Nabídka účtu MŮJ účet GOLD zdarma x prémiový účet ČSOB

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod anonymni 14. 4. 2019 02:26

Zdravím a potřebuji poradit.

Využívám aktuálně službu od ČSOB Premium, kde mám od banky veden prémiový účet, vydanou kartu VISA Infinitive s pojištění platební karty v nejvyšší variantě a výběru z bankomatů zdarma po celém světe a 1 výběr na České poště zdarma.
Jelikož nemám kreditní kartu, tak nemám vstupy do salónků zdarma a současně cestovní pojištění, jelikož toto u normální debetní karty není nijak navázáno.
Současně mám od nich zdarma ještě - Pojištění občanské odpovědnosti zdarma v nejvyšší variantě.
V ČSOB mám uloženo zhruba kolem cca. 960 000 Kč a i tak mi tenkrát byla tato služba nabídnuta, požadovaný příjem rozhodně neplním, hypotéku také nemám. V budoucnu plánuji mít v ČSOB o trochu méně peněz.
Těžko řící, zda mě bude nadále tato služba poskytována, ale zatím je to v pohodě.



Minulý týden jsem byl vyřizovat nějakou záležitost v Komerční bance a byl mě zcela zdarma nabídnout účet Můj účet GOLD, kde bych měl 100% slevu na vedení účtu na dobu 3. let.
Podmínkou by bylo aktivní využívání účtu a případné nějaké produkty banky.
Jako výhoda by bylo k debetní zlaté kartě automatické cestovní pojištění,nonstop asistenční služby pro motoristy v ČR a v celé Evropě ( práce technika 1. hod. zdarma, odtah do 50 km zdarma) a výběry ze všech bankomatů po celém světe zdarma.
Účet neobsahuje pojištění platební karty Merlin.


Chci se zeptat, zda se mě dle vašeho názoru vyplatí přejít z ČSOB do KB na tento účet?
Má někdo od KB účet GOLD také zdarma a jak jste s jejich služby spokojeni?
anonymni

Odeslat příspěvekod MiASX 14. 4. 2019 03:15

Nevyplati.
MiASX
Nadšenec

Odeslat příspěvekod anonymni 14. 4. 2019 03:26

Takže je ČSOB určitě lepší jako banka, než přejít do KB a.s.?

V čem konkrétně je nabídka KB a.s. špatná?
anonymni

Odeslat příspěvekod chnapka_cz 14. 4. 2019 07:02

Nevyplati.
chnapka_cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MiASX 14. 4. 2019 07:06

CSOB i KB stoji oboje za *****.
MiASX
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ROlda78 14. 4. 2019 10:32

klidně si udělej i Gold účet a měj oba
ono spíše záleží, co je myšleno tím "Podmínkou by bylo aktivní využívání účtu a případné nějaké produkty banky."
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod anonymni 14. 4. 2019 16:01

MiASX píše:CSOB i KB stoji oboje za *****.

Když je čsob či KB špatná banka a jiné jsou lepší, jakou by jsi doporučil?

-- 14. 4. 2019 16:10 --

ROlda78 píše:klidně si udělej i Gold účet a měj oba
ono spíše záleží, co je myšleno tím "Podmínkou by bylo aktivní využívání účtu a případné nějaké produkty banky."


Určitě si GOLD zdarma asi udělám. Z z KB mě budou v pondělí či úterý volat. Bankéřem říkala, aby na účet chodil plat, byly výběry kartou, příkazy k úhradě, využil spořící účet, měl i investice do fondů a možná někdy převedl i penzijní fond, ale to není nutné. Dokonce mi daji
číslo účtu na přání, cestovní pojištění a asist. služby pro auto. Nevim, jak se asistence vyplatí, je tam práce 1. hodinu zdarma a odtáhnutí do 50 km zdarma do servisu. Tak nevim.

-- 14. 4. 2019 16:11 --

chnapka_cz píše:Nevyplati.

V čem konkrétně?
anonymni

Odeslat příspěvekod ROlda78 14. 4. 2019 17:02

všechny podmínky ok, ale ty fondy..
na tom si vyberou ten odpuštěný poplatek, takže za mě o ničem (pokud budou trvat na investicích)
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Delitzsch 14. 4. 2019 18:08

MůjÚčet Gold není "prémiový" účet. Má výrazně horší cestovní pojištění, nemá žádná hodnotná doplňková pojištění v ceně, není osobní asistent ani salonky. Jediný reálný přínos je to autopojištění (v rámci debetní karty Gold), což lze ale zajistit i jiným způsobem. Spořící účty mají nízké úrokové sazby a investice z hlediska nákladů nic moc. KB je jistě solidní banka, má kvalitní internetové a mobilní bankovnictví, podporuje nejnovější technologie (např. NFC placení). Nechat si oba účty znamená přeposílat peníze do ČSOB, což budou ještě chvíli tolerovat, než začnou kultivovat klienstké portfolio. Je třeba to zvážit s výhledem do budoucna.
Delitzsch
Diskutér

Odeslat příspěvekod anonymni 14. 4. 2019 18:43

Delitzsch píše:MůjÚčet Gold není "prémiový" účet. Má výrazně horší cestovní pojištění, nemá žádná hodnotná doplňková pojištění v ceně, není osobní asistent ani salonky. Jediný reálný přínos je to autopojištění (v rámci debetní karty Gold), což lze ale zajistit i jiným způsobem. Spořící účty mají nízké úrokové sazby a investice z hlediska nákladů nic moc. KB je jistě solidní banka, má kvalitní internetové a mobilní bankovnictví, podporuje nejnovější technologie (např. NFC placení). Nechat si oba účty znamená přeposílat peníze do ČSOB, což budou ještě chvíli tolerovat, než začnou kultivovat klienstké portfolio. Je třeba to zvážit s výhledem do budoucna.


Plně chápu, co píšete čsob Premium je výhodnější. Uložit třeba 1,5 mil Kč jde určitě jinam, než do fondů ČSOB či na spořící účet. V Přeposilat se mi tam nic nechce.

U Čsob mám výjimku, kdy neinvestuji do fondů a s 920 tis Kč mám Premium účet zdarma.zatim mi někdo nevolám, ze mi to někdo ruší. Pořad mě cpou do fondů.

U Kb mě cestovní pojištění stačí, jezdím jen do okolních států, letadlem nejezdim vůbec. Asistenční služby nejsou špatné.
U KB je výhoda, ze nevyžadují žádný příjem, dobré bankovnictví.
Musím zjistit, zda u účtu GOLD nebude KB vyžadovat investice do fondú, jinak by to bylo
OK.
Převedl bych si tam penzijní fond, případně stavebko a zřídil pojištění domácnosti.

Jaký na to mate názor?
Co by jste udělal ve vašem případě?

Díky za reakci.
anonymni

Odeslat příspěvekod doonio 14. 4. 2019 19:13

Tak já můžu srovnat - jelikož mám oba účty, napřed jsem měl Gold (chtěl jsem od KB odejít, ale vnutili mi ho, ať neodcházím...tou dobou, jsem si řekl OK, proč ne. To cestovní pojištění je takový slabší průměr (to co nabízejí k běžným účtům za cestovko - s tím bych se bál vyjet za hranice). Hodně cestuji, tzn. i ty vstupy do salónku v Praze/Vídni se hodili. Výběry v ČR zdarma byl taky příjemný bonus.

Ale ČSOB Premium je ještě o kus dál - to cestovko je už takový solidní základ, se kterým jsem se nebál ani do Ameriky, salónky jsou stejný jako u KB (Praha/Vídeň gratis) + má člověk ještě 4x vstupy na PP kdekoliv po světě. Ještě k tomu pojištění dle výběru - já mám odpovědnost. Nicméně, pokud máš možnost mít oba, proč ne, mě KB končí tento rok, tak uvidím, jestli mi znovu odpustí poplatek, pokud NE, tak ruším, za ty 2000 to není žádný vývar.

Co mě štve u obou "prémiových" účtu, tak ani jeden neumí lepší kurzy pro zahraniční platby a u obou jsou SEPA platby solidně zpoplatněný, tzn. i když ČSOB nabízí zdarma EUR účet, tak příchozí SEPA platba je za pár stovek, kurz při platbě v zahraničí je taky na hony vzdálen např. Revolutu. Tzn. pro české platby jsou účty OK, ale pro zahraniční použití, nepoužitelný (nebo spíš, jsou levnější varianty a zdarma)
doonio
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Delitzsch 14. 4. 2019 19:22

kamarad.michal: ČSOB Premium obsahuje více služeb než MůjÚčet Gold. Ale nepochybně i účet s méně službami si může najít své klienty. Nabídku na MůjÚčet Gold zdarma jsem v minulosti dostal, byla podmíněna investicemi nebo úvěrovými produkty, obojí ve větším rozsahu. Nevyužil jsem tuto nabídku. ČSOB Premium mi vyhovuje více. Moje doporučení pro Vás je nejednat impulzivně. Vhodné je dlouhé přechodné období, kdy každý zásadní krok učiníte s rozvahou. To platí hlavně pro převod penzijního spoření.
Delitzsch
Diskutér

Odeslat příspěvekod dr._lukas 14. 4. 2019 20:03

Měl jsem obojí, teď mám ČSOB Premium a u KB účet plus a dokud nedojde k plnění z pojištění, tak rozdíl nepoznáš.
dr._lukas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod cz01 14. 4. 2019 21:15

kamarad.michal píše:
Minulý týden jsem byl vyřizovat nějakou záležitost v Komerční bance a byl mě zcela zdarma nabídnout účet Můj účet GOLD, kde bych měl 100% slevu na vedení účtu na dobu 3. let.
Podmínkou by bylo aktivní využívání účtu a případné nějaké produkty banky.

Jak už padnulo, podílové fondy budou u KB na delší horizont pměrně drahá záležitost (jinde to bude podobné), ale další zásadní otázka je, co bude po 3 letech? Prodlouží? Neprodlouží? Nebudou chtít uvrtávat do dalších produktů? Bude ti to za to stát?

Tzn. pokud by to bylo bez podmínek, nebo za přijatelných můžeš mít u KB Gold účet na zkoušku a uvidíš společně s ČSOB. Obecně je ČSOB lepší - nabízí více muziky, dá se sehnat oficiálně při splnění podmínek grátis. Pokud podmínky neplníš (zatím tolerují) a nechceš přeposílat (chápu), tak je to otázka, zda si ho dokážeš dlouhodobě udržet, ale nikdo nikdy neví, zda nezmění podmínky a nestane se to nepoužitelným.

Skoro lepší by bylo, pokud chceš investovat (viz tlačení u KB) třeba investovat přes Patrii a jejich pravidelné investování, asi to bude výhodnější, než u KB viz https://www.patria-direct.cz/etf. Pokud budeš zvažovat KB hodně se chválí fond https://www.amundi-kb.cz/fondy/detail/LU1049757393 a to především díky nízkému správnímu poplatku na podílové fondy.

Jinak ČSOB Premium by se mělo spíše srovnávat s KB Top Nabídka (při splnění majetkové, nebo obratové podmínky oficiálně zdarma).
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod anonymni 15. 4. 2019 08:29

Je to tak, že KB - Můj účet GOLD má horší cestovní pojištění, ale já do zahraničí moc nejezdím, takže to bych neviděl zas takový problém.
Více by se mi hodilo to autopojištění. Spořící účty, jsou také nízské, skoro jako u ČSOB.
Jen u ČSOB je výhoda, že při investici do fondů je tam ten Duo Profit Plus s 2,3% úrokem a podobně to má KB s 2% úrokem.
Co oceňuji na KB je, že má velmi dobré internetové bankovnictví a mobilní bankovnictví a podporuje NFC placení atd.
Jelikož mám v ČSOB cca. přes 900 tis. Kč a nemám požad. bilianč. sumu 1,50 mil. Kč, tak zatím mi to ČSOB dává bez poplatku. Jsou asi rádi, že mají klienty.
U KB musím zjistit, co u toho GOLD účtu budou všechno požadovat, abych ho měl zdarma a nemusel to pořád řešit.
anonymni

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků