Podraz macešské rodiny.

Stavební spoření, hypoteční, překlenovací a jiné úvěry, normy a předpisy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod treborit 6. 3. 2019 15:46

Klient ps píše:Mně se zdá, že jsi komik.


Na zdani mas plne pravo :) ... No flame pliis .. kor ne osobni flame ...
treborit
Diskutér

Odeslat příspěvekod redhaven 6. 3. 2019 16:12

Každému kdo mi to přeje, přeju se srdce to samé, pak sám uvidí. Tady nejde o prachy, tady jde o spravedlnost na té základní jednoce státu, rodině. Pak se není čemu divit, že je v celém státě naprostý morální úpadek všeho.
redhaven
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod radecekh 6. 3. 2019 16:58

redhaven:
Je vtipné, že o morálním úpadku všeho píše někdo, kdo nectí ani ten základ naší křesťanské civilizace, tedy desatero, kdy 4. přikázání říká "Cti otce svého i matku svou...".
radecekh
Diskutér

Odeslat příspěvekod Jack111 6. 3. 2019 20:28

redhaven: chapes, ze je to jejich majetek? Kdyby to dali na charitu nebo babisovi, je to jejich vec. Nikoho jinyho. Rozhodne ne tvoje.

-- 6. 3. 2019 20:31 --

Klient ps píše:Chlapci, co se tu navážíte do zakladatele vlákna. Hlavně, abyste měli podobně osvícené názory, až budete mít dědit a budete koukat, jak rodič cpe prachy do preferovaného dítětě a jeho životního partnera. A více méně se Vám vysmívá.


A? Jejich vec jak nalozi se svym majetkem a se svymi penezi. Urcite bych nebral jako vysmech, ze rodice podporuji sourozence.
Jack111
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Klient ps 6. 3. 2019 20:56

Jacku, hlavně abys měl takto osvícené názory, až dojde na dělení majetku u Vás v rodině. :) A ty uvídíš jak majetek rodičů rozhazuje nějaká blbka tvého bratra.
Klient ps
Poslední varování

Odeslat příspěvekod redhaven 6. 3. 2019 21:00

Chápu vás, nikdy nebudete dědit, tak provokujete.
Rodiče před desítkami let zmanipulovali prarodiče, aby jim dům darovaly. Nikdy nic není nikoho definitivně, předávají si to generace. Pokud jeden potomek tzv. "utře nos" a je ojebán prakticky ve všem, aniž by byl hrubián, alkoholik, asociál apod., jedná se o jasnou křivdu.¨
Moje práce na domě nebo zahradě zejména matce, nebyla nikdy dost dobrá, naopak vydržela ještě sedět a koukat na mě a pokřikovat a okřikovat mě svými nesmyslnými přáními a připomínkami, to by nevydržel dlouhodobě nikdo bez reakce. Často a pravidelně moji práci na zahradě a neustálé uklízení zcela úmyslně a nedbale zničí, když na zahradu pustí svoje dvě prasátka...Matka na zahradě nedělá nic, pokud tedy jako práci neberu vypouštění prasat na zahradu...Loni na podzim to vše vyvrcholilo, kdy jsem pracně sklízel a zpracovával jisté plody(měsíční práce), velmi pracné, v jeden den, během hodiny mě třikrát napadla, že její díl nebudu prodávat, to tedy ne, ač jsem jí jasně řekl, kde má svůj díl a že jí zůstane, za chvíli se přihnala a začala mě znovu a znovu napadat.

Rozhodně bych si nekoupil nekvalitní (vzhledem k astronomické ceně) nemovitosti nebo dokonce nekvalitní devloperské byty, všechno je to naleštěný šunt, vím o čem mluvím, znám podrobně personální obsazení "odborníků" firem co to staví a "kvalitu". Rozhodně nebudu podporovat realitní kleptomany a spekulanty v současných nereálně předražených cenách, to raděj prachy spálím.
redhaven
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod radecekh 7. 3. 2019 07:13

redhaven píše:Nikdy nic není nikoho definitivně, předávají si to generace. Pokud jeden potomek tzv. "utře nos" a je ojebán prakticky ve všem, aniž by byl hrubián, alkoholik, asociál apod., jedná se o jasnou křivdu.¨

Možná byste si měl doplnit dějepisné vzdělání. Generace si v minulosti sice předávaly dědictví, ale dědil prakticky výhradně jen nejstarší syn. Ostatní na něj dřeli a možná jim za to hodil kůrku pod stůl. Dcery se rodiče snažili někde výhodně udat a neprvorození synové vašeho ražení, kteří nebyli schopni se o sebe sami postarat, šli třeba sloužit bohu, případně se z nich stali vojáci.
radecekh
Diskutér

Odeslat příspěvekod octaviampi 7. 3. 2019 13:38

redhaven píše:Chápu vás, nikdy nebudete dědit, tak provokujete.


Jestli se toho dožijeme, tak budeme. Dokonce možná někteří dostanou méně než jejich sourozenci. Ovšem ne každý je tak posedlý penězi, že se změní v naprostou kreaturu.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod Lexx 7. 3. 2019 14:04

Měl jsem možnost být svědkem jednoho takového případu jako zcela nezúčastněná osoba. Paní před smrtí byla jednou stranou rodiny (syn A) manipulována do nevýhodného (pod cenou) avšak co nejrychlejšího prodeje nemovitosti, jen aby druhý syn B z toho nic nedostal. Peníze z prodeje si nechal syn A, potažmo jeho rodina. Po smrti došlo dále synem A k zamlčení finančních prostředků, aby opět nešly do dědictví - kromě toho, že to je nemorální, tak je to i trestný čin.

Holt jak jde o peníze... Uvědomělá část rodiny (syn B ) nehodlala ničit rodinné vztahy definitivně, a tak už žádné právní kroky nečinila. Hořká pachuť však zůstane navždy.
A co je na tom vtipné - tenhle ďábelský plán vymyslela výhradně ženská část rodiny (manželka syna A a její dcery).
Lexx
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dr.D 7. 3. 2019 14:09

No a já znám někoho, kdo se chce vzdát dědictví a prý to nejde, když má děti.
Dr.D
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MiASX 7. 3. 2019 15:57

Jde. Vzdyt se dedi i dluhy, to by te jako notar prinutil zdedit dluhy jen kvuli tomu, ze mas deti?
MiASX
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Dr.D 7. 3. 2019 18:47

Jenže tam žádný dluh není. Když máš děti a chceš se vzdát dědictví, tak se musí dětem ustanovit opatrovník. A ten se dědictví vzdát nemůže, pokud to tedy nejsou dluhy. Není to prostě jednoduchý.
Dr.D
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xxiro 1. 4. 2019 09:05

Rozumím tomu, že když se začne v rodině řešit dědictví, může to rozvrátit do té doby výborné rodinné vztahy. I u nás v (širší) rodině máme jeden případ, kdy strýc od svých rodičů nedostal nic, na úkor svých sourozenců. Starší bratr podnikal a mladší dcera potřebovala peníze na bydlení v Praze. Strýc to nakonec hodil za hlavu, protože dobré vztahy v rodině jsou pro něj přednější a dodnes se pravidelně vídá se sourozenci a matkou na rodinných oslavách a setkání. Pokud něco ještě dostane od své matky, bude to pro něj bonus, se kterým nepočítal. Sám řekl, že se tím nechce do konce života užírat, když vede spokojený život, vychoval 3 děti, má spokojené manželství a dělá práci, která ho baví.

Pokud chcete danou situaci řešit, tou nejlepší možností je svolat rodinu (rodiče a sourozence) ohledně dědictví. Na stůl by se měli vyložit fakta, tedy co za majetek rodiče mají a co už rozdali za života. Potom se dohodnout na dědictví a rozdělit majetek ještě za života rodičů, budou-li s tím souhlasit, protože po smrti rodičů to už tak snadno jít nemusí. Pamatovat by se mělo i na zaopatření rodičů na sklonku života, tj. věcné břemena na dožití v domě a o to, kdo se postará o rodiče a vzít na to ohled při dělení majetku a sepisování závěti. Až poté bych šel za notářem a sepsal závěť, bude-li třeba.

Toto jednání musí proběhnout v relativním klidu, protože v momentě, kdy na sebe lidi začnou řvát, jednání skončilo a k dalšímu už nemusí nikdy dojít. Bylo by dobré, aby se každá ze stran k tomu vyjádřila a nejlépe své argumenty podložila čísly, takže není na škodu mít k dispozici odhady majetku, částky na účtech atd.
xxiro
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod redhaven 1. 4. 2019 14:38

Ano, to jsem takto původně myslel...jenže pak se do toho vmontovala švagrová (vrtěti psem princip) napřed popíchla a vyslal bratra a ted už dolejzá za rodiči pořád v rámci "pomoci".
Pokud matka TAJNĚ roky a roky jim navíc horem dolem cpala prachy, celkem nejméně 1 milion, tak je vlastně bezpředmětné něco řešit pod dobrém, protože i matka toto tajné rozdávání fakticky téměř zapřela, ale kde zmizely prachy mi lže do očí. Bratři a některé vnoučátka ze sebe dělají učiněné chudáky potřebné, zvláště vyčůraná vnučka s 2 soukromými Vš (už to je vypovídající) a ted v až 29 letech !!! začala poprvé v životě pracovat...tito chudáci si kupují pravidelně fungl nová auta a létají na dovolené na jiné kontinenty. Čím větší Hajzl, tím více nas.áno na hromadě cizího přivlastněného majetku a prachů, at už v rodině nebo při tunelování ve státě.
Až se bude dědit a sežerou nejméně 2/3 domu (místo spravedlivě jen mezi nejstaršího a mě po polovině), tak je oba prokleju do třetího kolene.

V rodině, kde vám matka po vnuknutí této myšlenky bratrem (Zatočíme s ním bylo výslovně řečeno) řekne, že vás udá Burešovu Gestapu za domělou optimalizaci daní a zavolá cajty atd. NENÍ co řešit pod dobrém
redhaven
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod xls 1. 4. 2019 15:28

Dělit majetek za života rodičů mi jako vhodné nepřijde, ale existuje nástroj zvaný myslím dědická smlouva, pomocí kterého by to v ideálním případě ošetřit šlo.

Nějaká rozumná dohoda by předpokládala i rozumné a férové účastníky. To je bohužel asi ve většině rodin sci-fi. Co to tak pozoruju, tak je dost velké procento značně nenažraných primitivních podrazáků, kteří nemají nikdy dost s spravedlivé rozdělení dědictví je nezajímá, když toho mohou schlamstnout víc.

Ideálně odkázat každému pár tisíc a zbytek dát na výzkum demence.
xls
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků