Předplacené platební karty v ČR

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod ripper6 4. 3. 2019 16:54

cz01: zalezi co tam u nich vse mas? Pokud mas ucet u CSOB, hypo, sporeni, dasi kraviny tak mozna to chvilku jeste ustojis a nechaj ti to. Ted bych spis dal pauzu chvilku, zacinaj dost potom slapat a nejen CSOB. Teda pokud mas zajem si nekde nejakou kartu ponechat a nebo je ti jedno pripadne ruseni uctu, karet.
Neni to jen Cool karta, proto to pisu. To je spis skrabka na auto.
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod minarjo 4. 3. 2019 17:45

@cz01:
Přesně tak, nemyslím že zdůvodnění hraje roli, to komu vypoví už mají promyšleno dle nějakého klíče předem, jen se ptají aby mohli použít tu kratší měsíční výpovědní lhůtu. Historie pohybů bude myslím hrát roli klíčovou, proto to chce tam mít víc transakcí platebních než dobíjecích+vybíjecích, hned to využití lépe vypadá :).
A jednotlivé klienty možná oslovují kvůli vysvětlení v pořadí dle stáří karet, nebo (a to se stářím souvisí) jednoduše mají řazení dle celkové dobité částky za existenci karty a dle toho sestupně postupují od největších dobíječů :)
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod cz01 4. 3. 2019 21:07

Mám tam jen Premium účet a chodí mi tam peníze z faktur (pokryjí reálně výběr několik ck), jako dodatek mám 1000 Kč měsíčně na fond dividendovych firem v podstatě bez vstupního poplatku, ale s asi 3% správcovského (proto jen 1000 Kč, většinu dávám do IWDA ETF u Degira bez poplatku) a pak otevřený účet u Patria, pro nejhorší případy, ale nepoužívám, protože poplatky. Nic jiného tam nemám, ani kartama neplatím, protože použiju kk s vratkou jinde. Kartu použiju jen pro nákup věci s prodlouženou zárukou třeba telefon, notebook, kde ČSOB je nemá ve výlukách oproti třeba mBank, nebo RB.

Takže si troufám říci, že ze mě moc nemají, bankéř ví, že peníze jsou, ale chuť je u nich nechat už za stávajících podmínek ne, takže tímto to nebude.

Jinak začátkem měsíce ck dobiju a hned výběr druhý den, na nic jiného nepoužívám.
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Lenka_2 4. 3. 2019 21:52

minarjo píše:No ale kolik jsi toho tou kartou reálně ZAPLATIL, což je jako u každé karty její reálný účel?


A to sis přečetl kde, co je reálný účel karty?
Podle ČSOB je to karta na kapesné. Takže dobiju dětem kapesné a oni se seberou a jdou si celé to kapesné vybrat z bankomatu. Co je na tom nestandardního nebo zakázaného? Podle aktuálních podmínek je naopak výslovně povoleno jedno nabití a jeden výběr z bankomatu měsíčně. O nějaké povinnosti provést kartou x plateb tam není ani slovo.
Lenka_2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod drkarel 4. 3. 2019 21:56

To údajné "výslovné povolení" bylo ve starších podmínkách, v těch aktuálních už to tak není. :)
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Alli999 5. 3. 2019 07:50

Mě zablokovali ck, která nebyla na mé jméno, poskytnul jsme veškeré údaje z KK, které chtěli, zdokumentoval propojení mezi účty, napsal důvod proč to tak dělám a odblokovali to do druhého dne. U ČSOB mám jeden nevyužívaný účet.
Alli999
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ripper6 5. 3. 2019 15:12

Lenka_2: Ano tak tak, protoze jsme bohatsi rodina, moje deti vzdy dostavali kazdy mesic nabouchane karty po 25 000czk :)

Vybrali je nakonec stejne (vyhodne bylo ze jsem jim mohl na dalku neco poslat nez skonci skola), jelikoz asi se jim lepsi tak plati v ulicich za zbozi. Deti mame 7 (dve zemreli a ted 5 skoncilo v karantene) jelikoz se radi mnozime a manzelka to tak rada :D Jen nas to poucilo, nyni uz deti budou nosit zase hotovost a kdyz se umi branit tak pripadneho banditu preperou :)
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Lenka_2 5. 3. 2019 15:58

A ještě uznaj, že 25 litrů je fakt moc, tak mi to vždycky zase vrátěj. Holt jsou slušně vychovaný.
Lenka_2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mareka 5. 3. 2019 16:13

Když mi zablokovali karty, požadovali "jen" doložení zaměstnání a pohybů na účtu, kterými jsem dobíjel CK. Žádný požadavek na důvody, proč jsem je takto používal.

Oboje jsem doložil a čekám na reakci.
mareka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ROlda78 5. 3. 2019 16:21

jak dlouho už čekáte, než se dámy vyjádří k zaslaným podkladům?
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kolem.jdouci 5. 3. 2019 16:46

Já čekám od 22.2., odpověď jsem o víkendu urgoval a stále nic...
Kolem.jdouci
Nadšenec

Odeslat příspěvekod dr._lukas 6. 3. 2019 17:20

Ať si je klidně zruší, když jim to dělá dobře, ale ať navalí zpátky peníze za karty.

Jinak, když už jsme u Čobky, dnes jsem četl novinku, že ruší směnárenskou činnost..
dr._lukas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod minarjo 6. 3. 2019 22:17

To nenavalí i kdyby chtěli, nedovolují jim to současné obchodní podmínky Cool karet :) (poplatek za jejich pořízení je zkrátka nevratný).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod ripper6 6. 3. 2019 22:28

minarjo: vsak taky nikdo normalni takovou kartu za kilo nekoupi, a nebude za dalsi poplatek dobijet... :D To jsou karty urcene jedine pro lidi jako jsou zde na jisty jejich specificka pouzivani.
Pro dite to neni, jednak z psychologickeho hlediska a pro starsi taky ne, pac ty uz maj nekde student konto a nebudou pouzivat tenhle nesmysl. Vsak to taky rychle skoncilo, postupne konci a jsou jinde velke poplatky...
...jestli jeste funguje ten FreePay Solution, asi jo ale cena je toho hrozna. A kdo normal to koupi? Leda podvodnik a smazka z ulice :)
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod čulibrk 8. 3. 2019 12:34

Kolem.jdouci píše:Já čekám od 22.2., odpověď jsem o víkendu urgoval a stále nic...


Jsem na tom stejně, urgoval jsem předevčírem a holky stále spí. Takhle je mohou "dočasně" blokovat až do jejich expirace. :-|
čulibrk
Diskutér
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků