Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod xls 7. 8. 2019 12:01

To jako že to Patrikovi vypověděli, aby odradili ostatní, mě docela pobavilo. Patrik obratové podmínky bez problémů plnil, klidně by splnil i depozitní kritérium. Jeho jediný minusem bylo, že se nenechal okrást na investicích. U mě to bylo nakonec naprosto stejně.

Takže jediné moudro, které si z toho můžou tak zákazníci vzít, je buď si to založte a nechte se okrást, anebo si to založte a počítejte s tím jako opruzem na krátkou dobu. A když chcete slušné bankovní nebo investiční služby - hledejte jinde.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod Kolem.jdouci 7. 8. 2019 12:46

S474N píše:Mufinmufi: k cemu dalsi svedek?

Kolem.jdouci: opravdu je mimo? Ja bych zase naopak rekl, ze je velmi vystizne. Kdyby totiz Patrik neplnil produktove podminky, tak my ho to stalo 1000 Kc/mesicne za vedeni uctu. A tezko si pod vyhruzkou vypovedi vynucovat nejaky produkt.

Pokud je to opravdu tak, že přišli za Patrikem lidi z EP a donutili jej založit si u nich prémiovou službu, která pro něj není určená a musel měsíčně točit 70 tisíc, aby nic neplatil, tak to máš pravdu, to je fakt mafie...
Kolem.jdouci
Nadšenec

Odeslat příspěvekod audiobullys 7. 8. 2019 12:56

pojištění právní ochrany řidiče má na starosti zkušenej právník- kterej řeší jen tresty v tomto oboru, takže se vyzná. je rozdíl člověk s praxí a právník zdarma z nějaké neziskovky či něčeho zdarma.
Daň ze samostatného myšlení nebyla dosud zavedena jen proto, že by to byl příjem pro stát zcela zanedbatelný.
audiobullys
Diskutér

Odeslat příspěvekod jir.vesely 7. 8. 2019 13:43

Před pár dny jsem tady napsal, že tohle, co dělá spořka je neskutečná prasárna. A za tím si pořád stojím. Na druhou stranu, když tady pak čtu to, co předvádí třeba Mufinmufi, tak kdyby měli takových klientů hodně, tak se jim moc nejde divit. Samozřejmě je pravda, že si tedy mají pořádně nastavit podmínky a ne si pak místo toho zvát na kobereček. Je ale potřeba se podívat na to i jejich optikou. Žádná věc není zadarmo a těch výhod v prémiových službách je opravdu celkem dost. Když ale za to ta banka nedostane vůbec nic zpátky, tak proč by to dělala? Pokud budeme investování s bankou považovat za jednostranně výhodný obchod pro banku (na úrovni rizika, ne tím, že bychom na tom sami museli ve výsledku prodělat), tak na druhou stranu otevřít si 4 prémiové účty naráz s tím, že si měsíčně pošlu 100 táců dokola a pak to ještě dám na závěr do Monety na spořák, využívám při tom výhody těch účtů, tak je to jednostranně výhodný obchod pro mě a prodělávají na něm hned 4 banky. A teď je tam otázka, která ještě nebyla zodpovězená - kolik by si teda EP představovala, že budu investovat? Docela bych si i tipnul, že to bude nějaká malá částka a budou spokojeni, takže ve výsledku nebudou chtít víc než řádově desetikoruny měsíčně. Tak jako tak bych si je ve světle nynějších událostí prostě nevybral, kdybych teprve o založení toho účtu přemýšlel.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ripper6 7. 8. 2019 15:02

Ma tu nekdo CNB primo? To jsem cetl, je nejvic kauf uz proto ze to nemuze jen tak zalozit kazdej z ulice :)
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Budulinek 7. 8. 2019 15:52

ČNB nevede účty a neposkytuje služby s tím související fyzickým osobám, s výjimkou svých zaměstnanců. ;-)
Budulinek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fc70 7. 8. 2019 16:12

kubago píše:V rámci Erste je možné založit i EUR účet s vedením zdarma. Myslíte si, že jsou mi toto schopni udělat i na běžné ČS pobočce? (Včetně toho, že to nebude zpoplatněno 20kč/měsíc, což je základní ČS sazba)
Pokud už máš premier účet, mělo by jít kontaktovat svého bankéře (klidně i e-mailem), ať ti smlouvu připraví do IB, kde ji odsouhlasíš, bez nutnosti kamkoli chodit (“busy banking”).
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod dinkylinky 7. 8. 2019 16:32

jir.veselý:
Nejdříve je třeba zjistit, kolik skutečně Erste vyžaduje na ty investice. Pokud by to bylo třeba 1000 měsíčně, tak bych slova o neskutečné prasárně fakt nepoužíval. Tady by se měla nad sebou zamyslet spíš druhá strana, protože cestovní pojištění, salonky fakt nejsou zadarmo ani pro banku. Pokud statisíce, tak je to něco jiného.
dinkylinky
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jir.vesely 7. 8. 2019 16:45

dinkylinky:
Ano, právě proto jsem napsal tenhle příspěvek. Prasárna je to, že si kompenzují špatně nastavené podmínky takovým způsobem, kdy člověk vlastně neví, co čekat. A ten zbytek, to přesně souhlasí s tím, co píšu já.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod noi2 7. 8. 2019 16:57

jir.vesely, dinkylinky:
Jo, to by mne taky zajímalo. V září jdu na kobereček, tak kdyby stačilo jim hodit nějaký drobný, tak bych se ani moc nebránil.
noi2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod alfas123 7. 8. 2019 17:08

K tomu poisteniu od CSOB, pravnu ochranu kupuju od AXA Ass.
Ja som zvolil platenu variantu pre celu rodinu, niekedy pomohli, niekedy nie.
Kedysi som mal DAS, to bolo nasobne drahsie, ale nemozem jednoznacne povedat, ze bolo lepsie.
Tuto poistku mam skor do rezervy, keby islo do tuheho, minimalne by sa od nich dalo nieco vysudit.
Nevyhoda je tiez, ze nefunguju na spory so skupinou KBC a Axa :-)

Mam dojem, ze sa pustaju len do sporov, ktore zarucene vyhraju, aby si narokovali trovy. Inak sa im vobec nechce.
alfas123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 7. 8. 2019 18:31

audiobullys: Díky za zprávu. To mne těší. Já si to bral čistě ze zvědavosti (profesně). Tady do těchto věcí nemám prozatím takový přesah jaký bych chtěl mít. Dnes jsem v ČSOB nakonec zvolil právě toto připojištění (1 ze 3 zdarma k účtu).

alfas123: Já se dneska přímo ptal bankéřky na to kdo vlastně tyhle služby zajišťuje a jestli to není AXA. Bylo mi řečeno, že není, resp. dříve ano, ale teď že už mají vlastní.

jir.vesely: Co předvádí Mufimufin? Zakládá si účty, protože může? Gauner jeden! Brání mu v tom někdo? Konečně někdo přispěchal na pomoc, aby ho setřel hatovacím příspěvkem bez konkrétního argumentačního podkladu. Přijde mi, že jsi v jeho druhé části tímhle objevil Ameriku. Já osobně bych služby těchto bank využíval, ALE musí mi dávat smysl. Nenechám se nikdy dotlačit do něčeho, co pro mne nebude alespoň z části výhodné. Za to mi ten bonus nestojí. Na každé schůzce jsem se snažil otočit a probrat ze všech stran produkty, které by potenciálně smysl mohly dávat (na základě předchozí analýzy) a nastínil to tak zcela otevřeně protistraně. Navíc pokud mi vypoví některá z bank časem účet, tak mi to je úplně jedno.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod drkarel 7. 8. 2019 18:34

Mufinmufi toho hlavně strašně moc popíše. :D
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod jir.vesely 7. 8. 2019 18:41

Já přece nic nehatuju a ani si to neber osobně. Samozřejmě si založ klidně 50 účtů a 20 kreditek k tomu, pokud ti to tak vyhovuje. Pro tebe to samozřejmě přinese spoustu výhod, pokud ti nevadí to všechno obhospodařovat. Jenom říkám, že tohle je chování, které se logicky bankám nelíbí. Co ti na tomhle argumentu nedává smysl?
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 7. 8. 2019 18:48

UCB + Miles & More:
Dnes jsem se objednával na zřízení prémiového účtu. Ověřoval jsem si také reálnou expiraci mílí, které jsou nasbírané přes zlatou kartu. Operátor UCB z Pražské centrály prohlásil nejprve, že expiraci oni neřeší a má to v dikci přímo M&M. Potom, co jsem se dotázal na reálnou expiraci (resp. "neexpiraci") pokud mám stále účet i kartu u nich mi bylo na základě ověření u nadřízeného řečeno, že to je pouze 1 rok! Reálný limit je tedy 12x 3.000 mílí = 36.000 mílí na rok na jeden účet Miles&More. Podle toho mi přijde, že si na žádnou rozumnou odměnu člověk nesáhne a celá karta nedává z důvodu brzké expirace smysl. Je možné, že něco změnili?

jir.vesely: Nelíbilo se mi pouze slovní spojení "co předvádí". Obhospodaření několika málo trvalými příkazy téměř bez práce. Pokud mi do toho neskočí nějaké neočekávané poplatky od banky, ale to se dá ohlídat sledování zůstatku. Já to původně měl pouze kvůli cestovnímu pojištění a stornu letenek. Zbytek je pro mne "příjemný bonus" (nikdy jsem nebyl v žádném salonku = "škoda" bance reálně nevzniká). Kreditky si přidám do Google Pay (ev. Curve) a nemusím nic řešit. Jinak jestli se něco bance "nelíbí" je mi otevřeně úplně jedno. :-) Mně se toho taky hodně nelíbí...
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků