Česká pošta s.p.

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod muf2muf 10. 4. 2019 21:07

Ahoj. Rád bych se zeptal nějakého experta na poštovní problematiku. :-)
Každý měsíc mi má přijít balíček z Japonska. První tři přišly bez problémů za 2-4 týdny po odeslání. Další dva ovšem zatím nedorazily, ačkoliv odesílatel mě o jejich odeslání informoval. Bohužel zásilky nemají žádné podací číslo, resp. neznám ho. Klíčí ve mně podezření, že se balíčky hormadí kdesi na české straně. Existuje nějaký způsob, jak se jich dopátrat pouze na základě znalosti příjemce a odesílatele?
muf2muf
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MiASX 11. 4. 2019 04:31

Ne, v CR urcite ne.
MiASX
Nadšenec

Odeslat příspěvekod drkarel 11. 4. 2019 05:41

Nemůžou být zadrženy na celnici? Zkusil bych pátrat tam.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 11. 4. 2019 06:53

Může se stát cokoliv, pokud nemá balíček podací číslo, tak nelze dohledat a klidně se může ztratit kdekoliv po cestě, nemusí za to moct zrovna Česká pošta.

Ale zkusil bych napsat na info@post.cz s maximem tobě známých údajů, třeba by poradili.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 11. 4. 2019 07:13

muf2muf píše:Klíčí ve mně podezření, že se balíčky hormadí kdesi na české straně.

Bych řekl, že je to spíš jistota než podezření. Někdy v půlce února jsem objednával na Aliexpressu 8 věcí. První balíček dorazil po 14 dnech, další po 3 týdnech, 4 dorazily, zřejmě čirou náhodou, najednou předevčírem a dva nedorazily dodnes. Přitom dnes je poslední den, kdy měly být všechny doručeny.
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod redhaven 6. 5. 2019 17:00

Nový systém ČP s určováním ceny dle rozměrů má vážné trhliny...tedy jejich kalkulátor na webu, spočítal mě "M" s dobírkou "do ruky" 264Kč, na poště jsem platil ale 229Kč....je pravda že u těchto balíků jsou levnější než když jeli na váhu 295Kč...ted jde poslat klidně za tuto cenu kovadlinu nebo vzpěračkou činku... :tleskani
redhaven
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 16. 5. 2019 11:49

Česká pošta je fakt boží. Dnes mně v práci na recepci dali Oznámení o příchodu zásilky, kde se píše, že nebyl výjimečně vykonán pokus o dodání z důvodu: Překážka na straně pošty...

Telefonní číslo na oznámení už hodinu nikdo nebere, tož píšu stížnost s tím, že trvám na doručení, nemíním si jet vyzvedávat zásilku MHDčkem někam do horoucích pekel...

-- 16. 5. 2019 11:54 --

redhaven píše:ted jde poslat klidně za tuto cenu kovadlinu nebo vzpěračkou činku... :tleskani

Nebere pošta zásilky jen do 15 kg ;-)?
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 16. 5. 2019 12:00

Běžně do 30 kg, musí být ale uzpůsoben (ucha, provázek) k manipulaci 2 osobami.
Smluvní odesílatelé mohou posílat do 50 kg.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xls 16. 5. 2019 12:05

Jo, to je normální - pošta se teď zabývá zvyšování mezd, na nějaké poskytování už zaplacených služeb dojde možná tak po roce 2040.

Mně taky měli minulý týden doručit zásilku (sušák), tak mi v úterý volají, že se jim nevejde do auta, že to nechají k vyzvednutí na poště. Tak jsem jim vysvětlil, že mně to vůbec nezajímá, že jsem si právě kvůli rozměrů objednal doručení, tak jsem se nakonec domluvili, že za 2 dny budou mít nějaké větší auto, tak to přivezou (a přivezli).

Pokrok ale nezastavíš, tak mi hned po telefonátu přišla smska a mail, že pokus o doručení nevyšel, že jsem nebyl doma. Prostě tuhle firmu musí řídit banda naprostých ignorantů.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod vlazy 16. 5. 2019 16:00

Já v místě mého bydliště s doručováním zásilek českou poštou problémy nemám. Je to asi jak kde. Pokud ale balík do ruky nedoručí přímo na uvedenou adresu a nemají na to žádný opodstatněný důvod tak by měli vracet peníze za to když tuto službu neposkytnou tak jak mají a jak bylo za ní zaplacené. Možná by adresátovi měly náležet i nějaké peníze za dopravu autem, MHD, metrem atp. pokud se na tu poštu a zpět musí nějak dopravit. Bylo by asi zajímavé jak by dopadla reklamace a žádost o tyto peníze pokud by ji někdo u ČP podal, ale předpokládám, že by asi jen těžko uspěl.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod wit.cz 16. 5. 2019 16:09

Pochopitelně. To snad nemůže ani rozumně myslíci bytost napadnout, aby se k tíži ČP přičítalo, jak daleko bydlí* člověk od pobočky ČP.

*bydlí = má trvalý pobyt, nájemní smlouvu, co když je doručení do zaměstnání, dosaďte milion jiných možností...
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vlazy 16. 5. 2019 16:31

wit.cz:
Takže asi nejsi rozumně myslící bytost. Pokud někdo jde do obchodu reklamovat vadné zboží tak podle zákona má nárok na náklady na dopravu do toho obchodu a zpět, pokud se tam musí dopravit a pokud je reklamace uznána jako opodstatněná. V případě ČP na to asi není žáden zákon, ale pokud balík do ruky pošta nedoručí na určenou adresu tak tím adresátovi způsobí určité náklady na dopravu na poštu a zpět, pokud poštu nemá někde blízko.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod retron 16. 5. 2019 16:48

"Nebyl výjimečně vykonán pokus o dodání z důvodu: Překážka na straně pošty" je u mě asi tak u 50% zásilek, stěžoval jsem si jak na poště tak na mailu tady zveřejněném, sice si vylejou kýbl oven na hlavu ale efekt to má nulový, ještě k tomu lžou, typicky u balíčků ze zahraničí, že to odesílatel poslal jako "zásilku" nikoliv balík a že to pošťačka doručovat nebude, protože by se z toho pomátla. Jasně, takže já budu amazonu psát at to neposila jako zasilku ale balik, přitom až na hranici sem to jde rychle a bez komplikací.
Na druhou stranu teď mě nakrklo i PPL, dřív sice volali taky klidně před 6tou, ale naháněli mě tak dlouho dokud to nedoručili, teď na první kontakt, že po podruhé nedoručují a že mi to nechá v PPL parcelshopu, což je smradlavej krámek někde na sídlišti v bývalé kočárkárně s otevírací dobou 16:30 - 18:30. To už je lepší snad i ta pošta. Zbývá tedy už jen DPD, na které je zatím spoleh, ale je mi jasné, že vždy záleží na posledním článku řetězce.
retron
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod drkarel 16. 5. 2019 17:52

Njn, ono je to podle toho, kam si to nechává člověk zasílat a často i podle konkrétního doručovatele. My se nějak naučili pracovat s poštou a PPL (pochopili jsme jejich systém a poštou si necháváme zasílat na poštu (nebo tam přesměrujeme), protože tam je pravděpodobnost, že by doručovali, nízká, u PPL máme tu výhodu, že Parcelshop se solidní otvírací dobou (např. i v sobotu dopoledne), máme asi 1 km pěšky, navíc se dá s paní domluvit telefonicky i mimo otvírací dobu). Toptrans volá a dá se s ním domluvit. Horší to je s DPD. Jelikož nemáme č.p. a nevolají, tak se o doručení ani nepokusí a vrátí zásilku odesílateli.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 16. 5. 2019 19:14

Já si nechávám zásilky doručovat do práce, protože pošta u nás na vsi má rozumnou otvírací dobu akorát ve středu, a to mám já zase obvykle jiné aktivity. Se všemi zásilkovými službami není problém (Geis, PPL, DPD...) s poštou obvykle také ne. Už se mně sice jednou stalo, že mně taky nechali v práci jen oznámení, ale to bylo k vyzvednutí na doručovací poště, takže jsem těch 300 m překousl. Ale tohle je v Kafkovce, takže to fakt nehodlám. Nehledě na to, že jsem na Alíkovi objednával najednou 3 položky, 2 mně včera dovezla bez problémů DPD, tahle třetí bůhvíproč dorazila Českou poštou a problém :-(. BTW je to bunda na kolo, takže balíček tak půl kila...

-- 16. 5. 2019 19:22 --

BTW asi dám poště návrh na zlepšovák - když už si to lidi musí jezdit vyzvednout, tak ať jedou rovnou na podací a ne na dodací poštu, pošta tím pádem ušetří mraky peněz za dopravu a nebude ve ztrátě :-). Docela se divím, že některé důchodce ještě nenapadlo dělat kurýry, když teď mají tu 75% slevu na dopravu ;-).
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků