ČSOB

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 6. 8. 2019 15:17

"neustálá nefunkčnost George" je co přesně?

Jak jsem psal, mám dvě hlavní banky, ČSOB (Premium) a Spořitelna (Erste Premier), osobní a firemní, obě používám denně, obě fungují, ale s ČSOB je více problémů (nepodpora Google Pay, horší Klíč, bugy při změně PINu v mobilní aplikaci, kdy jsem musel na pobočku).

Rozbalovací levé menu / pod-menu webové aplikace u ČSOB taky není výhra, je to dost neergonomické.

George (hlavně ten mobilní) je výborný, ale samozřejmě část starých konzervativních klientů zvyklých na Servis24 nechápe žádná novoty. To se nedá nic dělat. Až se někdy za 10 let bude George měnit na Matouše, bude se zase nadávat ;)

Zjevně někteří zde nejsou schopni mentálně odlišit objektivně lepší stav IT u Spořky od "mám radši ČSOB" ;) Taky se mi nelíbí jak Spořka změnila limit z 50 na 70t pro prémiové klienty. Prasárna, dělat to zpětně. Ale s IT to nemá co dělat.

Obě banky by se nicméně mohli učit třeba u Revolutu.
Jen mobilní aplikace, mraky funkcí, a vše dokonale přehledné.
Radek.Hulan
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod DoubleSix 6. 8. 2019 15:28

Mám ČSOB dlouho a žádné problémy.

Co se George týče, mrkni na facebook, tam je těch problémů s nefunkčností mraky.

I smartbanking mi přijde OK v porovnání s jinými. Já ze svého pohledu naopak vidím ČSOB na poli IT jako jednu z těch lepších bank.
KB je katastrofa (osobní zkušenost, hlavně internet banking), tam by ten, kdo to celé vymyslel, zasloužil pověsit za k.... do průvanu.

Nejsmutnější je, že ČS zaveden nový smartbanking, když v něm ještě polovina věcí chybí. Tohle nepochopím, proč tak spěchali (když paralelně funguje Servis24)? To nemohli počkat, až tam budou mít vše, co má Servis24? Pak ať se nediví, že jsou klienti naštvaní.
DoubleSix
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 6. 8. 2019 16:20

Radek.Hulan píše:
Obě banky by se nicméně mohli učit třeba u Revolutu.
Jen mobilní aplikace, mraky funkcí, a vše dokonale přehledné.

No vidíš, a to je zrovna to, co mi vadí. Podle mého názoru má finanční instituce zajistit přístup přes nějaké standardní rozhraní (např. webový prohlížeč) a to ze všech zařízení. Nějaká "cingrlátka navíc" mít může, ale základ je, aby se tam dalo přistupovat z libovolného zařízení
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod psovod78 6. 8. 2019 19:11

U Revolutu, "londynske" nebanky (zadne pojisteni vkladu) vlastnene ruskymi oligarchy napojenymi na Putina, se ucit urcite nebudou, protoze by (taky) prisli o bankovni licenci.
psovod78
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod čulibrk 6. 8. 2019 22:02

čulibrk
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod psovod78 6. 8. 2019 22:39

Revolut ma licenci v litve (jestli o ni uz neprisli), ale Revolut ucty s ibanem zacinajicim GB jsou vedene pod jejich anglickou licenci typu "elektronicka penezenka", co se normalne pouziva pro stravenky a bonusy v obchodech a takove veci. Pojistene to neni.
psovod78
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 7. 8. 2019 09:04

Radek.Hulan píše:"neustálá nefunkčnost George" je co přesně?


Jestli to nebude neco podobneho razu, jako je "zabugovany iOS", co tu jeden pomateny dluznik neustale dokola hlasa.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lubik2 7. 8. 2019 11:39

Radek.Hulan píše:"neustálá nefunkčnost George" je co přesně?

Na George jsem osobně hlásil za poslední 2 roky snad 50 chyb, některé i zásadní (mizející trvalé příkazy k úhradě, uložení běžného příkazu k úhradě nedělalo nic), některé jsou blbosti (dodnes výpis transakcí na kartě zobrazí pouze CZK ale eurové operace ne), některé věci raději vyhodili(Moje zdravé finance s překliknutím mezi nabídkami s odezvou mezi 20s až 5 minutami).
Mobilní George je spolehlivější (mají tam méně funkcí a tedy méně chyb), ale v poslední době jim nefunguje oznámení o platně kartou (po zobrazení oznámení to hází chybu)

No nejsou to všechno problémy s Georgem, některé chyby jsou u spořitelny obecné (jako třeba že platba kartou v librách z librového účtu se zaúčtovala v korunách a pak se převedla zpět na GBP, takže platba 0,5GBP se zaúčtovala jako 0,6GBP - prý chyba pro malé částky). Nebo že na předposledním papírovém výpise označili zůstatek na účtu jako dluh (zamíchali do toho kontokorent). Ale už to opravili, dokonce na internetu vyměnili špatný výpis za dobrý.

Naopak s ČSOB nemám větší problémy, chyb je tam méně, ale jsou. Třeba nyní v investicích je nově nějaká statistika(menu Výkonnost), která počítá blbosti (Něco jako roční zhodnocení je zároveň minus 0,5% a zároveň plus 100Kč). Přehlednost někde pokulhává(třeba v detailu kreditní karty ji nelze splatit ani není vidět čerpání) a reklamou překrývají to, co by mělo být vidět. Ale vcelku to jde.
lubik2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mezerník 14. 8. 2019 12:50

Podzimní novinky: Levnější SEPA platby, dražší telefonní bankovnictví, příprava na Google/Apple/Garmin Pay, možná i investice přes internetbanking. https://www.penize.cz/osobni-ucty/40899 ... nkovnictvi
Mezerník
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xls 14. 8. 2019 16:23

Moc nechápu, proč neudělají SEPA platby rovnou za 0,-; 5 Kč mi přijde divná cena, od prosince to má být stejně za cenu platby v rámci ČR.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod treborit 14. 8. 2019 18:09

V clanku pisou, ze 5 je take cena za CZK platbu (zdarma je to pak soucast balicku), takze to asi muze zustat, ale je to saskarna.
treborit
Diskutér

Odeslat příspěvekod Dandík 14. 8. 2019 18:12

xls píše:Moc nechápu, proč neudělají SEPA platby rovnou za 0,-; 5 Kč mi přijde divná cena, od prosince to má být stejně za cenu platby v rámci ČR.


V tom článku to právě vysvětlujou... Standardní poplatek za tuzemskou odchozí u ČSOB je 5 Kč (přestože většina lidí to má zadarmo v balíčku). Mimochodem myslím že zrovna na Penězích jsem nedávno četl, že tohle může být způsob, jak to nařízení trochu obejít... Ideálně i nastavit "ceníkové sazby" za tuzemské platby ještě výš než teď.
Dandík
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod suram 14. 8. 2019 19:05

Takže by v tom stejném balíčku měli logicky dát zdarma i SEPA platby.
suram
Diskutér

Odeslat příspěvekod treborit 14. 8. 2019 22:22

No pokud to nedaj u premioveho uctu zdarma, tak to bude pekna saskarna ..
treborit
Diskutér

Odeslat příspěvekod xls 14. 8. 2019 23:51

Tak ono je to skoro jedno, jestli za 5 nebo za 0, jen se směju té logice.

Aby to pro mě mělo nějaký smysl, tak by to chtělo multiměnovou kartu, případně zajímavé kurzy. Jinak nemá cenu tam mít ani účet, ani provádět platby, ani platit kartou v zahraničí, ani nic.
xls
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků