Revolut

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod alfas123 16. 3. 2019 11:45

Ma niekto skusenosti, ktore bankomaty v USA nevyzaduju poplatky za vyber?
alfas123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod retron 16. 3. 2019 11:59

tak z mé zkušenosti se 99,9% věcí dá platit přímo kartou, vč. valet parkingu nebo street food atd. Většina bankomatů bank, Bank of America je jistota, jen pozor na takove ty solo ATM obvykle v rohu obchodu.
retron
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 16. 3. 2019 12:41

Mr.Scully píše:Zdůrazňoval jsem, že jsou to naprosto legální a daněné příjmy, ale jsou od platební brány (CCBill), která slouží převážně pro adult weby a nevím, jestli se Transferwise nebude dívat nějak blbě v tom smyslu, že to třeba považuje za neetické nebo tak něco. Proto mě zajímalo, jestli má někdo zkušenosti s tím, co Transferwise chtěl za doložení dokumentů (max. nějaká smlouva s tou payment gate asi je, jinak nic).


Tak kamarád to vyzkoušel a prý hned pohořel :D Jakmile Transferwise zjistil, že USD příjmy jsou z americké platební brány, která slouží převážně pro adult weby, tak vůbec ho nezajímalo, že peníze jsou legální a daněné, prostě řekl "příjmy neetického charakteru" a okamžitě zrušil (business) konto. Okamžitě. Bez varování nebo jakéhokoliv čekání :D Takže třeba se někomu bude tahle informace do budoucna hodit.

Mně se tyhle služby (Transferwise i Revolut) hrozně líbí, ale je tam prostě riziko, že se člověk znelíbí a následně není moc kde si stěžovat a už vůbec ne něčeho dosáhnout... Já to třeba používám jen na placení za věci na ebay, ale mít to zakomponované do podnikání bych nerisknul.
Mr.Scully
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod alfas123 16. 3. 2019 12:47

retron píše:tak z mé zkušenosti se 99,9% věcí dá platit přímo kartou, vč. valet parkingu nebo street food atd. Většina bankomatů bank, Bank of America je jistota, jen pozor na takove ty solo ATM obvykle v rohu obchodu.

Bank of America chcela 3 dolare. Viem, ze sa da platit kartou, napr.valet parking chce k platbe kartou obvykle prirazku. Takze neriesim preco potrebujem cash, ale ktory ATM vyda bez poplatku :-)
alfas123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 16. 3. 2019 14:59

Dolary bych si vezl odsud. U Arabů se dají koupit velmi výhodně (několik haléřů od středu), na takový kurz se s většinou karet nedostaneš. Já to plánuji stejně (většinu platit kartou s dobrým kurzem a na hotovostní výdaje si vézt peníze odsud)
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod alfas123 16. 3. 2019 15:21

Patrik, ako som písal, toto neriešim. Riešim ktoré ATM neúčtuje poplatok. Prosím o radu
alfas123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod tomasfinance 16. 3. 2019 22:11

Tak mi blokli Revolut. Nabíjel jsem hodně kreditkou. A teď po mě chtěli source of income. Jako že chtějí buď potvrzení o salary nebo loan agreement. Tak jsem jim poslal smlouvu o kreditce (což podle mě je úvěr) a nějaké pohyby z internetového bankovnictví z kreditky. Ale oni mi napsali, že credit card is not enough...Prý chtějí poslední výplatní pásky, nebo daňové přiznání, ale to bych musel pohledat. Zajímavé je, že platit kartou jde. Mám takový pocit, že jim nejde o ani tak o praní špinavých peněz jako spíš o to, že si kartičku zadarmo dobíjím a oni z toho možná platí nějaké poplatky a nic moc z toho asi nemají.. Ale nevím, nechápu, proč to neřeknou na rovinu, nebo tam nějaké poplatky za dobíjení nezavedou.. Tak uvidím, zda mi to někdy odblokujou. Jako peníze z toho dostanu, když s tím budu platit (vybrat nevím, jestli půjde). Asi to přestanu používat jako bezúročnou půjčku, ale jako konvertor na peníze a posílání peněz do zahraničí bych to rád používal.
tomasfinance
Návštěvník

Odeslat příspěvekod čulibrk 16. 3. 2019 22:49

Vítej v klubu, tak si příprav 3 výplatní pásky a příprav se na velmi nepříjemný policejní výslech na chatu v AJ. Nemají rádi, respektive zakazují točení přes kreditky. Přesáhl jsi určitý limit, o kterým ti budou lhát, že neexistuje.
čulibrk
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod alfas123 16. 3. 2019 23:30

Ten limit je odhadom kolko, culibrk?
alfas123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 16. 3. 2019 23:38

alfas123 píše:Ten limit je odhadom kolko, culibrk?

Jsou to deseti až statisíce, ale u každého je to jinak.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod čulibrk 16. 3. 2019 23:52

Zlatá Curve Card, kde člověk vidí svůj limit den/měsíc/rok.
čulibrk
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tomasfinance 17. 3. 2019 00:01

A Curve card funguje jak? To je jako Revolut? Kde se to získává? Jsou tam poplatky? Dají se tam vyhodne dělat platby do zahraničí? Dik
tomasfinance
Návštěvník

Odeslat příspěvekod retron 17. 3. 2019 00:10

Curve.app
funguje jako jedna karta pro všechny
na platby do zahraničí to není, ale je to na platby přímo Curve kartou
nainstaluješ aplikaci objednáš kartu, která by měla přijít do týdne následně si do aplikace přidáš všechny karty, které máš. Pak si v aplikaci vybereš "aktivní" kartu, která bude při platbě Curve kartou naúčtována. Curve má obvykle ještě lepší kurzy než Revolut, i než čistý MasterCard v týdnu, o víkendu je tam přirážka. Pokud chceš aktivační bonus, napiš mi zprávu.
retron
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod alfas123 17. 3. 2019 00:23

Alebo pouzi link v mojom podpise.
:-)

Obe sluzby sa daju kombinovat, Curve ma v zahranici asi lepsiu akceptaciu ako ceske karty, hoci na ebay som ako host zaplatil na x-ty pokus, ked som pouzil revolut. Kazda sluzba ma nieco do seba...
alfas123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod robbert 17. 3. 2019 15:56

Revolut teď chce nové ověření v souvislosti s Brexitem. Máte to taky tak? Jinak jsem se vrátil z dovolené v Itálii, kde jsem používal k platbam jen Revolut ku. Bylo to poprvé, co jsem byl v cizině, co jí mám. Dobijeno běžnou debetní kartou z několika bank. Obrat byl sestimistny a žádný problém s nabíjením a ověřováním příjmu nebyl.
Mé příspěvky vyjadřují mé názory. Chcete se mnou nesouhlasit? Můžete, ale to je asi vše, co můžete.

Bože, dej mi sílu, abych změnil, co změnit mohu, dej mi trpělivost, abych snesl to, co změnit nemohu, dej mi moudrost, abych to od sebe rozeznal.
Nekácet!
robbert
Návštěvník
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků