MONETA Money Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod suram 9. 7. 2019 11:29

Ta informace zas tak nepřesná a zavádějící nebyla a pracovník banky nebude při každé odpovědi na obecný dotaz asi kontrolovat, jaké má ten který klient nastaveny transakční limity. Ty transakční limity jsou nastavitelné a každý má možnost si je změnit.
suram
Diskutér

Odeslat příspěvekod Stevex22 9. 7. 2019 11:48

goropes píše:Nevíte jestli jde online založení TOM (s odměnou 1000,-kč) pro člověka bez pasu a bez ŘP?
resp druhý doklad nahradit třeba kartičkou pojištovny, rodným listem apod?


Po mě to opravdu chtělo OP a druhý řidičský průkaz, snad byl možný jako druhý cestovní pas, nic jiného možné nebylo online.
Naposledy upravil Stevex22 dne 9. 7. 2019 13:05, celkově upraveno 1
Stevex22
Návštěvník

Odeslat příspěvekod peter23p 9. 7. 2019 12:50

Odměna za založení TOM byla včera obnovena už jsem to tu jednou psal.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod tmx643 9. 7. 2019 13:23

Zapomněl jsem pin. Myslel jsem, že jde zobrazit v ib, ale tam mi nabízí jen poslat za peníze nový. Koukám blbě, nebo mám smůlu a když nechci platit, mám bú zrušit včetně karty a po zrušení zřídit nový? :D
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod Taki 9. 7. 2019 14:12

BÚ ne. Jen kartu.
Je to nepochopitelné. Sdělit/zobrazit opakovaně PIN = 100 až 150 Kč. Zrušit kartu, založit novou = 0,- Kč.
Taki
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod evelista 9. 7. 2019 14:12

bbrother píše:
vlaju píše:
Jen si dovolím upozornit na následující větu, která je v podmínkách asi všech spořících účtů:
Pro každého klienta může být bankou zřízen pouze jeden Spořící účet, který je veden pouze v českých korunách.


Že jde o rozdílné účty, je kromě názvu, zřejmé i z toho, že u "Spořicího účtu Spoříto" není žádný povinný minimální zůstatek (celá vložená částka je disponibilním zůstatkem), zatímco o "Spořicího účtu Spoření 2" je minimální zůstatek 200 Kč (disponibilní zůstatek je o 200 Kč nižsí).


tak proc tady pisete ze to nejde nejde bez 200 a pak zase ze to jde, se dohodnete !!!
evelista
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Stevex22 9. 7. 2019 15:38

Bez povinného zůstatku 200Kč na spořícím účtu to jde jen v případě, že jste úplně nový klient (nemáte v bance žádné produkty) a založíte si nově a online jen samotný spořící účet na 2% p.a. (pak ale přijdete o 1000Kč za online založení běžného účtu Tom, který lze od 8.7. opět získat)
Naposledy upravil Stevex22 dne 9. 7. 2019 17:13, celkově upraveno 1
Stevex22
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vlazy 9. 7. 2019 16:20

iglooo píše:Výši svého limitu zjistíte v Osobním nastavení, v menu Změna hesla a správa kanálů."
Tak jsem se na ty limity v IB podíval a mám tam toto:
limity MMB.jpg
Z toho ale není zcela jednoznačné jestli se jedná o limit pro IB s nastaveným přihlašováním pomocí mobilního klíče a nebo je tím myslené potvrzování každé platby mobilním klíčem. Spíše bych myslel, že to bude asi to druhé. Ten limit 500 000 Kč nevím jestli jsem tam měl od začátku a nebo mi ho kdysi dávno při některé návštěvě pobočky zvýšili. To si už nepamatuji.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod myšpulín 9. 7. 2019 16:47

Stevex22 píše:Bez povinného zůstatku 200Kč na spořícím účtu to jde jen v případě, že jste úplně nový klient (nemáte v bance minimálně od 1.1.2018 žádné produkty) a založíte si nově a online jen samotný spořící účet na 2% p.a. (pak ale přijdete o 1000Kč za online založení běžného účtu Tom, který lze od 8.7. opět získat)

Pro založení spořícího účtu bez povinného zůstatku stačí nebýt klient k datu založení, ta podmínka nebýt letos klientem je jen k těm 1000 Kč za založení běžného účtu.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod vlaju 9. 7. 2019 19:04

suram píše:Ta informace zas tak nepřesná a zavádějící nebyla a pracovník banky nebude při každé odpovědi na obecný dotaz asi kontrolovat, jaké má ten který klient nastaveny transakční limity. Ty transakční limity jsou nastavitelné a každý má možnost si je změnit.

Rád bych připomněl původní vlazyho příspěvek, protože těm, kdo se zastávají odpovědi MMB, možná unikla položená otázka. Pokud byla takto skutečně položena v dotazu (není jisté, jde o přenesenou citaci), tak pro mě je to jasné pochybení odpovídajícího. Kromě toho bych očekával, že i tehdy, pokud podám dotaz zcela obecný, upozorní mě na limity IB, protože pokud se jako klient ptám, asi to potřebuji vědět, a ne obdržet nenapadnutelnou odpověď v tom smyslu, že "nakládat s prostředky na účtu lze bez limitu, ale na případné limity jednotlivých způsobů zadávání příkazů vás neupozorníme, to přece musíte vědět". To už ať rovnou napíšou "máte-li nějaké dotazy na naše služby, všechno můžete vyčíst z našich podmínek zveřejněných na webu". Takže tohle tady řešíme...

I s původní otázkou:
vlazy píše:
PULPANM píše:Jaký je tedy limit v ib sporeni2 na odchozí platby?
Na tuto otázku mi dnes z MMB odepsali toto:
U našich spořících účtů, tedy i u Spoření 2, může majitel nebo disponent s peněžními prostředky nakládat volně bez jakéhokoliv omezení jak do výše částky, tak do počtu transakcí.


-- 9. 7. 2019 20:13 --

vlazy píše:... Z toho ale není zcela jednoznačné jestli se jedná o limit pro IB s nastaveným přihlašováním pomocí mobilního klíče a nebo je tím myslené potvrzování každé platby mobilním klíčem. Spíše bych myslel, že to bude asi to druhé. ...

Já tam má teď po založení 50.000. Ale co není jasné? SMS klíčem se přece potvrzují všechny transakce, ne? Bez něj se do IB ani nepřihlásím. Snad je jasné, že jde o denní limit - že víc za den prostě nepřevedeme.Jiný výklad si nedovedu vysvětlit.
vlaju
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod evelista 9. 7. 2019 19:19

ja monetu genius gratis rusil v 10/2018, takze o 10 mesicu prosvihnu byt znovu novym klientem za 1000kc přes Toma, ted mi reknete zda při takove kombinaci se mi alokuje 200,-kc při aktivaci sporaku s 2pa. diky kluci a holki.
evelista
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vlazy 9. 7. 2019 19:55

vlaju píše:Já tam má teď po založení 50.000. Ale co není jasné? SMS klíčem se přece potvrzují všechny transakce, ne? Bez něj se do IB ani nepřihlásím. Snad je jasné, že jde o denní limit - že víc za den prostě nepřevedeme.Jiný výklad si nedovedu vysvětlit.
Je možné, že jsem tam kdysi měl ten limit pro IB také 50 000 Kč a někdy při nějakém vyřizování něčeho na pobočce mi ten limit zvýšili na těch 500 000 Kč, ale na to si už nevzpomínám. Ano, SMS klíčem se potvrzují všechny transakce, ale přihlašování do IB může a také nemusí být s SMS klíčem, podle toho jak si to kdo nastaví.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod vlaju 9. 7. 2019 20:19

To je dobře, že to jde zrušit, díky za radu, a to "Internet Banka s mobilním klíčem" mi tam svítilo před tím, i po zrušení sms přihlašování. No já moc nechápal dotaz..

A taky tady musím uvést na pravou míru mou kritiku nezveřejněného nového sazebníku. Po včerejší odstávce webu k údržbě mi už bylo dnes divné, že stále visí starý sazebník a vyřešilo to ctrl+F5. Zůstal mi viset v chromu, zřejmě proto, že nechali identický odkaz. Takže beru zpět.
vlaju
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod audiobullys 10. 7. 2019 07:40

Já mám hlavně limit 1 mil korun a nepamatuji si že bych ho někdy z těch 50k zvedal natož že bych něco na nějaký pobočce podepisoval , protože tam nechodím nic zařizovat.
Tak jsem to dohledal, 3 roky zpátky zařízeno v inetbankingu , proto si to už nepamatuju.
audiobullys
Diskutér

Odeslat příspěvekod Tomason87 10. 7. 2019 08:11

Ta Moneta je vtipná. Pošle SMS heslo do IB s platností na den, který mi samozřejmě propadlo. Dovolat se tam nedá, zpátky taky nevolají. Asi ty zákazníky tolik nechtěj...
Tomason87
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků