mBank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod evelista 30. 5. 2019 23:00

co mBank Oracle SQL jednou má, již nikdy nevydá.

Každej má jen jeden pokus.
evelista
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Navstevnik123 30. 5. 2019 23:15

Právě... jistější tedy bude založit účet na jiné číslo / email a případně je po připsání odměny změnit (email by tuším měl jít změnit v IB a telefon jen osobně nebo přes mlinku). Podmínky dříve aktivní klienty (nyní neaktivní / se zrušeným účtem) jiným způsobem z akce nevylučují.
Promo kódy v mém profilu nebo SZ.
Navstevnik123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod e-osobne 31. 5. 2019 05:37

Proc pak menit? Staci zrusit ne? Nebo to chce nekdo i pouzivat? :-D
e-osobne
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mareka 31. 5. 2019 06:49

Navstevnik123 píše:Další podmínkou je:
e) V žádosti o Účet uvedou do pole „Číslo mobilního telefonu“ a E-mailová adresa“ jedinečné číslo mobilního telefonu, resp. jedinečnou e-mailovou adresu, kterou nemá v systému mBank zaregistrován již existující klient mBank.

Pokud klient měl dříve v systému email / telefon a zrušil účet, zůstávají jeho / tyto údaje nadále v systému mBank nebo nezůstávají a tedy to není překážkou pro získání odměny při opětovném založení účtu se stejným tel. číslem? Ví někdo?
Předpokládám, že podle zákonů budou mít banky povinnost uchovávat nějakou dobu údaje / smlouvy i dřívějších klientů, záleží tedy na přesné definici pojmu "v systému" :hm


Mělo by to být v pohodě. I v poslední akci byla podmínka "V žádosti uvedou do pole „Číslo mobilního telefonu“ jedinečné číslo mobilního telefonu, které nemá v systému mBank zaregistrováno již existující klient mBank."

V minulosti jsem účet měl (ale ne ke dni založení nového účtu) a odměnu vyplatili.
mareka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Navstevnik123 31. 5. 2019 10:18

e-osobne: mKarta Svět má celkem použitelné kurzy.
mareka: ok díky, taková zkušenost mě právě zajímala :)
Promo kódy v mém profilu nebo SZ.
Navstevnik123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod stepano 31. 5. 2019 18:19

Omluvte moji paranoiu, ale vážně to po mě chce při zřízení účtu online poslat scan občanky emailem? Čekal bych, že na to budou mít nějaké šifrované API kam by se to dalo nauploadovat :/ . Asi to zajdu dokončit na pobočku.
stepano
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 31. 5. 2019 19:10

Už poněkolikáté hledám, kde je nějaká nevýhoda karty mSvět oproti běžné debetce mBanky, a pořád nic nenacházím. Opravdu tam není nic schované?
Marek Lutonský
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kolem.jdouci 31. 5. 2019 20:24

Nikdy dopředu nevíš, jaký kurz si banka nastaví, může být totiž až 2% ke kurzu asociace.
Kolem.jdouci
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Navstevnik123 31. 5. 2019 20:32

Podle podmínek možná, v praxi jsem měl kurzy zatím vždy dobré. Např. středeční nákup kurz USD ~23,30 (vs Creditas ~23,40 a Fio skoro ~23,70).
Promo kódy v mém profilu nebo SZ.
Navstevnik123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod fremantle 31. 5. 2019 20:43

Tak možná je strategií banky naučit lidi naučit cestovat s kartou mBank Svět a poté na ně začít působit psychologickým nátlakem, aby si sjednali zlatou mKartu MC, která má přece "skvělé" cestovní pojištění a zvýhodněné vstupy do salonků MC, a proto je na cestování mnohem výhodnější, ale kurzy má naprosto tragické... :hm
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 31. 5. 2019 21:02

Marek Lutonský píše:Už poněkolikáté hledám, kde je nějaká nevýhoda karty mSvět oproti běžné debetce mBanky, a pořád nic nenacházím. Opravdu tam není nic schované?

Oproti běžné debetce mBank skutečně VISA Svět žádnou nevýhodu nemá. Nicméně pozor na to, že nyní sice účtuje snížený poplatek (odhadem 0,2 %), ale v podmínkách má "až 2 %", takže je může kdykoliv začít účtovat (třeba během letních prázdnin).

Dále u mého testu https://www.mesec.cz/clanky/maly-test-k ... ich-karet/ jeden uživatel sdílel svůj vlastní test https://spolu.hellobank.cz/vse-k-nasim- ... karet-9471 kde upozorňuje na horší kurzy u méně exponovaných měn - konkrétně v tomto případě v Jižní Americe oproti kartám MasterCard.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod A1rh- 31. 5. 2019 21:29

také má na rozdíl od Delfína výběry pod 1500 Kč s poplatkem, jinak by podle podmínek žádný špek mít neměla
A1rh-
Diskutér

Odeslat příspěvekod redhaven 1. 6. 2019 09:12

Dá se ta karta Svět s tím bonusem 500Kč pořídit na jiné neregistrované tlf. číslo a mail i když bude přiřazená k již existujícímu účtu? Jejich systém to nepozná jak tu někdo psal...?
redhaven
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod peter23p 1. 6. 2019 09:50

Jak ji chceš přiřadit k existujícímu účtu? Podmínka je zřízení nového účtu. Řešilo se tu jen využití akce bývalými klienty, současný klient nemá šanci bonus získat.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod Navstevnik123 1. 6. 2019 12:27

PatrikChrz píše:Nicméně pozor na to, že nyní sice účtuje snížený poplatek (odhadem 0,2 %), ale v podmínkách má "až 2 %", takže je může kdykoliv začít účtovat (třeba během letních prázdnin).

Toto se tu stále opakuje, ale nikdy nebyl uveden zdroj, tak jsem si to našel oficiálně v podmínkách:
7.5.8 mBank zúčtovává platební transakce provedené prostřednictvím platební karty v měně účtu, ke kterému byla sjednána. Částka platební transakce uskutečněné prostřednictvím platební karty v jiné měně než je měna účtu se přepočítává podle nastavených pravidel pro příslušnou asociaci bankovních karet uvedených na stránkách mBank u Kurzovního lístku, a to ke dni zúčtování takové platební transakce na účtu, k němuž je platební karta přiřazena

Zmíněný Kurzovní lístek říká:
Platební karty Visa
Aktuální kurz pro zúčtování zahraničních transakcí v jiné měně než CZK realizovaných platební kartou mKarta Svět je uveden zde. :arrow: https://www.mbank.cz/osobni/karty/debetni-karty/mkarta-svet/
Pro zúčtování zahraničních transakcí ostatními platebními kartami VISA v jiné měně než CZK, využívá mBank kurz asociace Visa, ke kterému je připočtený poplatek za převalutování ve výši max. 2 % z objemu transakce.

Tudíž max. 2 % poplatek se týká pouze ostatních platební karet VISA kromě mKarty Svět.
Tím samozřejmě neříkám, že se podmínky pro mKartu Svět nemohou změnit. Pouze říkám, že současné podmínky, konkrétně část, která zmiňujě poplatek až 2 %, se mKarty Svět netýká.
Promo kódy v mém profilu nebo SZ.
Navstevnik123
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků