Revolut

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 9. 3. 2019 01:22

Revolut je skvělý, že podporuje desítky různých měn, a pokud se člověk naučí respektovat pár jeho omezení (víkend), nejde to dělat o moc lépe. Z lidí v mém kontakt listu jej má 60 celkem, a zde se dají dělat okamžité převody třeba v sobotu ve dvě hodiny ráno... Kdykoliv se dá dobíjet i z kreditky. U placených tarifů má člověk zdarma až 5 karet, ty se dají různě nastavit pro lepší bezpečnost. Takže karta jen pro online, jen pro hotel, atd. A po dovolené uzamknout. A v Metal plánu je i ATM už snesitelných 16500 Kč. Pojištění telefonu mají za dobrou cenu mimochodem. Celkově mraky služeb zdarma či za dobrou cenu. Nevidím konkurenci, popravdě, což je škoda, hodila by se.
Radek.Hulan
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod curvecardik 9. 3. 2019 09:29

Bože, kolík ti dali, že plácáš nesmysly o kartě jen na hotel. To že lidem blokují peníze, ruší účty, převod trvá do ČR 3 dny a v Asii nanic.
curvecardik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 9. 3. 2019 09:38

Jasně, karta jen na hotel.
Skvělá věc.
Je mi ale jasné, že lidi obecně nechápou a nerozumí bezpečnosti, ale to je jejich problém :)

Uděláš rezervaci hotelu na Bookingu, číslo karty jde hotelu emailem a válí se na recepci. Kdokoliv si je může opsat a použít. Třeba v Asii občas neznáš místní prostředí a kam si můžeš dovolit kartu strčit, její kopie je mnohem častější jak v Evropě (snad srovnatelné s jižní Evropu, Itálie a pod).

V Revolutu mám 5 karet, jednu používám jen na online (věci co platím v €), druhou jen na ATM (odemknu před výběrem a pak zamknu), třetí na fyzické platby s PINem, pak je tam disposable co posílám na rezervace hotelů. A "online only" pro věci jako Google Pay.

Když toto prováže člověk na velmi dobré (byť ne víkendově) kurzy, nevidím jak levněji + bezpečnějí cestovat.

Pak jsou věci jako posílání peněz na účet, máš CZK v ČR, potřebuješ zaplatit fakturu v EUR do zahraničí, přes Revolut je převod zdarma a rychlý. A je to služba, za kterou si řada českých bank řekne i o stokoruny (ne všechny, ale spousta z nich).

Když si vezmeš jednu dobrou kreditku z ČR, tohoto rozhodně nedocíláš.
Revolut je dost unikátní v tom, co nabízí.
A jak říkám, bohužel, konkurence by se hodila :)
Radek.Hulan
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod goropes 9. 3. 2019 09:46

ano, jsem moc rád, že Revolut mám, je to bezpochyby užitečná služba.
Nicméně k dokonalosti má daleko.
Za sebe vidím taky negativa a nějaký prostor pro zlepšení:
- zmíněné přirážky o víkendu (daleko nad rámec běžného kolísání kurzů), a u mnoha méně obvyklých měn i mimo víkend a nad rámec procent, které si Revolut sám stanovil, pak jsou mnohem výhodnější jiné karty
- poměrně časté kontroly a vyžadování dalších ověření identity, příjmu, původu peněz, blokování některých převodů z pseudobezpečnostních důvodů (spíš boj proti konkurenci)
- neexistence přehledného rozhraní pro klasické PC (ala internet banking)
- neexistence klasického pdf výpisu se všemi detaily o transakcích (jako z banky)
- neexistence lokálních CZK účtů, s tím spojená pomalost transakcí vůči českým bankám
- nemožnost zvolit si typ karty (visa/mastercard/meastro.. umí všechny, ale nemůžeš si vybrat)
- karty Revolut jsou blokované pro tankování na automatických benzínkých v zahraničí
- žádný cashback nebo program odměn
- airport lounges za naprosto nekonkurenceschopné a směšné ceny
- karty se tváří jako vedené v GBP i když máš jako default měnu CZK, z toho plynoucí poplatky za výběr u některých bankomatů a nucené nabídky DCC u některých obchodníků
goropes
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 9. 3. 2019 10:21

Program odměn existuje, pro Metal program, v Asii 1% zpět, v EU pak 0.1%.
A ani cena cca €150 / rok není šílená.
https://www.revolut.com/our-pricing-plans

PC rozhraní asi nebude, jde to mimo filosofii.

Ono je docela běžné, že za karty se platí.
Třeba nejlepší kreditky stojí v USA kolem $500 / ročně:
https://thewirecutter.com/money/credit- ... t-airline/

U Revolutu je fajn, že (kromě limitů ATM) je i basic zdarma karta dobře použitelná.
Radek.Hulan
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod stepano 9. 3. 2019 10:38

Díky mBank a její debetce Svět si říkám jestli má smysl si Revolut pořizovat... Potřebuji víceměné jen výhodně občas vybrat hotovost v zahraničí, a říkám si jestli Revolut není tak trochu kanón na vrabce. Co myslíte?
stepano
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 9. 3. 2019 10:51

To je dobrá karta.
Paradox pro mBank, známou pro nejhorší kurzy vůbec :)
Radek.Hulan
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kolem.jdouci 9. 3. 2019 11:45

Radek.Hulan píše:Revolut je skvělý, že podporuje desítky různých měn, a pokud se člověk naučí respektovat pár jeho omezení (víkend), nejde to dělat o moc lépe. Z lidí v mém kontakt listu jej má 60 celkem, a zde se dají dělat okamžité převody třeba v sobotu ve dvě hodiny ráno... Kdykoliv se dá dobíjet i z kreditky. U placených tarifů má člověk zdarma až 5 karet, ty se dají různě nastavit pro lepší bezpečnost. Takže karta jen pro online, jen pro hotel, atd. A po dovolené uzamknout. A v Metal plánu je i ATM už snesitelných 16500 Kč. Pojištění telefonu mají za dobrou cenu mimochodem. Celkově mraky služeb zdarma či za dobrou cenu. Nevidím konkurenci, popravdě, což je škoda, hodila by se.


Ty budeš fakt trochu "jednodušší", že?
Radek.Hulan píše:Je hezké, že si Revolut získává fanatické příznivce :)

Revolut je totiž Prepaid, musí se dobíjet, v Thajsku je dražší jak moje česká banka, na ATM se nehodí, a nedá se s ním někde zaplatit (protože je prepaid). V Americe vyloženě průser.

A limit na výběr 1500 NOK na měsíc bez poplatků je prostě směšný, to mu nebude stačit.

To jen poznatky z *dvouleté* praxe..


Radek.Hulan píše:Ty "prémiové" a metal karty mi připadají jako pěkný ojeb ;) Nepoužitelné pojištění, a zvýšení free ATM z 200 na 400/600 liber, když většina slušných bank má free ATM bez limitů? To přece nedává smysl. A tahat těžkou kartu? Hm.


Radek.Hulan píše:Revolut je fajn pro drobné pohyby, třeba si na něj napojit Spotify, Netflix a další předplatná a těch pár EUR převádět v dobrém kurzu. A je fajn pro rychlé placení telefonem (Google Pay), v pozadí auto top-up z české kreditky.

Ale pořizovat si od nich "prémiovou" Metal kartu, která nic prémiového neumí, protože i základní účet má zásadní problémy a nejasnosti, to je fakt jen póza.
Kolem.jdouci
Nadšenec

Odeslat příspěvekod xls 9. 3. 2019 13:27

stepano píše:Díky mBank a její debetce Svět si říkám jestli má smysl si Revolut pořizovat... Potřebuji víceměné jen výhodně občas vybrat hotovost v zahraničí, a říkám si jestli Revolut není tak trochu kanón na vrabce. Co myslíte?


Když jsem včera tu debetku Svět viděl, tak vypadá velice rozumně, určitě si ji udělám. Na rozdíl od Revolutu to vypadá dobré kurzy vždy a všude, bez množstevních omezení, jednoduché podmínky.

Jinak u placené karty "pár omezení" a "ATM už snesitelných 16500 Kč" zní jako dobrý vtip. Hlavně že je to měsíční limit!!!

To opravdu vypadá, že tady má Curve a Revolut pár podplacených podporovatelů, kteří je tady vychvalují, jak je to cool. Což by bylo dost těžko, i kdyby to na 100% fungovalo. Já teda po světě jezdím jen pár měsíců v roce, platím i přijímám různé zahraniční platby, měním dost velké objemy, ale na těchto demoslužbách jsem nenašel nic, aby to stálo za zřízení.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod retron 9. 3. 2019 15:01

mBank svět je dobrá jako debetka, ale pořád je tam minimalne 0,2% spread, tzn. daleko lepsi je HB kreditka pripadne UCB MC kreditka, pripadne Curve nebo Revolut
retron
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 9. 3. 2019 15:41

stepano píše:Díky mBank a její debetce Svět si říkám jestli má smysl si Revolut pořizovat... Potřebuji víceměné jen výhodně občas vybrat hotovost v zahraničí, a říkám si jestli Revolut není tak trochu kanón na vrabce. Co myslíte?

Kvůli nizkým limitům a víkendové přirážce se na tento způsob použití Revolut nehodí. Uvažoval bych spíše o nějaké kartě z nabídky českých bank.
Jedním z řešení by mohly být kreditky Hello s aktivovanou výhodou "výběr (tuším nad 1000 Kč) v zahraničí zdarma". Zde je ale potřeba karty "přebíjet", protože vybraná částka se ihned úročí a aby byla karta zdarma, nesmí na konci měsíce na ní být záporný zůstatek.

Z "bezúdržbových" karet bych uvažoval asi o Richee. Nemá úplně nejlepší kurzy (ale lepší, než bankovní průměr) a výběr v zahraničí zdarma. Krom toho je zůstatek úročen 1,5 %.

Na Velikonoce se chystám do Irska, tak schválně porovnám Hello, Richee, mBank svět. Předpokládám výsledek v pořadí Hello, mBank, Richee s nevelkými odstupy. Na druhou stranu mBank už prostě nevěřím a podmínky má nastavené tak, že svoji marži může kdykoliv zvýšit na 2 %.

-- 9. 3. 2019 15:44 --

xls píše:o opravdu vypadá, že tady má Curve a Revolut pár podplacených podporovatelů, kteří je tady vychvalují, jak je to cool. Což by bylo dost těžko, i kdyby to na 100% fungovalo. Já teda po světě jezdím jen pár měsíců v roce, platím i přijímám různé zahraniční platby, měním dost velké objemy, ale na těchto demoslužbách jsem nenašel nic, aby to stálo za zřízení.

hlavně je jen otázkou času, kdy jak Curve tak Revolut po dostažení určitého tržního podílu budou chtít realizovat zisky a tak budou zavádět různé "servisní poplatky", ostatně některé už zavedeny jsou.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xls 9. 3. 2019 16:06

HB je dobrá, ale při výběru z bankomatu je tam poplatek, takže debetka s dobrý kurzem je univerzálnější. mB taky nevěřím, ale pro tuhle kartu mají ten web mimořádně přehledný s veškerými možnými kurzy. Richee mi přijde ještě horší než mB, toho se mi ani přes opakovanou snahu a kontaktování banky nepodařilo vůbec zřídit.

Jinak teď jsem řešil delší cestu ve více lidech do Asie, tam počítám pro výběry (řádově 100 KKč) debetka UCB, jako záloha KK HB, on-line placení nějakého ubytování a dopravy taky KK HB. Na a k tomu nějaké USD v hotovosti na Kambodžu.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 9. 3. 2019 16:13

Však jsem psal u kreditky HB nastavit "výběr v zahraničí zdarma", ale přijde se tím o 1 % bonus z plateb. Pro mne je výhodnější ten bonus, ale někdo využije třeba tu první možnost
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 9. 3. 2019 17:16

To, že Revolut může cokoliv zpoplatnit je jasné.
Nebo prostě jen zhorší kurzy a nechá si 0.5% - 1% i na běžných měnách, aby se uživil.
Tak člověk půjde jinam. :)

Stejně byla chvíli zajímavá Curve, a dnes je absolutně o ničem.

Taky to není banka (a toto je hlavní výhrada).
Respektive, mají bankovní licenci, ale současné účty nejsou pojištěné dle zákona o bankách.

Takže pokud je člověk chápe jako (dočasné?) řešení, kde má peníze průtokově, dobije, smění, zaplatí / vybere, to vše během 5 sekund, jsou výborní.

Já nechci jednu hlavní kreditku / debitku používat všude. To není bezpečné.

A navíc, používá je spousta známých.

Nevím kde jinde mohu dělat okamžité platby 60 známým (a oni mě):

20190309_171337.jpg
Radek.Hulan
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 9. 3. 2019 17:53

Revolut se vyplatí pro velmi specifické použití a to ještě nejspíše dočasně.

Pro "bfu" bude výhodnější kreditka s dobrými kurzy (třeba Hello) kombinovaná s nějakou debetkou s ne úplně špatnými kurzy. Takže třeba kombinace Hello + mBank. Bude tím mít karty obou asociací, v případě, že banka jednu kartu zablokuje (sežere mu ji bankomat, ztratí ji) bude mít druhou, výběry z bankomatu zdarma, při platbách 1 % vratka, nenáročné na "management".

Ano, pak jsou ti, kdo používají služby nadstandardně (nestandardně). Tento týden mi přišly 2 nové karty, tak jsem si to schválně spočítal, aktuálně mám 24 platebních karet (19 MC, 5 Visa), od bank mám různé bonusy, ať nefinannční (vstupy do salonků, concierge, cestovní pojištění), tak finanční (bonusy za platby kartou), jenže já nejsem typický klient.

Revolutku nemám, protože mně by se nevyplatila - to, co nabízí, mám pokryté jinými produkty a navíc mi vadí ta hrozba blokace, což se do budoucna bude stávat nejspíše stále častěji. Představa, že mi v zahraničí karta najednou přestane fungovat a zablokuje mi prostředky na ní - to by mi na klidu nepřidalo. Ale nikomu to neberu, každý si své portfolio postaví z produktů které zná, důvěřuje jim a považuje je za výhodné (což ne vždy ladí s realitou, kolikrát mají lidé nevhodné/nevýhodné produkty a neví o tom).

Mně se nelíbí nekritické adorování jakéhokoliv produktu a zamlčování (ať už z nevědomosti nebo prostě proto, že z toho má provize) negativ.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků