý den jsem dostal výpověď. Nepomohlo ani slovní "vysvětlení", proč CK nabíjím z KK. Tedy stačilo jim pouze zjištění, že CK nabíjím z KK s bonusovým programem ...

Howg.
MirekM.
Diskutér

Odeslat příspěvekod Markil 24. 2. 2019 09:02

A co jsi jim poslal za zdůvodnění? Myslím, že záleží na tom zdůvodnění a zda odpovídá jejich podmínkám i způsobu nabíjení a čerpání peněz a má nějakou logiku... Výpis je podle mě nemůže moc zajímat, protože to moc dobře vědí, z jaké karty to dobíjíš, jinak by neprudili.
Markil
Nadšenec

Odeslat příspěvekod moja999 24. 2. 2019 16:00

Zdravím, nemáte někdo Dobrou kartu COOP? Nevíte jaká je expirace karet? Díky moc

-- 24. 2. 2019 17:05 --

Myslím předplacenou Dobrou kartu COOP Mastercard.
moja999
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ripper6 24. 2. 2019 16:34

MirekM. píše:Jde jim jen o získání zdroje nabíjení CK, aby vám mohli karty vypovědět s 1 měsíční výpovědní dobou s udáním důvodu, v případě KK s bonusovými programy "zneužívání bonusových programů jiných subjektů ...".

Jak jsem již psal, poslal jsem pouze screenshot z IB z historie transakcí s položkami únorového nabíjení, kde nebyly zobrazeny bonusy, jen několik dalších transakcí z kamenných obchodů a druhý den jsem dostal výpověď. Nepomohlo ani slovní "vysvětlení", proč CK nabíjím z KK. Tedy stačilo jim pouze zjištění, že CK nabíjím z KK s bonusovým programem ...

Howg.

Ok, a kdyz jim nedam nic a rovnou poslu vypoved, tak co se stane? ;-)

pozn. Proto to jde jen mailem, neni to vazny duvod, je to jen vytahani informaci (co mate za praci, kolik berete, prijem, cisla karet ci cisla uctu) z lidi a nasledne zruseni. Proc se slozite snazit ziskat udaje o jineho subjektu, posilat fyzkou obalku na adresu ze jo. Aby vedeli ze to jsou ty magori s nejakou kk co ma bonus program, pripadne jim ponechaji 1 Cool kartu :D Pokud by slo fakt o vazny duvod, tak prijde obalka s dodejkou poradna uredni a neslo by to jen mailem. Tam muze kde kdo rict, ze asi neprisel, pripadne ze mel pocit ze se jedna o malware, phising... a ze urcite nebude po mailu posilat takove udaje :D
Dnes to pisou vsude, na takovy mail nemam reagovat a mam to smazat :-)
Naposledy upravil ripper6 dne 24. 2. 2019 16:39, celkově upraveno 1
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod wit.cz 24. 2. 2019 16:35

Já tedy dnes preventivně vybiju všechny karty na 0,- a až přijde nějaká žádost, tak ji odignoruju.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ripper6 24. 2. 2019 16:39

Potom bude v bedne, jak parta kolenovrtu se nachytala na phising a poslala tam udaje :D :D

-- 24. 2. 2019 16:40 --

A mate to jasne v podminach, nemate svoje udaje a uz vubec soukrome vedeni uctu a nebo kolik mate karet, sdelovat tretim subjektum a to ani v domacnosti mamince a nebo manzelce :D

-- 24. 2. 2019 16:42 --

wit.cz píše:Já tedy dnes preventivně vybiju všechny karty na 0,- a až přijde nějaká žádost, tak ji odignoruju.

Potom se te prepta financak kdes ty prachy nabral ;-)
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod moja999 24. 2. 2019 16:44

Nevíte prosím, zda ještě fungují nějaké předplacené anonymní karty? třeba i zahraniční? díky moc
moja999
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MirekM. 24. 2. 2019 18:16

Markil píše:A co jsi jim poslal za zdůvodnění?

Nechci mé zdůvodnění zde ventilovat (nepřítel určitě naslouchá ...). Jakmile podáš bance důkaz, že jsi nabíjel z KK s bonusovými programy, můžeš s největší pravděpodobností vymýšlet pohádku jako chceš, ale pamatuji se, co napsala Lenka_2, sama se divila, že jí to ...

ripper6 píše:Ok, a kdyz jim nedam nic a rovnou poslu vypoved, tak co se stane? ;-)

Netuším (nejsem právník ani zaměstnanec nějaké banky). :-)
MirekM.
Diskutér

Odeslat příspěvekod drkarel 24. 2. 2019 18:30

Pokud jim ripper pošle výpověď, pak budou karty vypovězeny. :) Ale neodpovídat na tu žádost o doložení opřenou o zákon proti praní špinavých peněz bych si netroufal. Nevím sice, co by se mohlo dít, ale mohlo by se dít i něco nepěkného, což nestojí za to. :)
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod ripper6 24. 2. 2019 18:40

Takze kdokoliv mi posle email s dotazem, tak mam scannovat papiry a zasilat mailem jo? :D
Co kdyz udela nekdo fiktivni adresu, to jde, bude tam adresa jako z banky BO-CO cool karta@ neco... a pozada ze v ramci prani penez, mas jim naposilat udaje :D
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Vasek06 24. 2. 2019 18:42

Jsem tehoz nazoru (viz. drkarel). Problemy by mohly být dost neprijemne. A za to mi tech nekolik zrusenych karet nestoji. Pokud teda dotycný není právnik dostatecne se orietujici v dane problematice.
Naposledy upravil Vasek06 dne 24. 2. 2019 18:43, celkově upraveno 1
Vasek06
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků