Revolut

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod razputyn 21. 5. 2019 04:32

Proste si otevri v mobilu s androidem google play a do vyhledavace napis revolut. Na PC to nezalozis.
razputyn
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kajman71 21. 5. 2019 12:00

Jasny...ale aby bylo poslani karty zdarma?
kajman71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod razputyn 21. 5. 2019 14:32

Az to bude aktivni, ta ti sami nabidnou po par dnech nebo tydnech poslani karty zdarma.
razputyn
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Tony321 24. 5. 2019 01:52

Už je možné pridať Visa karty (fyzické aj virtuálne) do Google Pay.
Tony321
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Prologer 27. 5. 2019 07:57

Měníte někdo u Revolut větší objemy peněz? Potřeboval bych u nich nakupovat cca $50.000 měsíčně (ve cca 5 transakcich, následně poslat na moje US účty) za CZK a uvažuji tak o zřízení Premium účtu.
Nebudou účet nějak omezovat či blokovat, když budu měnit takto vyšší částky? Vždyť vzhledem k nutnosti posílat si tam peníze kartou to pro ně nemůže být výhodné.
Posíláte si tam tyhle vyšší částky z debetky nebo kredity? O točení bonusu mi tu primárně nejde, tak nemám problém z debetky.
Prologer
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod slavo963 27. 5. 2019 08:11

mam premium kuli FX, menim z GBP na CZK/EUR, vzdy bank transfers(mozna nekdy na zacatku dobil 100GBP kartou)
Presne si nepamatuji,ale po vymene cca 10-15k GBP na € , dalsi platbu asi 5000€ zadrzali a pozadali dolozeni zdroje prijmu. Poslano Annual tax summary a jednu vyplatni pasku a pote jiz problem nebyl....byl asi jeden den zdrzeni, docela proptne reagovali
slavo963
Přeborník

Odeslat příspěvekod čulibrk 27. 5. 2019 08:43

Mně blokace trvala 4 dny a na chatu mi skoro 1 den nikdo neodpovídal i když jsem psal "live agent". Pokud nemáš historii a teprve chceš Revolut založit, tak při obratu hned na začátku $50.000 tě určitě bloknou.
čulibrk
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod slavo963 27. 5. 2019 09:11

Ale ty jsi tocil kreditky, to je ten rozdil, nedelal jsi zadny FX, jenom nabil a vybil ucet v CZK, tzn meli cistou stratu z tebe.
Na FX vydelavaji, to je jejich hlavni zdroj prijmu, nebudou si zarezavat zlate tele, takze kdyz prolonger nebud propirat nezdanene/spinave penize, urcite nebude zadny problem

ja jsem taky nemel zadnou transakcni historii, pres leto minul akorat par chorv. kun, kdyz zkousel jejich kurzy
slavo963
Přeborník

Odeslat příspěvekod treborit 27. 5. 2019 09:27

Prolonger: zalozil jsem si jejich business konto (typu freelancer), tam mi do 100.000 liber mesicne nedelali problem, nicmene jsem s nimi i komunikoval, vysvetlil, ze budu delat objemy nekolik desitek tisic eur mesicne ...
treborit
Diskutér

Odeslat příspěvekod Prologer 27. 5. 2019 10:43

Historii u nich mám dlouho (cca 2 roky), ale zatím jsem u nich vyměnil tak $10.000 za celou dobu. Teď mi vypadla firma, kterou jsem na směny používal (Roklen - už neposílají platby z Currency Cloud, ale z jejich CZ účtu a tak se člověk na poplatcích za převod nedoplatí) a tak hledám alternativu. A zvažuji právě Roklen a nebo Transfergo.

Snad nebude problém v doložení příjmů, že těch $50.000 měsíčně samozřejmě nevydělávám. Cílem je splatit americké karty a s těmi pak tady platit :D

Jaké má výhody to business konto? Freelancer jsem, ale tento obrat není můj daňový obrat plynoucí z podnikání.

Myslíte, že je bezpečnější to tam nabíjet pouze z debetek a ne z kreditek? Když už v tom budu, tak bych asi klidně přes to i občas nějaký bonus z kreditky i dostal, ale není to primární věc. Resp. je někdo, kdo mu to za velký obrat blokli trvale?
Ten jejich business model stejně moc nechápu - jestli platí 0,2% za platbu kartou, tak to na tom jejich téměř středovém FX kurzu nemohou přeci nikdy nabrat.
Rád vás doporučím do Crypto.com, Revolut, Plutus apod. Napiště PM
Prologer
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xls 27. 5. 2019 11:07

Já našel a používám TranferGO, přijde mi to optimální: kurzy blízké středu, možnost placení převodem, do týdne bezplatné převody po většině světa. Případně mohu přes SZ poskytnout referer pro zvýhodnění a odpovědět na dotazy.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod retron 27. 5. 2019 11:10

z mých zkušeností debetka/kreditka je jedno, ale co nemají rádi je následný transfer na vlastní účet (poznají to) bez konverze. Připrav si minimálně tři výplatnice, tři výpisy z účtu a daňové přiznání. Dokládal jsem již 2x, od té doby klid. Risk engine měnili už minimálně 3x, takže nikdo neví. Momentálně mi blokují payment link, který jsem využil jednou zkušebně po litru z US, prý nová security feature, že pro odblok je nutné zaplatit jejich kartou.
retron
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pan.Stepan 27. 5. 2019 12:28

Pokud chce někdo převádět desítky tisíc €/$ měsíčně, tak si má založit účet u brokera a jít rovnou na spotovou cenu na trhu (Forex). Lze si poslat CZK, směnit na danou měnu a následně poslat zpět na cizoměnový účet. Jestli zaplatím za příchozí platbu u české banky nějakou tu stokorunu, je úplně bezpředmětné, protože na spotovém kurzu proti Revolutu nebo Roklenu ušetřím na takové částce výrazně více. Je to podobné, jako kdyby někdo chtěl investovat (akcie, dluhopisy, atd.) a měnil si to přes směnárnu (Revolut, Roklen, aj.).
Pan.Stepan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Prologer 27. 5. 2019 12:47

U brokerů jsem slyšel, že dělají problémy, pokud člověk dlouhodobě pouze vloží - smění - vybere. Zvláště, pokud je to i několikrát za měsíc.
Máš tip na brokera, kterému to nevadí?
Rád vás doporučím do Crypto.com, Revolut, Plutus apod. Napiště PM
Prologer
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod fc70 27. 5. 2019 13:11

Prologer píše:(Roklen - už neposílají platby z Currency Cloud, ale z jejich CZ účtu a tak se člověk na poplatcích za převod nedoplatí)
O co jde s Roklenem přesně? O platby mimo ČR? Ve formálních podmínkách jsem si žádné změny nevšiml.
fc70
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků