Creditas (banka)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod anonymni 29. 5. 2019 07:47

Ano, už je to v pořádku. Chyba byla na straně Banky CREDITAS, kde jsme měl nastavený transkační limity pro elektronické bankovnictví, které jsem šel vynulovat a zaměstnankyně banky zapoměla vymazat i měsíční transakční limit.
Po urgenci a správném nastavení, již platba prošla. Důvod byl nakonec úplně jiný.
anonymni

Odeslat příspěvekod e-osobne 29. 5. 2019 09:04

Takze sis nastavil moc nizke transakcni limity jako nejaky paranoik, pak sis zvysil jen nektere a svadis svoji chybu na banku.
e-osobne
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod sabina.karaskova 29. 5. 2019 18:15

Dobrý den, omlouvám se, jestli je podobná otázka již někde zodpovězena. Ráda bych bez rizika uložila prostředky na některý dostupný spořící účet na trhu a samozřejmě mě zaujaly ty s nejvyšším úrokem - Creditas nebo Trinity. Kterou doporučujete? Kde jsou příjemnější podmínky, servis, služby apod.? Pochopitelně jsem si všimla, že Trinity jsou na trhu nové a nejsem si jistá, zda mě to má nebo nemá v souvislosti s bankou znepokojovat. :) Díky všem!
sabina.karaskova
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kolem.jdouci 29. 5. 2019 18:55

Jaký servis a služby by sis představovala? Na spořicím účtu peníze snad jen leží, není to potom jedno?
Kolem.jdouci
Nadšenec

Odeslat příspěvekod e-osobne 29. 5. 2019 18:58

Koukej jen na vysi uroku, na ostatni kasli nebo se z toho zblaznis jako kamarad.michal.
e-osobne
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod sabina.karaskova 29. 5. 2019 19:05

Kolem.jdouci píše:Jaký servis a služby by sis představovala? Na spořicím účtu peníze snad jen leží, není to potom jedno?


Jo leží, to je jasný. Ale představovala bych si to, že pracovníci jsou ochotní, když potřebujete, infolinka zvedá telefony včas (tedy nečekáte hodinu ve virtuální frontě) a že internet banking je uživatelsky přívětivý. :) To by asi měla být samozřejmost, takže asi netřeba mluvit.
sabina.karaskova
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fremantle 29. 5. 2019 19:21

Banka Creditas i Trinity Bank mají prakticky stejnou historii a obě působí na trhu v podstatě naprosto shodnou dobu - obě banky vznikly v r. 1996, samozřejmě jako družstevní záložny. Jediný rozdíl je v tom, že Banka Creditas byla o něco větší a transformovala se na banku o dva roky dříve, než Trinity Bank.

Z hlediska předpokladu uložených prostředků do limitu pojištění GSFT 100 tisíc € je úplně jedno, do jaké banky si střadatel peníze uloží a rozdíl je především v úrokové míře, jakou banka klientovi úročí prostředky - Trinity Bank nyní novým klientům nabízí až 1,58 % p.a., zatímco Banka Creditas na svém spořicím účtu pouze 1,1 % p.a. do zůstatku 750 tisíc Kč (zůstatky v pásmu nad 750 tisíc Kč jsou úročeny 1,3 % p.a.), přičemž mnohem výhodnější je paradoxně si u Banky Creditas sjednat raději (běžný) Richee účet přes mobilní aplikaci, který je do zůstatku 300 tisíc Kč úročený až 1,5 % p.a. (lze si jej prostřednictvím promo kódu založit nyní i se vstupním bonusem 300 Kč - ten promo kód ochotně poskytne kterýkoliv stávající klient, jelikož získá stejnou odměnu).

S ohledem na to dlužno dodat, že se lze dívat i na banku podle kritéria platebního styku, v němž Trinity Bank aktuálně hraje druhé housle (odchozí platby z běžného účtu jsou zpoplatněny až 1,90 Kč, debetní karty zatím banka nevydává vůbec), zatímco u Banky Creditas (Richee účet má ty stejné podmínky) jsou debetní karty bez poplatku včetně výběrů z bankomatu v ČR i zahraničí a okamžité platby jsou rovněž bez poplatku (leč v současnosti okamžité platby lze zasílat pouze mezi 3 bankami).

Pakliže se na spořicí účty budeme dívat pouze z hlediska úrokové sazby, hned na druhé místo lze hned za Trinity Bank do zůstatku 300 tisíc Kč zařadit nicméně spořicí účet Hello bank!, u něhož je úroková sazba 1,5 % p.a. (nicméně díky netradiční francouzské úrokové uzanci ACT/360 vychází nepatrně výhodněji, než Richee - odpovídající cca. 1,52 % p.a. hrubého úroku - tzn. při plném obsazení 300 tisíc Kč jde asi o 4 koruny po zdanění za měsíc, tedy nic, co by stálo za to řešit)...

Při plánovaném uložení více, než 300 tisíc Kč se nebude mít smysl dívat po ničem jiném, než Trinity Bank, pakliže by šlo třeba o půl milionu Kč, mohlo by nyní smysl dávat zatermínovat na zvýhodněný 12 měsíční vklad u WSPK úročený 2,5 % p.a. 250 tisíc Kč (maximum na osobu) a zbytek šoupnout buďto na Richee účet, do Hello bank! nebo do Trinity Bank dle sympatií - rozdíly jsou minimální.

Z hlediska dostupnosti poboček (pokud si pod servisem můžeme představit možnost někomu jít vynadat) je na tom nejlépe asi Creditas... IB je podružná a velmi subjektivní záležitost, mně osobně z tého trojice (aniž by mělo jít o narážku na "Trinity") vyhovuje Creditas (nicméně ne aplikace Richee - ta je naopak uživatelsky poměrně nepřívětivá, naštěstí Richee účet lze obsluhovat i z "klasického" IB Creditas).
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod vpe 30. 5. 2019 22:16

nejdriv ale zalozit Richee ucet a az pak Creditas, jinak nedostanete 300 korun :-)

Kod v profilu (klikni na me jmeno vlevo).

Ps: ta aplikace je v pohode na to ze je nova a je to asi jediny bezny ucet s urokem 1,5%, platby zadane cca do 13 hodin jsou v jine bance tentyz den.

Rozhodne app lepsi nez aplikace mBanky... Raiffeisen uz nemam a skoro vschny pstatni banky jdou ovladat pres Richee aplikaci v mobilu, kde v iOS funguje na otisk :-)

Pps: pobockova sit Creditas se da vyuzivat i pro vkladani hotovosti na Richee ucet zdarma a maji pokladnicni hodiny delsi nez Fio.
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod A1rh- 31. 5. 2019 00:34

patří to sice jinam, ale chodí vám notifikace o nových příspěvcích do fóra? Popsal jsem to SEM. Už pár dní mi nechodí, ani upozornění na SZ.

Edit: opraveno na straně fóra, mělo by to už chodit.
Naposledy upravil A1rh- dne 31. 5. 2019 13:01, celkově upraveno 1
V profilu nebo SZ promo Revolut 700Kč, SkipPay 500Kč, AliExpress US $19, Raiff. 300Kč ...
A1rh-
Diskutér

Odeslat příspěvekod bodyczech 31. 5. 2019 06:36

Máš pravdu, že to sem nepatří, ale když už jsi to nadhodil... Sice notifikace nemám zapnuté, takže nevím, ale na hlavní stránce finexpertu se mi náhled na aktuální témata diskuze zasekl někde kolem 18. hod 27.5....
bodyczech
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Navstevnik123 3. 6. 2019 11:48

V neděli jsem zadal platbu se splatností v pondělí (dřívější datum použít nešlo). Platba však zůstala v čekajících až do pondělí 11:00 dopoledne, kdy jsem ji zrušil a zadal ručně znovu - to už se odeslala okamžitě. Je v tom nějaká finta nebo fakt musím čekat na půlnoc a zadat platbu ručně? Chtěl bych, aby platba sama odešla před koncem dne splatnosti, tedy někdy ráno, což se neděje.
Promo kódy v mém profilu nebo SZ.
Navstevnik123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod A1rh- 3. 6. 2019 12:00

už více plateb mi popsaným způsobem proběhlo v pořádku, mělo by to fungovat. Pokud systém funguje.
V profilu nebo SZ promo Revolut 700Kč, SkipPay 500Kč, AliExpress US $19, Raiff. 300Kč ...
A1rh-
Diskutér

Odeslat příspěvekod MirekM. 3. 6. 2019 20:59

Platba zadána přes víkend s pondělním datem splatnosti, echo e-mailem o odeslání došlo až 13:49 a peníze na cílovém účtu v pondělí nejsou. :-(
MirekM.
Diskutér

Odeslat příspěvekod Navstevnik123 3. 6. 2019 21:13

Ano, stejný problém... nicméně platbu jsem zrušil, zadal znova a do mBank dorazila ještě dnes odpoledne.
Promo kódy v mém profilu nebo SZ.
Navstevnik123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod evelista 3. 6. 2019 21:45

ja schodou okolnosti zadaval z richee do hb prevod v sobotu, zahlasilo to chybu ze mam nastavit pracovni den, dal jsem ho, ale mam pocit ze to pote odchozi napr po cut offu, takze pro nas zakazniky zbytecne a musí to clovek sam hlidat, ps: posilal jsem testovacici castku 0,02kc.
evelista
Nadšenec
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků