mBank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod fremantle 25. 2. 2019 20:42

Delitzsch píše:Když vynecháme Curve a Revolut s víkendovou přirážkou, která karta je kromě KK HB a teď VISA Svět výhodnější? Připadá mi, že je výběr dost omezený.
Nabídka TOP3 už tady byla. Garance není žádná. Všechno se může ze dne na den změnit.

Od března mají být výběry debetními kartami Creditas v zahraničí bez poplatku (dosud 30 Kč, spread u eur má banka cca. 2 % vůči obvyklým 5 %, třetí měny se nejprve zaúčtují do eur kurzem MC) - o víkendu tento kurz bude dokonce výhodnější, než u Revolutu. Vzhledem k tomu, že na českém trhu se v této oblasti několik let téměř nic nedělo a debetky s rozumnými kurzy prakticky neexistovaly, nyní je na výběr hned mKarta Svět (leč mBank příliš nedůvěřuji) a Creditas, takže výběr poměrně významně rozšířil... Pravda, chtělo by to ještě i nějakou debetku s "čistými" kurzy asociace (kromě třeba UCB MC napojenou na eurový účet).
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod Markil 25. 2. 2019 21:59

Markil píše:Tak jaký je aktuální stav? Stojí to převydání stovku, je zdarma, nebo zústává stávající VISA a bude ještě jedna?


Tak si odpovím sám, karta se vydává nezávisle na stávajícím "delfínovi" a je zdarma. Lze mít obě dvě najednou (i když to moc smyslu nedává, max. že má člověk náhradní kartu v případě blokace té druhé). Takže požádáno a uvidíme, jak bude vydání trvat dlouho.
Markil
Nadšenec

Odeslat příspěvekod octaviampi 25. 2. 2019 23:09

Tak opravdu, teď jsem se doštrachal staršího sazebníku a karty Visa měly lístek VISA +3/5% a MC má přepočet na kurz mBank EUR + 2%. Takže Svět jedna z nejlepších, resp. podle všeho nejlepší debetní. U Visy posun někam do šedého pelotonu snížením poplatku o 1 nebo 3 procentní body. A MC stále na chvostu. Ještě jsem se díval na staré KK Visa a tam není upraveno nic.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod slavo963 26. 2. 2019 08:06

Kdyby chtela mbank jednat ferove, napise to jasne do sazebniku +0,2% a ne odkazem na konkretni kurz. A protoze to nenapsala, bude to docasna akce, nalakaji lidi a postupne budou potichu zvedat prirazku, ze si to 95% lidi neohlida
slavo963
Přeborník

Odeslat příspěvekod MP007 26. 2. 2019 08:12

Tak se ještě rozhodnu, zda pošlu aktivační platbu na účet. MBank jsem po prvních letech spokojenosti, někdy před 2 roky, na pobočce zrušil a teď mám rozpracovanou žádost... vlastně pouze kvůli debetce Visa Svět. Když nepošlu kačku, může se taky stát, že celý schvalovací proces v mBank zaseknu na několik dalších let... jak znám jejich postupy :-)
MP007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Finmxpert 26. 2. 2019 09:23

Markil píše:
Markil píše:Tak jaký je aktuální stav? Stojí to převydání stovku, je zdarma, nebo zústává stávající VISA a bude ještě jedna?


Tak si odpovím sám, karta se vydává nezávisle na stávajícím "delfínovi" a je zdarma. Lze mít obě dvě najednou (i když to moc smyslu nedává, max. že má člověk náhradní kartu v případě blokace té druhé). Takže požádáno a uvidíme, jak bude vydání trvat dlouho.


Dává to smysl v tom, že je to nejjednodušší pro klienta. Nemusí nikde nic blokovat, prostě si jen zdarma požádá o novou kartu. Bez překážek :)

-- 26. 2. 2019 10:26 --

slavo963 píše:Kdyby chtela mbank jednat ferove, napise to jasne do sazebniku +0,2% a ne odkazem na konkretni kurz. A protoze to nenapsala, bude to docasna akce, nalakaji lidi a postupne budou potichu zvedat prirazku, ze si to 95% lidi neohlida


Dočasná akce to není :) Třeba se formulace v podmínkách a jinde změní tak, aby to nemátlo. :)
Finmxpert
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 26. 2. 2019 09:32

A jak víš, že to není dočasná akce (ona tedy čistě teoreticky je každá akce dočasná)? Proč to tedy nemají napsáno alespoň stejně jako pro ostatní Visy, např. "přirážka je max. 0,25 %"?
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod penav 26. 2. 2019 10:46

Myslím, že není třeba to vůbec řešit, je to stejné jako u všech ostatních "ústavů". Pokuď to bude výhodné, budu to používat, jak to pokurvěj (což mBank umí) tak kartu strčím do šuplíku nebo bloknu. Stačí sem tam mrknout zde na forum, a tady to vždycky někdo písne, že jdou do kytek.
penav
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ripper6 26. 2. 2019 11:07

philmencz píše:Mě spíše fascinuje Moneta - tato banka si hraje na nej...technologickou a inovativní banku, ale pokud bych tyhle technologické vymoženosti používal - Google Pay, Apple Pay, debetní kartu k TOM účtu apod. v cizině pro běžné placení i výběr z bankomatu (který propagují, že je zdarma), tak to "zdarma" neskutečně přeplatím...

Vidis to, kamarad jel s Monetou Afriku, do Asie a vybiral z bankomaru kreditni kartou, ktera stoji mesicne 50kc (ma to tu starou, chteli mu dat novou ale chteli potvrzeni o prijmu), stale tech 50kc plati a rikal ze s tim vsude alespon vybrat hec! :D a kurz? Nejezdi prece tak casto, takze to nekdy za 2 roky da :-)
Zalozil mkontro, poradil jsem mu VISA Svet a rekl ze na to nema cas, debilni banka mu vecne vola nekde z Pardubic, puvodni debetka Visa s delfinem ani nedorazila, tak asi nad tim mavne rukou ;-)
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod ROlda78 26. 2. 2019 14:26

Delitzsch píše:Když vynecháme Curve a Revolut s víkendovou přirážkou, která karta je kromě KK HB a teď VISA Svět výhodnější? Připadá mi, že je výběr dost omezený.

Twisto ve var. Premium
a když ji násl. zaplatíš kartou, co vrací 2 % (třeba RB MALL) tak asi nic lepšího není (je ale třeba zohlednit poplatky)
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ripper6 27. 2. 2019 10:19

Pokud nepude k jinem ucelum pouzivat kreditka HelloBank, tak pri zmene na odmenu zdarma vyber ve svete nad 1000czk a kurz prime asociace MC, zbude stale mBank Svet jen jako druha zalozni karta pri cestach :)
Tam i Twisto konci :)
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod ripper6 1. 3. 2019 10:20

K 25. 2. 2019 měníme Sazebník a zároveň uvádíme na trh novou debetní kartu - mKartu Svět, která bude novou základní kartou k běžnému účtu mKonto.

Při zúčtování zahraničních transakcí v jiné měně než CZK platebními kartami VISA snižujeme poplatek za převalutování na max. 2 % z objemu transakce a zaslání tištěného výpisu vás ode dneška vyjde jen na 19 Kč místo 50 Kč.

pozn. prislo mailem, uz jsou slevy panecku :D
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod xls 1. 3. 2019 11:13

Co za "převalutování"? Ono někdy bylo to okrádání na kurzech ještě vyšší než 2 %?
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 1. 3. 2019 11:46

Ano vyšší, vždyť mBank byla řadu let v kurzech nejhorší na trhu, spread nákup-prodej typicky kolem 5% (tedy 2,5% od středu), nově tedy max. 2% od středu, což už je blíže "normálu" českých bank. Schválně, jak dlouho udrží u nové mKarty Visa Svět slibovanou přirážku k Visa kurzu jen 0,2% :) (ale u starých karet nebo plateb převodem do/ze zahraniční nevýhodné kurzy zůstávají).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod drkarel 1. 3. 2019 11:56

V ceníku předtím měli, tuším, dokonce max. 3 % (tj. 6 %). Pokud ten mail ripper zkopíroval tak, jak to je za sebou, pak mám stále větší pocit, že těch 0,2 % je dočasná kulišárna.
drkarel
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků