Curve karta

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Dualtron 12. 6. 2019 09:48

Přátelé, nevíte jak to je s vratkou ? Vracel jsem v Decathlonu zboží, byla možnost prachy vrátit na kartu, tak jsem přiložil svou curwičku s podkladovou mBank Eshop. Platba se zobrazí hned, ale vratku furt nevidím? Transakce proběhla 10.6.19.
Dualtron
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod retron 12. 6. 2019 10:21

vydrž, zaúčtování vratky trvá déle než platby
retron
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lafayette16 12. 6. 2019 10:37

K čemu je to dobré? Lepší vrátit rovnou na jinou kartu, ne?
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod fremantle 12. 6. 2019 15:39

Vratka je u Curve realizována vždy vůči kartě, kterou bylo u obchodníka zboží hrazeno, nezáleží na tom jaká je zvolena jako podkladová...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod Lafayette16 13. 6. 2019 06:53

Ano, proto se mí zdá nesmysl dělat vratku přes Curve kartu na kreditku. Nikdy to tak nedělám.
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod Dualtron 13. 6. 2019 09:48

Jasne. Ale kdyz zrovna u sebe jinou nemas??
Dualtron
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wit.cz 13. 6. 2019 09:48

Po mně kdysi v Hornachu chtěli pro vratku tu samou kartu. Když jsem tvrdil, že ji nemám, protože třeba expirovala, tak byla jedinou možností "vratka" na dárkovou kartu. Což jsem měl v plánu koupit tak jak tak, takže jsem na to kývnul.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lafayette16 13. 6. 2019 12:33

Po mně jednou v Tescu chtěli přesně tu samou kartu při vrácení zboží. Říkal jsem, že to není placené mojí kartou, ale manželky a ani manželku, ani její kartu u sebe nemám.
V tom případě byla jediná možnost vrácení v hotovosti. Tak jsme to udělali hotově.
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod retron 13. 6. 2019 22:23

Curve Cash nový cashback program je venku, stáhněte si novou apku.
Ve zkratce:
Curve Blue
1% okamžitý cashback Curve Cash prvních 90 dnů od registrace*, výběr ze tří obchodníků

Curve Black
1% okamžitý cashback Curve Cash po neomezenou dobu výběr ze tří obchodníků

* zákazníci, kteří se registrovali před 16. únorem 2018 pokračují dále dle starého Rewards programu, pokud chtějí přejit na Curve Cash, kontaktujte support a získáte 1% okamžitý cashback Curve Cash prvních 90 dnů s výběrem ze 3 obchodníků.

Curve Cash není určen pro držitele Black legacy (původních černých) karet.
Vybrané obchodníky nelze po zvolení měnit.
Seznam obchodníků na který se cashback vztahuje, naleznete v aplikaci pod Connect/Curve Rewards, nastřádaný cashback lze poté utratit zvolením Rewards karty.
Více info a seznam obchodníků:

https://discover.curve.app/a/new-superc ... rk-for-you
retron
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod minarjo 14. 6. 2019 05:34

Curve a offline platby

Curve kartu používám cca půl roku a mám na ní celkově kolem 300 transakcí, ještě nikdy se mě ale nestalo to, co včera. Po bezkontaktní platbě malé částky kolem 100 Kč na samoobslužné pokladně v Globusu jsem zjistil, že ta platba není vidět ani v Curve (což bych pochopil, i v minulosti se to do aplikace někdy promítlo se zpožděním), ale ani jako blokace na podkladové kartě. Tedy že transakce musela proběhnout offline. Doteď jsem si myslel, že už z principu fungování Curve v čipu karty offline platby blokuje a striktně vyžaduje online, zejména proto, aby šla platba zablokovat na aktuálně zvolené podkladové kartě. U offline plateb přeci jako uživatel Curve nevím, kdy obchodník platbu vyžádá, v tu dobu už mohu mít podkladovou v aplikaci jinou, to není žádoucí.

Jaké tedy máte s offline platbami přes Curve zkušenosti vy, skutečně je to možné/časté? Pak by padala ale možnost v době placení zvolit podkladovou kartu, když by platba byla obchodníkem žádaná až třeba o den či více později, když už může být podkladová jiná...
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod hanzSeZ 14. 6. 2019 07:50

stlao se mi jednou nebo dvakrát za víc jak rok používání karty doma i ve světě. Problém že to zaúčtují na jinou kartu než byla původně zvolena jde řešit přes GBIT.
hanzSeZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod minarjo 14. 6. 2019 08:41

To chápu s možností gbit, ale co kdyby teoreticky na aktuálně nastavené podkladové kartě nebyl dostatečný zůstatek nebo by nestačil denní/týdenní limit pro net platby při pozdějším stržení offline platby? To by o se pak Curve pokusila strhnout to z libovolné jiné podkladové karty, neví někdo?
Právě kvůli takovýmto možným problémům jsem logicky čekal, že Curve má v čipu karty offline platby natvrdo zakázané.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod treborit 14. 6. 2019 10:04

Kdyz se nemohou jednoznacne rozhodnout ... daji to na jinou kartu s tim ze ti poslou mail a notifikaci v app at si to pripadne sam GBitem prehodis kam potrebujes. Stalo se mi to napr. pri charge na uz odebranou kartu nebo v pripade takto zpozdene platby, kdy byl na podkladovce nedostatek.
treborit
Diskutér

Odeslat příspěvekod A1rh- 14. 6. 2019 10:35

karta mi ještě nepřišla, ale zkusil jsem přidat RB Style kreditku (mám vedení zdarma, 1% zpět). Proběhlo ověření 3D Secure a bez nějaké další notifikace je karta ve Wallet a mohu ji zvolit jako podkladovou.
Můžu při placení nebo pokusu vybrat z ATM čekat nějaké problémy? V historii jsem četl, že s RB Mall platby prošly, výběry z ATM hlásily nedostatek prostředků. Pokud by prošly i výběry z ATM vezme to jako internetovou platbu, nebo se začne hned úročit + případně poplatek za výběr od RB?
Snad se to tu na posledních stranách neřešilo, nenarazil jsem na to.

Až dojde chci přidat i Hello KK, tam asi bonus nevrací, platby bez problému a výběry z ATM (když se vše splatí do konce měsíce) taky bez poplatku?

-- 14. 6. 2019 11:49 --

Schwarzie píše:... Pro mne bude dulezite, jestli bude Hello a RB pocitat ihned uroky za vybery hotovosti pres Curvu.

ahoj, nevyzkoušel jsi to už?
V profilu nebo SZ promo Revolut 700Kč, SkipPay 500Kč, AliExpress US $19, Raiff. 300Kč ...
A1rh-
Diskutér

Odeslat příspěvekod wit.cz 14. 6. 2019 12:12

A1rh- : čerstvé zkušenosti jsou ve vlákně KK RB:

minarjo píše:Dnes je u mé Mall kreditky den generování výpisu (normálně ho mám 16., teď kvůli víkendu posun na 14.). PDF výpis bude ke stažení sice až později během dne, už teď ale v online bankovnictví vidím výpočtený celkový bonus. Jelikož mám Mall kartu teprve 7 měsíců a před necelým měsícem byla obnovena možnost jí přidat do Curve, zajímaly mě zejména transakce přes Curve ve vztahu k bonusům, které jsem poprvé měl možnost vyzkoušet. Dle vypočteného bonusu to vypadá, že RB nyní:
1) dle očekávání normálně připisuje 2% bonus za platby přes CRV jak v kamenných obchodech, tak i na netu, to jsem čekal
2) nad rámec mého očekávání připisuje bonusy i za výběry z bankomatu přes CRV, to mě celkem příjemně překvapilo! A je přitom jedno, zda jde o výběr přes CRV přímo s podkladovou Mall, nebo o gbit výběru z jiné karty na Mall. U obou těchto transakcí bonus přiznán (šlo v obou případech o využití Curve v bankomatu ČSOB, zda na tom záleží nevím, spíš ne).
3) za dobití Revolut přes CRV naopak dle očekávání bonus není
4) asi největším překvapením pro mě ale bylo vrácení poplatku 50 Kč za vedení Mall karty! Tento poplatek je jak známo vrácen (zpět připsán v den generování výpisu) jen první 3 měsíce od zřízení Mall karty a tak tomu bylo i u mě (pak už nebyl vracen). Dnes ale vrácen, aniž bych o to nějak žádal či tak. To mě zajímá, zda i ostatní co teď někdy mají generování výpisu to budou mít stejně a zda jde o nějakou příjemnou zatím ne příliš medializovanou novinku RB (po vzoru jiných bank, že od obratu X Kč za dané období je poplatek vrácen), nebo jen o dočasnou jejich chybu.

Hlavně k bodu 4) jsem zvědavý, jak to budete mít vy ostatní.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků