Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod HankaDu 16. 7. 2019 08:57

To vysvětlení je prostě kouzelné! Takže pozor, moc to nepřehánějte, ať jim to zase nepadá. Otevřeli si internetbanking, ale chodili jim tam lidi... https://www.penize.cz/prime-bankovnictv ... vysvetluje
HankaDu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod redhaven 17. 7. 2019 07:16

Tak prefabrikovana odpoved neprekvapila...

děkujeme Vám za Váš e-mail.

Vstupní úhrada při založení smlouvy o stavebním spoření činí dle platného sazebníku 1 % z cílové částky.

V případě, že byste měl přesto zájem o bližší informace, můžete navštívit kterékoli z našich poradenských míst (seznam je uveden na http://www.rsts.cz).

S pozdravem

Daniela Krupková
Raiffeisen stavební spořitelna a.s.
Odbor spoření a služeb klientům
Koněvova 2747/99, 130 45 Praha 3


Zpráva
Dobrý den, vlastním několik let ekonto smart a byl jsem klientem RSTS. Zajímá mě zda jste schopni mě nabídnout prémii 2000Kč a uzavření smlouvy stavebního spoření bez poplatku za uzavření smlouvy např. dle tarifu S182 ? Všiml jsem si že toto nabízíte novým klientům účtu Smart i stav. spoření. Pokud nejste schopni případně mě stejnou nabídku udělat, budu nucen se obrátit s novou smlouvou stavebního spoření ke konkurenci. Děkuji.
redhaven
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod minarjo 17. 7. 2019 09:34

Mě pro jistotu na dotaz k té akci eKonto Smart na pobočce RSTS a zda stavebko k tomu lze to zdarma neodpověděli z RSTS zatím vůbec (dotaz poslán v neděli večer). Třeba se ještě dočkám. Ono možná je lepší napsat konkrétnímu zaměstnanci na konkrétní pobočku RSRS spíš než na centrálu-kontakty na webu na pracovníky poboček mají...
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod čulibrk 17. 7. 2019 10:52

Někdo to chtěl ještě jednou v SZ, tak je to tu:
Obrázek
Obrázek
čulibrk
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod minarjo 17. 7. 2019 13:03

Z té metodické pomůcky pro pobočky RSTS, kterou přiložil čulibrk, je myslím nejdůležitější informace v levém dolním rohu, cituji: "...pro nového klienta, který nemá na svém rodném čísle evidovaný bankovní produkt".
Neboli u této akce 2x1000 Kč evidentně vadí mít v RB jakýkoliv bankovní produkt, tedy třeba i Mall kreditku, kterou tam mám jako jediný produkt já. Tedy je to daleko přísnější a je to skutečně jen pro zcela nové klienty RB. To podmínky pro ten SÚ s úrokem 3% na půl roku jsou přeci jen mírnější: tam zájemce pouze nesmí u RB mít běžný účet v době žádosti či 6 měsíců zpět, jiný produkt nevadí. Pro většinu zde ve vlákně nad touto akcí poboček RSTS diskutujících je tedy tato akce nevyužitelná :(.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 17. 7. 2019 16:43

Tak už jsem dostal i já odpověď z RSTS na můj dotaz, co vše je podmínkou pro ten bonus 2x1000Kč za eKonto na jejich pobočce a zda lze stavebko založit v té bezpoplatkové variantě. Cituji podstatnou pasáž odpovědi:

Získání prémií je podmíněno hned několika body, mezi ně např. patří zřízení nové smlouvy o stavebním spoření u Raiffeisen stavební spořitelny pokud je v platnosti min. 12 měsíců, stejně tak jako zřízení nového běžného účtu u Raiffeisenbank, který musí být aktivně využíván (kreditní měsíční obrat min. 15 tisíc Kč, alespoň 3 transakce měsíčně) a další. S podmínkami Vás detailně seznámí obchodní poradci na kterémkoliv poradenském místě.
Aktuálně nabízíme 50 % slevu z poplatku za uzavření smlouvy o stavebním spoření při sjednání smlouvy online přes webový formulář. Při sjednání smlouvy touto cestou je účtován poplatek za uzavření smlouvy 0,5 % ze zvolené cílové částky.


Neboli zadarmo ani kuře nehrabe, fakt v tuto chvíli bezplatnou smlouvu stavebka k té akci na založení eKonta nedají, pro účely toho bonusu uznají maximálně tu uzavřenou přes net s poplatkem 0,5% z CČ a tu minimálně rok držet. Tedy to co zde někteří popisovali (bezplatný tarif S182) nyní v nabídce není, respektive není to slučitelné s tou bonus akcí na založení eKonta (výslovně jsem S182 v dotazu zmiňoval, z odpovědi je jasné, že na toto není určen a pod 0,5% CČ se nedá dostat). Oni chtějí zkrátka z toho bonusu většinu získat zpět na poplatcích stavebka (nejen 0,5% z CČ založení, ale i 80Kč čtvrtletně a při výpovědi dřív jak za 6 let poplatek 1% z CČ). Tedy fakt akci https://www.rsts.cz/ekonto-smart/ nelze za současných podmínek vytěžit s rozumně kladnou bilancí...
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod bodyczech 17. 7. 2019 18:07

minarjo píše:Neboli u této akce 2x1000 Kč evidentně vadí mít v RB jakýkoliv bankovní produkt, tedy třeba i Mall kreditku.

Tak kreditka nevadí, vyzkoušeno. Založeno v půlce března, zdaněná 1000 přišla na RSTS již před časem a nyní po 4 měsících i 1000 na smart konto a zatím nezdaněná...
bodyczech
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Schwarzie 17. 7. 2019 20:35

Tak uz i UCB ma Apple Pay...
Schwarzie
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod S474N 17. 7. 2019 23:12

A proc to pises do tematu RB?
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod redhaven 18. 7. 2019 06:12

Cili, jedina šanc, jak vytezit vycuranou skupinu RB je uzavrit SS a Smart na druhou osobu. Otazkou ale stejne je zda se to vyplati s ohledem na vysi mesicnich poplatku SS ve srovnani s konkurenci a urokovou sazbou??
redhaven
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod minarjo 18. 7. 2019 07:56

Pokud bychom hodnotili stavebko RSTS ve srovnání s konkurencí, tak si nevede špatně, zvlášť při zřízení přes internet za 0,5%, což pro využití akce není překážkou, viz jejich reakce co cituji výše. Na webu stavebky.cz je dobrý srovnávač. RSTS jako jedna z mála má úrok 1,2% (jiné SS většinou 1%), poplatek za roční vedení 4x80=320 Kč je téměř stejný jako u jiných, zřízení za 0,5% místo u všech SS běžné úrovně 1% už také rozumné, to z ostatních umí jen Wustenrot SS. Tedy: pro toho, kdo NEMÁ stavební spoření a chce si ho zřídit pro jeho primární účel (tedy 6 let vkládat 20 tisíc ročně a dojit tak maximálně státní podporu) je kombinace online uzavření stavebka u RSTS a následně na jejich pobočce sjednání eKonta Smart s tou prémií rozumné řešení. Ale pro ty, co buď stavebko mají, nebo by ho zřizovali jen pro ten bonus a pak rušili dřív jak za 6 let, pro ně se to poplatkově nevyplatí.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod miropiro 20. 7. 2019 10:13

To je nějak známo obecně, že eKonto Komplet je pro zaměstnance partnerů banky zcela bez poplatků? Nechal jsem se nalákat na úrok 3 % a helemese, při zakladání mi bankéřka řekla, že kde pracuji a vzápětí, že můžu mít ten vyšší balíček zdarma a nemusím si brát SMART konto.
Mrtvole je naprosto fuk, kdo tu válku nakonec vyhraje! - Yossarian Yossarian
miropiro
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ROlda78 20. 7. 2019 10:22

jj, jen není obecně známo, kteří jsou ti partneři
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod minarjo 20. 7. 2019 12:54

@miropiro:
Ve čtvrtek jsem chtěl také založit eKonto Smart (kvůli jednak 3% na SÚ na půl roku a jednak kvůli zvýšení stropu odměn u Mall kreditky z 500 na 700 Kč) a po sdělení zaměstnavatele mi rovněž bylo nabídnuto eKonto Komplet zdarma při aktivním využívání (tedy těch 15 tisíc příchozích a 3 odchozí transakce stejně jako u Smart). Já to ale věděl, reklamu na to jsem na nástěnce v práci viděl. Jen jsem si na to vůbec při založení nevzpomněl, ale bylo mi to tedy nabídnuto a já souhlasil, proč ne když podmínky jsou stejné. Zkrátka u vybraných zaměstnavatelů lze mít eKonto Komplet za stejných podmínek jako Smart bez daného zaměstnavatele.
Jen si zkontroluj, zda ti ke kartě nepřidali Cestovní pojištění Uniqa K4P. Mně ano s tím, že je to zdarma. Doma jsem si ale prostudoval ceník a web stránku RB s detaily cestovního pojištění a ejhle: stojí 89 Kč měsíčně u všech eKont, jen ke kartě Gold je zdarma! No a kartu Gold jsem opravdu nesjednal, ta je zdarma jen u drahého eKonta Exclusive. Tedy jsem hned bankéřce co to sjednala napsal email, omluvila se za chybnou informaci a v systému RB mi cestovní pojištění zrušila. Tedy člověk musí být stále ve střehu!

Co mě ale na RB překvapilo, to je dlouhé přidání konta do online bankovnictví. Já IB i mobilní bankovnictví využíval už doteď k mé Mall kartě, tak jsem čekal, že sjednané eKonto a SÚ se do IB přidá hned po sjednání. Ale ouha: sjednáno ve čtvrtek cca 13h, teď víc jak 48h od sjednání stále v obou online kanálech eKonto i SÚ chybí. To na to budu čekat týden či co? Hrůza :(. A to jsem na oba účty hned poslal první platbu (2x100 Kč), když někde to bývá podmínkou aktivace konta (nevím zda i zde).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod retron 20. 7. 2019 15:35

tak to je zvlastni, sjednavali jsem taky v ramci programu eKonto Komplet a ucty ke stavajici kreditce byly videt okamzite
retron
Diskutér
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků