Creditas (banka)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 2. 8. 2019 20:07

Přesně tak, marketing často propaguje v rámci kampaně i to, co IT ještě vůbec nemá hotové. Najednou se pak objeví "chyba" a něco "nefunguje".
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod čulibrk 2. 8. 2019 20:41

Jo, uvidíme, třeba to bude víckrát než 6x :-). Dnes jsem šel kolem pobočky, a tak jsem zrušil Richee a starý spořicí účet. Koukal jsem, že opravdu mají dobrý kurz chorvatských kun prodej s kurzem 3.52.
čulibrk
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dinkylinky 4. 8. 2019 16:15

Aktivovali jste nejdříve kartu v bankomatu dotazem na PIN? Dnes jsem zkoušel v Hyperalbertu zaplatit, a chybný PIN /2x/. Vzhledem k tomu, že pro všechny karty používám jeden PIN, tak silně pochybuju, že bych ho v IB zadal blbě.
dinkylinky
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mate59 4. 8. 2019 17:14

Chtel jsem prvně platit /Kaufl./a taky mi to vykázalo nesprávný PIN kód.Následně jsem vybral z bankomatu 200,- a funguje ok.
mate59
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Havers 4. 8. 2019 18:28

dinkylinky píše:Aktivovali jste nejdříve kartu v bankomatu dotazem na PIN? Dnes jsem zkoušel v Hyperalbertu zaplatit, a chybný PIN /2x/. Vzhledem k tomu, že pro všechny karty používám jeden PIN, tak silně pochybuju, že bych ho v IB zadal blbě.


Ono je to takto:

Při platbě se zadáváním nového PIN POS terminál ověřuje zadaný PIN pouze proti platební kartě a nikoliv proti autorizačnímu centru, bohužel samotný čip stále zná starý PIN a platba kartou bude odmítnuta z důvodu chybně zadaného PIN. Pro úspěšné nahrání nového PIN na čip karty a realizaci samotné platby je nutné zadat 3x nový PIN, který bude vyhodnocen jako nesprávný. Teprve čtvrtým pokusem se autorizace platby přesměruje do autorizačního centra s požadavkem na ověření PIN online.


Citace použita z https://www.fio.cz/o-nas/faq/bankovni-sluzby/4-platebni-karty
Havers
Diskutér

Odeslat příspěvekod vpe 4. 8. 2019 22:16

Nechapu proc jsem nekde nevidel upozorneni ale karta Creditas v obchode 3x failuje (poprve asi nutno zasunout), v bankomatu to jde dotazem na zustatek mozna na prvni pokus - ze se nahraje zmeneny pin do karty.
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod filas81 5. 8. 2019 06:50

Chápu správně, že za platby richee kartou není ta odměna 6x100kc?
filas81
Nadšenec

Odeslat příspěvekod minarjo 5. 8. 2019 06:55

@dinkylinky, mate59, vpe:
Tak obecně u všech nových karet všech bank se doporučuje první použití v ATM (ne nutně výběr, stačí dotaz na zůstatek), jen tak se spolehlivě synchronizuje PIN v systému banky s PIN v čipu karty a současně se oživí bezkontaktní funkce. Jakékoliv jiné první použití karty (tedy myslím fyzické, kromě plateb na netu) může způsobit potíže, nejen u Creditas. Vždyť u některých bank se PIN volí v IB až při obdržení karty, tak i těm technicky méně znalým musí být jasné, že se pak do karty musí nějak nahrát, a to jedině kontaktně a nejlépe v ATM (u terminálů obchodníků záleží i na jejich firmware).

@filas81:
Jelikož na https://www.creditas.cz/6x100 není o Richee ani zmínka, tak chápeš dobře.
Naposledy upravil minarjo dne 5. 8. 2019 07:03, celkově upraveno 2
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 5. 8. 2019 06:57

Mně se u Unicredit Gold podařilo nastavit jiný PIN na bankomat a jiný na platbu v obchodě (karta fungovala jen v bankomatech). Logicky nemohl ani výběr, nakonec mi na infolice poradili dát v bankomatu změnu PIN.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jujec 5. 8. 2019 09:43

dinkylinky píše:Aktivovali jste nejdříve kartu v bankomatu dotazem na PIN? Dnes jsem zkoušel v Hyperalbertu zaplatit, a chybný PIN /2x/. Vzhledem k tomu, že pro všechny karty používám jeden PIN, tak silně pochybuju, že bych ho v IB zadal blbě.


Měl jsem stejný problém, ale pak jsem s tím PINem v bankomatu vybral 200 Kč. Takže čekám, že další platba u obchodníka bude OK.
jujec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlazy 5. 8. 2019 14:28

Jde u Creditas v IB nějak si nechat vystavit potvrzení o provedení karetní platby? Když se na to dívám v IB tak u běžných plateb (převody mezi účty) to jde, ale u karetních plateb tu možnost nikde nevidím. Např. u Equa bank tato možnost je i pro karetní platby.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod L - Core 6. 8. 2019 11:47

Já si opravdu nejsem jist, že 2% úročení po 30.9.2019 skončí. Jen možná přestanou zřízení takového SÚ nabízet. Stávající budou platit dál. Doufám :-)

Podle výpočtu na jejich stránkách je při zadání výdělku po roce celou dobu 2% p.a. (+ drobné zhodnocení, úrok z úroků)
https://uloz.to/!j5EB6yGX5hV3/cre1rok-png
L - Core
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod chrudimi 6. 8. 2019 12:05

L - Core: Je potřeba se řídit pravidly akce a ne nějakým marketingovým nástrojem. Je to tam jasně napsáno.
Pokud akci neprodlouží, pak je úrok 2% jen do konce září.
Případně mohou založit novou akci, do které se ale bude nutno přihlásit a na to oni spoléhají, že to ne každý udělá.
chrudimi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod evelista 6. 8. 2019 14:29

ja myslim v prodlouzeni, kdyby creditas byla jedina banka tak novych penez by bylo prilis, ale je tu moneta, wurst, ing kde se ten napor vkladu na jeden financni institut rozmelni.
evelista
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hannys85 6. 8. 2019 18:30

No já dnes v obchodě všechny krásně zdržel, protože se nová karta Creditas tvářila, že asi zadávám špatný PIN. To, že nešel bezkontakt chápu (to nejde nikdy na žádné nové kartě), ale prostě to hlásilo chybu i po zasunutí do terminálu. U žádné jiné nové karty se mi to nikdy nestalo. Po výběru z bankomatu OK.
hannys85
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků