Richee (účet u Creditas)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod evelista 18. 6. 2019 20:48

pro lidi co mají finance rozvrstvene do ing a staci jim limit tak jsou ok (ještě par mesicu), jedinci co maj 1 00000,-EUR tak jedou trinity, všichni ostatní co chtěl rychle migrovat finance ze sporaku na bezny a ihned platit kartou v obchode na to maj hb+richee (takze lidi do 6 00000CZK. plus jdem se presunout do expo vlakna :D
evelista
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PULPANM 18. 6. 2019 20:56

Tomuhle nějak nerozumím
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod flightmax 20. 6. 2019 10:21

To je jednoduché vklady jsou pojištěný do 100 000€ Takže v Trinity Creditas a Expo mám v každé maximálně cca. 2 600 000 Kč v Richee, Hello maximálně do výše zvýhodněného vkladu tedy 300 000,Kč a v ING 1,5 mil. až 1,8 mil. podle akce chytřejší spoření resp. předchozí akce, které jsou v souběhu. Zde je potřeba si pohlídat kdy jaká akce končí a do kdy se to vyplatí a po té podle přesunout peníze jinam. Samozřejmě jsou to prostředky které je potřeba mít dostupné, jinak je spořící účet vzhledem k inflaci blbost a je třeba investovat, nebo najít alespoň vhodný termínovaný vklad.
flightmax
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xls 20. 6. 2019 14:06

Na ING má smysl mít teď při maximálním využití 1,2 M, od konce června 1,5 M. Těch 1,8 M sice měli na marketingových materiálech, to už vzhledem ke zrušení akce smysl nedává.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod vpe 20. 6. 2019 14:08

Pri inflaci 2,5% se to sakra nevyplati, to by musel byt hruby urok aspon >3%

Lze hovorit o snizeni ztraty. Ne o zisku.
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod flightmax 21. 6. 2019 10:59

Při souběhu akcí v ING smysl 1.8mil dává resp. pokud jsem prvních 300tis vložil v lednu. Pak má smysl tam nechat 1.8mil do konce srpna resp prostředky přesunout jiným začátkem září. Protože v lednu ještě běžela akce na dvě procenta na šest měsíců a od února akce chytřejší spoření. Jinak se to opravdu nevyplatí.
flightmax
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 21. 6. 2019 11:09

V lednu ještě akce neběžela, takže první vklad šel provést až v únoru (úročen od března), takže únor-červen je 5 vkladů po max 300t = 1,5M.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod flightmax 21. 6. 2019 11:29

Tak ještě jednou ale naposled v lednu běžela jiná akce na dvě procenta. A od února běží stávající. A proto při souběhu obou akcí se vyplatí max 1.8. Pokud člověk vložil prostředky pouze v rámci stávající akce tak se vyplatí max 1.5mil.
flightmax
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod sirius1983 21. 6. 2019 12:46

Mluvíte teď teoreticky, nebo opravdu držíte takto vysoké částky na spořících účtech?
sirius1983
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod wit.cz 21. 6. 2019 13:28

Taky si říkám, jestli bych si nechal takhle draze ucházet příležitosi a zisk.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod flightmax 21. 6. 2019 13:36

Já osobně je tam držím protože je potřebuji pro jinou investici mít ihned k dispozici. Ale jak jsem psal výše je to houpost vzhledem k inflaci mít je takto uloženy dlouhodobě. Jakmile začnu přesouvat prostředky na můj záměr už nebudu jiné doplňovat. Minimálně tedy do doby jiné další investice na kterou bude potřeba mít peníze ihned k dispozici. Maximálně si zde nechám menší částku na pokrytí nenadálých výdajů. Na běžném účtu s jedním procentem nechávám pouze prostředky pro běžnou spotřebu. Spoření jako ihned dostupnou finanční zálohu. A investice na zhodnocení. Tak mi to přijde logické.

Nicméně je to vlákno i Richee tak jen doplním, ač mi aplikace přijde nedodělaná a uživatelé jsou testery tak mi celkem potěšilo že mohu v současné verzi vidět celkový zůstatek na všech propojených účtech i účtech virtuálních. To se mi líbí. Nicméně jako zálohu raději používám aplikaci Creditas. Protože se mi stalo že zrovna Richee nefungoval a já potřeboval poslat peníze.
flightmax
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 21. 6. 2019 13:59

flightmax píše:Tak ještě jednou ale naposled ...

Sorry, přehlédl jsem, že se ten leden týká jiné akce.
sirius1983 píše:Mluvíte teď teoreticky, nebo opravdu držíte takto vysoké částky na spořících účtech?

Jj, mám pro ně průběžné uplatnění a potřebuji je v pohotovosti. (Taková menší rezerva pro neočekávané výdaje. :) ) Ani mi nepřijde, že mi utíkají jiné příležitosti, nějak mám s věkem stále větší averzi k riziku (vcelku logicky, už mám pocit, že nepotřebuji víc hrabat, takže vrabec v hrsti je dostačující). Ale máte pravdu, že je to nerozum. :) (I když si i rozumně obhájím, že je třeba diverzifikovat a určitou část portfolia mít v "bezpečných" aktivech).
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 21. 6. 2019 15:45

Mám to podobně. Mám "nahrabáno" dost, takže další příjmy jsou už jen "účetní" , na můj život to mít vliv nebude. A mám velmi velkou averzi k riziku. Občas se objeví nějaká akce (míle, vratky), kdy se vyplatí mít peníze k dispozici ihned, i když množství příležitostí klesá.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod e-osobne 21. 6. 2019 21:48

Ja take jen sporim a neinvestuji. Maximalne sazim kurzove sazky.
e-osobne
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod evelista 23. 6. 2019 15:52

jinak jak je tady receno od anti spořalistů, že to nepokryje ani miru inflace, tak na čsu když vezmu jeden zakladni typ inflace: Míra inflace vyjádřená přírůstkem průměrného ročního indexu spotřebitelských cen, která ma hodnotu 2,5 %, chci jen rict, když to dam jen na jidlo, když budu brat rozumne akcni zboží, tak moje realna hodnota moji osobní míra inflace je dost nekde jinde, nez prumer, kazdej vi co je prezentovany prumer, třeba v platech :).
evelista
Nadšenec
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků