Creditas (banka)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod .357 4. 6. 2019 04:49

V neděli jsem v IB nastavil převod z Richee do mBank se splatností v pondělí, ale v pondělí večer jsem si všiml, že platba vůbec neodešla. Musel jsem jí zrušit v čekajících a zadat převod znovu...
.357
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 4. 6. 2019 05:23

Jo tohle se mi stává velmi často. Každopádně mi přijde, že příkazy zadané s předstihem neodejdou v režimu D+0, ale až večer.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod A1rh- 4. 6. 2019 09:26

a zkusil jste jim tam tu chybu někdo napsat?
V profilu nebo SZ promo Revolut 700Kč, SkipPay 500Kč, AliExpress US $19, Raiff. 300Kč ...
A1rh-
Diskutér

Odeslat příspěvekod MirekM. 4. 6. 2019 12:55

MirekM. píše:Platba zadána přes víkend s pondělním datem splatnosti, echo e-mailem o odeslání došlo až 13:49 a peníze na cílovém účtu v pondělí nejsou. :-(

Peníze dorazily do cílové banky až následující den, tedy D+1. Cílová banka připisuje peníze v den odeslání, pokud jsou zaslány do clearingu v "rozumnou" dobu.
MirekM.
Diskutér

Odeslat příspěvekod vlazy 4. 6. 2019 18:00

A1rh- píše:a zkusil jste jim tam tu chybu někdo napsat?
Ono to ani nemusí být chyba. Možná to tak z nějakých důvodů mají nastavené záměrně když zákon bankám nenařizuje provádět mezibankovní platby D+0 a stačí aby to podle toho zákona proběhlo D+1. Tím neomlouvám banku, protože když to u jiných plateb jde D+0 tak stejně by to tak mohlo jít i u plateb zadaných dopředu.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod dargen 4. 6. 2019 18:27

Dle mé zkušenosti se jim to ve ctrvtek nebo patek nejak pokakalo a odeslani a pripsani penez vcetne uroku melo veliky zpozdeni. Nevim jestli ted to uz funguje jak ma. Rozhodne se nejedna o vlastnost. Zadany prikazy normalne chodivaji v noci po pulnoci. I ty casy se shoduji s moji zkusenosti z techto dnu.
dargen
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MirekM. 4. 6. 2019 19:48

Dle informací z banky šlo o chybu, která se vyskytla v poslední době a je již údajně opravena.
MirekM.
Diskutér

Odeslat příspěvekod jisy 5. 6. 2019 16:15

Narazil jsem na problém při pokusu vybrat TRL z bankomatu v Turecku.
Přesto, že jsem se normálně přihlásil PINem, peníze nevylezly - a ani v jiných bankomatech. Mluvilo to na mne jen turecky.
Následně jsem mailem kontaktoval banku a dostal informaci, že Turecko je riziková země, kde CREDITAS automaticky blokuje karty !!! Nabídnuté odblokování se z více příčin nerealizovalo, takže jsem to řešil až doma na pobočce.
Dozvěděl jsem se, že seznam "rizikových" zemí je značně rozsáhlý - m.j. sem patří i země EU jako Litva, Lotyšsko a Estonsko, dále Egypt, Tunisko, Turecko, Ukrajina atd. ... (uvádím jen běžné turistické cíle).
O tomto nebezpečí blokací se zatím na stránkách banky nikde nepíše !
Odblokaci lze vyřídit i online přes IB po přihlášení a identifikaci klienta a karty.
jisy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod evelista 5. 6. 2019 18:11

dobře, karta se blokuje, ty ji ihned odblokujes. Otazka: pak muzes ihned vybrat? ano-ne
evelista
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jisy 5. 6. 2019 18:30

1) Není to okamžité - komunikace pomalá, vyměnili jsme 1 mail za den (když jsem o té preventivní blokaci nevěděl). Také jsem pořád neseděl na netu. Komunikaci přes info@creditas.cz má snad na starosti ext.firma.
2) Odblokaci jsem na pobočce dělal dnes dopoledne, momentálně jsem v tuzemsku - zde vybírat nepotřebuji. Cca za 1 hod. od návštěvy pobočky jsem dostal zprávu, že karta je odblokovaná.
3) Doporučuji bance nahlásit dopředu, že se chystám někam, kde je to z hlediska banky rizikové - raději den - dva před odjezdem.

-- 5. 6. 2019 19:37 --

Tou odblokací online jsem nemyslel, že to mohu odblokovat sám, pouze, že se mohu spojit přes "IB - Zprávy - poslat zprávu" s bankou. Já jsem napřed psal přes info@creditas.cz a tam byla odezva pomalá.
jisy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlazy 5. 6. 2019 19:27

A platit kartou v těch "rizikových" zemích jde normálně bez nějakého odblokování?
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod MirekM. 5. 6. 2019 19:47

jisy: škoda, že jsi příspěvek nenapsal včera nebo dnes ráno, to bych v UCB U-konto s debetkou dnes dopoledne ještě nerušil ... :-)
MirekM.
Diskutér

Odeslat příspěvekod jisy 5. 6. 2019 19:58

MirekM. : UCB má na U-kontu lepší podmínky pro výběry než Creditas ? A příspěvek jsem napsal až potom, co jsem záležitost dořešil, aby byla informace úplná.

Vlazy: Jak je to s placením nevím, na placení jsem měl primárně kreditku HelloBank. Původně jsem chtěl vyzkoušet i debetku Creditas, ale vzhledem k tomu, že problémy nastaly hned při prvním pokusu o výběr, jsem se rozhodl neriskovat, aby mě event. v obchodě nepovažovali za podvodníka ...
jisy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MirekM. 5. 6. 2019 20:11

jisy: má také výběry na celém světě bez poplatku, ale má horší kurz. Neslyšel jsem však o blokování karty mimo ČR ze strany UCB.
To byl jen povzdech, neboť téměř kdykoliv něco v bankovnictví zruším, tak se záhy ukáže, že to byl špatný krok ve špatnou dobu. :-) Bez ztráty desítky jsem snad zrušil jen vše v mBank před nějakým rokem.
MirekM.
Diskutér

Odeslat příspěvekod jisy 5. 6. 2019 20:27

MirekM. píše:jisy: má také výběry na celém světě bez poplatku, ale má horší kurz. Neslyšel jsem však o blokování karty mimo ČR ze strany UCB.
To byl jen povzdech, neboť téměř kdykoliv něco v bankovnictví zruším, tak se záhy ukáže, že to byl špatný krok ve špatnou dobu. :-) Bez ztráty desítky jsem snad zrušil jen vše v mBank před nějakým rokem.


Mirku, a co karta "mKarta Svět" ? Začínám po ní pošilhávat ... (jinak mBanku jsem už úplně rušil 2x ... ;-) )
Jinak kartu Creditas bych teď už měl mít odblokovanou pro všechny státy - jednotlivě odblokovávat prý neumí ...
jisy
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků