Podraz macešské rodiny.

Stavební spoření, hypoteční, překlenovací a jiné úvěry, normy a předpisy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod redhaven 3. 3. 2019 16:22

K takovému domu na takovém pozemku se za tohoto systému už nedostanu, stačí se podívat na ceny realit, a to jsou podřadnější mini domy na pidi pozemcích namáčknutých na sousedy nejen zahradou, ale i přímo zdmi domů a víme, že rodinu ani sousedy si často nevybíráme.
Ovšem "logické" úvahy polodementní (stářím) matky mě dovádějí někdy k nepříčetnosti, proto se jí vyhýbám. Úvahy typu že na rekonstrukci domu č. 1 "pomáhali všichni a tak si pomáhají všichni", přičemž je toto lež jak věž, nebo úvaha typu "však oni tě z domu nevyženou a budeš mět půlku" ... to už jsem šílel, jestli je matka normální, po tom co zrušila závět na polovinu domu a vykládá stále něco o půlce domu pro mě. Nebo úvaha typu "nemáš rodinu, nemá půl domu" atd.
redhaven
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod MiASX 3. 3. 2019 16:25

Tak budes mit idealni tretinu no, bud rad, ze te nevydedila.
MiASX
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 3. 3. 2019 16:27

Ser na to... Prarodiče z otcovy strany kdysi darovali ségře barák, neměl jsem z toho nic ani já, ani jiní potencionální dědici. Před léty táta zemřel, žádné dědické řízení se nekonalo. Když jsem zjišťoval co a jak, tak byt byl napsán na mámu, auto na mámu, a po tátovi zůstaly v podstatě jen bezcenné svršky, co měl s sebou v nemocnici, takže nebylo co dědit. No a až máma umře, zařídí se to tak, aby to zdědila ségra... Je mně to u Brusele, co jsem kdy měl a mám, pořídil jsem si vlastní prací a na nějakou almužnu se nespoléhám, ani od vlastní rodiny ne.
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod redhaven 3. 3. 2019 16:27

Třetina není polovina...ku.va, č.ráka s kolečkama, kladivem atd. jsem 10 let nedělal na domě č. 1, aby mě ted ojebali. Jestli já nebudu mět půlku domu č. 2, tak oni si mé půlky domu tak neužijí.
Přičemž je na ho.no i to spoluvlastnictví s někým, koho praktiky nenávidíte, proč do takového domu investovat a zhodnocovat i druhou půlku např. novou střechou apod.

A to jsem ještě nezmínil, že matka si býv. bráchy a zejména "vnoučátka" kupovala a kupuje tak, že z manželského účtu měsíčně vybírala běžně i 30k, 40k, 50k za šílení otce (který ale reálně k účtu fakticky neměl přístup a nechtěl se tzv. o nic starat), který mě to řekl. Matka otci vpálila: "Ty žádný důchod nemáš !! !!, protože tvůj důchod jde na provoz domácnosti a domu", tak je šílená matka, ona přeci žije ze vzduchu a ve vzduchoprázdnu a tudíž celý její důchod může darovat "chudákům vnoučátkům" o věku 28 let, které studují věčně a už druhou zbytečnou soukromou Vš.... V součtu jim takto darovala minmálně 1-1,5mil. Vnučka do 28let studuje a studuje a flámuje a flámuje a práce nikde a jen babičkuje a babičkuje a ždímá a ždímá.

-- 3. 3. 2019 16:37 --

I tak vám všem děkuju za podporu, kterou bych tady moc nečekal. Sorry za sprotá slova, ale mě to strašně bolí a štve.
Naposledy upravil redhaven dne 3. 3. 2019 17:04, celkově upraveno 4
redhaven
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod dezod20 3. 3. 2019 16:54

Tvoje *****ání chápu, ale mohli tě vyšachovat totálně a ty máš pořád 1/3 tzn. bez tebe to jaksi neprodají, takže máš prostor pro jednání ;-) Zdar a sílu!
dezod20
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xls 3. 3. 2019 17:07

Koukám, že skoro největší prasárny se odehrávají v rámci rodin. Ale není se moc co divit, lidi se naučili co nejvíc jít jen po majetku, zároveň ztratili skrupule ohledně jeho získávání. A bude jen hůř.

Co se týká dědictví, racionálně je to schopna řešit tak 10-20 % lidí - nastudovat si zákony, udělat spravedlivou závěť. Zbytek darmo mluvit.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 3. 3. 2019 18:06

Vybavil se mně příběh otce mého spolupracovníka. 3 bratři vyrostli v rodinném domě, prostřední a nejmladší založili rodiny a postavili si vlastní rodinné domy. Nejstarší zůstal starým mládencem v rodném domě. Prostřední a nejmladší souhlasili, aby se celý rodný dům napsal na nejstaršího bratra, neboť děti neměl a předpokládali, kdyby umřel první tak rodný dům stejně zdědí.
Nejstarší bratr si ale na stará kolena narazil mladou zlatokopku a rodinný dům převedl před smrtí na ni, aniž by to bratrům řekl.
Nic netušící bratři došli po jeho smrti k notáři, aby zdědil každý polovinu z rodného domu. Přišla i zlatokopka, zamávala papírem a rodný dům byl v pr....
MirekM.
Diskutér

Odeslat příspěvekod redhaven 3. 3. 2019 18:24

MirekM, trefil Hřebík na hlavičku...to přesně opakovala dříve matka jako mantru, jako mantru, pořád dokola, "grunt by nezůstal ve famílii, ještě by to získala nakonec nějaká"..."chudáci vnoučátka by neměli kde bydlet a ty bys bydlet v domě" přičemž, samozřejmě pi.dy manželky býv. bráchů nejsou "ty nějaké", pouze ta moje by byla určitě "nějaká"... 8-P (dům je RD, prakticky není ani dvougenerační bez rozsáhlé rekonstukce- energeticky za G, nejedná se o žádný zemědělská grunt)
Proč manželky býv. bráchů nazývám, pi.dy ? inu za vším hledej ženu jak se říká a věřím, že původ mého ojebání vězí právě za jednou z těch pi.d manželek....

"Po přízni, řízni"
Tak vychcaná familie, tak, tak, to se jen tak nevidí. A to ještě býv. bratři často, často bědovali na osudem strýce, který prý "byl naším otcem, jeho bratrem téměř oloupen", když nedostal z domu nic moc...a ejhle, hle... :-\
redhaven
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod MiASX 3. 3. 2019 21:28

MirekM. píše:...
Nejstarší bratr si ale na stará kolena narazil mladou zlatokopku a rodinný dům převedl před smrtí na ni, aniž by to bratrům řekl.
Nic netušící bratři došli po jeho smrti k notáři, aby zdědil každý polovinu z rodného domu. Přišla i zlatokopka, zamávala papírem a rodný dům byl v pr....

Vsak ta mlada zlatokopka si to musela tvrde odpracovat se starym perem, to se neboj, ze si to nezaslouzila.
MiASX
Nadšenec

Odeslat příspěvekod xls 3. 3. 2019 21:57

U otce se kamarád moc nestaral o peníze, všechno obhospodařovala jeho manželka. Když mu zemřela na rakovinu, tak zjistil, že veškeré společné úspory (řádově statisíce) manželka postupně do mrtě přeposlala dceři. Jemu zbylo 170,- Kč v peněžence a dluh na nájemném, dcera ho poslala do zadele. Měl jediný štěstí, že byt byl napsaný na oba.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod redhaven 3. 3. 2019 22:57

jj, vždyt to říkám, "za vším hledej ženu"
řekl bych za většinou svináren v rodinách ohledně majetku-ů stojí ženy, minimálně jako našeptávačky, toho kdo rozhoduje...
a nejhorší když zestárnou a senilní, vymýšlejí si pak děsné konstrukce a svinárny, kterými i nevědomky jiné přivádí k šílenství a úplně nehorší je když rozhodují o penězích i muže a hází je do bezedné studny nějaké vyčůrané svinské vnučky apod., která-ří manipulují citovým vydíráním...

Otec matce řekl, zda "chudákovi vnučce" nekoupí "pod stromeček" i karton cigár, at se vnučka nemusí namáhat a kupovat je za dědův důchod....a já bych k tomu dodal i bednu chlastu koupit chudákovi vnučce.
redhaven
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Jack111 3. 3. 2019 23:03

redhaven: Barák je matky? Coí je ti do toho, co s ním dělá a co s ním udělá? Ještě by ti měla vařit obědy ne?

Fakt nechápu tohle dělání si nějakýho nároku na cizí majetky. Odporný.

-- 3. 3. 2019 23:05 --

MirekM. píše:Vybavil se mně příběh otce mého spolupracovníka. 3 bratři vyrostli v rodinném domě, prostřední a nejmladší založili rodiny a postavili si vlastní rodinné domy. Nejstarší zůstal starým mládencem v rodném domě. Prostřední a nejmladší souhlasili, aby se celý rodný dům napsal na nejstaršího bratra, neboť děti neměl a předpokládali, kdyby umřel první tak rodný dům stejně zdědí.
Nejstarší bratr si ale na stará kolena narazil mladou zlatokopku a rodinný dům převedl před smrtí na ni, aniž by to bratrům řekl.
Nic netušící bratři došli po jeho smrti k notáři, aby zdědil každý polovinu z rodného domu. Přišla i zlatokopka, zamávala papírem a rodný dům byl v pr....


Zlatokopové jsou ti dva bratři, ale ostrouhali :tleskani

-- 3. 3. 2019 23:09 --

dezod20 píše:Tvoje *****ání chápu, ale mohli tě vyšachovat totálně a ty máš pořád 1/3 tzn. bez tebe to jaksi neprodají, takže máš prostor pro jednání ;-) Zdar a sílu!


jde to i soudní cestou ;-)
Jack111
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod redhaven 3. 3. 2019 23:28

Když mě zaženou do kouta, "jde to i Boží cestou" a to bude konečná.
redhaven
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod octaviampi 4. 3. 2019 06:43

Jack111: presne. Jeho penize to nejsou a vubec nechapu, z jakeho titulu si je narokuje.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod MiASX 4. 3. 2019 07:09

No nejake logicke a moralni duvody tam pro jeho predpoklad jsou. Mel by si ale uvedomit, ze predpoklad se casto lisi od skutecnosti a ze muze prijit i o tu jednu tretinu, kdyz tak matka rozhodne.
MiASX
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků