Curve karta

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod A1rh- 25. 6. 2019 20:30

nastavení karty je otázka pár kliknutí a při pobytu v nějaké zemi většinou platíš stále v jedné měně. Pokud chceš nakupovat na netu, zvolíš si kartu před platbou. Stejně tak si pro stejnou podkladovou kartu můžeš kdykoliv nastavit jinou měnu zůčtování, každá platba v jiné měně. Nastavení je jen na tobě, variant je mnoho a pokud jsi online není v tom žádný problém
A1rh-
Diskutér

Odeslat příspěvekod ExpressCard 25. 6. 2019 20:35

Jasně, chápu. Spíš jde o to, že nepoužívám chytrý telefon. Mým záměrem bylo si to všechno jednorázově někde nastavit, dál se o to nestarat a vytvořit si tak z několika karet v různých měnách jednu multiměnovou kartu.
ExpressCard
Návštěvník

Odeslat příspěvekod A1rh- 25. 6. 2019 21:57

v jakých objemech se chystáš utrácet ? Do 500 GBP můžeš nechat vše na Curve a jako podkladovou dát jakoukoliv kartu v Kč. Ve všední dny bude kurz OK, o víkendu lehce horší. Nebo používat na vše Hello kreditku, pokud nemáš strach ze zneužití, zase záleží kde hodláš platit. Nebo mKartu Svět na vše a zase není moc co řešit.
A1rh-
Diskutér

Odeslat příspěvekod ExpressCard 25. 6. 2019 22:15

Mám přístup k účtům ve 4 měnách (4 země) a k nim karty, z nichž aktivně používám 3 - CZK kartu v ČR, PLN kartu v Polsku a EUR kartu v Eurozóně (hlavně Rakousko). Přijde mi zbytečné převádět při sebelepším kurzu, když mám na odpovídajících měnových účtech peníze. To už raději budu u sebe vždy nosit 3 karty. Šlo mi prostě jen o to mít s jednou multiměnovou debetní kartou automatický přístup ke všem třem účtům. :)
ExpressCard
Návštěvník

Odeslat příspěvekod A1rh- 25. 6. 2019 22:51

pokud se nepletu toto by měla umět Raiffeisen a karta k účtu eKonto Komplet, multiměnový účet a jedna karta, která by primárně brala ze stejnoměnného účtu.
A1rh-
Diskutér

Odeslat příspěvekod ExpressCard 25. 6. 2019 23:32

Ano, o té vím. Kromě toho, že je tam poplatek za vedení, Raiffka má bohužel mj. zpoplatněné také příchozí (a odchozí) zahraniční platby. Myslím si, že zůstanu u více bezplatných účtů s kartami.
ExpressCard
Návštěvník

Odeslat příspěvekod A1rh- 26. 6. 2019 05:55

neba pak ještě Revolut, ten by snad měl splňovat vše, je v základu zdarma, multiměna, jedna karta.
V profilu nebo SZ promo Revolut 700Kč, SkipPay 500Kč, AliExpress US $19, Raiff. 300Kč ...
A1rh-
Diskutér

Odeslat příspěvekod ROlda78 26. 6. 2019 11:21

ExpressCard píše:Jasně, chápu. Spíš jde o to, že nepoužívám chytrý telefon. Mým záměrem bylo si to všechno jednorázově někde nastavit, dál se o to nestarat a vytvořit si tak z několika karet v různých měnách jednu multiměnovou kartu.

Nejlevnější řešení, koupit/používat Smartphone.
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 26. 6. 2019 12:01

Popravdě, nechápu k čemu a komu Curve je.
https://support.imaginecurve.com/hc/en- ... ith-Curve-

Nad £500 měsíčně útraty (cca 14 tisíc) si přirazí 2%.
O víkendu navíc + 1.5% (pokud to jde oproti CZK).
Takže víkend +3.5%, když platím v €, z mojí Kč karty.
Bezpečnost pochybná, musí uchovávat veškeré moje další karty.
Nepodporují Google Pay / Apple Pay / Fit Bit Pay.
Jen jedna karta.
Žádný IBAN, žádných více měn, žádní Friends, kterým mohu rychle převést peníze.

Dost ubohá služba bez rozvoje.

Abych měl rozumnější podmínky, musím platit. €10 měsíčně. Jenže furt mám jen jednu kartu, nemám tam 60 kamarádů (co je na Revolutu), nemám IBAN, nepošlu zdarma rychlý převod do Polska, když potřebuju za dobrou cenu.

Osobně jsem Curve měl, ale před rokem zrušil a ani na sekundu jsen netoužil jít zpět. Naopak Metal plán u Revolutu plní absolutně vše - mám u nich 4 karty, které vhodně používám v zahraničí pro bezpečnost, účty ve spoustě měn, IBAN, platby, díky nim platím svými FitBit hodinkami. V zahraničí vratka 1% z plateb. Pojištění v ceně, salónek v ceně.

Revolut maká a jede, a je super i ve free verzi. Curve je úplně mimo.
Radek.Hulan
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod wit.cz 26. 6. 2019 12:09

Tak já mám Curve k tomu, že si můžu vybrat, kterou kartou zaplatím, aniž bych ji tahal s sebou.
Stejně tak s ní můžu využít vratku, kterou bych jinak nedostal, jelikož jde s Curve vždy o e-transakci.
V neposlední řadě využívám i GBiT.

A používám i Revolut, resp. jeho virtuálku pro booking a aliex, kde si jen dočasně zvednu limit.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ROlda78 26. 6. 2019 12:58

I kdyby to nemělo jinou výhodu (jakože jich je hned několik),
tak že to dává vratku všude i na kartách, co ji oficiálně dávají jen za platby on-line, tak to smysl má Radku.
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jir.vesely 26. 6. 2019 13:54

Asi celkem Radka i chápu, ale Curve nějaké ty výhody prostě má, což pěkně popisuje wit.cz. Na druhou stranu třeba pro mě Revolut pořád víc ztrácí smysl. Metal se podle mě vyplatí zlomku lidí a nemůžu si pomoct, ale za ty peníze je to drahé. Z pohledu bezpečnosti je to super, to ano. Co se ale kurzu týče, tak co vidím poslední dobou, tak Mastercard kurz je většinu času lepší (sleduji EUR a THB). A tam si člověk nemusí na nic dávat pozor. Když budete potřebovat vybírat cash třeba v Thajsku, tak zase bude lepší mBank Svět a opět si nemusíte na nic dávat pozor. Chcete salonky a cestovní pojištění? Ok, můžete mít třeba ČSOB premium. A všechno dohromady bez poplatku. A díky Curve pak máte všechny tyhle karty v jedné. Ano, apple pay hodně chybí, ale snad se to brzy podaří. Nemyslím to negativně na Revolut. Je to služba, která má smysl, ale zároveň jsem rád, že máme konečně i u nás produkty, které jsou konkurenceschopné.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 26. 6. 2019 14:05

Zrovna na THB nemá mBank Svět nijak fantastický kurz, momentálně 0,7366. Nijak moc výhodná ČSOB má 0,73392. Revolut 0,7373. Nepatrný rozdíl. To jen k té výhodnosti mBank. mBank je fajn, ale jen na hlavní měny, na ty méně likvidní stačí Spořka, výběr taky zdarma (ERSTE Premier) a kurz podobný (špatný) jako jakákoliv jiná banka ;)

Revolut samozřejmě má smysl pro bezpečnost, na THB toho ale moc neušetří.
Radek.Hulan
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jir.vesely 26. 6. 2019 14:17

Co je nijak fantastický? Pořád lepší než Revolut za ideálních podmínek... A o tom mluvím. A mastercard bez přirážky 0.7329. Btw. ten kurz ČSOB si myslím je střed a ne prodej. Nemyslím si, že by byl prodej lepší než u mBank.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod barnyss 26. 6. 2019 14:36

Já tedy nevím jak ostatní, ale já považuji Curve a Revolut (a až otestuji Bunq, tak ten zřejmě také) za karty pro hračičky, které nelze brát vážně.
Do ciziny si s sebou beru vždy debetku UCB navázanou na EUR účet (neomezené výběry z bankomatů zdarma, kurzy asociace všech měn, cestovní pojištění) a kreditku Hellobank (kurzy asociace všech měn, bohužel není embosovaná - problémy v některých autopůjčovnách), kreditku RB Life (pouze na blokace v autopůjčovnách), a k tomu jako hračku jednu z těch karet pro hračičky na vyzkoušení (a následné zklamání z jejich použitelnosti) - Curve/Revolut/Bunq.
barnyss
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků